duminică, februarie 26, 2012

From Abroad (11)

Îmi cer scuze că nu am postat mai repede la rubrică, din cauza lipsei de timp. Îi mulțumesc prietenei mele Mihaela pentru că m-a ajutat cu traducerile acum, și astfel vă pot prezenta trei cărți extrem de interesante! Sunt subiecte geniale, și cam genul de cărți de care am devenit eu obsedată.
„Glitch” (Glitch # 1) de Heather Anastasiu
În cadrul Comunităţii, nu mai există nici urmă de durere sau de război. Cipurile computerizate implantate au şters umanitatea de emoţii distructive, şi gândurile sunt înlocuite cu un flux trimis de reţea de la un network.
Când Zoe începe să funcţioneze greşit (sau " să se defecteze "), ea începe brusc să aibă propriile gânduri, sentimente, şi propria identitate. Orice anomalie trebuie să fie imediat raportată şi reparată, dar Zoe are un secret atât de întunecat, astfel că va însemna dezactivarea sigură dacă va fi prinsă: “ defecţiunile “ei i-au dat puteri telekinetice incontrolabile.
În timp ce Zoe se luptă pentru a-şi controla abilităţile şi a rămâne ascunsă, ea îi întâlneşte pe Max şi Adrien, ambii aflându-se în aceeaşi situaţie ca şi ea, având “ defecţiuni “ care le-au oferit diferite puteri: Max îşi poate deghiza înfăţişarea   şi Adrien are viziuni asupra viitorului. Ambii băieţi trezesc în Zoe sentimente care îi sunt cu totul noi.
Împreună, această bandă în creştere de “ glitchers “ trebuie să găsească o cale de a se elibera din mâinile Comunităţii ce îi controlează, înainte de a fi capturaţi şi dezactivaţi, sau mai rău.
În acest debut plin de acţiune, “ Glitch “ începe o nouă trilogie interesantă atât pentru tineri cât şi pentru adulţi.

”ExtraNormal” (ExtraNormal #1)  de Suze Reese

Mira Johns e aproape ca orice altă adolescentă. Cu excepţia faptului că ea ştie cum să exploateze energia electro-magnetică pentru a comunica fără cuvinte. Şi e foarte, foarte departe de casă. 
Misiunea ei ca şi emisar pe Pământ pare destul de simplă: integrează-te, observă, şi stai departe de simplii bărbaţi ai planetei. Dar, după ce întâlneşte un băiat misterios prea irezistibil pentru a ţine cont de reguli stupide, ea îşi dă seama de motivul real pentru care trebui să păstreze distanţa: colegii din lumea ei pot muri, dacă sunt separaţi. Însă o serie de accidente grave, au făcut să fie clar faptul că cineva vrea să forţeze întoarcerea ei. Mira decide că singura ei speranţă este de a descoperi adevărul de ce ea, cea mai mediocră dintre candidaţi, a fost de fapt aleasă pentru această misiune - înainte ca agenţia să-i descopere secretul şi să o trimită înapoi acasă.


”Partials” (Partials # 1) de Dan Wells
Omenirea a fost aproape distrusă, stinsă după ce un război cu parţialele - fiinţe organice proiectate identic cu oamenii - a decimat populaţia lumii. Redusă la numai câteva zeci de mii de un virus - armă biologică, la care doar o parte a omenirii este imună, supravieţuitorii din America de Nord s-au baricadat împreună în Long Island. Ameninţarea din partea parțialelor încă este iminentă, dar, mai rău, nici un copil nu a fost născut imun la boală de mai bine de un deceniu. Timpul omenirii se scurge.
Când tânăra de şaisprezece ani Kira află despre sarcina celei mai bune prietene, ea este determinată să găsească o soluţie. Apoi, o decizie pripită o obligă pe Kira să-şi părăsească comunitatea cu diferiţi aliaţi. În încercarea disperată de a salva ce a mai rămas din rasa ei, ea descoperă că atât supravieţuirea oamenilor cât si cea a parțialelor se bazează pe încercările ei de a răspunde la întrebările legate de originea războiului despre care nu a ştiut niciodată să întrebe.
Combinând acţiunea cu un ritm rapid din „ Jocurile foamei ” cu temele  provocatoare din Battlestar Galactica, „ Parţiale ”  reprezintă o călătorie care îţi accelerează pulsul, o călătorie într-o lume în care conceptul a ceea ce înseamnă a fi om este în discuţie – unde simţul umanităţii noastre este atât cea mai mare răspundere, cât şi singura noastră speranţă pentru supravieţuire.

Aștept să îmi spuneți care vi se pare cea mai interesantă, ca și conținut, și care coperte vă plac mai mult.
Pupici!

9 comentarii:

  1. Alte trei carti grozave de care nu ne putem bucura :( Daca ar aparea, pe toate , jur ca le-as cumpara :)) Imi plac toate copertile, si toate ideile! Poate...candva, apar si la noi :D Nu esti singura obsedata de cartile de genu':))
    Multumim si noi Mihaelei pentru traducere ;))
    :*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Uh, şi mie îmi plac! Toate-s la fel de tari.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, multe multumiri. De fiecare data cand sunt in lipsa de timp ma ajuta cu traducerile :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Gheorghiev Alexandra26 februarie 2012 la 19:21

    Omg,imi plac la nebunie traducerile:x,iar cartile sunt geniale,superbe:x,sper sa apara si la noi<3

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place Glitch.. mult de tot :-? poate si coperta e de vina. Pe locul doi ar fi Parials iar apoi Extranormal.

    RăspundețiȘtergere
  6. imi plac mult toate trei sper sa apara si la noi

    RăspundețiȘtergere
  7. toatre trei le-as citi..subiectele lor sunt captivante si diferit de ce am citit pana acum..;;):D

    RăspundețiȘtergere
  8. Am citit Partials si mi-a placut foarte, foarte mult - abia astept urmatorul volum.
    Coperta de la ExtraNormal este superba, iar descrierea de la Glitch promite multe. Pana acum nu auzisem de cartile astea 2, dar trebuie neaparat sa le 'investighez' ;))

    RăspundețiȘtergere
  9. Vad ca trebuie sa ma repet :) Nu aveti de ce sa imi multumiti fiindca o fac cu mare placere si sisu, oricand mai ai nevoie, trebuie doar sa imi spui :):*

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!