miercuri, martie 19, 2014

Instantanee (1)

O rubrică noua, una din cele câteva la care ne-am gândit de multă vreme, dar nu am mai apucat să ne punem în practică ideile. Pentru că iubim aceste scan-uri, fotografii, imagini făcute citatelor din cărţi, de aceea ne dorim să ne facem şi noi o mică colecţie pe blog. Că vom scana sau fotografia citate din cărţi mai nou apărute, sau mai vechi, anumite paragrafe interesante din reviste, sau vom poza e-reader-ul sau telefonul cu citatul care ne interesează, că va fi o simplă imagine sau una cu decor, veţi vedea pe parcurs. Totul va ţine de imaginaţia noastră din acel moment, de dispoziţia noastră. Vom posta la rubrica aceasta săptămânal sau o dată la două săptămâni, în funcţie de citatele de care dăm. Cum ce am scris însumează cam tot ce aveam de subliniat, sperăm să vă bucuraţi de aceste "instantanee". 

(Citat din "Când te-am văzut, Verena. Scrisori de dragoste", Mihai Eminescu - Veronica Micle)

Dacă doriţi să le postaţi pe Facebook, Tumblr sau ce site-uri mai sunt, ne-am bucura dacă aţi menţiona blogul nostru ca sursă. 

19 comentarii:

  1. Imi place noua rubrica <3 Si eu ador fotografiile facute de cititori unor citate din carti.
    Sper sa postati des in aceasta rubrica :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne bucuram ca iti place noua rubrica! Dupa cum am spus si in postare, vom posta la ea o data pe saptamana, sau de doua ori pe luna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place ideea :)) eu una cand gasesc citatel faine le scriu undeva :D
    apropo, putem sa va trimitem si noi din astea?

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi nu am indrăznit să propunem asta, dar dacă am primi şi de la voi ar fi ideal! Cu cât mai multe, cu atât mai bine! Desigur, vom spune de la cine am primit "instantaneele".

    RăspundețiȘtergere
  5. E foarte draguta rubrica, si mie imi plac mult pozele cu citate din carti <3 apropo, vrei sa facem schimb de linj-uri? Link-ul de la blogul meu e: pierdutiinlumeacartilor.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  6. Este un citat atat de frumos, iar ideea mi se pare minunata. Abia astept sa mai postati si alte citate.

    RăspundețiȘtergere
  7. feliitari pentru noua rubrica, imi place foarte mult
    si eu caut imagini cu citate din carti, dar nu gasesc intotdeauna

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place ideea! Si eu am obiceiul de a fotografia pasajele preferate din carti. Am ajuns sa am in telefon doar poze cu citate de prin carti ..

    RăspundețiȘtergere
  9. Grozava idee! Deobicei cand imi place un citat foarte mult reusesc sa il retin ( nu chiar intocmai), dar pentru a nu-l uita il adaug la colectia de citate intr-un document Word.
    Primul citat ales de voi este de la personalitatea noastra de seama, Mihai Eminescu ( cum sa incepi mai bine o rubrica daca nu cu un artist graitor al literaturii romanesti)si asa cum spunea si Tudor Vianu "Opera lui este ca o cetate puternica a acarei cuceriri cere pregatiri numeroase."
    Ma bucur ca veti posta citate si de la scriitori tarii noastre. Astepr cu nerabdare sa mai posteti si alte citate frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi place noua rubrica. A-ti inceput in forta cu un citat superb din Eminescu. Eu am o agenda pe care o tin mereu langa mine si cand casesc un citat care imi atrage atentia imediat il adaug.

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place aceasta rubrica noua. Si ce mod mai bun de a o incepe decat cu un citat marca Mihai Eminescu :)) sper sa postezi cat mai repede si alte "Instantanee" :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Daniel si eu am un fel de jurnal in care imi notez mereu citatele preferate din carti si ori de cate ori ma apuca melancolia dupa o anumita carte deschid jurnalul si retraiesc momentele in care am citit respectiva carte

    RăspundețiȘtergere
  13. @alexa ioana, tocmai mi-ai dat o idee foarte buna sa imi notez citatele preferate intr-un jurnal. Asa le voi gasi cu usurinta si le voi reciti fara sa fiu nevoit sa caut indelung in carte :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte tare ideea cu instantaneele!! Felicitari!!
    De-abia astept urmatorul citat!! <3

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am fost niciodata fan Eminescu, dar rubrica este foarte interesanta. Si eu imi notez citatele, in timp ce citesc o carte. Am word-uri pline de ele. De curand m-am decis sa le si scriu,intr-un caietel, pe cele care ma influenteaza.
    O sa trimit si eu cateva citate, din cartile mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Denise - Sa fiu sincera, nici eu. Singurul lucru pe care l-am admirat la el a fost ca reusea sa diferentieze poeziile lui de altele prin vastele sale cunostinte. Dar trebuie sa recunosc ca desi nu ma dau in vant sa-l citesc, are unele citate pe care pur si simplu le ador. Mai ales ca de vreo doua saptamana numai poezii de Eminescu fac la romana.

    RăspundețiȘtergere
  17. Nici eu nu sunt nu știu ce fan a lui Eminescu, și nu cred că cineva din generațiile actuale se mai dă în vânt după literatura română, nici eu, de alt fel. Înafară de ceea ce citim pentru liceu, nu cred că mai citește cineva și din pură plăcere acest fel de cărți ( bine, sunt și excepții, normal ) dar totuși, ei au fost autori adevărați, sunt români și ar trebui să ne mândrim cu ei, nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Stiu ca ar trebui sa ne mandrim cu ei, dar lucrurile se schimba. Eu spre exemplu nu ma dau in vant dupa autorii romani (cei pe care ii avem in programa ma refer, nu noii debutanti) pentru ca toti spun acelasi lucru, viata la tara. Si nu am nimic cu acest subiect, doar ca marea majoritate il abordeaza la fel. Singurul autor roman care mi-a placut pana acum a fost Liviu Rebreanu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da, nu cred că cineva se mai dă așa tare în vânt după autorii români, și subiectul cu viața la țară și pe mine mă plictisește, cel mai rău e că suntem obligați la liceu să le citim chair dacă ne ia un an întreg la o carte de 300 de pagini. Dar asta a fost mentalitatea pe atunci, poate, în viitor, vor spune oamenii „Băi, ce0i și cu cărțile astea distopice și fantasy că mă plictisesc la maxim...” ;))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!