joi, octombrie 31, 2013

A venit. Noaptea... acea noapte de Halloween. O noapte specială în care spiritele trec graniţa spre lume pentru a cutreiera spre groaza noastră şi satisfacţia lor. Iar în această noapte, suntem nevoiţi şi supuşi să ne scoatem armele împotriva răutăţii, pentru a distruge maleficul ce s-a răspândit în existenţele lor. Lupta cea aprigă se va da în această noapte. Armele sunt măştile pe care ni le vom pune pe faţă pentru a-i speria cu imaginaţia noastră nebună. Ne vom costuma pentru a ne proteja puritatea inimilor şi pentru a-i îndepărta de lumea noastră.
Şi pentru că suntem nişte luptătoare şi dorim sa ne facem propria armată curajoasă, vă invităm să fiţi alături de noi în cauza noastră şi să participaţi la concursul nostru de Halloween!

Tip concurs: Cu tragere la sorţi 
Premiile:
Image and video hosting by TinyPic Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu vedeţi dublu, oferim două exemplare din "Carrie" de Stephen King, ediţia tie-in! Acum într-o nouă ecranizare de excepție, avându-le în distribuție pe Chloë Grace Moretz și Julianne Moore.

Durata concursului: 31 octombrie - 14 noiembrie 2013

Ce aveţi de făcut?
Lăsaţi un comentariu la această postare în care să ne spuneţi care e cea mai înfricoşătoare carte din biblioteca voastră, sau ce aţi recomanda voi ca şi lectură de Halloween. Şi să urmăriţi blogul prin GFC (Google Friend Connect) ca să aflaţi dacă aţi câştigat. (lăsaţi în comentariu şi nick-ul cu care ne urmăriţi). 

Intrări în plus:
+1 Intrare: Like la Pagina noastră de Facebook
+1 Intrare: Dă g+1 la această postare (în josul ei găsiţi)
+2 Intrări: Postaţi în mod PUBLIC despre concurs pe pagina voastră de Facebook 
*Dacă aţi strâns intrări în plus, menţionaţi în comentariu câte intrări aveţi adunate, alături de informaţiile doveditoare (nick-ul cu care aţi dat Like sau g g+1, linkul postării de pe Facebook)

Mult succes tuturor participanților!

Mulțumiri sponsorului nostru, Editura Nemira, pentru premii!

Concurs de Halloween!

Read More

duminică, octombrie 27, 2013

Image and video hosting by TinyPic
Într-o mare de titluri traduse din străinătate, o editură care are încredere în scriitorii români şi le sprijină activitatea, talentul, şi le publică romanele preţioase, nu are decât admiraţia noastră infinită şi merită tot respectul din lume. Pentru că ea nu merge la sigur, alegând cărţi care deja au fost testate de o piaţă din afară, ci alege să rişte, să creeze propriile romane de succes. Una dintre aceste edituri am descoperit-o recent doar, spre ruşinea noastră, dar ne bucurăm din suflet că am aflat de ea, pentru că imediat am devenit captivate de titlurile ei. Este vorba de Editura Adenium! Ne bucurăm şi suntem onorate să anunţăm că Editura Adenium a acceptat să devină şi colaborator al blogului nostru, aşa că aşteptaţi-vă în curând la surprize, şi pentru început, la o recenzie şi un concurs! Mai multe nu vă spunem, vă ţinem în suspans. Puteţi afla mai multe despre cărţile publicate de editură accesând site-ul lor, blogul, sau pagina de Facebook

O mică parte din titlurile lor vi le vom prezenta şi noi mai jos, şi sperăm să vă încânte copertele frumoase, atrăgătoare, dar şi subiectele interesante ale cărţilor, cum s-a întâmplat în cazul nostru! 

„Destin Încarcerat”(Metamorfozele singurătăţii #1) de Gheorghe Vîrtosu

Un tânăr om de afaceri căruia viaţa părea să îi ofere totul ajunge să se confrunte cu cea mai cumplită faţetă pe care i-o poate oferi destinul: oprimarea libertăţii. 
În încercarea de a supravieţui condiţiilor de neimaginat ale închisorilor din Franţa, personajul trăieşte din plin teroarea metamorfozelor Singurătăţii. Acestea prind viaţă odată cu fiecare gând al subiectului, singurele care nu pot fi încarcerate şi care evoluează pe acoperişul invizibil al lumii, de la iluzii de natură angelică, până la coşmaruri sinistre.

Un roman fantezist, un prim volum de agonie şi extaz născut din dorinţa de a dezvălui infinitul minţii omului atunci când timpul devine ancoră de stâncă a existenţei, anulând realitatea...


„Amintirile unui însingurat” de Nicolae Sirius

Un roman menit să perceapă diferența subtilă între a susține o mână și a înlănțui un suflet.

S-au reîntâlnit întâmplător după douăzeci de ani și, depănând amintiri țesute pe canavaua singurătății, laitmotivul existenței fiecăruia dintre ei, un secret păstrat de ea cu sfințenie în toată această perioadă va ieși la lumină, pe cât de dramatic, pe atât de real.

Povești multicolore de iubire, evocate cu nostalgie de oameni care i-au cunoscut toate fațetele, când roz, când incolore…



„Pisica ruptă” de Mircea Daneliuc
Nu-i fascinantă povestea lui Iona? Cine poate să-i vadă, în bezna călduţă a marelui stomac, cosmica uluială cu care primeşte viitura acidă, făcându-l una cu gelatina slinoasă în care şi-a încleiat picioarele, faţa şi mâinile? Urletul lui răzbit în rânza aceea tremurândă pe întuneric, cu milioane de papile hulpave şi înfrăţite în piticimea lor, un polip bălos şi gata să macereze de-a valma pe cele fără de formă. Chilul fetid al mediocrităţii. Şi Iona vărsând de putoare…

„Este destul de greu să excelezi chiar şi într-un singur gen de artă. Dar să o faci în două genuri atât de diferite ca manieră de manifestare a creativităţii – singurul lucru comun fiind în fapt povestea, dar asta este comună şi vieţilor noastre, până la urmă! – chiar nu este la îndemâna oricui. Lui Mircea Daneliuc îi este.” (Liviu Antonesei)

Cum vi se par titlurile prezentate până acum?

Noutăţi editoriale + Un nou partener pe blog!

Read More

We Love(27)

Read More

joi, octombrie 24, 2013

CLICK AICI PENTRU A PRECOMANDA CU 25% REDUCERE ŞI TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER!

Precomandă ”Salvarea lumii și alte sporturi extreme” (Maximum Ride #3) de James Patterson

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Editura Leda: Cărți magice pentru un Halloween de groază!

Read More

Sâmbătă, 26 octombrie, ora 11.00, la sediul Fundaţiei Löwendal, va avea loc lansarea volumului-document „Cartea Atelierelor“, în prezența regizorului Andrei Șerban și a Corinei Șuteu, inițiatoarea Academiilor Itinerante. Alături de Valentin Nicolau, directorul Editurii Nemira, la lansare vor fi prezenți participanții la experiența Academiei Itinerante, Alice Georgescu, Tatiana Niculescu Bran, Sanda Manu, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria și mulți alții.
„Cartea Atelierelor“ documentează cele patru ediții ale Academiei Itinerante Andrei Șerban, la care au participat actori, regizori, scenografi, artiști vizuali, critici de teatru și jurnaliști care depun mărturie despre acest fenomen unic, susținut financiar de ICR New York, echipa lui Horia-Roman Patapievici, care semnează prefața cărții. Volumul a apărut în Colecția Yorick a Editurii Nemira și este coordonat de Monica Andronescu și Cristiana Gavrilă.
Peter Brook, Corina Șuteu, Tatiana Niculescu Bran, George Banu, Nicky Wolcz, Mircea Cantor, Sanda Manu, Ion Caramitru, Alice Georgescu, Cătălin Ștefănescu, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria, Andreea Bibiri, Lucian Maxim, Cosmina Stratan, Bogdán Zsolt se regăsesc în acest volum-puzzle, în calitate de semnatari ai textelor, martori ai atelierelor şi creatori ai unei experienţe colective indefinibile.
„Să fii sensibil la cel de lângă tine cere un antrenament special. Acesta se poate obține doar în condiții de atelier. Ar trebui să ne amintim că suntem aici pentru a servi ceva mai înalt decât propria noastră persoană, atât în viață, cât și în teatru – cred profund în asta. Și, dacă e adevărat ce spun, înseamnă că eu și tu suntem același în esență și ar trebui să ne considerăm <NOI>, fiecare cu individualitatea sa, dar tinzând împreună spre un scop înalt, nobil. Prin exerciții, ajung să simt că eu, tu, noi facem parte din același univers, ajung să-l văd și să-l înțeleg pe celălalt ca pe mine însumi: Eu-Tu-Noi.” (Andrei Șerban)

Volumul Academia Itinerantă Andrei Șerban – Cartea Atelierelor se găsește în toate librăriile Nemira din ţară, precum şi în toate librăriile partenere.

Editura Nemira şi Festivalul Naţional de Teatru vă invită la lansarea volumului „Academia Itinerantă Andrei Șerban – Cartea Atelierelor“

Read More

În perioada 25-27 octombrie, Editura Nemira îşi invită cititorii la prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest Iaşi. Vineri, 25 octombrie, la ora 15.00, în Sala Paşilor Pierduţi de la Universitatea „Al.I.Cuza Iaşi”, va avea loc evenimentul de lansare a cărţii „Jung. Îndrăgostit de suflet” de Lavinia Bârlogeanu, fiind urmat la ora 15.30 de lansarea cărţii „Richter 8.9” de Andrei Călăraş.
Volumul „Jung. Îndrăgostit de suflet” semnat de autoarea Lavinia Bârlogeanu  propune cititorilor o călătorie în lumea jungiană unde vor putea afla răspunsuri la întrebări stringente despre Jung, Suflet, Sine şi vise. Ce află Jung parcurgând calea Sufletului? Ce ghizi spirituali îl însoţesc? Care sunt chemarea lui şi marea operă pe care trebuie s-o înfăptuiască? Care este secretul lui Dumnezeu? Cine sunt apropiaţii care-i cunosc frământările şi-l însoţesc pe drumul, plin de pericole, al Sinelui? Cum poartă visele noastre amprenta propriului destin?
Alături de autoare vor lua cuvântul: Prof. univ. dr. Liviu Antonesei, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi şi Prof.univ. dr. Ion Dafinoiu, decan al Facultăţii de Psihologie şi Stiinţele Educatiei din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi.
Pasionaţii de literatură de suspans au ocazia de a se întâlni cu scriitorul Andrei Călăraş în cadrul evenimentului de lansare a cărţii sale, „Richter 8.9”. Alături de acesta vor vorbi invitaţii săi,  Odilia Roşianu (redactorul cărţii „Richter 8.9”), Iustinian Popa (redactor-şef Azicitesc.com), Iulian Sîrbu (redactor Revista Suspans.ro).
Personajul central al cărţii „Richter 8.9”, Alexandru Don, nu mai poate picta decât în culorile depresiei, ale iubirii pierdute, ale beției și ratării. Însă, pe neașteptate, este prins într-un carusel de neînțeles al groazei și minciunii, ce-l poate antrena spre o cumplită descoperire sau o inevitabilă distrugere. Istoria își arată o față necunoscută, amenințătoare ce nu lasă niciun drept la replică.
Toţi cei care vor vizita standul Editurii Nemira vor putea descoperi noutăţi editoriale, oferte speciale pentru orice buzunar de cumpărător, precum şi serii de autor îndrăgite.
Intrarea în cadrul salonului este gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10:00 și 20:00.

Salonul de Carte Bookfest Iași se desfășoară în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri Iași – FILIT.

Lansări de carte la Salonul de Carte Bookfest Iaşi: „Jung. Îndrăgostit de suflet” de Lavinia Bârlogeanu şi „Richter 8.9” de Andrei Călăraş

Read More

Quote Line (203)

Read More

După ce Charlie Hunnam a părăsit filmul în urmă cu două săptămâni, producătorii au căutat rapid un alt înlocuitor pentru rolul enigmaticului Christian Grey. Cei de la Hollywood Reporter scriu că Jamie Dornan este oficial distribuit în rolul principal, alături de Dakota Johnson, ce o va interpreta pe Anastasia Steele.
Producătorii se grăbesc şi vor să înceapă filmările chiar luna viitoare, în noiembrie, şi să îl lanseze pe marile ecrane în 2014. Numele britanicului de 31 de ani a fost vehiculat în ultimele două săptămâni şi zvonurile din presă îl dădeau drept favoritul producătorilor pentu rolul miliardarului pervers de care se îndragosteşte studenta Anastasia Steele.
Până acum, Jamie Dornan este cunoscut pentru rolul din serialul "Once Upon a Time", în care a jucat rolul Vânătorului, în  primul sezon.  În tinereţe a fost model de lenjerie intimă pentru Calvin Klein şi a apărut în presă mai des după ce timp de doi ani a avut o relaţie cu actriţa Keira Knightley. (SURSA  text)
Vă las mai jos două reclame la parfumuri în care îl puteţi vedea şi auzi:
Aşadar, actorii care le vor da viaţă Anastasiei Steele şi lui Christian Grey sunt:
Cum vi se par? 

Jamie Dornan va fi Christian Grey!

Read More

Prima ediție a Salonului de Carte Bookfest Iași va avea loc 25-27 octombrie 2013, în Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea Al. I Cuza din Iași, unde cititorii vor avea ocazia să se întâlnească cu cele mai bune cărți, la cele mai bune prețuri, dar și cu unii dintre cei mai renumiți autori ai momentului.
Circa 30.000 de volume îi așteaptă pe vizitatorii Bookfest Iași, majoritatea cu reduceri de circa 50% față de prețul din librării, aduse de cele mai importante edituri din țară –Humanitas, Polirom, Curtea Veche, Rao, Litera, Art, All, Corint, Nemira, Eikon, Trei, dar și puternice edituri locale ca Gama, Doxologia sau Adenium.
Această ediție a pregătit lansări, dezbateri, întâlniri cu autorii, cât și cinematograful de artă gratuit, devenit deja tradiție la toate edițiile Bookfest.
Intrarea în cadrul salonului, cât şi la toate evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia va fi gratuită. Programul zilnic va fi între orele 10:00 şi 20:00.
Bookfest are loc în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traduceri FILIT.
Pentru programul evenimentelor mergeți AICI.
Pentru programul cinematografului mergeți AICI.

Prima ediţie "Bookfest" la Iaşi!

Read More

De astăzi la chioşcurile de ziare!

"Harry Potter şi Piatra Filozofală" cu Libertatea!

Read More

vineri, octombrie 18, 2013


Quote Line (202)

Read More

marți, octombrie 15, 2013

Nu am mai pus de mult timp o recomandare muzicală eu, dar acum am găsit piesa perfectă. Not just listen to it. Feel it.

Emeli Sande - Read All About It
"I wanna sing, I wanna shout
I wanna scream till the words dry out
so put it in all of the papers,
I'm not afraid
they can read all about it
read all about it oh
oh-oh-oh.."

Vă place?

Music for our souls (54)

Read More

luni, octombrie 14, 2013

Ziarul Libertatea va face o mare bucurie fanilor acestei serii, lansând începând cu 24 octombrie colecţia de cărţi “Harry Potter” de J.K. Rowling!
Preţul unei cărţi împreună cu ziarul va fi de 18,90 lei, dimensiunea unei cărţi va fi 13 x 20 cm, iar fiecare volum va avea între 240 şi 842 pagini, ceea ce e minunat, deoarece volumele nu vor fi împărţite în mai multe părţi.

Lista de aparitie a cărţilor Harry Potter împreună cu ziarul Libertatea :
1. "Harry Potter şi piatra filozofală" – 24 octombrie
2. "Harry Potter şi camera secretelor" – 31 octombrie
3."Harry Potter şi prizonierul din Azkaban" – 7 noiembrie
4. "Harry Potter şi Pocalul de foc" – 14 noiembrie
5. "Harry Potter şi Ordinul Phoenix" – 21 noiembrie
6. "Harry Potter şi Printul Semipur" – 28 noiembrie
7. "Harry Potter şi talismanele morţii" – 5 decembrie

Colecţia de cărţi “Harry Potter” cu ziarul Libertatea!

Read More

duminică, octombrie 13, 2013

Image and video hosting by TinyPic

“Nume de cod Verity” 
de Elizabeth Wein
“ACEASTĂ POVESTE EXTRAORDINARĂ DESPRE PRIETENIE ȘI ADEVĂR VA PRINDE ARIPI, LUÂNDU-ȘI ZBORUL DIRECT SPRE INIMA TA.” – Lauren Halse Anderson

11 oct. 1943
Un avion spion britanic se prăbușește pe teritoriul Franței ocupată de naziști.
Pilotul, o tânără, și pasagera care o însoțea erau cele mai bune prietene.
Una dintre ele a scăpat ca prin urechile acului, cealaltă a pierdut lupta chiar înainte de a o începe.
Când „Verity” e arestată de Gestapo, este sigură că nu are nicio şansă. Ca agent secret capturat pe teritoriu inamic, trăieşte cel mai crâncen coşmar al oricărui spion. Naziştii care o interoghează îi pun în faţă o alegere simplă: ori îşi destăinuie misiunea, ori suportă o execuţie sinistră.
Vor obţine adevărul de la ea. Însă nu va fi cel la care se aşteaptă ei.
În timp ce-şi întreţese complex mărturisirea, Verity îşi dezvăluie trecutul, cum s-a împrietenit cu Maddie, pilot de avioane, şi în ce condiţii a părăsit-o pe Maddie în epava avionului prăbuşit. Pe fiecare nouă bucăţică de hârtie, Verity se luptă pentru viaţa ei, expunându-şi vederile despre curaj şi eşec, ca şi speranţa nebunească de a se întoarce, totuşi, acasă.
Dându-şi la schimb secretele va fi oare de ajuns ca s-o salveze din ghearele unui duşman nemilos şi crud?
Sfâşietoare şi magistral scrisă, Nume de cod, Verity este povestea unei prietenii de neuitat, înfiripată sub auspiciile răului suprem.

„Am terminat de citit cartea simţind că am cunoscut oameni adevăraţi, pe care n-o să-i uit niciodată. Personajele din Nume de cod, Verity nu doar că mi-au rămas în minte – mă obsedează. N-am cuvinte să recomand îndeajuns de călduros cartea aceasta.” — Maggie Stiefvater, autorea trilogiei Shiver, bestseller New York Times, şi a romanului The Scorpions Races.

„Un roman conceput ca un formidabil joc al minţii, de tipul celor pe care trebuie să le citeşti de două ori.”— New York Times

„O captivantă şi în multe locuri brutală poveste, cu acţiune din Al Doilea Război Mondial şi de spionaj, şi cu o puternică prietenie în miezul ei… O aventură creionată cu măiestrie.”— Publishers Weekly (recomandare specială)

„Un adevărat tour de force, o carte minuţios documentată, narată cu precizie: de neuitat şi tulburătoare.”— Kirkus Reviews (recomandare specială)

„Romanul acesta indiscutabil se ridică în zbor la înălţime.” — The Horn Book  (recomandare specială)

„Dacă deschizi cartea aceasta, cu greu vei mai lăsa din mână exemplarul tău, ferfeniţit şi udat de lacrimi.”— Booklist  (recomandare specială)

ELISABETH WEIN s-a născut la New York, a crescut înafara hotarelor Statelor Unite ale Americii şi, în prezent, locuieşte în Scoţia cu soţul şi cei doi copii. Este un pasionat pilot de avioane uşoare. Are, de asemenea, un doctorat în folclor,la Universitateadin Pennsylvania.
Vizitaţi www.elizabethwein.com

“Nume de cod Verity” de Elizabeth Wein la Editura Epica - Precomandă!

Read More

Quote Line (201)

Read More

Editura TREI:

Camryn Bennett, o tânără în vârstă de douăzeci de ani, crede că ştie exact în ce direcţie se îndreaptă viaţa ei. Însă după o noapte de pomină la cel mai extravagant club din Raleigh, North Carolina, şochează pe toată lumea – inclusiv pe sine – când se hotărăşte să renunţe la singura viaţă pe care a cunoscut-o vreodată şi să ia totul de la început. Având la ea doar poşeta şi telefonul mobil, Camryn se urcă într-un autobuz Greyhoud, gata să se găsească pe sine însăşi. În schimb, îl găseşte pe Andrew Parrish.
Sexy şi provocator, Andrew o face să simtă dragostea şi pasiunea în feluri pe care Camryn nu şi le ar fi imaginat niciodată. Însă bărbatul din viaţa ei ascunde un secret. Îi va apropia acesta definitiv sau îi va distruge ireversibil?

„NICIODATĂ ÎMPREUNA? te face dependent de stilul său alert şi seducător. Empatizezi cu povestea lui Camryn, o tânără insensibilă la orice emoţie. Singurul care o poate face să renască este fermecătorul Andrew – deviza lui e trăieşte clipa! - RT Book Reviews

Erotism şi pasiune, într un roman de cinci stele!

Unele lucruri nu pot fi iertate niciodată...

Un băieţel a fost găsit mort pe terenul de joacă.
Avocatul londonez Daniel Hunter a ajuns un maestru al cauzelor pierdute. Însă viaţa sa se schimbă atunci când îl cunoaşte pe Sebastian, un băiat de unsprezece ani, acuzat că şi-ar fi ucis prietenul.
Pe măsură ce află tot mai multe despre abuzurile din casa lui Sebastian, Daniel este copleşit de amintirile propriei copilării, când Minnie, mama sa adoptivă, l-a salvat, pentru ca apoi să-l trădeze.
Simpatia faţă de Sebastian şi amintirile dureroase îl fac oare pe Daniel să nu mai vadă adevărul?
Ce s-a întâmplat pe terenul de joacă şi cine este vinovat de moartea băieţelului?
Punând sub semnul întrebării toate convingerile sale, Daniel înţelege cât de grave pot fi consecinţele unei erori.

“Un roman emoţionant şi tulburător. Cu siguranţă, va avea cel puţin tot atâta succes ca Înainte să adorm al lui S.J. Watson.” - The Guardian

Lumea e pe cale să se sfârşească. Dar aventura abia acum începe.

Pe apele Rinului curge sânge… Turnurile Londrei se înclină până la pământ… Un înger cu o sabie înfricoşătoare apare deasupra Ierusalimului… Curând un oraş va cădea. APOCALIPSA SE APROPIE.
Codul blestemat este unul dintre cele mai bune thrillere conspiraţioniste din ultimii ani – un roman spectaculos despre coduri şi indicii, paradis şi infern, cu o eroină de neuitat.
Un intrus a furat de la British Museum o carte veche – lucrarea unui profet nebun care a prezis Apocalipsa. Niciuna dintre viziunile lui despre sfârşitul lumii nu s a adeverit. Până acum. Unul după altul, semne şi minuni imposibile zguduie lumea – dar sunt acestea miracole sau faptele întunecate ale unui om?
Angajându se într o cursă pentru aflarea adevărului, Heather Kennedy, o fostă poliţistă, şi Leo Tillman, un fost mercenar, întâlnesc singura persoană care le ar putea descifra secretul profeţiilor. Diema, o tânără de 19 ani.

Editura RAO:


O INIMĂ DE GHEAŢĂ.
O VOINŢĂ DE FIER.
FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA.
FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN.
FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ
În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte - luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?


Editura Polirom:

Romanul Scenariu pentru happy-end a fost adaptat pentru cinematografie intr-o celebra pelicula nominalizata la Premiul Oscar, avindu-i in distributie pe Bradley Cooper, Jennifer Lawrence si Robert De Niro.

Pat e obsedat de o teorie: viata lui e un film ce-l are drept producator pe Dumnezeu. Iar Dumnezeu i-a dat o misiune: sa alerge in fiecare zi, sa-si recapete trupul de altadata (de pe vremea cind inca nu statuse patru ani intr-un spital de nebuni), dar si linistea emotionala. O va recistiga astfel pe Nikki, fosta lui sotie. Nenorocirea e ca, stiindu-l fost pacient al spitalului de boli mintale, nimeni nu-l mai ia in serios si toti il agreseaza sau ii intorc spatele: Philadelphia Eagles, echipa care-l tine legat de realitate, pierde meci dupa meci, fara speranta; el e urmarit de o tinara de o frumusete rapitoare, dar nebuna; psihoterapeutul, departe de a se alia cu Dumnezeu, ii recomanda sa se culce cu orice femeie care-i iese-n cale, in scop terapeutic, si, colac peste pupaza, Kenny G il tot piseaza la cap.

„Matthew Quick umple paginile romanului sau cu o rara inteligenta a absurdului si e imposibil sa nu-l aplauzi pentru un erou atit de improbabil.” (People)

„Scenariu pentru happy-end e un debut frumos. Si e greu sa nu te emotioneze soarta unui om care, in ciuda experientelor ingrozitoare prin care trece, incearca din rasputeri sa creada in speranta, in fidelitatea pentru o iubire pierduta, in ideea ca trebuie sa mai supravietuiasca o zi cu mintea intreaga.” (The Wall Street Journal)

Care vă face cu ochiul?

Noutăţi editoriale!

Read More

Se apropie sfârşitul lumii… sau încă nu?
Max, Fang, Nudge, Iggy, Gasman şi Angel ─ şi, bineînţeles, câinele vorbitor Total ─ au fost capturaţi din nou de către Şcoală. Aceasta însă nu mai e interesată de experienţele făcute pe copii, căci oamenii de ştiinţă au decis că este vremea să îi „retragă” definitiv pe hibrizii umano-aviari, în favoarea unei noi generaţii de mutanţi.
Înscrişi şi ei pe lista de exterminare de către oamenii de ştiinţă care i-au creat, Max şi gaşca ei ─ toţi deţinători de ADN aviar şi aripi funcţionale ─ descoperă că Şcoala este doar o mică parte dintr-o mare corporaţie multinaţională malefică numită Itex, care are ca scop eliminarea a jumătate din populaţia lumii. Doar câţiva au fost aleşi de către Itex pentru a supravieţui, şi aceştia sunt meniţi a crea o utopie pe planeta rămasă mult mai goală.
Când Max realizează însă că a fost creată pentru a salva lumea, ea hotărăşte că a venit momentul să-şi urmeze destinul şi să-şi asume rolul de salvatoare a omenirii ─ să înfrunte, alături de stolul ei, inamicul suprem şi să oprească implementarea Re-Evoluţiei, sinistrul experiment eugenic.
La fel ca şi celelalte două volume anterioare, Salvarea lumi şi alte sporturi extreme este o aventură uluitoare, plină de acţiune, comedie şi dramă, răsturnări de situaţie, întâlniri neaşteptate şi momente neprevăzute, dragoste, descoperiri formidabile şi lupte pe viaţă şi pe moarte. Într-un cuvânt, o lectură fascinantă, ca o cursă într-un montagne-russe, ce te lasă cu răsuflarea tăiată.

„Patterson ştie unde sunt ascunse cele mai tainice temeri ale noastre…  Nimic nu-i poate opri imaginaţia.” ─ New York Times

“Prindeţi-vă centurile: a sosit un nou volum al acestei aventuri palpitante… Plin de nerv şi captivant… fanii îl vor devora pe nerăsuflate.” ─ KLIATT

„Capitole scurte, pline de acţiune, al căror sfârşit îţi taie mereu răsuflarea; răsturnări de situaţie pe fiecare pagină… Adrenalină din belşug.” ─ Kirkus

„…menită a deveni o lucrare clasică. Când tensionată, când amuzantă… o carte excelentă şi bine gândită.” ─ Charleston Gazette-Mail

Cartea are 416 pagini, formatul 13×20 cm, ediţia este cartonată, cu supracopertă, şi preţul de listă 39,90 lei. La precomandă beneficiaţi de 25% reducere şi transport gratuit.

"Salvarea lumii şi alte sporturi extreme"(Maximum Ride #3) de James Patterson în curând la Leda!

Read More

A venit toamna, cu frunze roşiatice, cu melancolie şi tristeţe. Iubesc acest anotimp dar nu suport perioada încărcată, mi-e dor de timpul liber în care mă lăfăiam în vară. Cred că de multe ori mi-am pus întrebarea "Dacă aş putea avea o putere supranaturală, care ar fi aceea?" dar în sfârşit am găsit şi răspunsul: mi-aş dori să pot opri lumea, timpul în loc. Să îngheţ totul şi pe toţi din jurul meu, ca să am răgazul să citesc o carte bună atunci când vreau, să beau o ceaşcă de ceai liniştită şi cu mintea golită de atâtea frământări, sau pur şi simplu să mă holbez la pereţi fără să îmi ciocănească în creier tot felul de deadline-uri şi de lucruri care le am de făcut. Să respir şi să oftez în voie. 
Probabil aţi observat lipsa noastră de activitate de când s-a terminat vacanţa, iar prin asta mă refer mai ales la recenzii, deoarece ele sunt scheletul, baza care construieşte un blog bun, nu tot felul de articole copiate pe care le găseşti peste tot. Nu ştim dacă se va schimba prea curând situaţia, noi sperăm şi încercăm. De aceea am şi luat decizia de a premia doar un câştigător luna aceasta. Deoarece au fost articole puţine, deci şi participanţii au avut mai puţine intervenţii de făcut, iar munca lor să spunem că a fost mai uşoară. 
Câştigătoarea este:

Krisszu95shinnygirl - 63 de comentarii

Premiul tău:
Image and video hosting by TinyPic 
Felicitări! Te rugăm să trimiţi un mail la adresa alexya_fanfics@yahoo.com numele şi adresa completă, codul poştal, nr. de telefon, dar şi titlul cărţii câştigate. Ai la dispoziţie 5 zile să trimiteţi datele, în caz contrar va fi ales câştigător cel/cea de pe locul doi.
Dacă ceilalți participanți doresc să afle câte comentarii au acumulat pe parcursul concursului, trimiteți un mail pe alexya_fanfics@yahoo.com. 

Vă mulţumim tuturor pentru participare, şi mulţumiri şi sponsorului nostru:
BannerFans.com

Rezultate concurs de fidelitate Septembrie!

Read More

joi, octombrie 03, 2013

Quote Line (200)

Read More