sâmbătă, ianuarie 18, 2014

The magic of words (83)

Mi-a fost imposibil să nu împărtăşesc cu voi câteva din citatele mele preferate din "Iubire" de Katia Cotugno. Sper să vă placă la fel de mult ca şi mie şi să remarcaţi stilul special al scriitoarei.

Toate drepturile sunt rezervate Editurii EPICA. Carte apărută în decembrie 2013. Traducere de Adrian Deliu.

"Am închis ochii şi m-am tras mai aproape de geam, atât cât îmi permitea centura de siguranţă. Nu-mi dădeam seama ce era în neregulă cu mine, ce anume, dar dacă mai stăteam să-l privesc, mă temeam că m-aş pierde cu totul, în faţa băiatului ăstuia pe care-l doream, şi-l doream, şi-l doream de atâta vreme, încât dorinţa asta ajunsese parte integrantă din mine, ca o componentă chimică a machiajului meu, parte din oasele mele (...)"

„Eram iubiţi. Aşa a fost să fie. Acum s-a terminat. Nu-i nimic.”

„- Eşti aici, îmi zice după un minut, cu palmele de-o parte şi de cealaltă a feţei mele, ca şi cum ar vrea să se asigure că nu am de gând să plec undeva; zâmbeşte intens şi sclipitor, cu buzele lipite de ale mele.
- Bună, îi răspund.
Sărutându-l, am o senzaţie familiară, dar în acelaşi timp şi nouă, ca atunci când auzi la radio un cântec care nu s-a mai difuzat de mult.”

„Închid ochii şi mă întreb de ce fac una ca asta; de ce stau de vorbă cu el exact la fel ca altădată. Briza îmi aduce mirosul oceanului, apropiat şi nesfârşit, şi pulsul îmi ticăie în gât ca o bombă cu ceas. Mârâi un pic spre el, nevrând să mă implic în vreun fel.
- În New Mexico, adaugă el, ca într-o litanie, şi, în clipa imediat următoare, mâna lui îmi atinge călcâiul. În Austin.
Încercă să nu dau atenţie – cred în întâmplare – însă apoi palma lui îmi lunecă în sus pe partea din spate a gambei, peste muşchii care s-au stabilit acolo după ce-a plecat el.
- Hei, domnu’, îl atenţionez, deşi sunt nevoită să-mi dreg glasul pentru asta.
- Reena, zice, iar felul în care îmi sună numele, rostit de el, îl simt ca un freamăt pe şira spinării, răspândindu-se ca o palmă desfăcută.
Îşi apasă degetul arătător de şănţuleţul din spatele genunchiului meu.
- Eu nu fac nimic, se apără el.
- Şi totuşi, faci!
Dumnezeule, cât ar fi de uşor! Cum e posibil ca încă să poată fi atât de uşor? Trag o gură zdravănă de aer şi alunec mai încolo pe treaptă, departe de el.”

„Să fiu acolo într-un moment atât de neobişnuit mi se părea ca o vacanţă, ca şi cum am fi fost mult mai departe de casă, nu doar la cincisprezece minute distanţă: era de parcă am fi făcut cine ştie ce ispravă grozavă împreună, eu şi cu el, împotriva lumii întregi. „

„Îmi vine în minte, nu pentru prima oară, că lucrurile se schimbă, fie că eşti prin preajmă ca să observi asta, fie că nu.”

„Partea cea mai oribilă asta e: eu chiar sunt dornică să-l iert. Chiar şi după toate acestea, sunt. Cu un copil născut înainte de a împlini şaptesprezece ani şi cu un viitor la fel de singuratic ca suprafaţa lunii, şi tot mi se pare ca o întoarcere acasă simpla lui vedere, ca un cântec pe care l-am ştiut demult, dar l-am uitat, cumva.”

"Nu sunt surprinsă că-l găsesc aici, ăsta e adevărul: ca şi cum ar fi ceva inevitabil, în curgerea firească a lucrurilor. Poate că el o fi un porumbel călător. Poate că eu sunt casa lui."

„-Fii serioasă, Reena, insistă Sawyer, balansându-se înapoi pe călcâie de parcă l-aş fi îmbrâncit. Nu fii rea.
- Să nu fiu rea cu tine? ripostez.
Se aude mai tare decât aş fi avut intenţia, şi mă detest pe mine însămi pentru că i-am permis să-şi dea seama ce părere am încă despre el, şi că-l port cu mine, pe sub piele.”

44 de comentarii:

  1. Frumoase citate.Se vede ca e o poveste de iubire deosebita.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vreau si eu cartea. Ce frumos este citatul cu porumbelul calator si casa:-)

    RăspundețiȘtergere
  3. toate citatele sunt superbe, dar cel care imi place cel mai mult si in care ma identific este primul
    partea in care spune " si-l doream, si-l doream de atata vreme, incat dorinta asta ajunsese parte integranta din mine, ca o componenta chimica a machiajului meu, parte din oasele mele" ma face sa-mi amintesc de o persoana foarte draga mine

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador aceasta rubrica, as putea spune ca e factorul decisiv cand incerca sa ma hotarasc daca sa citesc/cumpar o carte.
    Aceste citate sunt superbe pentru ca sunt intr-un fel simple, dar si profunde. Imi place ca m-au facut sa cred ca citesc direct cartea pentru ca eram cumva absorbita de ele :)) Imi place mult si cum este conturata Reena, care pune ratiunea inaintea inimii si nu renunta atat de usor la principiile ei (lucru pe care il ador la o persoana) :o3
    Si imi place cum suna numele: Sawyer LeGrande :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Lupu Diana NU ESTI singura. Mi se pare o rubrica geniala, la fel ca si citatele alese. Cred ca aceasta rubrica aduce o dorinta si mai mare de a afla ce se intampla.

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe citate!
    Cel de-al doilea, din cele enumerate mai sus, este preferatul meu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Citatele astea parca ma fac sa-mi doresc si mai mult cartea.Imi place mult al doilea citat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Incep sa ador mai mult editura Epica pentru ca apostat cartea asta <3
    De abia astept sa mi-o cumpar si eu, citatele sunt faine <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Iubesc rubrica pentru tot ce reprezintă! Nu doar o dată am decis că trebuie neapărat să citesc o carte după ce am citit o postare de genul! Superbe! Mi-ar plăcea să citesc cartea!

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumoase citatele. Abia astept sa le descopar si eu citind cartea.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Law, Editura Epica are pana acum scoase numai carti excelente. Mi-am propus sa citesc fiecare carte aparuta si fiecare carte care va aparea la aceasta editura!

    RăspundețiȘtergere
  12. Superbe citate, iar recenzia de mai jos e minunata. Trebuie neaparat sa citesc si eu cartea.
    Te deranjeaza daca postez aici un link pentru blogul meu? Vand carti de la mai multe edituri (plus carti in engleza) si poate esti interesata de unul dintre volumele pe care le vand sau cunosti pe cineva care ar dori sa cumpere :).

    RăspundețiȘtergere
  13. Sigur ca poti pune link, si pe noi ne intereseaza vanzarea de carti! :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Lupu Diana asta vreau si eu sa fac, insa pana ajung eu sa le iau pe toate plus alte carti pe care nu le-am citit, o sa ajung falita :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Si eu am aceeasi problema. La cate carti am in wishlist pe care trebuie sa le cumpar voi ajunge pe drumuri :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Poate cu cartile pe care le avem deja putem face o baraca sau un cortulet, ceva :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu m-as indura :o3 Abia imprumut cartile de tema sa nu se strice :))

    RăspundețiȘtergere
  18. @vand carti
    si eu mi-as dori sa vad blogul tau, poate ai ceva ce ma intereseaza, desi momentan nu imi mai permit sa-mi cumpa carti, am luat cam multe in ultima vreme. dar stiu ca nu o sa ma tina mult, sigur o sa gasesc ceva tentant pe blogul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  19. @alexa, tocmai m-am uitat pe blog si sunt niste carti foarte bune, cu niste preturi accesibile, sunt unele cartile (varianta cartonata si destul de populare) la 5 lei :o

    RăspundețiȘtergere
  20. am vazut, are o multime de bunatati acolo
    ma tenteaza multe, dar momentan mai astept sa strang niste bani

    RăspundețiȘtergere
  21. Unde este linkul? Vreau si eu sa vad ofertele.
    Eu am o agenda in care am scris toate cartile pe care mi le doresc. Are cateva pagini....va recomand sa procedati la fel e mai usor sa tineti evidenta cartilor pe care le doriti. Eu ma bucur de fiecaredata cand mai sterg cate o carte cu pasta corectoare

    RăspundețiȘtergere
  22. @Catalina da click pe numele utilizatorului (vand carti ) si o sa te duca la profilul lui direct si acolo o sa gasesti si linkul blogului (sper ca ai inteles, nu am explicat prea bine...:D)
    si eu fac la fel, am un carnetel unde imi notez ce carti vreau sa-mi cumpar, ce carti am citit intr-un an si o agenda in care imi notez citatele preferate

    RăspundețiȘtergere
  23. Acum am vazut, pe cuvant de onoare daca nu sunt socata:-) :-) @vand carti te muti? Iti vinzi toata biblioteca! Ai preturi excelente la unele serii pe care mi le doresc. Cand fac rost de bani o sa imi indrept atentia catre cateva daca nu le dai pana atunci.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acesta este link-ul blogului: http://cartinoidevanzare.blogspot.ro/

    Am atat carti in engleza, cat si carti in romana :).

    RăspundețiȘtergere
  25. Da, ma mut in aprilie si sper sa lichidez biblioteca pana atunci pentru ca nu am cum sa le car cu mine. Sunt foarte grele cutiile si am si asa o gramada de bagaje :)).

    RăspundețiȘtergere
  26. Citatele sunt absolut superbe!! Numai am atat de multa rabdare!! Vreau sa citesc si eu cartea!! <3

    RăspundețiȘtergere
  27. Ma bucur mult ca va plac citatele!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Citatele sunt absolut superbe! Asta daca nu stia toata lumea deja...
    Preferatul meu: „Îmi vine în minte, nu pentru prima oară, că lucrurile se schimbă, fie că eşti prin preajmă ca să observi asta, fie că nu.”

    RăspundețiȘtergere
  29. cum ar putea sa nu ne placa, Krisz??
    astept cu nerabdare urmatoarea recenzie, plus citatele din respectiva carte. cred sincer ca blogul vostru are cele mai frumoase recenzii la carti

    RăspundețiȘtergere
  30. @alexa iona, si eu am observat acest lucru si imi pare rau ca l-am descoperit abia pe la mijlocul lui 2013. Oricum, a detronat toate celelalte bloguri :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Sunt de acord cu voi, chiar e cel mai bun si activ "blog de carte", ma bucur ca nu sunt singura care crede asta

    RăspundețiȘtergere
  32. Alexa, Diana si Apy, multumim din suflet pentru aprecieri. Desi suntem constiente ca sunt multe bloguri frumoase, pe unele le citim si noi cu drag, cuvintele voastre tot ne-au facut ziua, saptamana, luna, mai frumoasa! Multumim mult! Si imi pare rau ca am intrat in perioada neagra si incarcata si nu va mai pot raspunde la comentarii asa des, ca pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Krisz, nu aveti pentru ce! Si voi ne faceti mereu zilele mai bune cu postarile voastre.
    Nu-i nimic daca nu poti comenta asa des, avem si noi perioade super incarcate in care nici nu stim pe ce sa punem mana prima data. :*

    RăspundețiȘtergere
  34. Pentru mine cartile de dragoste sunt si vor ramane aproape de sufletul meu.Sunt si raman o romantica incurabila, iar momentele mele ideale sunt cu o carte si o cana de ceai ori cafea langa mine:)

    RăspundețiȘtergere
  35. @Krisz este meritul vostru, noi nu va laudam degeaba :)
    si are dreptate Diana, si voi ne faceti zilele mai bune cu postarile voastre
    sunt zile in care deschid pc-ul doar pentru blogul vostru si pentru seriale:D

    RăspundețiȘtergere
  36. Mi-a atras atentia:Poate că el o fi un porumbel călător. Poate că eu sunt casa lui."Suna ff frumos,comparatia cu un porumbel dragalas..si combinatia cu casa s a;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Ce draguut!!
    Imi plac toate citatele de aici.

    RăspundețiȘtergere
  38. Krisz, nu e problema, intelegem cat de grele sunt examenele voastre, si de acea va asteptam cu drag sa veniti sa va uram felicitari, asa ca pentru voi si pentru noi sa luati note mari! :D

    RăspundețiȘtergere
  39. Da,va asteptam!Cu mult mai multe si ami dese postari. :D

    RăspundețiȘtergere
  40. Superbe!Sunt scoase la fel de bine ca toate celalate fragmente.;))

    RăspundețiȘtergere
  41. Si imi place si cartea din care sunt luate.Frumoase.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!