miercuri, mai 30, 2012

Promoții și Noutăți editoriale ale Editurii Nemira, la Bookfest 2012!

Nemira vă aşteaptă la Bookfest, 30 mai –  3 iunie
Bookfest, Salonul Internaţional de Carte, îşi deschide anul acesta porţile pentru pasionaţii de lectură în perioada  30 mai – 3 iunie, la Complexul Expozițional Romexpo. Intrarea este liberă, accesul făcându-se după următorul program: miercuri și joi,10:00-20:00; vineri şi sâmbătă, 10:00-22:00; duminică,10:00-20:00. Târgul de carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România şi ajuns la a VII-a ediţie, a devenit unul dintre cele mai importante evenimente din spaţiul cultural autohton, menit să promoveze lectura şi produsele editoriale de calitate.
Editura Nemira vă aşteaptă şi anul acesta la Bookfest cu zeci de cărţi noi, lansări de carte, invitaţi de seamă şi multe promoţii.
Din suita noutăţilor pe care Editura Nemira vi le aduce anul acesta la târg vă prezentăm doar o parte, invitându-vă să descoperiţi restul surprizelor editoriale pe cont propriu, la standul Nemira, pavilionul C2.

Stephen King, celebrul scriitor american care a doborât toate recordurile de vânzare şi de popularitate, revine cu o nouă carte: JFK 11.22.63. Un roman fascinant, inspirat din realitatea istorică şi politică a secolului al XX-lea, despre un călător în timp care încearcă să oprească asasinarea din 22.11.1963 a preşedintelui american John F. Kennedy. Devenit bestseller la scurt timp după publicare, romanul lui Stephen King îi mulţumeşte atât pe cititorii de science-fiction, cât şi pe cei pasionaţi de istorie. O ficţiune istorică împletită cu evenimente şi personaje reale din perioada 1958-1963.

Prin Razboinicii (vol. 2) George R.R. Martin, scriitorul care a cucerit milioane de cititori cu saga Cântec de gheaţă şi foc, vă invită din nou într-un univers plin de urzeli, încleștări și festinuri. În acelaşi volum, Gardner Dozois povestește despre un război care schimbă lumea, David Ball vă provoacă să elucidaţi faptele unui împărat sadic, David Weber născocește o luptă dintr-o Românie condusă de Nicolae Băsescu, iar Steven Saylor se întoarce în Cartagina. Ţineţi-vă bine! Începe aventura! „Războinicii este o lectură palpitantă pentru cititorii de toate vârstele, o carte în care se întâlnesc maeștrii de azi ai povestirii.“ The New York Times

Nu pierdeţi nici primul volum, Voi aștepta, din antologia prozei scurte a lui Raymond Chandler, părintele literaturii polițiste, care va apărea anul acesta în patru volume la Nemira. Voi aștepta îl readuce în scenă pe celebrul detectiv Philip Marlowe cu noi aventuri. În ianuarie 1935, povestirea Ucigaşul din ploaie îl prezintă pentru prima oară pe detectivul Philip Marlowe. Sarcastic, dur şi băutor de calibru, Marlowe rămâne un om al onoarei, un cavaler al secolului al XX-lea, cu diplomă de universitate şi înclinaţii poetice. Douăzeci de ani şi şapte romane mai târziu, Marlowe devine sinonim cu termenul „detectiv particular”, iar creatorul său devine maestrul absolut al romanului poliţist. Până în prezent, în seria de autor „Raymond Chandler” de la Nemira au apărut romanele Play-back; Adio, iubito; Sora cea mică; Fereastra de sus; Somnul de veci care s-au bucurat de un enorm succes și în rândul cititorilor români. Romanul Doamna din lac este în curs de pregătire în cadrul aceleiași serii.

Drood de Dan Simmons. La 200 de ani de la naşterea lui Charles Dickens, Nemira vă aduce povestea ultimilor ani din viaţa cunoscutului scriitor. Dan Simmons imaginează ultimii ani din viaţa lui Charles Dickens, celebrul scriitor britanic care s-a stins din viaţă înainte de a termina romanul Misterul lui Edwin Drood. Thriller scris pentru cei mai rafinaţi cititori, povestea îl urmăreşte pe Charles Dickens, care porneşte în căutarea enigmaticului Drood, avântându-se în Londra întunecată a secolului al XIX-lea, plină de personaje pitoreşti. O fantasmă pe nume Edwin Drood îşi vânează atât propriul creator, cât şi pe scriitorul Wilkie Collins, naratorul romanului. 

În numele prinţesei moarte, cartea lui Kenizé Mourad, farmecă cititorul de la primele pagini. Ar putea fi un basm cu grădini fermecate, dar este o poveste adevărată, trăită de o prințesă, Selma, născută într-un palat din Istanbul feeric, un oraș ce nu va mai fi niciodată la fel, un spațiu al desfătărilor și al parfumurilor orientale. Kenizé Mourad, jurnalistă specializată în relațiile cu Orientul Mijlociu, se întoarce într-o viață faţă de care se simţea străină, încercând să-i descâlcească ițele într-un roman cât se poate de captivant.

Borgia. Păcatele familiei de Sarah Bower apărută în colecţia Damen Tango dezvăluie istoria ascunsă a familiei Borgia. Povestea unui personaj captiv în tainele unei lumi pe cât de strălucitoare, pe atât de promiscuă şi coruptă.
„Sarah Bowler realizează o cronică închipuită, plină de culoare, a vieții din Italia renascentistă. Autoarea îmbină cu măiestrie fapte consemnate de istoria oficială a familiei Borgia cu zvonuri și ipoteze lansate de apropiații acesteia, informații pe care nu le găsim în cărțile de istorie.” Luxury Reading

Fiicele reginei fecioare de Jeane Westin este un roman care aduce în scenă  personalitatea legendară a Elisabetei I a Angliei. La Curtea reginei fecioare, intrigile şi poveştile de dragoste se țin lanț. Doamnele de onoare nutresc pasiuni secrete, care le pot amenința statutul social. Privită prin ochii acestor personaje fermecătoare, capricioasa Elisabeta I se dezvăluie în ipostaza de femeie îndrăgostită, captivă imposibilei alegeri între sentimentul datoriei politice și dorințele inimii. Autoare de îndrăgite romane istorice, Jeane Westin a scris o carte pasionantă despre puterea regală, datorie, dragoste, trădare. La Curtea unei regine de fier, destinele doamnelor de onoare stau sub semnul întrebării, iar aparențele ascund întotdeauna primejdii. Emoția, atmosfera și misterul își așteaptă cititorii în fiecare pagină a romanului.

La această ediţie a târgului Bookfest editura Nemira vă prilejuieşte întâlniri cu scriitorul Nedim Gürsel, unul dintre invitaţii de onoare ai Franţei la această ediţie a târgului, şi scriitorii români Dan Şanta şi Ana-Veronica Mircea.
Romanul Fiicele lui Allah, scris de Nedim Gursel, autor de origine turcă stabilit în Franţa, va fi lansat sâmbătă, pe 2 iunie, la ora 11:00, la standul Institutului Francez, pavilionul C3. Romanul se bazează pe credinţa păgână pre-Islamica referitoare la originea femeilor, considerate a fi îngeri şi, totodată, fiicele lui Allah. Cartea a stârnit controverse în Turcia, fiind etichetată drept blasfemiatoare şi aducându-i autorului un proces. Ficele lui Allah este recomandată tuturor cititorilor pasionaţi de cărţile de tipul celor scrise de Orhan Pamuk şi Salman Rushdie. La lansarea cărţii vor fi invitaţi criticul literar Cezar Paul-Bădescu, jurnalista Iulia Badea Guéritée, precum şi traducătoarea romanului, Luminiţa Munteanu. Pe lângă lansarea oficială de la Bookfest, scriitorul Nedim Gürsel va mai avea o lectură la Noaptea Literaturii, care va avea loc miercuri seara.

Scriitoarea Ana-Veronica Mircea, cunoscută de cititori ca traducătoarea multor cărti SF de succes, îşi lansează tot sâmbătă cartea de povestiri science-fiction, Floarea de loldilal. Lansarea va avea loc la standul Nemira, în pavilionul C2, începând cu ora 15:00. Alături de autoare vor fi prezenţi ca invitaţi scriitorii Liviu Radu şi Ştefan Ghidoveanu.

Un alt scriitor român, de această dată Dan Şanta, îşi va lansa de cartea la standul Nemira din cadrul Bookfest. Seria de eseuri filosofice "Genunea cu îngeri" va fi lansată sâmbătă, 2 iunie, începând de la ora 15.45. Sunt invitaţi, alături de autor, criticul literar Paul Cernat şi scriitorul Octavian Buda.
„Ca intelectual devorator de cărţi, nu ai cum să nu-l invidiezi pentru maniera elegantă și dezinvoltura pedantă cu care parcurge epoci, titluri și stiluri. Ca minte critică, racordată la moda (și teroarea) metodologică a postmodernismului, nu ai cum să nu rămâi perplex faţă cu maxima urgenţă sub imperiul căreia Dan Șanta accesează registre de sens care aparent nu au nimic în comun. Ba, din acest ultim punct de vedere, te și întrebi dacă nu cumva acest discret metafizician angelic nu este un trickster malefic, un prestidigitator talentat în materie de concepte sau poate chiar un Conte de Saint-Germain redivivus, bine ancorat în perimetrul «știinţelor moi» ale prezentului.“ Valentin Protopopescu

De asemenea, la standul Nemira veţi găsi peste 700 de titluri, o reducere generală de 25% pentru orice carte cumpărată , alături de alte oferte speciale: oferte 2+1 cadou, cărţi la 5 şi 10 lei şi zeci de pachete cu cărţi cadou. În plus, cu prilejul târgului Bookfest, Editura Nemira lansează o campanie de încurajare a lecturii în rândul celor tineri, premiind gustul lor pentru lectură. Premiul va consta într-o reducere de 35% pentru orice carte cumpărată şi va fi acordată tuturor celor care vor avea la îndemână carnetul de elev sau de student. Ca semn de preţuire pentru interesul lor faţă de carte, toţi tinerii cititori vor primi o diplomă de premiant Nemira: Nu doar notele contează, CITEŞTE şi Nemira te premiază!

4 comentarii:

  1. Stephen King :D Am o carte de-a lui si ador cum scrie. [Am "Culoarul Mortii"]
    Par super toate cartile, desinu cred ca le voi lua.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hei :) salut! Imi poti spune te rog daca mai ai cartea, Culoarul? Sunt dispus sa o cumpar sau sa iti ofer mai multe carti pt ea. Multumesc! Adresa mea e: vt.vlad@yahoo.com

      Ștergere
  2. unii care au posibilitatea de a merge nu o fac desii altii ar da orice s-o faca....

    RăspundețiȘtergere
  3. Stephen king chiar scrie super!!..am citit putine carti scrise de el..dar m-au impresionat:D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!