duminică, octombrie 13, 2013

“Nume de cod Verity” de Elizabeth Wein la Editura Epica - Precomandă!

Image and video hosting by TinyPic

“Nume de cod Verity” 
de Elizabeth Wein
“ACEASTĂ POVESTE EXTRAORDINARĂ DESPRE PRIETENIE ȘI ADEVĂR VA PRINDE ARIPI, LUÂNDU-ȘI ZBORUL DIRECT SPRE INIMA TA.” – Lauren Halse Anderson

11 oct. 1943
Un avion spion britanic se prăbușește pe teritoriul Franței ocupată de naziști.
Pilotul, o tânără, și pasagera care o însoțea erau cele mai bune prietene.
Una dintre ele a scăpat ca prin urechile acului, cealaltă a pierdut lupta chiar înainte de a o începe.
Când „Verity” e arestată de Gestapo, este sigură că nu are nicio şansă. Ca agent secret capturat pe teritoriu inamic, trăieşte cel mai crâncen coşmar al oricărui spion. Naziştii care o interoghează îi pun în faţă o alegere simplă: ori îşi destăinuie misiunea, ori suportă o execuţie sinistră.
Vor obţine adevărul de la ea. Însă nu va fi cel la care se aşteaptă ei.
În timp ce-şi întreţese complex mărturisirea, Verity îşi dezvăluie trecutul, cum s-a împrietenit cu Maddie, pilot de avioane, şi în ce condiţii a părăsit-o pe Maddie în epava avionului prăbuşit. Pe fiecare nouă bucăţică de hârtie, Verity se luptă pentru viaţa ei, expunându-şi vederile despre curaj şi eşec, ca şi speranţa nebunească de a se întoarce, totuşi, acasă.
Dându-şi la schimb secretele va fi oare de ajuns ca s-o salveze din ghearele unui duşman nemilos şi crud?
Sfâşietoare şi magistral scrisă, Nume de cod, Verity este povestea unei prietenii de neuitat, înfiripată sub auspiciile răului suprem.

„Am terminat de citit cartea simţind că am cunoscut oameni adevăraţi, pe care n-o să-i uit niciodată. Personajele din Nume de cod, Verity nu doar că mi-au rămas în minte – mă obsedează. N-am cuvinte să recomand îndeajuns de călduros cartea aceasta.” — Maggie Stiefvater, autorea trilogiei Shiver, bestseller New York Times, şi a romanului The Scorpions Races.

„Un roman conceput ca un formidabil joc al minţii, de tipul celor pe care trebuie să le citeşti de două ori.”— New York Times

„O captivantă şi în multe locuri brutală poveste, cu acţiune din Al Doilea Război Mondial şi de spionaj, şi cu o puternică prietenie în miezul ei… O aventură creionată cu măiestrie.”— Publishers Weekly (recomandare specială)

„Un adevărat tour de force, o carte minuţios documentată, narată cu precizie: de neuitat şi tulburătoare.”— Kirkus Reviews (recomandare specială)

„Romanul acesta indiscutabil se ridică în zbor la înălţime.” — The Horn Book  (recomandare specială)

„Dacă deschizi cartea aceasta, cu greu vei mai lăsa din mână exemplarul tău, ferfeniţit şi udat de lacrimi.”— Booklist  (recomandare specială)

ELISABETH WEIN s-a născut la New York, a crescut înafara hotarelor Statelor Unite ale Americii şi, în prezent, locuieşte în Scoţia cu soţul şi cei doi copii. Este un pasionat pilot de avioane uşoare. Are, de asemenea, un doctorat în folclor,la Universitateadin Pennsylvania.
Vizitaţi www.elizabethwein.com

4 comentarii:

 1. Imi place foarte mult cum suna povestea si ador chestiile astea cu spioni. :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Deja m-am indragostit de aceasta carte :X Pare minunata si trebuie sa o am in biblioteca :o3

  RăspundețiȘtergere
 3. si eu astept sa o achizitionez este o carte pe gustul meu

  RăspundețiȘtergere
 4. Si eu de abia astept sa apara, sunt nerabdatoaare sa o citesc <3

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!