joi, mai 31, 2012


Sunt convinsă că o parte dintre voi ați citit cartea ”Predestinați” de Josephine Angelini, care a apărut nu de foarte mult timp la editura RAO. Eu îmi doresc foarte mult să o citesc, și aștept o promoție bună ca să mi-o cumpăr. Începând cu câteva zile în urmă, scriitoare a început să posteze în fiecare zi pe pagina ei de Facebook poze cu actorii sau persoanele pe care le-ar vedea ca personajele cărții. Abia așteptam să posteze toate personajele, ca să vi le arăt și vouă. Sunt atât de frumoase toate, mă fac să îmi doresc și mai mult să citesc cartea!
Vă arăt mai jos castul ales de scriitoare:

                            Helen
Lucas 
( pe tip îl cheamă Kostas Martakis, e o frumusețe! E model și cântăreț, a fost și la noi în țară, am văzut un interviu cu el. Scriitoarea nici nu știa că e grec când l-a ales!)
Orion 
(va apărea în volumul următor)
Ariadne
Hector
Matt
 Cei care ați citit cartea, cum vi se par personajele?

Vă las mai jos un videoclip al lui Kostas Martakis (Lucas), îmi place mult melodia, o ascult de mult timp:

Cast ”Predestinați” realizat de autoare!

Read More

* Jocurile Foamei

Quote Line (113)

Read More

Suntem mai mult decât încântate că am descoperit o editură foarte interesantă, Editura Herg Benet. Deși tânără, aceasta este aparte, deoarece a publicat și intenționează să publice în continuare creații ale tinerilor români, sau ale autorilor aflați la debut absolut, atât poezie cât și proză. Ni se pare un lucru uimitor că acordă credit tinerilor, că îi ajută în a-și forma o carieră ca scriitori, dacă au talent. 
După cum știți, blogul nostru promovează creațiile tinerilor, postează despre romanele, ficurile, poeziile voastre, și printre vizitatori avem norocul să avem parte și de voi, persoane talentate. Mulți dintre voi scrieți uimitor, și ne dorim să avem șansa cândva să aflăm că v-ați publicat prima carte. În plus, editura a organizat și un concurs anul trecut, în care primele 4 manuscrise cele mai bune au fost publicate, și urmează să îl organizeze și anul acesta. O să vă ținem la curent cu detalii când va fi momentul, și că îndemnăm să fiți curajoși, să aveți încredere în voi și în talentul vostru, și să vă trimiteți manuscrisele, deoarece nu aveți nimic de pierdut :)
Sprijinim cu mare drag activitatea Editurii Herg Benet, îi purtăm un mare respect și admirație pentru că publică romane ale tinerilor! De asemenea, ne dorim să promovăm mai des și cărți scrise de autori români.
Vom face în curând și o postare în care vă vom prezenta o parte a cărților publicate de ei, ca să vedeți cât de interesante și ce coperți frumoase au! Chiar astăzi am făcut un articol despre ”Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 1 – Contesa Aneke”, și ne bucurăm că mulți ați avut o reacție pozitivă la adresa cărții. 
În continuare vă invităm să citiți descrierea editurii, unde veți afla mai multe lucruri interesante!

Editura Herg Benet s-a înființat în septembrie 2010, propunându-și ca prin programul său editorial să sprijine abordările îndrăznețe și în întregime originale în literatura română, în special ale autorilor tineri și foarte tineri. În perioada 2010-2011, editura Herg Benet a publicat și promovat inclusiv titluri ale unor autori aflați la debut absolut, atât poezie cât și proză. Editura și-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piața de carte autohtonă voci noi, puternice, cu o scriitură originală, excelent coordonată cu literatura universală actuală de cea mai bună calitate, voci girate de marii autori ai momentului.
La numai un an și jumătate de la înființarea editurii, programul editorial Herg Benet a primit încurajări entuziaste în majoritatea revistelor culturale autohtone, precum și remarci generoase legate de calitatea și aspectul grafic al cărților publicate, ca și pentru criteriile după care sunt selectați autorii.
În perioada iunie – septembrie 2011, Editura Herg Benet, în colaborare cu Casa de Editură max Blecher, a organizat prima ediție a concursului de debut Herg Benet – Max Blecher, secțiunile poezie și proză. Juriul format din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu și Răzvan Țupa a ales patru manuscrise câștigătoare din cele aproape 200 primite, ce au fost premiate prin publicarea la Editura Herg Benet, respectiv Casa de Editură Max Blecher. Editura Herg Benet își propune să organizeze în 2012 cea de-a doua ediție a acestui concurs și să îl transforme într-o tradiție pe piața de carte prezentă.
Editura Herg Benet a întreprins un turneu național de promovare a autorilor, turneu intitulat ”Exerciții de rebeliune”, ce a cuprins orașele Brașov, Târgu Mureș, Cluj. Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, Baia Mare, București, Timișoara și Iași.

Editura Herg Benet - o șansă pentru tinerii scriitori!

Read More

Cam..atâtea sunt. Foarte puține, deși a trecut mult timp de la ultima postare.. Dacă ați trimis continuare și nu e mai jos, vă rog să îmi spuneți. Iar dacă ați mai scris capitole și nu ați apucat să îmi trimiteți, o puteți face, și voi face un update postării.

Capitolele 5-8 din ”Just me and my mind” de Lee Ha Won AICI, AICI și AICI 

Capitolele 16-17 din ”The Journey To War” de Twilightpurple AICI și AICI 

Capitolul 17 din ”Ascunși în întuneric” de Twilightpurple AICI  

Capitolul 35 din ”Love without barriers” scris de Peach29 AICI

Continuări!

Read More

Cartea a apărut la Editura Leda și o puteți comanda de AICI.
V-ați gândit vreodată la impactul pe care îl poate avea asupra cuiva un gest de-al vostru negândit, un impuls, o reacție de care poate nici nu vă dați seama la acel moment? 
Ați crede că puteți răni pe cineva, distruge echilibrul sufletesc, fără să conștientizați, fără să vă treacă prin cap asta? 
Ați evitat vreodată o persoană, doar datorită reputației pe care o are, sau zvonurilor auzite, refuzând să o cunoașteți cu adevărat, să îi acordați o șansă cât de mică?
V-ați uitat mereu la cei din jur cu atenție, încercând să vedeți dincolo de ceea ce vor să arate, analizându-i și simțind atunci când au nevoie de o vorbă bună, de un sfat, acordându-le ajutor?
Știți cât poate durea indiferența?
Acestea și multe altele sunt întrebări care inevitabil vă vor chinui mintea pe parcursul lecturii romanului ”Cele tre1spr3zece motive” de Jay Asher. (mulțumesc din suflet editurii Leda pentru că a publicat această carte genială și mi-a oferit ocazia să o citesc!)
Există anumite situații pe lumea asta, și poate mulți din cei din jur s-au  confruntat cu una dintre cele de mai jos la un moment:
1.  Aceea cărora viața le pune în cale tot felul de greutăți, obstacole, probleme. Se lovesc uneori de ditamai bolovanul, care îi pune la pământ, dar  se ridică, și merg mai departe.
2. Cei care viața lor e un drum anevoios și greu de parcurs, plin de pietricele de care se împiedică la tot pasul, cad adesea, la început se ridică și își continuă drumul, dar pe parcurs, voința și puterea lor se diminuează datorită acestor piedici constante.
În cele ce urmează veți descoperi împreună din care categorie a făcut parte viața personajului principal feminin din acest roman tulburător.
Sunteți pregătiți să o cunoașteți Hannah Baker? Trebuie să vă avertizez că trebuie să vă înarmați cu înțelegere, compasiune, să vă deschideți inimile și mintea pentru a primi și înțelege povestea ei. Nu veți avea ocazia să o întâlniți, sau să vă împrieteniți, deoarece ea nu mai e. A ales să renunțe la luptă, și doar după moarte să încheie socotelile cu cei care i-au distrus viața. Deja v-au trecut fiori, nu?
Hannah s-a dus, și în urma ei a lăsat o tăcere sumbră, un loc liber în bancă, și un gol mai mare sau mai mic, depinde de situație, în sufletele celor care vor înțelege că au contribuit într-o oarecare măsură la finalul ei tragic. 
Pe cele 13 casete înregistrate de ea înainte de a se sinucide veți găsi adevărul ei, o veți descoperi cu adevărat. Casetele îi dezvăluie treptat povestea, ne spun sentimentele, tristețile, greșelile, momentele prin care a trecut .. drumul anevoios pe care l-a avut de dus, și cel mai important, cele 13 motive care au împins-o să renunțe la viață.
Din care categorie din cele două de la început credeți că face parte Hannah Baker? Vă spun eu: a doua. Viața ei a fost presărată la tot pasul de dezamăgiri, trădări, indiferență, prieteni falși, oameni care nu au respectat-o, o reputație urâtă și neadevărată care i-a adus un nor de respingere din partea celor din jur. O familie rece și deloc preocupată de ea, lipsa unei persoane care să dorească să o cunoască cu adevărat, așa cum e ea, să îi acorde o șansă. Lipsa unui sfat, a unui gând bun, sau a afecțiunii cât de mici din partea cuiva. 
Care era singurul lucru de care avea nevoie avidă? De cineva căruia să îi pese.. cu adevărat.
Sunt convinsă că mulți dintre cei care ați citit deja cartea, credeți că motivele care au adus-o pe fată în acest punct definitiv nu au fost solide și atât de grave; desigur, niciun motiv din lume, oricât de groaznic ar fi, nu dă dreptul unei persoane să își ia viața.
O carte complexă, deși scrisă simplu, e specială, un roman care te va răscoli în interior și pe care trebuie să îl citești cu solemnitate, respect, cu atenție, și mai ales, cu sufletul..
Îmi e imposibil să vorbesc despre cartea aceasta. E greu, extrem de greu. E un subiect foarte delicat, și un roman care te bulversează complet, care îți schimbă perspectiva asupra lumii, care te învață multe.
Așa cum adesea te simți cu gâtul uscat, blocat, și nu poți vorbi, exact așa mă simt și eu acum. Cum aș putea eu să exprim în câteva cuvinte amărâte măiestria lui Jay Asher, și a cărții lui? Sunt convinsă că nu pot, și e absolut necesar să o citiți voi. Vă rog să faceți asta, e o lecție de viață impresionantă.
Cred că majoritatea ați avut parte uneori de momente grele, de clipe care v-au măcinat inima și v-au chinuit psihicul. Și eu am avut parte de asta, și nu mi-e rușine să recunosc. Dar eu am avut parte și de sprijin, venit din multe părți. Am avut o mamă minunată alături care să mă îmbărbăteze și să îmi ridice moralul, o familie atentă care e alături de mine necondiționat, indiferent cât de tare o dau în bară, un iubit care să mă facă să văd parte pozitivă a lucrurilor și să mă învețe să fiu optimistă mereu, așa cum e el și prieteni dragi mi-au fost ca raze de soare.
Hannah nu a avut parte de nimic din toate acestea.. de părinți cărora să le pese, de un prieten (doar unul!) sincer și adevărat, de cineva care să îi acorde minimul de atenție. Putem noi oare atunci să o judecăm că a făcut ce a făcut? Când nu a fost nimeni care să o sfătuiască și să o ghideze spre bine?
Bunica mea avea o vorbă..”Dumnezeu îi dă fiecăruia atât cât poate duce.”. Sunt unii care rămân orfani, sunt săraci, sunt grav bolnavi sau au un membru al familiei care nu e sănătos. Oameni care nu au un acoperiș deasupra capului, nu au siguranța zilei de mâine, sau o farfurie sărăcăcioasă de mâncare. Copii săraci, îmbrăcați cu cârpe vechi, bătrâni împovărați de vreme și de greutățile vieții..care ajuns să cerșească pe stradă și să apeleze la mila celor din jur. Și nu, nu trebuie să lucrezi ca asistent social ca să vezi asta. E de ajuns să te uiți în jurul tău, pe stradă, la știri .. Toți acești oameni chinuiți merg mai departe, indiferent cât de vitregă le-ar fi soarta. Sunt puternici și nu renunță orice ar fi.
Iar alții, deși au parte de cele de mai sus, de sănătate, de o viață normală, de greutăți puține, nu reușesc să facă față, și sunt dărâmați chiar la cele mai mici necazuri. E groaznic, dar fiecare om  e diferit, fiecare suportă în alt fel problemele și grijile. Hannah a fost așa, și am compătimit-o și în același timp mi-a fost foarte ciudă pe ea! Deoarece atunci când a avut parte de o speranță, când viața ei putea lua o turnură complet diferită, când găsise pe cineva dispus să o ajute, adică pe Clay Jensen, ea ce a făcut? I-a întors spatele, l-a alungat. 
Asta cred că a fost cea mai mare greșeală a ei, pe lângă altele. Faptul că atunci când putea fi salvată, nu a vrut asta. 
Încă ceva ce aș dori să spun..e că deși am citit pe internet păreri negative despre faptul că Selena Gomez o va interpreta pe Hannah Baker în filmul care va fi realizat după carte, și deși nu sunt o admiratoare a ei, cred că rolul i se potrivește ca o mănușă. Cred că ar putea exprima foarte bine sarcasmul și înțepăturile Hannei de la începutul casetelor, dar și prăbușirea treptată a acesteia.
Nu o să vă mai vorbesc despre personaje, deoarece mi-e teamă că voi dezvălui prea mult. În plus, am obiceiul să mă atașez de ele, să le văd ca pe niște ființe reale, și aș simți ca și cum vorbesc despre o fată moartă, ca și cum aș ține un discurs la înmormântare, cum se face în filme, și nu, nu pot să fac asta. 
Cred că v-ați făcut o idee despre Hannah din cele spuse mai sus, iar despre Clay..ce pot să vă spun? Mi-aș fi dorit să îi percep mai intensă durerea, și să nu fi fost așa laș, să nu fi ales multă vreme să nu îi acorde o șansă fetei din cauza reputației, sau a ce credea lumea despre ea. Mi-am schimbat însă părerea despre el la sfârșit, când ne dovedește că a învățat lecția, că acum e dispus să facă ce e bine.
Niște gif-uri care mi se pare că se potrivesc perfect cu povestea:

Îmi doresc foarte mult să închei recenzia într-un mod pozitiv, și cu un mesaj pentru tine, cel/cea care citești acum cuvintele mele:
În viață vei da mereu de obstacole, ți se va încerca puterea, curajul, voința de a trece peste tot. Poate vei fi dezamăgit, trădat, planurile nu îți vor ieși mereu cum ți-ai dori. Dar urmărește-ți mereu visele ca să devii cine îți dorești, sfidează necazurile și dovedește că ești mai presus de tot.  Oricât de greu ți-ar fi, să nu uiți asta: ești minunat/ă și cineva te iubește! Să nu renunți niciodată!

”Cele tre1spr3zece motive” de Jay Asher - Recenzie

Read More

Editura Herg Benet vă invită la lansarea romanului "Ultima vrăjitoare din Transilvania" de Anna Vary, un gothic mistery cu care debutează colecția Cărțile Arven. Evenimentul va avea loc pe data de 2 iunie, sâmbătă, în cadrul Bookfest 2012, la standul Herg Benet, la ora 13.00. 
 "Ultima vrăjitoare din Transilvania" este o trilogie, al cărei prim volum - "Contesa Aneke" este gata de a-și întâlni cititorii!

Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V., ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.
Prolog-ul și primul capitol al romanului pot fi citite aici: http://issuu.com/hergbenet/docs/ultima_vrajitoare_din_transilvania
Precomenzi pentru "Ultima vrăjitoare din Transilvania": http://www.libraria.hergbenet.ro/carti/ultima-vrajitoare-din-transilvania-vol-1-contesa-aneke-anna-vary

Vreau să o citesc! <3 Ador coperta și mi se pare foarte interesant subiectul!

Lansare - “Contesa Aneke” (Ultima vrăjitoare din Transilvania #1) de Anna Vary

Read More

MICUŢELE MINCINOASE ŞI SECRETELE LOR, Partea a treia: SECRETUL ARIEI, de SARA SHEPARD
Ediţie de buzunar distribuită pe data de 5 iunie cu revista Bravo

Nicio taină nu e suficient de bine păzită când e vorba de micuţele mincinoase, oricât s-ar strădui ele. E rândul Ariei… 
Excursia plănuită de tatăl său se dovedeşte a fi un fiasco, aşa că se întoarce singură acasă. Temerile ei că se va plictisi nu se confirmă, pentru că are parte de o vizită-surpriză care-i va reaprinde vechea pasiune pentru… Islanda. Deşi lucrurile nu se sfârşesc tocmai bine, Aria e convinsă că n-o să afle nimeni nimic despre aventura ei. Noroc cu mine, că am stat cu ochii pe ea… 

CRĂCIUN CU MĂRITIŞ Vai de mine, lei, tigri şi pantere argintii! Felinele lui Biedermeister şi Bitschi nu erau singurele creaturi periculoase care fugeau prin Atlantic City. Aria crede că martori la căsătoria ei au fost doar sosiile unor celebrităţi şi o funcţionară morocănoasă de la tribunal, dar eu am urmărit toată povestea îndeaproape. Şi, spre deosebire de statul New Jersey, nu am de gând să mă prefac că nu s-a întâmplat nimic – mai ales că am aflat atâââtea lucruri despre nefericita pereche. De exemplu… chiar dacă Hallbjorn ştie să detoneze un exploziv, Aria este cea care apasă pe butonul autodistrugerii. Şi zboară-n aer tot ce are legătură cu ea: cariera lui Ezra; mariajul părinţilor ei; propriile ei relaţii. Şi deşi s-a ars cu atâta uşurinţă, Aria continuă să se joace cu focul – se îndrăgosteşte şi-şi părăseşte iubitul mai iute decât ai spune „Da”. Îmi şi imaginez cu cine va avea următoarea relaţie – încă un artist, încă un băiat tipic de la Rosewood Day – şi cum se va termina. Asta, desigur, dacă nu-i pun eu capăt în locul ei. Ăsta-i necazul cu fetele cu mofturi de artiste. Tratează viaţa ca pe-o pânză goală, pictând mereu ceva nou peste paşii lor incorecţi şi neînvăţând niciodată din greşeli. Fiecare bărbat nou şi fiecare alt oraş nu sunt decât ocazii de a încerca să fie o altă persoană. Dar să te muţi în Islanda nu înseamnă că refaci o familie destrămată; să vopseşti o rochie retro în culoarea lămâii verzi nu o transformă într-o ţinută fabuloasă pentru balul de absolvire; şi nimic – absolut nimic! – nu le absolvă pe Aria şi prietenele ei de ceea ce au făcut. Luna de miere s-a terminat, Aria. Realitatea îşi va scoate colţii. Asta trebuie să afle şi Spencer. Ea încă mai speră că poate s-o ia de la început cu familia ei destrămată. Dar nu vă faceţi griji, drăguţele mele. Spencer e pe cale să afle că nu toată lumea merită – şi nici nu are parte – de un An Nou fericit… 
A.

"Secretul Ariei" (Micuțele mincinoase și secretele lor #3) de Sara Shepard!

Read More

În curând o să avem parte la Editura ALL de două cărți ale unor iubiți scriitori. O să vă spun momentan doar despre unul dintre ei, despre Guillaume Musso. A apărut și descrierea de la carte, așa că am completat postarea:

New York, aeroportul Kennedy. În sala de aşteptări aglomerată, un bărbat şi o femeie se ciocnesc, îşi cer scuze, apoi fiecare îşi vede de drumul lui. Madeline şi Jonathan nu se mai întâlniseră niciodată şi n-ar fi trebuit să se revadă. Dar, ajunşi la destinaţiile lor, descoperă că au încurcat telefoanele mobile. Când îşi dau seama de greşeală, sunt despărţiţi de zece mii de kilometri: ea are o florărie la Paris, el, se ocupă de un mic restaurant la San Francisco. Învinşi de curiozitate, fiecare cercetează conţinutul telefonului celuilalt. O dublă indiscreţie şi o revelaţie: vieţile lor sunt legate printr-un secret pe care-l credeau îngropat pentru totdeauna… Îmbinând în mod fericit o comedie romantică şi un thriller captivant, Guillaume Musso construieşte în Chemarea îngerului o intrigă care te va ţine cu sufletul la gură şi nişte personaje de-a dreptul fermecătoare.
O poveste care te face să visezi cu ochii deschişi. Guillaume Musso este un autor care-şi cunoaşte foarte bine cititorii.“ 
Paris Match
Imposibil să nu te prindă: Chemarea îngerului este fără îndoială unul dintre cele mai bune romane ale lui Musso.“ 
Terra Femina

”Chemarea Îngerului” de Guillaume Musso în pregătire la Editura ALL.

Read More

Între 30 mai şi 3 iunie Editura ALL vă așteaptă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest. Anul acesta, Grupul Editorial ALL la Bookfest va fi o referinţă pentru iubitorii de carte. Surprizele la care lucrăm de luni de zile pentru a vă arăta vouă, cititorilor noştri, grija pe care vi-o purtăm, sunt gata.
Îşi aşteaptă nerăbdătoare momentul de strălucire în faţa reflectoarelor şi în faţa publicului dornic de frumos. Renata Caragiani şi “Nono”, ursuleţul de plus; Adrian Voicu şi cartea a II-a a vestiţilor lui templieri sau Horaţiu Mălăele cu ale sale “Rătăciri“.

Joi, 31 mai, ora 18.00, standul ALL
Nepovestitele trăiri ale templierilor români, Cartea a II-aNepovestitele trăiri ale templierilor români, Cartea a II-a
Autor: Adrian Voicu
Invitaţi: Ştefan Mitroi (scriitor) şi Adrian Voicu
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
În proza lui Adrian Voicu umorul se combină în chip fericit cu elanul epic şi cu o mare inventivitate verbală. Şi aceste calităţi sunt puse tot în serviciul unor acţiuni comice, parodice, dar din care nu lipseşte suspansul. Adrian Voicu nu acceptă să se plictisească în proza lui şi, drept urmare, nu îl poate plictisi nici pe cititor.
Horia Gârbea
Itsy Bitsy Monstrul ZigalonuluiVineri, 1 iunie, ora 18.30, spaţiu evenimente – pavilion C5
Editura Galaxia Copiilor (noul imprint al Grupului Editorial ALL) şi radio Itsy Bitsy vă invită pe toţi – copii, părinţi, bunici – la lansarea seriei Itsy Bitsy.
Invitaţi: Itsy şi Bitsy
Seria Itsy Bitsy se adresează copiilor de până la 10 ani şi cuprinde 50 de volume de proză fantastică. Personajele principale, Itsy şi Bitsy sunt doi copii extratereştri care se aventurează în cele mai îndrăzneţe lupte pentru apărarea galaxiei din care şi planeta lor face parte. Desene viu colorate vin în completarea textului.
Sâmbătă, 2 iunie, ora 17.00, standul ALL
Rătăciri, de Horaţiu MălăeleRătăciri
Autor: Horaţiu Mălăele
Lansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Tot ce face Horaţiu Mălăele, atunci când nu e pur şi simplu excepţional, e de-a dreptul genial. Dovadă acest volum pe care l-am citit cu uimire şi admiraţie. Pe nerăsuflate. Ce mai pot să zic?
Radu Beligan
Duminică, 3 iunie, ora 11.30, standul ALL
Nono
Autor: Renata Carageani
Invitaţi: Renata Carageani şi Bujor Nedelcovici (scriitor)
Nono, de Renata CarageaniLansarea va fi urmată de o sesiune de autografe.
Spirit viu, deschis, pus mereu pe şotii nu tocmai nevinovate, Renata Carageani dă farmec şi emoţie basmului său scris cu o prospeţime stilistică de mult aşteptată în literatura română contemporană. Apropiindu-se cu tandreţe de personajele sale, autoarea trezeşte copilăria din noi.
Ştefania Coşovei
Acestea sunt numai câteva dintre cărţile despre care se va vorbi multă vreme după Bookfest. De data aceasta, poate mai mult decât cu alte ocazii, Grupul Editorial ALL va oferi strălucirea pe care cărţile merită să o aibă.

Editura ALL vă așteaptă cu drag la – pavilion 15 (C1), Complexul Expoziţional Romexpo.

Program Bookfest 2012 - Editura ALL!

Read More

"Aripi" de Aprilynne Pike
”Laurel privea fascinată chestiile acelea deschise. Erau înspăimântător de frumoase – o frumusețe imposibil de exprimat în cuvinte. Se întoarse din nou spre oglindă și privi de-o parte și de alta a capului. Păreau ca niște aripi...”
Laurel crede că este o liceană ca oricare alta, dar are câteva particularități pe care nu și le poate explica. Nu suportă soarele, nu-i este frig niciodată și preferă să-și petreacă timpul în aer liber. Până când se întâmplă ceva cu adevărat straniu: o floare cu petale ca niște aripi îi înflorește pe... spate. Laurel nu este o ființă omenească, nimic din viața ei nu este ceea ce pare, iar extraordinara ei metamorfoză este inevitabilă. Tulburată de afecţiunea pe care o simte pentru David, colegul săritor şi amabil, şi Tamani, paznicul ei vigilent şi pasional din lumea zânelor, Laurel se vede pusă în fața unei noi încercări: pentru a-şi păstra identitatea, casa şi familia şi pentru a proteja tărâmul zânelor, Avalon, trebuie să înfrunte un inamic puternic.
Tot ceea ce știați despre zâne se va schimba pentru totdeauna după ce citiți această nouă serie plină de suspans și de magie. Continuarea în cartea a doua, Iluzii.
Coperta originală: 

Lansare "Aripi" de Aprilynne Pike la Bookfest.

Read More

miercuri, mai 30, 2012

”Despărțirea” (Cercul Secret #4) de Aubrey Clark - serie creată de J.L.Smith

ŢINE-ŢI DUŞMANII APROAPE...

Pentru prima oară de când s-a mutat în New Salem, Cassie Blake se simte ca o persoană obişnuită. Este fericită alături de iubitul ei, Adam, şi îşi face noi prieteni. Dar viaţa lui Cassie este ieşită din comun, iar a fi deosebit poate fi un adevărat blestem.
Cercul secret este vânat de un duşman necunoscut – şi oricine poate fi următoarea victimă. Între membrii lui iau naştere alianţe, iar relaţiile le sunt puse la încercare. Nimeni nu ştie în cine poate avea încredere sau de cine să se teamă.

O să reuşească oare Cassie să-şi salveze prietenii... şi pe sine însăşi? Sau alegerile ei vor dezbina Cercul pentru totdeauna?

L.J. Smith este o scriitoare americană care trăieşte într-un orăşel din nordul Californiei. Este autoarea a peste douăzeci şi cinci de cărţi, printre care trei trilogii – The Forbidden Game, Dark Visions şi The Secret Circle (apărut şi în limba română sub titlul Cercul Secret, la imprintul editurii Corint Junior – CorinTeens) –, trei serii – The Vampire Diaries, Night World şi The Night of the Solstice – şi numeroase povestiri.
Romanele ei combină mai multe genuri, horror, science-fiction, fantasy şi romance, şi sunt populate de personaje de o frumuseţe neobişnuită – fie că sunt oameni sau fiinţe supranaturale –, majoritatea foarte tinere (sau care par foarte tinere). Conflictul este de obicei între bine şi rău, între lumină şi întuneric, gravitând în jurul unui personaj central ambiguu, care, încercând să seducă eroina principală pentru a o atrage în lumea lui întunecată, sfârşeşte prin a renaşte el însuşi în lumină.
Seria Jurnalele Vampirilor a fost adaptată pentru televiziune, serialul produs de CW având premiera la 10 septembrie 2009.

”Despărțirea” (Cercul Secret #4) de Aubrey Clark - serie creată de J.L.Smith în curând la CorinTeens!

Read More


CREATURA, primul volum dintr-o serie de Nely Cab, în curând la Editura LEDA

CUM AR FI DACĂ ÎN VISELE TALE AI DA PESTE FRÂNTURI DIN MEMORIA PIERDUTĂ A OMENIRII?
Sunt mai mult şi totodată mai puţin decât o fiinţă omenească.
Printr-un miracol, sunt încă în viaţă.
Aceasta este povestea primei mele iubiri, povestea fostei mele vieţi, şi povestea renaşterii mele.
Când Isis Martin, o tânără de şaptesprezece ani, are probleme cu somnul din cauza unor vise tulburătoare despre o fiară îngrozitoare, ea decide să-şi înfrunte temerile. Dar ceea ce descoperă este altceva decât o fiinţă ameninţătoare.
Creatura cu înfăţişare omenească, mai exact cu chipul unui băiat  ce portă numele David Chios, o asigură pe Isis că nu este rodul imaginaţiei ei. Nevrând să-i accepte ca atare mărturisirea, Isis îi pune vorbele la îndoială, cerându-i  să-şi arate abilităţile – o provocare pe care acesta o acceptă.
În visele ei, Isis  dă, fără să ştie, peste existenţa tăcută a genealogiei divine a celor uitaţi de mult de oameni.
Într-un orăşel vechi din sudul Texasului, povestea o poartă pe Isis pe cărarea iubirii neîngăduite şi a unor adevăruri pasionante care pot schimba viaţa. Călătoria lui Isis Martin, care se va dovedi una iniţiatică până la urmă, va lăsa cu siguranţă cititorul dornic să afle mai mult. Mai ales că are, după cum veţi vedea, un final puternic şi surprinzător.
Un fantasy electrizant, cu un suflu nou, care categoric merită citit.
NELY CAB locuieşte în sudul Texasului împreună cu soţul şi fiul ei. În afară de scris, lui Nely îi place să deseneze şi să picteze. Copacul de pe coperta acestei cărţi este o dovadă a talentului lui Nely. 

”Creatura” de Nely Cab va apărea și la noi

Read More

STUDIOUL DE CITIT BOOKTOPIA,
LA BOOKFEST
 
30 mai - 3 iunie 2012
ROMEXPO, PAVILION C3, STAND E10

VĂ AŞTEPTĂM CU:
recomandările editorilor & revistecool & tableteWI-FI & lecturi espresso & idei conversație limonadă

MIERCURI, 30 MAI
17:30, STAND BOOKTOPIA

Interviu filmat cu Radu Paraschivescu, scriitor. Vorbim despre Dublin, orașe imaginare și o anumită plimbare de iunie.
Transmitem și prin live streaming:
www.booktopia.ro & www.bookfest.ro & pagina fecekook a evenimentului


JOI, 31 MAI
12:30, STAND BOOKTOPIA

Interviu filmat arhitect Șerban Sturdza. Vorbim despre Piața Matache, urbanism care salvează și urbanism care desfigurează.
Bonus: live streaming


13.30-14.30, SCENA DE EVENIMENTE C3

Dezbatere ,,Cui i-e frică de cartierul Matache?”
Invitați: Șerban Sturdza, Vintilă Mihăilescu, Simona Kessler, Eugen Istodor
Moderator: Alexandra Rusu
Parteneri: Fundația ProPatrimonio (www.propatrimonio.org), InfoCarte (www.infocarte.ro)


VINERI, 1 IUNIE
11:00 - 19:00, STAND BOOKTOPIA

Maratonul de Citit Caritabil

De 1 iunie, tu citești - și noi donăm!
Vino cu o carte preferată și urcă-te la Tribuna Cititorului. Adu-ți aminte de efectul terapeutic al cititului cu voce tare.
Asigură-te că după tine vine un alt cititor, ca ștafeta să meargă timp de 8 ore.
Și cel mai important: participarea ta înseamnă 50 de euro donați proiectului ,,Școli în spitale",
dedicat copiilor bolnavi de cancer.


SÂMBĂTĂ, 2 IUNIE
12:00, STAND BOOKTOPIA

Interviu filmat cu Nadine Vlădescu, jurnalist cultural. Vorbim despre a face călătorii vs. a vorbi despre călătorii și despre cărțile descoperite departe.
Bonus: live streaming


DUMINICĂ, 3 IUNIE
12:00, STAND BOOKTOPIA

Interviu filmat cu Paul Balogh, antreprenor digital și Managing Partner ReadForward. Vorbim despre crime digitale și povești de dragoste între avataruri.
Bonus: live streaming

Studioul de citit Booktopia, la Bookfest!

Read More

Nemira vă aşteaptă la Bookfest, 30 mai –  3 iunie
Bookfest, Salonul Internaţional de Carte, îşi deschide anul acesta porţile pentru pasionaţii de lectură în perioada  30 mai – 3 iunie, la Complexul Expozițional Romexpo. Intrarea este liberă, accesul făcându-se după următorul program: miercuri și joi,10:00-20:00; vineri şi sâmbătă, 10:00-22:00; duminică,10:00-20:00. Târgul de carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România şi ajuns la a VII-a ediţie, a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din spaţiul cultural autohton, menit să promoveze lectura şi produsele editoriale de calitate.
Editura Nemira vă aşteaptă şi anul acesta la Bookfest cu zeci de cărţi noi, lansări de carte, invitaţi de seamă şi multe promoţii.
Din suita noutăţilor pe care Editura Nemira vi le aduce anul acesta la târg vă prezentăm doar o parte, invitându-vă să descoperiţi restul surprizelor editoriale pe cont propriu, la standul Nemira, pavilionul C2.

Stephen King, celebrul scriitor american care a doborât toate recordurile de vânzare şi de popularitate, revine cu o nouă carte: JFK 11.22.63. Un roman fascinant, inspirat din realitatea istorică şi politică a secolului al XX-lea, despre un călător în timp care încearcă să oprească asasinarea din 22.11.1963 a preşedintelui american John F. Kennedy. Devenit bestseller la scurt timp după publicare, romanul lui Stephen King îi mulţumeşte atât pe cititorii de science-fiction, cât şi pe cei pasionaţi de istorie. O ficţiune istorică împletită cu evenimente şi personaje reale din perioada 1958-1963.

Prin Razboinicii (vol. 2) George R.R. Martin, scriitorul care a cucerit milioane de cititori cu saga Cântec de gheaţă şi foc, vă invită din nou într-un univers plin de urzeli, încleștări și festinuri. În acelaşi volum, Gardner Dozois povestește despre un război care schimbă lumea, David Ball vă provoacă să elucidaţi faptele unui împărat sadic, David Weber născocește o luptă dintr-o Românie condusă de Nicolae Băsescu, iar Steven Saylor se întoarce în Cartagina. Ţineţi-vă bine! Începe aventura! „Războinicii este o lectură palpitantă pentru cititorii de toate vârstele, o carte în care se întâlnesc maeștrii de azi ai povestirii.“ The New York Times

Nu pierdeţi nici primul volum, Voi aștepta, din antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, care va apărea anul acesta în patru volume la Nemira. Voi aștepta îl readuce în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe cu noi aventuri. În ianuarie 1935, povestirea Ucigaşul din ploaie îl prezintă pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului al XX-lea, cu diplomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său devine maestrul absolut al romanului poliţist. Până în prezent, în seria de autor „Raymond Chandler” de la Nemira au apărut romanele Play-back; Adio, iubito; Sora cea mică; Fereastra de sus; Somnul de veci care s-au bucurat de un enorm succes și în rândul cititorilor români. Romanul Doamna din lac este în curs de pregătire în cadrul aceleiași serii.

Drood de Dan Simmons. La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, Nemira vă aduce povestea ultimilor ani din viaţa cunoscutului scriitor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului al XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului. 

În numele prinţesei moarte, cartea lui Kenizé Mourad, farmecă cititorul de la primele pagini. Ar putea fi un basm cu grădini fermecate, dar este o poveste adevărată, trăită de o prințesă, Selma, născută într-un palat din Istanbul feeric, un oraș ce nu va mai fi niciodată la fel, un spațiu al desfătărilor și al parfumurilor orientale. Kenizé Mourad, jurnalistă specializată în relațiile cu Orientul Mijlociu, se întoarce într-o viață faţă de care se simţea străină, încercând să-i descâlcească ițele într-un roman cât se poate de captivant.

Borgia. Păcatele familiei de Sarah Bower apărută în colecţia Damen Tango dezvăluie istoria ascunsă a familiei Borgia. Povestea unui personaj captiv în tainele unei lumi pe cât de strălucitoare, pe atât de promiscuă şi coruptă.
„Sarah Bowler realizează o cronică închipuită, plină de culoare, a vieții din Italia renascentistă. Autoarea îmbină cu măiestrie fapte consemnate de istoria oficială a familiei Borgia cu zvonuri și ipoteze lansate de apropiații acesteia, informații pe care nu le găsim în cărțile de istorie.” Luxury Reading

Fiicele reginei fecioare de Jeane Westin este un roman care aduce în scenă  personalitatea legendară a Elisabetei I a Angliei. La Curtea reginei fecioare, intrigile şi poveştile de dragoste se țin lanț. Doamnele de onoare nutresc pasiuni secrete, care le pot amenința statutul social. Privită prin ochii acestor personaje fermecătoare, capricioasa Elisabeta I se dezvăluie în ipostaza de femeie îndrăgostită, captivă imposibilei alegeri între sentimentul datoriei politice și dorințele inimii. Autoare de îndrăgite romane istorice, Jeane Westin a scris o carte pasionantă despre puterea regală, datorie, dragoste, trădare. La Curtea unei regine de fier, destinele doamnelor de onoare stau sub semnul întrebării, iar aparențele ascund întotdeauna primejdii. Emoția, atmosfera și misterul își așteaptă cititorii în fiecare pagină a romanului.

La această ediţie a târgului Bookfest editura Nemira vă prilejuieşte întâlniri cu scriitorul Nedim Gürsel, unul dintre invitaţii de onoare ai Franţei la această ediţie a târgului, şi scriitorii români Dan Şanta şi Ana-Veronica Mircea.
Romanul Fiicele lui Allah, scris de Nedim Gursel, autor de origine turcă stabilit în Franţa, va fi lansat sâmbătă, pe 2 iunie, la ora 11:00, la standul Institutului Francez, pavilionul C3. Romanul se bazează pe credinţa păgână pre-Islamica referitoare la originea femeilor, considerate a fi îngeri şi, totodată, fiicele lui Allah. Cartea a stârnit controverse în Turcia, fiind etichetată drept blasfemiatoare şi aducându-i autorului un proces. Ficele lui Allah este recomandată tuturor cititorilor pasionaţi de cărţile de tipul celor scrise de Orhan Pamuk şi Salman Rushdie. La lansarea cărţii vor fi invitaţi criticul literar Cezar Paul-Bădescu, jurnalista Iulia Badea Guéritée, precum şi traducătoarea romanului, Luminiţa Munteanu. Pe lângă lansarea oficială de la Bookfest, scriitorul Nedim Gürsel va mai avea o lectură la Noaptea Literaturii, care va avea loc miercuri seara.

Scriitoarea Ana-Veronica Mircea, cunoscută de cititori ca traducătoarea multor cărti SF de succes, îşi lansează tot sâmbătă cartea de povestiri science-fiction, Floarea de loldilal. Lansarea va avea loc la standul Nemira, în pavilionul C2, începând cu ora 15:00. Alături de autoare vor fi prezenţi ca invitaţi scriitorii Liviu Radu şi Ştefan Ghidoveanu.

Un alt scriitor român, de această dată Dan Şanta, îşi va lansa de cartea la standul Nemira din cadrul Bookfest. Seria de eseuri filosofice "Genunea cu îngeri" va fi lansată sâmbătă, 2 iunie, începând de la ora 15.45. Sunt invitaţi, alături de autor, criticul literar Paul Cernat şi scriitorul Octavian Buda.
„Ca intelectual devorator de cărţi, nu ai cum să nu-l invidiezi pentru maniera elegantă și dezinvoltura pedantă cu care parcurge epoci, titluri și stiluri. Ca minte critică, racordată la moda (și teroarea) metodologică a postmodernismului, nu ai cum să nu rămâi perplex faţă cu maxima urgenţă sub imperiul căreia Dan Șanta accesează registre de sens care aparent nu au nimic în comun. Ba, din acest ultim punct de vedere, te și întrebi dacă nu cumva acest discret metafizician angelic nu este un trickster malefic, un prestidigitator talentat în materie de concepte sau poate chiar un Conte de Saint-Germain redivivus, bine ancorat în perimetrul «știinţelor moi» ale prezentului.“ Valentin Protopopescu

De asemenea, la standul Nemira veţi găsi peste 700 de titluri, o reducere generală de 25% pentru orice carte cumpărată , alături de alte oferte speciale: oferte 2+1 cadou, cărţi la 5 şi 10 lei şi zeci de pachete cu cărţi cadou. În plus, cu prilejul târgului Bookfest, Editura Nemira lansează o campanie de încurajare a lecturii în rândul celor tineri, premiind gustul lor pentru lectură. Premiul va consta într-o reducere de 35% pentru orice carte cumpărată şi va fi acordată tuturor celor care vor avea la îndemână carnetul de elev sau de student. Ca semn de preţuire pentru interesul lor faţă de carte, toţi tinerii cititori vor primi o diplomă de premiant Nemira: Nu doar notele contează, CITEŞTE şi Nemira te premiază!

Promoții și Noutăți editoriale ale Editurii Nemira, la Bookfest 2012!

Read More