marți, ianuarie 07, 2014

Cele mai bune cărţi citite în 2013 :)

Mereu mă feresc să fac postări de genul, deoarece îmi e foarte greu să mă decid, în mine se dau lupte aprige, şi de obicei mă dau bătută. De data aceasta însă am fost mai curajoasă, dar am şi trişat puţin. Nu este un top 13 (de la anul 2013, desigur), cărţile sunt puse în ordine aleatorie. Dar toate mi-au plăcut extrem de mult.
Anul acesta am citit mai puţin, dar cărţi mai de calitate, cred eu. Motto-ul meu a fost "calitate, nu cantitate", deoarece timpul nu îmi mai permite să mă aventurez cu cărţi care poate nu sunt aşa de bune. Am ales mai mereu cărţi recomandate şi cu multe note pe Goodreads, ca să merg la sigur. Şi nu regret că a fost aşa! 
Mai jos aveţi cele mai bune cărţi citite, de mine, Krisz, nu la comun, şi de la mine şi de la Alexya. Ea va face o postare separată dacă va dori. Acestea fiind spuse..sa bată tobele :D

(de mine, Krisz)
„Flori pentru Algernon” este cu siguranţă cartea pe care am simţit-o cum se pliază pe sufletul meu, cum e cuibăreşte în el, m-a impresionat prin povestea emoţionantă şi mai ales mi-a deschis mintea, arătându-mi atât de multe lucruri importante. M-a învăţat care sunt adevăratele valori care ar trebui să ne ghideze în viaţă, pledează pentru frumuseţea interiorului nostru şi ne arată că inteligenţa ne poate fi câteodată cel mai mare duşman. 
Este cea mai bună carte citită anul trecut, cea la care m-am gândit de multe ori de când i-am întors şi ultima pagină.
Nu am mai simţit de multă vreme o asemenea plăcere citind o carte, acel amalgan de senzaţii şi trăiri. Iubesc romanele complexe ca acesta, cu o mulţime de fire narative care se îmbină, cu personaje numeroase şi atent conturate, cu poveşti de viaţă, de iubire, de sacrificiu, cu răsturnări de situaţie. 
Dacă doriţi să simţiţi parfumul unor vremuri aparte, să visaţi frumos şi să vă îndrăgostiţi iremediabil de o poveste, „Trandafiri” este aceea.
„Înainte să adorm” este un thriller incitant, intrigant, care tratează un subiect delicat şi greu de abordat: memoria..sau mai bine spus, lipsa ei. Surprinzător şi plin de piste, ni se arată aici cât de firavi şi lipsiţi de apărare, de rătăciţi, suntem fără busola noastră de bază, amintirile. Romanul are un final şocant, de necrezut aproape, care vă va lăsa împietriţi de uimire. 
Urmează să apară anul acesta şi ecranizarea, cu nişte actori de excepţie J.
Îi sunt profund îndatorată lui Gillian Flynn, datorită romanelor ei am început să dezvolt o pasiune nebănuită şi neaşteptată pentru thrillerele psihologice, pentru cărţile mai dure, cu personaje ciudate, cu un comportament anormal, pline de defecte şi probleme, dar care cumva reuşesc să se facă plăcute. „Obiecte ascuţite” este preferatul meu, puteţi citi şi pe blog recenzia, am simţit adrenalina pulsându-mi prin vene în timp ce parcurgeam paginile ei. Dacă sunteţi mai slabi de inimă şi uşor de impresionat, nu ştiu dacă e bine să vi-l recomand..dar totodată nici eu nu eram cea mai curajoasă cititoare, iar acum le devorez.
Am încheiat anul cu un roman marcant, sfâşietor, care m-a sensibilizat enorm şi m-a adus aproape de lacrimi, deşi eu nu plâng niciodată la cărţi. O carte despre cruzimea şi indiferenţa umană, despre suferinţa îndurată de evrei, inclusiv de copii, înainte de a fi trimişi la moarte în lagărul de la Auchwitz. Sarah este o fetiţă deosebită care vă va intra adânc în inimă fără să simţiţi; veţi suferi alături de ea, veţi simţi disperare, revolta, teama, durerea, dar şi speranţa, curajul. Pare o lectură deprimantă, mai ales în Ajunul Crăciunului, când am citit-o eu, dar pentru mine a fost o lecţie dură de viaţă.. şi de putere.
Romanul face parte din biblioteca mamei mele de câţiva ani buni, de când i-am făcut-o cadou mamei de ziua ei. Nu ştiu ce m-a tot reţinut până acum să o citesc, dar cert e că am făcut o mare greşeală.. am amânat prea mult să citesc o carte minunată, fascinantă, revelatoare, din care am înţeles atât de multe despre o cultură străină mie, şi m-am perindat pe un tărâm fascinant, alături de o eroină remarcabilă, specială.
Dacă mai este cineva care nu a citit "Memoriile unei gheişe", deşi mă cam îndoiesc, reparaţi ca şi mine cât mai repede această greşeală, nu veţi regreta. 
„Circul nopţii” este printre primele cărţi citite in 2013, şi de atât timp eu încă nu mi-am găsit cuvintele pentru a-i face o recenzie demnă de magia şi amalgamul de trăiri experimentate. Mi-am propus să îl recitesc, şi poate atunci mă voi simţi mai pregătită. Cu certitudine cea mai bună carte fantasy citită anul trecut, perfectă, din punctul meu de vedere, sublimă, captivantă, care nu seamănă nu nimic din ce am citit până acum. O lume nouă şi fermecătoare ni se deschide în faţa ochilor, iar noi nu avem de aleg decât să ne lăsăm conduşi pe culoarele feerice ale circului viselor..
Dincolo de cazul interesant şi extrem de controversat, de acţiunea interesantă, acest roman e o pledoarie şi o lecţie impresionantă despre ce înseamnă să fii scriitor, responsabilităţile şi luptele pe care le au de purtat aceştia cu ei, mai ales. Deşi cartea e groasă, am citit-o foarte repede, totul a curs firesc, natural, am fost cu sufletul alături de personajele principale şi de povestea lor, am înţeles cât de greu e să fii scriitor, să transmiţi ceea ce doreşti cititorilor tăi. Vă recomand cu drag această carte, e foarte bună, dacă aveţi ocazia să o citiţi, nu o irosiţi.
„Where she went”, al doilea volum al dulogiei "Dacă aş rămâne", m-a făcut să iubesc un personaj răvăşit, pierdut, dar atât de special. Este vorba de Adam, care acum face parte din personajele mele masculine preferate, din lista celor pe care mi-aş dori să găsesc sub bradul de Crăciun. După o despărţire nedreaptă, el trebuie să îşi adune fragmentele din inimă, de pe jos, şi să meargă mai departe. Am admirat suferinţa lui, implicarea lui profundă într-o relaţie în care se vedea că a iubit mai mult, dar asta nu a contat pentru el. Trebuie să citiţi această carte pentru a vă convinge de intensitatea sentimentelor pe care şi băieţii le pot avea..
Cred că această trilogie nu mai are nevoie de nicio introducere aici pe blog, am vorbit atât de mult de ea, am trăit alături de autoare, de personaje, v-am insuflat, cred eu, şi vouă interesul pentru ea. Am avut emoţii cu acest volum, mă temeam să nu fie la fel de bun ca primul, dar ce credeţi? L-a depăşit! Desigur, pe plan amoros a scârţâit puţin povestea, dar era firesc să se întâmple aşa. Alegerea pe care o are de făcut Evie nu e una simplă, ea nu îşi alege doar un iubit, ci sufletul pereche, cel alături de care îşi va petrece eternitatea. Fericirea ei depinde de asta. Însă în ceea ce priveşte dezvăluirile pe care le primim referitoare la mitologia din serie, acţiunea, presupunerile despre cine sau ce ar fi Evie, puterile ei crescânde, şi mai ales sfârşitul lăsat complet în aer.. geniale! O să mor încet până apare următorul volum!
Anul acesta am citit puţine distopii, faţă de precedentul, când acest gen domina lecturile mele. „Declaraţia” a fost pentru mine o adevărată surpriză, nu mă aşteptam să îmi placă atât de mult, nu ştiam despre ce e vorba când am început să o citesc, iar când am terminat-o m-am simţit revoltată cumva, deoarece nu a fost mai promovată de editură. Ştiu că a apărut când genul distopic nu era încă pe val, dar e nedrept, pentru că e foarte bine scrisă şi are un subiect aparte.
Mereu am teamă de al doilea volum, pentru că de obicei autorii au obiceiul să îl facă varză. Dar „Frumoşii” m-a surprins, mi s-a părut mai bun chiar decât primul, surprinzător, şi cu un final neprevăzut.
Am crezut că acest roman va detrona „Mare Tranquillitatis” din inima mea, dar spre final, uraganul de dramă m-a făcut să cam dau înapoi. Am simţit că autoarea a cam exagerat, era de ajuns cât au suferit personajele în trecut, parcă a intersectat prea multe persoane în aceeaşi poveste nefericită şi nu era necesar, zic eu. Însă până spre final şi spre deznodământul sfâşietor, am iubit fiecare pagină, fiecare moment, m-am bucurat de o poveste atât de frumoasă, de o chimie specială între personaje. Holder e cu adevărat unic, iese din mulţime, îţi topeşte inima. Da, este un roman nu bun, ci frumos, sensibil, trist, unic.
„Iubire” a fost surpriza anului pentru mine, mi-a depăşit cu mult aşteptările şi m-a cucerit iremediabil. Modul cum este alternat trecutul cu prezentul este inedit şi ne face să simţim de două ori chimia dintre personaje, apropierea lor, sentimentele, trăirile.
Nu este doar povestea unei prime iubiri înflăcărate, a unei relaţii care decurge prost, a doi tineri care fac o greşeală, pe care îi ia valul, ci o lecţie despre acceptare, înţelegere, maturizarea bruscă, adaptare, şi nu în ultimul rând..iubire. O adevărată şi deosebită lecţie despre iubire.
Sunt cărţi foarte bune şi care mi-au plăcut mult, care au ajuns aproape de inima mea, dar am avut diverse motive la toate pentru a nu le include în topul meu.. O să vă spun pe scurt de ce:
- „Camera” de Emma Donoghue – genială carte, dar finalul a fost mult prea..liniar, comun. Mă aşteptam la un deznodământ surprinzător, la ceva care să ne şocheze, să ne lase cu gura căscată.
- „Scafandrul şi fluturele” de Jean-Dominique Bauby – am căutat cu fervoare cartea aceasta, momentan cred că nu se mai găseşte pe nicăieri de cumpărat, am licitat pentru ea, m-am luptat, şi aveam nişte aşteptări foarte mari. Mi-a plăcut, dar mă aşteptam la mai multă profunzime. Sincer? Eram pregătită să îmi sfâşie sufletul de durere, îmi doream asta, dar nu a fost aşa.
- „Sub aceeaşi stea” de John Green – probabil mulţi veţi remarca încruntaţi că nu se regăseşte în topul meu, ştiu cât de iubită a fost în acest an această carte, pe câţi v-a făcut să plângeţi. Cu siguranţă m-ar fi cucerit pe deplin şi pe mine, dacă un spoiler major văzut înainte de a o citi pe un blog de cărţi de la noi nu mi-ar fi distrus bucuria lecturii. Şi când spun major, e mega major. Cel mai mare spoiler posibil. I hate that blog, now!
- „Hoţul de cărţi” de Markus Zusak – genială carte, nimic de spus, dar pentru mine a fost o lectură anevoioasă, complicată. Nu mi s-a mai întâmplat niciodată, nici nu romanele clasice, să mă pliez aşa greu pe stilul autorului. Dar romanul e superb, trist, realist, trebuie să îl citiţi.
- „Când Dumnezeu era iepure” de Sarah Winman – am adorat prima parte, mai ales stilul scriitoarei, şi m-am gândit de multe ori că, dacă aş scrie vreodată o carte, mi-aş dori să aibă măcar un sfert din farmecul scrierilor Sarei Winman. Dar a doua jumătate a cărţii m-a dezamăgit, plictisit, de aici şi motivul pentru care nu e în top. 
În ceea ce priveşte blogul, 2013 a fost un an bun, dar nu excepţional, în principal datorită lipsei timpului, care ne-a împiedicat să postăm des, aşa cum obişnuiam. Avem atâtea idei faine în minte, ne-am propus atâtea, şi nu am reuşit mare parte din ele să le punem în aplicare, din nefericire. 

Mulţumim şi tuturor sponsorilor şi colaboratorilor noştri! 

CARE ESTE TOPUL VOSTRU PENTRU 2013? CE CĂRŢI V-AU CUCERIT?

38 de comentarii:

  1. Anul trecut m-a cucerit prin Identitatea de Milan Kundera, Mănâncă, roagă-te, iubeşte şi prin multe altele (am pe blog lista).
    Un an mai bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am citit chiar atat de multe, dar printre cele care mi-au placut foarte mult, au fost "E usor sa te iubesc", "Sub aceeasi stea", "Chemarea ingerului"(am inceput-o anul trecut si am terminat-o anul asta, daca se pune) si cateva carti de dragoste de Amanda Quick. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Din topul tau nu am citit decat "Sub aceeasi stea" (din pacate) si sincer m-a cam dezamagit, ma asteptam la mai mult, mai ales pentru ca toti o ridicau in slavi si spuneau ca este o carte excelenta.
    Topul meu ar incepe cu "Mare Tranquillitatis" (mai ales pentru ca nu am citit inainte spoilere, api ar fi "Divergent", "Fericirea incepe azi" si "Eve", nu am citit foarte multe carti anul acesta, dar aceste carti chiar mi-au placut, desi stiu ca unele au fost foarte criticate :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Faust , tarfa zeilor si lolita..astea au insemnat ceva pentru mine anu asta

    RăspundețiȘtergere
  5. memoriile unei gheishe <3 eu am facut deja topul cartilor pe blog. sunt multe de 5 stele, dar pentru acum citesc alta carte de lisa see, o sa mentionez cartile ei: fetele din shanghai si visul lui joy <3

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-a placut foarte mult Spulbera-ma si as vrea sa se publice mai repede al doilea volum. Am citit si Daca as ramane si chiar m-a impresionat...
    Mi-au mai placut Probabilitatea statistica..., Micutele mincinoase, Divergent si Fetele Gallagher in mod special :)

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte fain topul tau, vad ca ai citit niste carti superbe. unele dintre ele le-am citit si eu (Obiecte ascutite - acum vreo 3 ani, Uratii 2 - dar nu prea mi-a placut), altele vreau neaparat sa le citesc ( Hotul de carti, Fata disparuta, Circul noptii si Flori pentru Algrenon - e prima oara cand aud de ea, dar o vreau )

    Topul meu este incomplet, am sa trec doar cartile care mi-au placut foarte mult: Nopti de patima, Magie de doi bani, Martora, Cartea pierduta a vrajitoarelor, Marele Gatsby, Domnisoara Einstein, Georgina Kincaid 6, Cianura pentru un suras, Tonul de clestar, Rosu ca sangele.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu am citit multe carti din topul tau, insa cartea care mi-a placut cel mai mult anul asta cred ca a fost Circul noptii si cu o mica dezamagire, Insurgent.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dreams Have Wings, si eu am citit anul acesta Spulbera-ma si mi-a placut si mie foarte mult, chiar mi-a intrecut asteptarile, as fi pus-o in Top, insa am uitat complet de ea :">
    Cat despre al doile volumul nu am mi auzit nimic (plus ca este si o carte care face legatura dintre primul si al doilea volum :\)

    RăspundețiȘtergere
  10. La noi cand va aparea Spulbera-ma 2?
    Apropo de "E usor sa te iubesc" nu mi s-a parut cine stie ce, multi o ridica in slavi, insa nu e ceva iesit in comun.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Apy, nu se mai aude nimic despre Spulbera-ma, insa m-am obisnuit deja cu acest lucru, mai ales de la editura Leda (are foarte multe proiecte lasate in van) Tocmai din aceasta cauza nici nu mai vreau sa incep alte seii sau trilogii neterminate, am destule momentan :(
    Cat despre "E usor sa te iubesc" am vazut si eu multe comentarii sau recenzii care o ridicau in slavi si multe care o zdrobeau de pamant, tocmai de aceea nu-mi prea vine sa o citesc :\

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mie mi-a placut foarte mult "Memoriile unei gheise" si la fel ca si tine, cred ca la "Sub aceeasi stea" lipseste ceva. In 2013, mie cel mai mult mi-a placut "Fata de hartie" de Guillaume Musso. Nu stiu daca ai citit-o, dar ti-o recomand cu toata placerea :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ai citit niște cărți super! Și eu vreau să le citesc cam pe majoritatea din lista de mai sus :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Yukiblack: Un an minunat si tie!

    @ Andreea Ilie: Am tot auzit de Amanda Quick..cum scrie?

    @ Lupu Diana: Diana, nici eu nu am fost atat de impresionata de Sub aceeasi stea, fata de altii, pana la lacrimi. Dar eu am pus asta si pe seama faptului ca am citit acel spoiler..

    @ Krisszu95shikkygirl: Wow, nu am auzit de a doua carte din lista ta, suna interesant. Imi poti spune doua trei cuvinte despre ea? :)

    @ Iri: Am tot auzit de Fetele din SHanghai, trebuie sa citesc si eu cartea asta.

    @ DreamsHaveWings: Spulbera-ma este unul dintre romanele mele distopice perferate, am citit si Destroy me, nuvela din perspectiva lui Warner.

    @ Alexa Ioana: Mie mi-a placut Frumosii, mai mult decat primul volum. Finalul a fost socant si m-a lasat pe jar.. Si Magie de doi bani mi-a placut, faina si ea. Tronul de clestar vreau sa o citesc cat mai repede, am auzit multe lucruri bune despre ea.
    Stiu ca Flori pentru Algernon nu e asa de promovata la noi, din pacate, dar a fost facute doua filme dupa carte, e o carte iconica si pe Goodreads are 168,682 ratings.. foarte multe cred eu.

    @ Apy: Ma bucur ca si tie ti-a placut Circul Noptii, Insurgent si pe mine m-a cam dezamagit, comparativ cu primul volum, care mi-a placut foarte mult. Mie si E usor sa te iubesc (Easy, ca am citit-o in engleza), mi-a placut. M-am regasit in eroina si m-a cucerit Lucas. :)

    @ Alin Benea: Da, trebuia sa citesc mai demult Memoriile unei gheise, am ratat o carte minunata. Am citit Fata de hartie in 2012 cred si mi-a placut foarte mult, Musso stie cum sa te captiveze si are un stil special.

    @ Furelise: Multumesc! Ma bucur sa aud asta!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Krisz Tronul de clestar este absolut superba, pur si simplu te indragostesti de Celaena, de modul ei de a fi, de cat este de puternica. ce sa mai spun despre cei doi baieti din carte - Dorian si Chaol...amandoi tin foarte mult la Celaena
    cartea merita citita, ma bucur foarte mult ca a fost publicata si la noi si sper sa nu dureze foarte mult timp pana scot si volumul doi

    RăspundețiȘtergere
  16. Din lista cartilor enumerate de tine, nu am citit decat Sub aceeasi stea si Memoriile unei gheise in urma cu multi ani si nu am inteles mai nimic:-) asa ca intentionez sa mi-o cumpar acum cand sunt mai ,,batrana'' si inteleg mai bine. Imi este imposibil sa fac un top, anul 2013 a fost anul in care am citit zeci, de carti, majoritatea excelente.

    RăspundețiȘtergere
  17. E usor sa te iubesc, e o lectura usoara cu putine evenimente iesite din comun.
    Am observat si eu ca Leda s-a cam lenevit.
    Apropo ce se mai aude de Eternal Starling si vol 3 Din dispozitive?

    RăspundețiȘtergere
  18. Alexa Ioana: of, acum imi doresc si mai mult sa o citesc. Doar ca imi e teama sa ma apuc de o serie de la Rao, ca scot volumele greu..

    Apy: pai despre asta e vorba in New Adult si Contemporany Romane, despre situatii de viata reale, intamplari care se pot intampla oricui. Viata de cele mai multe ori nu e extraordinara. Daca vrei sa citesti carti cu evenimente iesite din comun te sfatuiesc sa te orientezi spre thrillere.
    Leda din ce am inteles trece prin niste probleme financiare acum, nu e vorba de lene. Nu stiu nimic de DI 3 sau de Eternal Starling, am ajuns doar in punctul in care sper sa se mai publice.

    RăspundețiȘtergere
  19. Aaa Rao sta foarte prost cu, continuarea seriilor, eu astept de ceva timp vol 2 din Predestinati.

    RăspundețiȘtergere
  20. Da.. Ar mai fi Evermore, vol 3, Fascinatie, vol 3, Disparuti si multe altele..

    RăspundețiȘtergere
  21. Sper sa isi revina, deoarece chiar au cateva serii si trilogii care mi-au placut foarte mult, dar sunt incomplete, si mi-ar parea tare rau sa nu le pot termina
    Apropo, tocmai ce am terminat "Declaratia". Recenzia ta m-a facut sa o citesc si la inceput am fost putin dezamagita de carte din cauza faptului ca se povestea foarte mult despre evenimentele marunte din viata ei, insa treptat a ajuns sa devina interesant si chiar mi-a placut, insa tot nu poate detrona cartea "Eve" in care si povestea de dragoste a fost conturata mai bine si actinea a fost mai ampla :D

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu mai stiu exact, dar parca am spus si eu in recenzie ceva referitor la apropierea lor, ca parca a fost prea brusca. Declaratia m-a impresionat mai ales prin lumea creata si realitatea dura zugravita, care nu are cum sa nu isi puna amprenta asupra ta. Cert e ca e o distopie buna, pacat ca nu a fost deloc promovata de Rao la noi si mare pacat ca nu au mai publicat si vol 2 si 3.
    Eve a fost detronata in topul meu de Divergent, Spulbera-ma, dar fiind prima distopie citita si cea care mi-a trezit interesul pentru acest gen o sa imi ramana mereu draga. M-a dezamagit insa oarecum ultimul volum, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Krisz
    stiu, si eu ma tem ca o sa apara greu urmatorul volum din Tronul de clestar, dar asta nu e un motiv sa nu citesti prima parte, zic eu
    daca stau bine sa ma gandesc este singura serie pe care o astept de la Rao. pe mine ma enerveaza Leda, are atat de multe serii incepute ! pentru mine e un mister cand/daca le vor publica pe toate

    RăspundețiȘtergere
  24. Krisz, nu stiam de problema financiara, desii ar fi trebuit sa ma astept la asta, nu multi cumpara carti. Adica, da, sunt "multi", dar nu indeajuns de multi. Pacat. Sper sa treaca rapid problema.

    RăspundețiȘtergere
  25. "Declaratia" mai are alte doua volume?? Sfarsitul nu a dat nimic de inteles in acest sens, chiar daca s-a terminat oarecum brusc: totul era bine si frumos. Relatia dinte Anna si Peter nu mi s-a parut foarte brusca totusi, deoarece fiind Surplusi si gasind pe cineva care ii accepta asa cum sunt fara a avea pretentii s-au atasat mai repede decat in mod normal.

    Prima distopie citita de mine a fost "Gazda" care mi-a placut foarte mult, mai ales pentru ca pe atunci o adoram pe Stephenie Meyer, dar am avut parte si de actiune, romance si mister. :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna Krisz , desigur ca pot sa spun cateva cuvinte despre tarfa zeilor, in mare actiunea se petrece in egipt si o are drept protagonista principala pe celebra cleopatra . O istorie a ei spusa altfel, poate ca intr-un mod putin mai diferit.
    ""Ei bine …reajunsă pe tron Cleo, este obligată la 17 ani să se marite cu fratele ei mai mic de 13 ani .Un ignorant și jumătate . Cu trecerea timpului in ajutorul Cleopatrei intervine Iulus Cezar si se creeaza o frumoasa poveste pasionala . O relație bazată pe admirație reciprocă, pe respect si iubire, chiar dacă Cezar putea să-i fie la fel de bine tată. '' Face parte din recenzia mea personala ...o mica monstra , http://krisszu95shinnygirl.wordpress.com/2013/04/23/tarfa-zeilor-recenzie/ si descrierea oficiala este aceasta nspirat din texte antice, scris cu o mare maiestrie, acest roman descrie viata Cleopatrei si relatiile ei tumultuoase cu Cezar, Antoniu si Octavian.
    O epopee legendara, in cursul careia soarta lumii se va juca in jurul unei femei si a trei barbati iesiti din comun. Cincisprezece ani in care Cezar va pune bazele unui imperiu universal, iar Cleopatra va intruchipa o zeita vie in ochii intregului Orient, inainte de a forma, cu Antoniu, un cuplu care va ramane in istorie simbolul desfraului si ruinei.
    Daca nu ar fi fost zei, cine ar fi putut suporta comportamentul lor?
    Cleopatra in fata Romei inseamna intalnirea Orientului cu Occidentul, sclavi nubieni si preoti ai lui Horus, calareti gali si gladiatori… Dar inseamna si lupta intre zeii Orientului care promit nemurirea sufletului si zeii Cetatii, lupta titanica intre doua conceptii despre lume si istorie. Poate intr-o zi o vei lectura :*

    RăspundețiȘtergere
  27. Si Predestinati de Josephine Angelini este tot cu zei:-) . V-o recomand! Nu se petrece in Egipt, se petrece in timpurile noastre, o tipa se indragosteste de un baiat care este zeu, ca restul familii sale, si daca o sa cititi cartea si stapaniti mitologiile, o sa vedeti cine este intruparea fiecarui zeu, in aceasta carte:-) .

    RăspundețiȘtergere
  28. Familiei* scuze, corectati voi/editati daca puteti si nu imi luati in calcul acest comentariu

    RăspundețiȘtergere
  29. Paun Catalina Cezarina mi-a facut si mie cu ochiul cartea acum cateva zile pe elefant, dar dupa descrierea ta seamana la idei cu Creatura. NU cred ca voi cumpara cartea, trebuie sa ma mai interesez.

    RăspundețiȘtergere
  30. Imi place topul tau, unele carti le-am citit ,iar de altele am auzit si mi se par interesante.Anul trecut am citit si mi-au palcutEve,Evernight si Memoriile unei gheise

    RăspundețiȘtergere
  31. Foarte frumos topul!Aprope toate cartile postate au fost si preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
  32. Foarte frumoase cartile.Imi plac si mie.
    Mie mi-a mai placut si "Probabilitatea statistica de a te indragosti la prima vedere",E usor sa te iubesc",de la editura Epica,dar si primul volum din seria "Instrumente mortale",insa m-a dezamagit filmul.

    RăspundețiȘtergere
  33. A mai citi cineva Sub aceeasi stea de Jhon Green? As mai avea nevoie de cateva pareri...

    RăspundețiȘtergere
  34. Din pacate,nu am citit-o,dar clar o sa vad filmul cand va aparea.
    Oricum,parerile sunt impartite din ce am auzit eu.

    RăspundețiȘtergere
  35. Am citit si. Eu multe carti de aici si am vazut filmul memoriile unei gheise

    RăspundețiȘtergere
  36. Si eu l-am vazut si mi-a placut.Foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  37. Foarte interesant filmul,chiar se poate intampla asta in realitate.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!