marți, aprilie 10, 2012

The magic of words... by you (84)

Law, scumpă ca întotdeauna, ne-a trimis citate din "Oraşul de Sticlă" de Cassandra Clare. Din păcate pentru mine, aceste citate sunt ca o mică "tortură", deoarece am citit doar prima carte din serie, pe celelalte nu le am, şi cred că va mai dura până voi apuca să mă bucur şi eu de ele. :(. Sunt SUPERBE citatele , enjoy them !!

“-Ești un bou, zise Jace fără inflexiuni, chiar și pentru un repudiat. Ți-am salvat viața și am încălcat Legea ca s-o fac. Nu pentru prima oară, aș adăuga. Ai putea arăta un pic de recunoștință.
- Recunoștință? Simon își simți pumnii strângându-se. Dacă nu m-ai fi bătut la cap la Institut, n-aș fi aici. N-am fost niciodată de acord cu asta.
- Ba ai fost, zise Jace, când ai spus că ai face orice pentru Clary. Asta e orice.”

“N-ai văzut niciodată un oraș, dacă n-ai văzut Alicante cel cu turnurile de sticlă.”

“Ar fi mai bine să-l abordez prietenoasă, nu furioasă; daca țip la el, nu fac altceva decât să-l stârnesc să fie defensiv. Trebuie să priceapă că aici e și locul meu, la fel cum e al lui. N-am nevoie să fiu protejată ca un bibelou de porțelan. Si eu sunt puternică...”

“- (...) Și înceteaza să-ți mai arăți colții la mine. Mă fac nervos.
- Bine, zise Simon. Dacă vrei să știi de ce, e pentru că miroși a sânge.
- E apa mea de colonie. Eau de Rană Recentă.”

“- (...) Dar nu mă proteja pe mine.
- De ce nu?
- Pentru că... zise Jace. (...) nu cred că merit.”

“- Trebuia să încerc - și am încercat. Vocea îi era lipsită de viață. Dar Dumnezeu știe că nu vreau pe nimeni, decât pe tine. Nici nu vreau să vreau pe altcineva, decât pe tine.”

“- Oamenii nu se nasc buni sau răi. Poate că se nasc cu ambele tendințe, dar modul în care îți trăiești viața contează. Și oamenii pe care-i cunoști.”

“Sunt prinși în cursa de Valentine, gândi ea sumbru, la fel cum Jace și cu mine suntem prinși în cursa de ceea ce ne-a făcut nouă. Suntem cu toții înlănțuiți de el prin propriul sânge.”
“- N-am să fac asta.
- Bineînțeles că nu, zise Jace, pentru că scopul vieții tale e să mă chinui pe mine, nu?
- Nu totul e despre tine, Jace, zise Clary furioasă.
- Posibil, răspunse Jace, dar trebuie sa recunoști că majoritatea lucrurilor sunt.”

“- Te rog. Dacă nu spunem nimic... dacă doar ne prefacem...
- Nici o prefăcătorie, zise Jace cu perfectă claritate. Eu te iubesc pe tine și o să te iubesc până ce o să mor, iar dacă există o viața după, o să te iubesc și atunci.”

“Când faci ceea ce se cuvine pentru că iubești pe cineva, e uneori o porcărie.”

“- Știi ce mi-a dăruit mie când am implinit nouă ani? O lecție. M-a învățat că există un loc în spinarea unui om, unde, dacă înfigi un pumnal, poți să-i străpungi inima și să-i despici coloana, simultan. Tu ce-ai primit de ziua ta la nouă ani, băiețaș de înger? Un tort?
La nouă ani? Jace înghiți anevoie.”

“- Tatăl nostru, zise Jace. (...)
- Scuză-mă, zise el cu un oarecare amuzament. Te rogi cumva?
- Nu. Am spus tatăl nostru. Mă refeream la Valentine. Nu tatăl tău. Al nostru.”

“- Mă omori doar pentru că vrei să duc eu pentru tine un mesaj lui Dumnezeu? Jace clătina din cap, vârful săbiei zgâriindu-i gâtul. Ești mai țicnit decât credeam.”

“- Și ea te-a iubit, zise el. Gândește-te la asta în timp ce mori.”

“Un adevărat vampir știe că e mort, spusese Raphael. Dar Simon nu se simțea mort. Nu se simțise niciodată mai viu.”

“- Slăbiciunea și degenerarea nu stau în lume, se răsti Clary, ci în oameni. Și așa va fi mereu. Lumea are nevoie doar de oameni buni ca să echilibreze balanța. Iar voi plănuiți să-i ucideți pe toți.”

“Expreisa lui Jace nu se schimbă. Ochii lui erau fixați pe tatăl său adoptiv și nu exista nimic în ei - nici un strop de afecțiune rămasă, sau dragoste, sau amintire. Nu exista nici măcar ură. Doar... dispreț, gândi Clary. Un dispreț rece.”

“- Nu, zise el, nu vreau să te ucid. Dar o voi face.”

“Se uită lung la el, cum zăcea nemișcat pe nisipul frământat sub tălpi, însângerat. Ochii lui erau închiși, fața neclintită; dacă n-ar fi rana din piept, Clary și-ar fi putut spune că dormea.
Dar nu dormea. Fusese vânător de umbre; murise în luptă; merita ultima binecuvântare. Ave atque vale (...).”

“Dar Jace revărsase asupra ei toată forța lui, fără să se întrebe niciodată dacă ea o putea duce - el știuse că era tot atât de puternică pe cât era și el.”

“- Ai fi putut avea orice altceva pe lumea asta, iar tu m-ai cerut pe mine.
Ea îi zâmbi. Murdar cum era, acoperit de sânge și noroi, era cel mai frumos lucru pe care-l văzuse vreodată.
- Dar eu nu vreau nimic altceva pe lume.”

“Ea se întoarse ca să se uite la el. Stătea pe jumătate în umbră, luminile colorate strălucitoare ale petrecerii de jos, aruncând pete ciudate pe pielea lui. Se gândi la prima oară când îl văzuse. Se gândi că i se păruse că seamană cu un leu. Pavăra aceea de duritate, defensivă pe care o purtă ca pe o armură, dispăruse, iar el își purta în schimb rănile, la vedere, cu mândrie. (...) Dar arăta încă frumos în ochii ei, mai frumos ca înainte, pentru că acum i se părea uman - uman și real.”

“- Întotdeauna am crezut că dragostea te face nătâng. Te face slab. Un vânător de umbre prost. A iubi înseamna a distruge. Asta am crezut.”

“- (...) Clary, de când te-am văzut prima oara, ți-am aparținut în întregime. Încă sunt al tău. Dacă mă vrei.”

“- Asta-i partea unde îmi spui că, dacă-i fac vreun rău, o să mă omori, nu?
- Nu, zise Simon. Dacă-i faci vreun rău lui Clary, e foarte capabilă să te omoare ea însăși. Probabil cu o mare varietate de arme.”


“Lucrurile bune li se întâmplă celor care au răbdare.”

6 comentarii:

 1. Tocmai am inceput Ingerul Mecanic, si stiu din proprie experienta ca scriitoarea Cassandra Clare are cu adevarat...talent. Sunt sigura ca sunt niste citate superbe, o sa le citesc de cum incep seria :D

  RăspundețiȘtergere
 2. Vreau si eu ..... :(( :(( :(( Mi-ati facut pofta :) Superbe citate !

  RăspundețiȘtergere
 3. super citate sper sa imi iau si eu seria :D

  RăspundețiȘtergere
 4. sa v-o luati fetelor,ca merita din plin!:)

  RăspundețiȘtergere
 5. Wow,cate carti s-au lansat in lipsa mea :)) Adica sunt foarte surprinsa
  Și înceteaza să-ți mai arăți colții la mine. Mă fac nervos.
  - Bine, zise Simon. Dacă vrei să știi de ce, e pentru că miroși a sânge.
  - E apa mea de colonie. Eau de Rană Recentă.” - Asta a fost bestiala :)) adica chiar m-a prins :))
  Frate sunt atat de multe carti pe care am sa le citesc :))

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!