joi, aprilie 12, 2012

"Năluca şi Năucul" de Stacey Kade - Recenzie

Cartea a apărut la Editura Leda şi o puteţi comanda de AICI.
De când am aflat de cartea asta, mi-au dorit rău de tot să o citesc. Serios, eram mega încântată şi abia aşteptam să fac cunoştinţă cu personajele şi aflu mai multe despre poveste. Ceea ce e destul de ciudat, mai ales că nu am fost niciodată mare fană a fantomelor, spiritelor, whatever :)). Nu am mai citit nicio carte de gen până acum, şi eram foarte curioasă cum tratează scriitoarea un subiect ce în mod firesc e destul de trist, ca viaţa de apoi. Pentru mine e o tortură doar să mă gândesc la ea. Stacey Kade a reulşit să şlefuiască o micuţă piatră preţioasă din cărbunele ce era intriga de la care porneşte povestea, moartea unuia dintre personajele principale, care pare la prima vedere destul de sumbră şi deloc veselă. Şi de ce zic asta? Pentru că e a naibii de amuzantă cartea!  
Am simţit că “Năluca şi Năucul” e specială, şi nu m-am înşelat! Vroiam să citesc ceva comic, cu personaje sarcastice, cu un stil lejer, plin de viaţă, şi eram convinsă că în această carte le voi găsi pe toate..Şi aşa a şi fost!!
Viaţa Alonei Dare e perfectă. E Regina şcolii, co căpitalul echipei de majorete, are un iubit frumos, prietene loiale, e, pe scurt, o mică vedetă în liceu. Sau trebuia să zic.. “viaţa ei era perfectă”? Cam da..asta după ce un autobuz plin de tocilari o lipeşte de asfalt şi o trimite în altă existenţă..
Şi nu e chiar fain deloc să ajungi o fantomă, să îţi vezi corpul care nu de mult timp era superb, la morgă, arătând deloc drăguţ, sau să îţi dai seama că deşi erai cea mai populară fată, “soarele” în jurul căreia gravitau ceilalţi din liceu, nu ai fost deloc iubită sau apreciată, din contră. Să constaţi că nimeni nu ţine doliu după moartea ta, cea mai bună prietenă e agăţată de gâtul iubitului tău la doar o zi după înmormântare, când tu ştiai că cei doi nici nu se suportă e chiar revoltător ! Şi când se mai trezeşte şi William Killian, un ratat, un neica nimeni, să râdă pe seama şocului şi suferinţei tale..chiar e prea de tot !
Dar staţi..asta are şi o parte bună, nu ? Pentru că asta înseamnă că el o vede. Deci o poate ajuta să înţeleagă de ce e blocată în lumea asta, şi de ce nu a văzut nicio nenorocită de lumină încă, prin care să treacă. Desigur..uşor de zis..dar greu de făcut. Pentru că e groaznic numai gândul de a fi în apropierea lui “Will Kill”, băiatul gotic şi nepopular, plus că el o detestă şi e mai mult decât evident că nu vrea să aibă nimic de a face cu o majoretă-stafie-răzgăiată.. şi e şi logic de ce. Mereu a văzut-o ca pe o tipă superficială, rea, îngâmfată, capabilă să calce pe oricine în picioare.
Numai că încetul cu încetul ea îşi va da seama că ochii lui albaştrii nu sunt înfricoşători, ci chiar frumoşi, că părul lui negru nu e slinos, ci chiar drăguţ, că are corpul bine lucrat..toate aceste detalii la care nu a fost niciodată atentă. Ah..şi doar el o poate atinge, şi chiar să simtă asta! Cel mai important, va descoperi că Will nu e un ciudat fără un motiv (pentru că nu e uşor să trăieşti zi de zi cu zeci de stafii care să te bâzâie la cap, nu?), va ajunge să-l cunoască mai bine, să se tolereze (împrietenit e prea mult spus, cel puţin la început).. şi chiar să înceapă să îl vadă într-o altă lumină..
William Killian (nefericit nume, ştiu :)) ) ar da orice să se fi născut în Antarctica, să locuiască doar cu pinguinii, sau mai ştiu eu în ce colţ de lume părăsit. Aşa poate ar mai scăpa de fantomele care îl agasează şi care i-au distrus viaţa de mic. Căci, da, e naşpa rău să fii în locul lui. Directorul e un cretin care mereu îi face viaţa un calvar, tatăl lui s-a sinucis cu ceva timp în urmă, mama lui îl consideră nebun, psihiatrul său vrea să-l interneze într-un ospiciu.. Şi un ţânţar cred că are o viaţă mai fericită ca a lui. Ca să nu mai menţionez că toţi din şcoală, mai puţin Loonie, o tipă la fel de introvertită, îl consideră sărit de pe fix deoarece vorbeşte singur (asta oare când fantomele îl scot din minţi şi le răspunde întrebărilor), şi îl văd ca pe un gothic nefericit şi dubios. Colac peste pupăză, acum s-a mai trezit şi cu Alona Dare pe cap, Regina şcolii-egoistă-şi-nesuferită-recent ucisă într-un accident. Dacă cât era în viaţă era o mică calamitate, imaginaţi-vă cum e moartă: ţâfnoasă, insistentă, şi mai sarcastică. Într-un cuvânt, insuportabilă!
Nu e foarte plăcut faptul că  că acum s-a procopsit cu ea pe cap, şi îi e aproape mereu, mai ales că el are o pasiune pentru ea din clasa a 6-a (cine n-ar avea?) dar bineînţeles că pentru Alona acesta a fost mereu invizibil, un paria, un nimeni.
Pe parcurs, va realiza că fata cu viaţa perfectă purta doar o mască care îi ascundea acesteia suferinţa şi calvarul de acasă, cu doi părinţi divorţaţi, şi o mamă alcoolică şi inutilă. Că nu e doar o regină cu un suflet de gheaţă, rece, impasibilă, capabilă doar să dea replici dure şi jignitoare, ci că e specială, amuzantă, deşteaptă. În plus, ea le poate ţine pe celelalte fantome la distanţă, iar el îi poate răspunde la unele întrebări, deci se pare că pot face o echipă bună.
Însă când încep să iasă scântei şi să se înfiripe ceva între nălucii noştrii, e destul de evident că e cam imposibilă orice relaţie între aceştia. Nu că ar avea acum prea mult timp să se gândească la asta, nu cu o fantomă neagră, groaznică, care e pe urmele lor şi care nu vrea chiar să le ofere sincere felicitări pentru apropierea lor sau vreun bucheţel de flori..ci să-i distrugă, bineînţeles.
După cum am spus, fantomele chiar nu sunt preferatele mele, sunt un subiect tabu pentru mine :)). Eu sunt pe principiul că ce e mort trebuie să rămână aşa. Nu mi-ar plăcea să mă trezesc cu lucruri zburând prin cameră, ferestre spulberate de vânt din senin, sau mai ştiu eu ce, sincer. Da..prea multe filme strică. Mă uitam într-o perioadă la serialul „Ghost Whisperer”, mai mult pentru actriţă, care îmi este foarte dragă, dar mi se întâmpla adesea să mă sperii la el, iar în marea majoritate să mă emoţioneze şi întristeze poveştile acelor fantome.
Dar să o ai în apropiere pe Alona ar fi prea TARE, pe bune! Cineva care să îţi spună în faţă tot ce gândeşte, meticuloasă şi calculată - doar cum a reuşit să devină Regina? , amuzantă.. Ai putea trimite-o să facă farse persoanelor care nu îţi sunt pe plac, sau să îl spioneze pe cine ştie ce tip drăguţ ţi-a picat cu tronc, şi să îţi aducă informaţii proaspete despre el. Deci chiar mi-aş dori să am o prietenă-fantomă ca ea !
Deşi, cum am mai spus, premisa de la care porneşte volumul nu e cel mai fericit, nu vei simţi că Alona nu mai e în viaţă decât atunci când încearcă să îi dea de cap cu trecutul prin tot felul de obiecte şi pereţi :)). În rest ea pare mai reală, mai palpabilă, ca oricine. E ca o luminiţă care înfrumuseţează totul, pentru că deşi e adesea morocănoasă, directă, e şi adorabilă, fără să îşi dea seama. Mereu am crezut că "omul face locul" şi chiar dacă e o situaţie incredibil de tristă, cineva optimist şi plin de speranţă mereu te va face să vezi alfel problema. 
Mi s-a părut genială ideea cu cele două perspective, deoarece nu am mai citit nicio carte aşa până acum. Oferă ocazia cititorilor de a cunoaşte mai bine gândurile, trăirile, ambelor personaje, de a le înţelege aşa cum trebuie.
Mi-a plăcut mult cartea, mi-a transmis o stare de bine, de relaxare. E ca o gură de aer proaspăt dintr-o zi răcoroasă de vară..dacă mă înţelegeţi. Amuzantă şi spumoasă, plină până la refuz de replici spirituale care m-au făcut să mă distrez copios, cu personaje principale speciale, de care te vei ataşa fără doar şi poate. 
Ştiu că unii veţi crede că această carte e doar una uşurică, lejeră de citit în câteva ore, deloc complicată, pe care o vei uita repede, deşi te va binedispune şi captiva. Vă înşelaţi! 
Cred că are un mesaj foarte puternic, acela că e nevoie de muncă pentru a obţine ce îţi doreşti, şi că trebuie să ai inteligenţă şi ambiţie ca să obţii tot ce îţi propui (aici mă refer la Alona) şi, cea mai importantă lecţie, aceea să nu judeci niciodată pe cineva prin prisma aparenţelor, a imaginii pe care şi-o crează. Fiecare are ascuns în suflet ceva special, poate nedescoperit de mulţi, şi e greşit să nu îi acorzi o şansă cuiva de a-l cunoaşte cu adevărat doar din cauza prejudecăţilor. Poţi să descoperi un om minunat sub cochilia aia de lut după care se ascunde :). Un om care să te facă să vezi în alt mod lucrurile, mai pozitiv, mai luminos, şi chiar să poată să îţi schimbe viaţa. 
De data asta m-au captivat doar personajele principale, deoarece ele au monopolizat totul, ca să spun aşa. Cred că „vinovată” se face şi dubla perspectivă, care m-a făcut să cunosc mai bine personajele şi astfel să mă ataşez de ele. Sunt genul de personaje complexe, de la care ai multe de învăţat, ceea ce m-a făcut să le plac şi mai mult !
Alona Dare (apropo, îi ador numele, e superb!) a devenit oficial unul dintre personajele mele preferate!
Pare la prima vedere fata superficială, dură, interesată doar de modă, de perfecţiune, capabilă să calce peste cadavre cu un surâs superior şi rece. 
Regina, fata populară, perfectă, ea a obţinut toate acestea calculându-şi fiecare pas, şi cu o isteţime impresionantă. Dar, cum e de obicei, prea multă frumuseţe sau atenţie atrage cu sine invidii şi răutate, plus că Alona nu a fost chiar un îngeraş când era în viaţă, dimpotrivă. A rănit multe persoane cu remarcile ei usturătoare, dar asta poate şi pentru a-i motiva să facă ceva cu înfăţişarea lor, cu ei, ca persoane, fiindu-i greu să suporte faptul că sunt oameni care nu îşi dau deloc interesul să facă o schimbare în bine cu ei. 
Cel mai mult o admir pentru tăria de caracter, ea nu stă şi îşi plânge de milă, chiar dacă viaţa ei a încetat în cel mai groaznic mod cu putinţă, chiar dacă prietena ei cea mai bună era doar o javră falsă care vroia doar să şi-o pună cu iubitul ei, când nici bine nu se răcise corpul ei în sicriu, sau întreaga şcoală a fost deloc afectată sau întristată de dispariţia ei, ci mai mult uşurată. Nu, ea merge mai departe cu o replică usturătoare şi insultându-i pe acei nemernici. 
Cum am spus, e plină de viaţă , ceea ce e ironic, ştiu. E atât de sarcastică şi genială, fiecare replică spirituală dovedeşte cât de inteligentă şi determinată e. Este genul de fată care îşi atinge orice scop, doar propunându-şi asta. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că Alona nu e majoreta tipică, superficială şi prostuţă, cu o viaţă ideală: părinţi minunaţi, colocoşită şi răfăţată. Din contră, în spatele imaginii pe care şi-a creat-o, există multă muncă, putere de caracter, maturitate. Nu ar fi reuşit să reziste după declinul mamei ei după divorţ şi problemele cu alcoolul dacă nu era aşa. O admir enorm pentru asta, pentru că va dovedi că e, după cum şi Will va descoperi, "umană", nu doar o păpuşă Barbie de plastic, fără personalitate. Nu. E amuzantă, deşteaptă, frumoasă, hotărâtă. Pe scurt, nu ai cum să nu ajungi să o iubeşti !

Will Killian nu e genul de personaj masculin atractiv, super interesant, care îţi va trezi interesul chiar de la început. Nicidecum ! Chiar e destul de "distrus", aş putea spune, nu face faţă prea bine "micii lui probleme" cu fantomele. Îşi doreşte doar să se termine naibii o dată ultimul an de liceu şi să plece cât mai departe la facultate. 
Pe parcurs vom vedea cum e el de fapt, şi e chiar interesant caracterul lui, iar viaţa lui dată peste cap, urmărit de pericole mereu, nu are cum să nu te întristeze şi să te facă să empatizezi cu el, să te ataşezi de el.
Pare la început genul de individ cu care nu ai vrea să ai de-a face. Nu că asta ar fi vreo problemă pentru Alona. Ea reuşeşte să îl arate într-o cu totul altă lumină: e destul de drăguţ, are trăsături frumoase la faţă şi corp lucrat, plus că e destul de capabil să îi întoarcă fiecare replică dură cu nonşalanţă, chiar să facă şi el destule remarci sarcastice şi atât de savuroase. E mai mult decât evident că ei sunt foarte diferiţi, şi merg pe alte principii. Dar asta nu îi opreşte să vadă la un moment dat că se pot ajuta reciproc, că nu e chiar o mare tragedie să fie unul în prezenţa celuilalt, şi chiar mi se pare că există o chimie deosebită între ei. 
Mereu mi s-au părut interesante poveştile de iubire dintre fata rea şi băiatul normal, şi invers. Poate părea demodat, dar aici chiar reuşeşte să prindă atracţia dintr ei, care e foarte plăcută şi plină de scântei. :))
Nişte imagini cu Alona din mintea mea, care cred că se potrivesc foarte bine cu cartea:
Sigur că vă recomand cartea! Doar vreţi şi voi să vă distraţi copios, să vă umpleţi sufletul de optimism şi bună dispoziţie ? Însă vă rog mult, nu luaţi cartea doar ca pe una uşor de citit, şi repede, pentru că mi-e teamă că unii o veţi percepe superficială şi deloc complicată, ci încercaţi să citiţi şi printre rânduri, ca să înţelegeţi mesajul frumos pe care scriitoarea încearcă să îl transmită sub ambalajul acesta plin de voioşie şi amuzament. E unul cu adevărat special. 

78 de comentarii:

  1. frumoasa recenzie
    imi place entuziasmul tau cand e vorba de carti si asta si cuvintele tale ma fac sa o vreau mai mult;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mult recenzia ta ma bucur ca mi-am intarit ideea. Aceea ca e o carte mai complexa nu una usoara.

    RăspundețiȘtergere
  3. law: si mie imi place cand e entuziasmata de carti te fece sa vrei acea carte mai mult decat aerul :)) si mori de ciuda ca n-o ai

    RăspundețiȘtergere
  4. Recenzia ta este foarte frumoasa! Chiar m-ai impulsionat sa citesc cartea, trebuie sa mi-o iau si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. De abia asteptam o recenzie la cartea asta. Si mie mi-a inspirat aceleasi lucruri cand am auzit de ea si tare as vrea sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Recenzia ta este minunata cred ca nu exista un capitol despre care sa nu fi scris Adica sincer cand am citit despre moartea am ramas stana .Hellooo este personajul principal,de ce moare?Apoi faza cu fantoma si prietena ei cea mai buna ,Doamne imi venea sa-i arunc cu gunoaie in cap. .Off cred ca parintii si-au batut joc de will (William Killiam) ma rog, imi pare rau de ei ,amandoi sufera adanc :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Hanna si Caleb chiar par potriviti ca Alana si Will.

    RăspundețiȘtergere
  8. aww ce dragute sunt imaginiile..eu nu am citit cartea:(..dar pana acum am auzit numai pareri bune despre ea:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa recenzia si cartea ;) Mi-a placut enorm stilul de scriere a lui Stacey! Si da, trebuie sa o citesti si printre randuri. Altfel nu iti dai seama de mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  10. daca s-ar face film dupa carte Ashley Benson ar fi perfecta:))si seamana si cu fata de pe coperta:D

    RăspundețiȘtergere
  11. ashley Benson ? nu-i rau :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. da imaginile sunt very sweet.Chiar mi-as dori sa citesc aceasta carte.dar defapt cate carti nu mi-as dorii sa citesc eu :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Draguta recenzie, si eu o sa termin astazi cartea :)
    Si eu ma gandeam la Ashley Benson pentru rolul Alonei XD

    RăspundețiȘtergere
  14. Hihi,imi place mult recenzia ta!
    Am citit si eu cartea si chiar avem aceleasi impresii. :)
    Imi place cum scrii tu recenziile.Intr-un mod care te face cumva sa mai recitesti o data cartea :)) :)).
    Ce sa zic,te pricepi de minune :*:*!.
    Abia astept volumele urmatoare pentru ca primul m-a cam lasat cu ochii in soare. x_x,mdeah. :))

    RăspundețiȘtergere
  15. " Nu că ar avea acum prea mult timp să se gândească la asta, nu cu o fantomă neagră, groaznică, care e pe urmele lor şi care nu vrea chiar să le ofere sincere felicitări pentru apropierea lor sau vreun bucheţel de flori..ci să-i distrugă, bineînţeles." prea tare faza :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Pe cand ceva citate din cartea asta? M-ai facut curioasa rau cu recenzia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Da mult mi-am dorit sa citesc cartea, sper sa reusesc intr-o zi :)

    RăspundețiȘtergere
  18. @Ramona mai sunt 2 carti care nu au aparut la noi inca(Queen of the Dead,Body and Soul) iar al treilea vol. va aparea in strainatate anul asta in Mai:)

    RăspundețiȘtergere
  19. Wow mai multe volume :)))) Interesant

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-as dorii foarte mult sa citesc cartea,dar mai am ceva de asteptat pentru alocatia mea (care parintii niciodata nu mi-o dau ) =((

    RăspundețiȘtergere
  21. Iar ceea ce ma strofoca ma iatare este ca aceasta recenzie este absolut fenomenala .Si nu pot sa rezist daca mai dau cu ochii de asemenea recenzii :(( sunt extraordinare

    RăspundețiȘtergere
  22. Vă mulţumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! Am scos şi citate, astăzi o să le postez!

    RăspundețiȘtergere
  23. foarte frumoasa recenzia ta...imi place felul tau de a povesti despre o carte si sunt mai nerabdatoare decat oricand sa incep cartea asta

    RăspundețiȘtergere
  24. Of ... Krisz ! M-ai facut cu adevarat curioasa :D

    RăspundețiȘtergere
  25. Stie cineva cand apare vol. 2 ?:x

    RăspundețiȘtergere
  26. Krisz , ca de obicei ,... foarte entuziasmata de cartile care le citeste ... :D Ii place sa ne tortureze lent :D

    RăspundețiȘtergere
  27. Adevarat tortura inceta si precisa :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Foarte interesante citatele Krisz,Acum tortura s-a accentuat. Recenziile tale sunt atat de minunate incat iti este imposibil sa nu vrei sa cumperi cartea respectiva :((

    RăspundețiȘtergere
  29. Foarte interesante citatele Krisz,Acum tortura s-a accentuat. Recenziile tale sunt atat de minunate incat iti este imposibil sa nu vrei sa cumperi cartea respectiva :((

    RăspundețiȘtergere
  30. Dar adevarul este ca cu ajutorul recenziilor voastre,stiu si eu ce carte merita sa fie cumparat si care nu.desi daca stau sa ma gandesc fiecare carte merita in felul sau propriu :) Va asteptam cu mai multe recenziii ;0

    RăspundețiȘtergere
  31. Ma tot gandesc daca sa cumpar aceasta carte sau nu de cand a aparut pe piata. Coperta nu ma atrage intr-un mod deosebit si e frustrant sa ma atraga doar descrierea. Dar avand in vedere ca recenzia voastra este atat de detaliata, cred ca aceasta carte merita. Chiar si asa, nu mai e mult pana la ziua mea deci o pot primi si citi in curand...

    `miku

    RăspundețiȘtergere
  32. Acum imi doresc si eu cartea asta:)) Dar mai trebuie sa astept putin, din pacate...:(

    RăspundețiȘtergere
  33. E super, usor de citit si tare tare draguta. Chiar mi-a placut si ziua urmatoare ma tot intrebam unde e volumul 2.

    RăspundețiȘtergere
  34. E chiar foarte bună cartea, și atât de amuzantă (lucru la care nu mă așteptam, dat fiind faptul că Alona e moartă) încât eu deja mă întreb când va apărea volumul 2 :D

    RăspundețiȘtergere
  35. Actorii care i-ai ales mi se par perfecti pentru carte.

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu inca nu am citit cartea. Sper ca o sa mi-o cumpar curand. Toata lumea spune ca este amuzanta si frumoasa.:)

    RăspundețiȘtergere
  37. deci sunt mai multe carti?super!
    de abia astept sa citesc si eu cartea aceasta;;)
    mi se pare interesanta din cauza ca e vorba de o fantoma si un tip care o vede...
    in sfarsit s-au mai lasat vampirii,nu ca m-as satura vreodata de ei;;)

    RăspundețiȘtergere
  38. abia astept sa imi iau cartea,recenzia ta chiar mi-a placut si ma convins ca merita:X

    RăspundețiȘtergere
  39. Foarte buna recenzia :)! Buna si asemanarea cu Hanna si Caleb.

    RăspundețiȘtergere
  40. Deci pana acum am zis: Naluca si Naucul? cam ciudat nume nu prea mi se pare cine stie ce.O sa o cumpar mai incolo.
    Dar dupa recenzia ta...ok gata e clar cartea aia cumva tot ajunge in mana mea curand:))
    Abia astept sa o citesc:X

    RăspundețiȘtergere
  41. Am tot auzit de aceasta carte de cand a aparut doar pareri bune, deci cred ca o voi cumpara si eu.

    RăspundețiȘtergere
  42. Nici eu nu am citit pana acum carti cu fantome, dar Naluca si Nalucul chiar pare o carte foarte haioasa. In ultimul timp am citit o gramada de carti filozofice pentru scoala, deci chiar am nevoie de o carte mai usoara, mai amuzanta!!!

    RăspundețiȘtergere
  43. abia astept sa-mi vina.mi-am comandat-o recent si inca mai astept.Sper sa apuc sa o citesc in vacanta de paste.imi place subiectul, ma atrage.

    RăspundețiȘtergere
  44. Foarte frumoasa recenzia.Si foarte frumos ca ai asemanat-o pe Alona cu Ashley.Vai,dar baiatul acela cu gluga de la sfarsit e superb :P

    RăspundețiȘtergere
  45. Imi place foarte mult recenzia si iti multumesc pentru felul in care ne-ai recomandat sa citim cartea!

    RăspundețiȘtergere
  46. Genial, trebuie sa ma apuc si eu curand de carte :X

    RăspundețiȘtergere
  47. Imi plac si imaginile pe care le-ai ales . Se potrivesc , bine :D

    RăspundețiȘtergere
  48. Daca ai putea Krisz , sa ne scrii toata cartea , ar fi super tare !

    RăspundețiȘtergere
  49. imi plac mult cartile cu fantome:))..desi am citit doar cateva..dar m-au lasat cu impresii foarte bune:)

    RăspundețiȘtergere
  50. abia astept sa citesc cartea!

    super recenzie:)

    RăspundețiȘtergere
  51. superba recenzie!

    Mie mi-a placut foarte mult cartea:)

    RăspundețiȘtergere
  52. Superba recenzie!M-ai facut curioasa deci probabil o sa imi cumpar cartea. :)

    RăspundețiȘtergere
  53. Foarte frumoasa recenzia! Am citit cartea cand a aparut si mi-a placut foarte mult. Este superba si trimite un mesaj placut.

    RăspundețiȘtergere
  54. Vreau. Vreau. Vreau. Vreau! :)
    Chiar de-ar fi să jefuiesc o librărie, tot fac rost de ea. O pot citi în închisoare. Plus că evadările de-acolo sunt foarte distractive. Adică... așa mi s-a spus. :))

    RăspundețiȘtergere
  55. M-ai facut curioasa, chiar vreau sa o citesc :)

    RăspundețiȘtergere
  56. Nu e chiar cea mai buna carte ever, dar are cateva faze tare nostime. Imi place recenzia ta, desi e mai entuziasta decat as fi facut-o eu :D. Ceea ce-mi place cu siguranta la aceasta carte e titlul si foarte inspirata lui traducere, dar si numele personajelor: Dare si William Killian (aka Will Kill), care, impreuna, fac un cuplu "mortal". Mi-as permite chiar un joc de cuvinte nostim: "I, Will Kill, would Kill to Dare to Kill." :D

    RăspundețiȘtergere
  57. Doamne chiar imi doresc cartea asta cu tota inima mea ;D

    RăspundețiȘtergere
  58. Deci pana la urma se face film,sau am inteles eu gresit?

    RăspundețiȘtergere
  59. Oricum de s-ar face vreodata un film cred ca eu voi fi prima la criticatul personjelor (a actorilor adica)

    RăspundețiȘtergere
  60. Doamne vreau in neaparat cartea Adica este amuzanta:))

    RăspundețiȘtergere
  61. Este chiar o carte usoara,care iti ocupa mintea pentru mult timp din cauza umorului :D

    RăspundețiȘtergere
  62. Superba recenzia! Stii ce sa spui ca sa ne faci s-o vrem<3 Eu o vreau!!!1<3 Vreau s-o citesc!

    RăspundețiȘtergere
  63. foarte frumoasa recenzia!
    sper sa am si eu ocazia sa citesc cartea asta, imi place foarte mult cum suna:)

    RăspundețiȘtergere
  64. /am citit si eu carte si mi-a placut foarte mult pentru ca Alona si Will sunt persoane diferite, dar care aua vut greutati. Alona ee tipa populara, dar in spatele acestei imagini se ascunde o fata buna pe care (cred) ca nici ea nu stie ca exista :))
    Imn orice caz, mie mi-a placut sfarsitul si da, recomand cartea tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  65. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  66. Am tot auzit de aceasta carte in ultimul timp, binenteles doar laude, asa ca sambata mi-am comandat-o.Si acum astept cu sufletul la gura sa vina cartea, sa ii pot rasfoi paginile si sa ma apuc de citit.

    RăspundețiȘtergere
  67. mi-a placut recenzia ta, mai ales entuziasmul :D. si eu am citit cartea, dar in afara de cateva chestii faine, de limbajul destul de ironic si de ideea cartii in sine, nu m-am omorat dupa ea. a fost ok si cred ca voi citi si celelalte volume ale seriei, daca vor aparea in romaneste, dar nu pot spune ca este cartea mea preferata. :D oricum, recenzia ta m-ar fi convins s-o citesc, daca nu as fi facut-o deja :D.

    RăspundețiȘtergere
  68. acum doua zile am terminat cartea!
    mi-a placut recenzia. ai ochit tot ce se putea! a fost o placere sa retraiesc un rezumat a zilelor in care am citit cartea

    RăspundețiȘtergere
  69. Am citit recenzia ta si mie mi-a creat o stare de bunadispozitie. Cred ca intreaga serie va fi amuzanta!

    RăspundețiȘtergere
  70. mia placut foarte mult aceasta carte.a fost foarte amuzanta!

    RăspundețiȘtergere
  71. O carte foarte interesanta si captivanta. Stilul autorului seamana foarte mult cu al lui James Patterson.

    RăspundețiȘtergere
  72. Alona Dare e de-a dreptul fantastica, iar Will m-a amuzat cu sarcasmul lui. Cartea a fost amuzanta si interesanta, iar finalul m-a lasat masca.
    La inceput nu i-as fi vazut pe astia impreuna deloc, convinsa fiind ca desi opusele se atrag, ei doi fac exceptie de la regula, insa am ramas surprinsa.
    Felul in care a decurs povestea a fost unul potrivit si am fost mentinuta intr-o stare de euforie cam pe tot parcursul ei.
    Umorul a fost cea mai buna parte a cartii si daca apar si celelalte parti la noi cu siguranta voi fi indeajuns de pornita sa le cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  73. rnhufo oakley store pyd akwmvfsor wkrwovo oakley frogskins yh vwxiibkwd vmba cheap oakley sunglasses ifitd jnqpeufct hqkaipb [url=http://www.discount-oakleysunglass.info]cheap oakley sunglasses[/url] xh dod oakley discount military
    amynph nvgsfyamj secyyj cheap oakley sunglasses with free shipping
    cxk sybkztzx discount oakley sunglasses z ohpcrtlsx mdqrk reucibt oakley frogskins rw g [url=http://www.oakleysunglassesvta.com]cheap oakley sunglasses[/url] ibzyjzoz nmgcrutew npinhu cheap oakley sunglasses lpd rbqqkjarz discount gascan oakley sunglasses
    x cheap oakley sunglasses swxf srhlzwakd eqejuwoob mziszovbb p oakley sunglasses xrznvrfe jmscgz oakley frogskins msk cvsxh ktex [url=http://www.oakleysstores.com]cheap oakley sunglasses[/url] qorqq wxhtrhumn uy oakley store nbht fake oakley mer jvyhz oakley store zqvw mwsyhdhajfake oakley restless sunglasses

    Related articles:

    RăspundețiȘtergere
  74. [url=http://www.pro-medstaffing.com/michaelkorshandbagsj4.html][b]michael kors[/b][/url] But complicated, major there are various or services,big event Do all your family keep in mind that when your parents made your family spend some time researching math regardless to do with in that case much in the way you hated going to be the issue how Statistically, that time may not also have been significantly more fully shelled out all around the going to be the when that all your family members have already been getting A-'s on [url=http://www.readytexartgallery.com/michaelkorsoutletj4.html][b]michael kors outlet[/b][/url]

    RăspundețiȘtergere
  75. Recenzia asta mi-a trezit o pofta nemaipomenita sa citesc Naluca si Naucul, asa ca am deschis google-ul, am scris numele autoarei si - o minune! - am gasit cartea online! La moment astept sa fiarba ceainicul, pentru ca acompaniata de o canuta aromata de ceai verde de iasomie sa incep lectura.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!