marți, aprilie 10, 2012

Leapşă

Am primit o leapșă foarte drăguță de la Law:D. A fost o plăcere să o completăm și îi mulțumim mult pentru că s-a gândit și la noi. Apreciem mult de tot:D. Această leapșă ar trebui să o ia toată lumea pentru că tema ei e ceva ce adorăm cu toții: cărțile. În concluzie, leapșa o dăm tuturor:D.

1. Când citiţi, pentru a marca locul unde aţi rămas cu lectura, folosiţi semne de carte sau îndoiţi paginile?
Krisz: Să îndoi paginile ? Tind să cred despre mine că sunt o persoană educată, nu o maimuţă cretină. Hellooo, cum să fac asta, mai ales la cât iubesc eu cărţile ? Ar fi ca şi cum aş rupe degetele copilului meu. Folosesc semne de carte sau dacă nu dispun în clipa respectivă de unul, orice bucăţică de pagină, revistă, sau mai ştiu eu ce, este o înlocuitoare bună atunci pentru a şti unde am rămas.
Alexya: Dumnezeule! NU:))! Cărțile acestea le vor citi copii mei, nepoții mei, strănepoții mei... Cum să le îndoi? I-aș invata și pe ei prost și eu nu vreau asta. Îi educ de pe acum:)), chiar dacă nici măcar nu sunt:D. De obicei pun semne de carte sau dacă nu dispun de așa ceva, pun batista de la ochelarii mei de citit:)).

2. Aţi primit în ultimul timp o carte drept cadou şi dacă “da” care a fost aceasta?
 Krisz: Am primit de la prietena mea Miha care mi-a mai luat unele cărţi cu reviste, şi de la Alexya. 
 Alexya: Am primit de la Adriana si Krisz:D.
             
3. Citiţi în baie?
Krisz: Vă referiţi..cum fac unii..citesc ziare sau mai ştiu eu ce pe budă ? :)) Um..nu.  Percep cărţile ca pe ceva pur şi imaculat, şi parcă le-aş "jigni " făcând asta. Dar dacă întrebarea se referă la citit când eşti în cadă, clar nu, din nou. Paginile cărţilor se umezesc şi se deteriorează de la aburi.. Sună ca ucidere din culpă pentru cartea respectivă. 
Alexya: Chiar dacă poate sună apetisant să fac asta, nu aș putea. Cât de aiurită sunt, ar cădea cu siguranță cartea în apă, și după aș pune-o pe Krisz să îmi sape groapa. Trebuie să mă înțelegeți, nu vreau să o pun la muncă grea, așa că nu voi citi niciodată în baie:)).

4. V-aţi gândit vreodată să scrieţi o carte şi dacă “da” care ar fi fost aceasta? 
Krisz: Mai multe cărţi chiar.  Mereu îmi vin idei noi de romane, dar dacă aş avea şi timp să le pun în practică, tare bine ar mai fi :)).
Alexya: Mda:)). M-am gândit. Chiar am două idei de cărți, una fantasy și una... nonfantasy. Nu cred că voi fi în stare să le scriu prea curând, chiar dacă mi-o doresc mult. Voi încerca totuși, pentru că m-am atașat mult de ele, deși sunt doar niște idei în capul meu.

5. Care este cartea preferată?
Krisz:  Am o mulţime de cărţi preferate şi nu aş vrea să le “rănesc sentimentele” menţionând doar una. Plus că mi-e imposibil să fac asta.
Alexya: Nu pot să numesc doar o carte. Am o mulțime de cărți preferate. Nu pot să fac o clasificare. Fiecare are ceva minunat care mă atrage mult, ajugând astfel preferatele mele:).

6. Vă place să recitiţi unele cărţi şi care ar fi acestea? 
Krisz: Nu prea obişnuiesc să fac asta, pentru că am mereu multe cărţi noi de citit şi sunt curioasă în privinţa lor. Dar mă întorc cu drag uneori la marile mele iubiri. Iar câteodată,  când apare un nou volum dintr-o serie, şi a trecut mult timp de la precedentul, îl recitesc pentru a avea proaspătă în minte acţiunea.
Alexya: Am citit cartea "Amurg" încă o dată, în vremuri îndepărtate:)). Nu prea am timp să recitesc cărțile, de obicei doar citesc pasaje care mi-au transmis niște emoții plăcute:D.

7. Ce părere aţi avea de o întâlnire cu autorii cărţilor pe care le apreciaţi şi ce le-aţi spune? 
Krisz: Nu cred că mi-ar ajunge ani ca să le spun cât îi apreciez şi cât de recunoscătoare le sunt. Aş avea incredibil de multe să le zic. Asta dacă nu m-ar doborî complet emoţiile şi mi-ar lipi gura ca un prelandez înaintea momentului meu de glorie :)).
Alexya: Dacă aș avea ocazia să mă întâlnesc cu ei... cred că m-ar confunda cu un stâlp, pentru că aș încremeni de emoții. După aș începe să tremur de emoții și să mă bâlbâi ca o tembelă. Ar crede cu siguranță că limba pe care o vorbesc nu a fost încă descoperită de omenire:)). Poate dacă cineva mi-ar da două palme peste față să îmi revin, s-ar putea să reușesc să le spun cât de mult apreciez toată munca și devotamentul pus în scrierea cărților cu care mă delectez zilnic:D.

8. Vă place să vorbiţi despre ceea ce citiţi şi cu cine? 
Krisz: Cel mai mult vorbesc cu Alexya, şi cu voi, pe blog. Prietenele mele nu sunt pasionate de citit ca mine, iar iubitului meu, deşi citeşte, nu îi plac genurile mele preferate, fantasy, distopic... Deci, voi sunteţi salvarea mea ca să nu o iau razna , fără să pot turui despre cărţi :)).
Alexya: Vorbesc foarte mult cu Krisz și Adriana și, cel mai important, cu voi. La fel ca în cazul lui Krisz, prietenele mele nu prea sunt pasionate de citit, și chiar dacă sunt câteva, nu sunt atât de axate ca pe mine pe citit:)), dar întotdeauna îmi ascultă recomandările, atâta timp cât le furnizez și cărțile=)). De asemenea, am reușit să îl fac pe iubitul meu să citeasca cartea "Amurg" și trebuie să recunosc că am fost foarte mândră de el când a citit-o într-o zi, el care niciodată nu citește cărți. Era atât de entuziasmat și dulce când a început să vorbească despre carte:)). Am râs pur și simplu cu lacrimi:D. Păcat că a început să își bată joc fratele lui de el că citește, că dacă nu o făcea, pun pariu că citea toată seria. Dar... nu spun niciodată niciodată:>.

9. Care sunt motivele care vă determină să alegeţi o carte pe care să o citiţi? 
Krisz: Coperta, descrierea, părerile de pe Goodreads (foarte importante).. Nici nu mă uit peste recenzii făcute la cărţi pe care nu le-am citit încă, de teamă să nu îmi deconspire ceva.. orice, cât de mic. Vreau să descopăr eu totul. 
Alexya: Coperta, descrierea și recomandările prietenelor. 

10. Care credeţi că este o lectură “obligatorie”, o carte pe care cineva trebuie să o citească? 
Krisz:Codul bunelor maniere” .
Alexya: "La răscruce de vânturi" de Emily Bronte.

11. Care este locul preferat pentru lectură? 
Krisz: Tolănită în pat, în toate poziţiile ciudate :)).
Alexya: La fel ca Krisz=)).

12. Când citiţi ascultaţi muzică sau lecturaţi în linişte? 
Krisz: De obicei când încep să citesc sunt absorbită în lumea cărţii respective, deci pierd noţiunea celorlalte lucruri, sunete, a televizorului, etc. Trec într-un fel de transă, nu mai sunt în patul meu, ci în cine ştie ce locuri incredibile, alături de personaje :).
Alexya: Nu mă deranjează sunetele din casă pentru că întotdeauna ajung să nu mai fiu conștientă de realitate deoarece mă scufund în povestea cărții. Ai mei tot timpul râd de mine când citesc pentru că după ce că nu îi aud când mă strigă, mai și șușotesc:)). Dacă așa înțeleg mai bine, eu ce să fac?:))

13. Vi s-a întâmplat să citiţi cărţi în format electronic? 
Krisz: Am mai citit, dar nu prea sunt fană, pentru că nu doresc să îmi stric ochii. Însă visul meu cel mai mare lately e să îmi iau un Kindle pentru a citi pe el cărţi în engleză care nu au apărut încă la noi, şi pentru că si imită paginile cărţilor, şi nici nu îţi oboseşte aşa tare ochii ca un calculator. Ţineţi-mi pumnii, ca să reuşesc în curând să îmi iau :)).
Alexya: Nu prea am răbdare să citesc cărțile pe calculator. Am încercat, dar fără succes:)). Oricum, apreciez prea mult cărțile în forma lor naturală. Totuși, nu aș zice nu la un Kindle, doar că eu nu cred ca aș avea șanse la așa ceva.

14. Citiţi numai cărţi cumpărate sau şi pe cele care sunt împrumutate? 
Krisz: Înainte mai împrumutam unele de la bibliotecă, dar acum nu o mai fac.
Alexya: O făceam înainte, dar acum rar o fac. Îmi place acum să citesc cartea si după ce o termin, să îi găsesc un loc de în biblioteca mea:D.

16 comentarii:

  1. frumoase raspunsuri;;)
    si eu imi doresc mult un kindle...am bani dar fratemiu nu ma lasa sa-mi iau,ca cica e rpea scump pentru doar a citi....si nu intrebati de ce il ascult ca nici eu nu stiu...:|

    RăspundețiȘtergere
  2. Am si eu un frate, deci te inteleg:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar nouă nu ne-o dați? :o

    RăspundețiȘtergere
  4. Andu, am spus ca poate sa o ia cine vrea:)). Chiar la inceput:P

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici eu nu puteam raspunde mai bine :D
    Chiar sunte-ti formidabile :D
    Multa bafta in continuare :X

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, așa e. :)) Când am citit, am trecut direct la întrebări, n-am mai citit și introducerea. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. frumoase raspunsuri, si eu imi doresc un kindle dar e scump si cu banii pe care ii dai pe el iti poti cumpara multe carti in forma lor naturala :))

    RăspundețiȘtergere
  8. superbe, amuzante, geniale raspunsuri :))
    @ apy, la fel spun si eu, ca e mult mai bine sa ai carti " in forma naturala" dar..cand te gandesti cat loc ocupa cartile astea, parca ar fi mult mai convenabil sa ai toate cartile pe care le vrei, cand vrei, unde vrei, si fara sa te cari "cu un geamantan" dupa tine :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Stiu ca e mai scump un Kindle, dar e o investitie de lunga durata (pentru ca nu am gand sa imi schimb la cateva luni kindle-ul si sa imi iau altul). Imi doresc unul strict pentru cartile din strainatate, sa le pot citi in engleza. Mai ales ca pe net gasesti in format electronic cam orice carte, deci nu ar trebui sa le cumpar pentru Kindle, si de aceea se merita banii pe care ii dai pentru el.
    Adriana, nu pentru spatiu l-as lua, imi doresc sa am casa plina de carti, sa ma dea afara din ea, daca se poate.. :)) Cartile tiparite raman marea mea dragoste, si mereu vor fi, dar cum nu imi permit sa imi comand carti in engleza de pe Amazon, cred ca un Kindle e o optiune minunata.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce raspunsuri dragute ati dat! :) Sper sa obtineti amandoua cat mai repede un Kindle!

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  11. Woow.Sunteti surori cu cartile. Adica sa fim serioase Alexya daca ma intalnesti pe mine vreodata in viitorul apropiat ma voi astepta sa te faci si in fata mea stalp :))) Chiar mi-as dori sa devin o autoare a unei triologii(iubesc numerul 3 =)) ) Dar cu toti stim ca trebuie multa munca si multa inima in asa ceva. Vai sincer la unele parti chiar am ras fara aer. Voi doua folositi atat de multe personificari cand este vorba de carti.Parca ar fi niste fiinte.E de admirat.Biblioteca mea e destul de saraca.Adica am si eu doua rafturi cu cartile mle preferate ,In rest sunt romana politiste,o multime de carti Isaac Asimov. Stephen King(care mai merge) . Tatal meu mai are gusturi asemanatoare cu ale mele. :D hai ca ma apuc sa scriu nuvele.Oricum sunt foarte fericita sa cunosc (nu personal din pacte,ci doar sa stiu ca exista acolo in lume undeva :)) ) niste persoane care respira cu ajutorul cartilor :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Sorry pt greselile de mai sus.Cand ceva imi vine in minte daca nu il scriu rapid il uit :))

    RăspundețiȘtergere
  13. http://picaturidecerneala.wordpress.com/2012/04/12/leapsa-3/
    am facuto si eu :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!