miercuri, august 10, 2011

The magic of words (9)

 Abia aşteptăm momentul acesta, adică clipa când voi putea împărtăşi cu voi câteva din citatele mele preferate din "Academia Vampirilor" volumul 1, de Richelle Mead. Cartea o găsiţi AICI.
 Este seria mea preferată cu siguranţă dintre cele cu vampiri (vă recomand cu mâna pe inimă să o citiţi, merită cu adevărat), şi sper să vă placă şi vouă la fel de mult citatele. Vă invit la o porţie din sarcasmul Rose Hathaway - un personaj de-a dreptul genial. Puternică, hotărâtă, impulsivă, ea este sarea şi piperul cărţilor. 
Aceasta este prima serie de citate din acest volum, voi mai posta una zilele următoare, pentru că sunt prea tari, trebuie să le citiţi şi voi. 

„Marșul nostru al rușinii se încheie, slavă Domnului, cu toate că noul decor — biroul Directoarei Kirova — nu ușura cu adevărat situația. Hoașca bătrână arăta exact cum mi-o aminteam, cu nasul ascuțit și cu părul cărunt. Era înaltă și slabă, ca majoritatea moroilor și-mi amintise întotdeauna de un vultur. O cunoșteam bine, pentru că-mi petrecusem mult timp în biroul ei.”

„Erau în toiul echipării când am intrat în sala de gimnastică și, la fel ca în sala de mese, toate privirile fură ațintite asupra mea. Nu mă puteam hotărî dacă să mă simt ca o vedetă rock sau ca un monstru de la circ.”

„— Hei, Mason, am zis, șterge-ți balele de pe față. Dacă ai de gând să te gândești la mine dezbracată, fă-o în timpul tău liber.
Câteva chicoteli și hlizeli întrerupseră tăcerea uimită, iar Mason Ashford îsi reveni din uluirea lui, zâmbindu-mi strâmb.”

 „Aici, printre fetele moroi slabe și cu pieptul mic, anumite trăsături — adică sânii mei mai mari și șoldurile mai bine conturate — săreau în ochi. Știam că sunt frumoasă, dar, pentru baietii moroi, corpul meu era mai mult decât frumos: era sexy într-un fel aproape indecent. Dhampirii reprezentau o cucerire exotică, o noutate pe care toți băieții moroi voiau să o ,,guste".”

„Trăncăneala lui Natalie încă mă mai făcea să-mi doresc să mă dau cu capul de pereţi uneori, dar era foarte amabilă — mai amabilă decât aproape oricare dintre ceilalţi membri ai familiilor regale — şi îmi plăcea să stau în preajma ei cea mai mare parte a timpului.”

„— Nu pot să plec pe ascuns. Sunt cu temnicerul meu rus.
El dădu drumul brațului meu, cu o privire dezamăgită și-și trecu o mână prin părul lui blond-arămiu. Mda. Era mare păcat că nu puteam să stau cu el. Va trebui ca pe viitor să rezolv problema asta.
 Și nu poți să scapi de pedeapsă prin bună purtare? zâmbi el.
În timp ce-mi găseam locul, i-am aruncat ceea ce speram să fie un zâmbet seducător.
— Sigur, am strigat peste umăr, dacă voi fi cuminte vreodată”

„Ridicarăm amândouă privirile în timp ce Ralf  Sarcozy se opri lânga banca noastră.
Își afișă caracteristicul lui rânjet stupid și aveam o presimțire că venise aici din cauza unei provocări a prietenilor lui.
- Deci, recunoaște, spuse el. Ai omorât vulpea. Încerci s-o convingi pe Kirova că ești nebună, ca să pleci iar de aici.
- O să ți-o trag, i-am spus eu încet.
- E o ofertă?
- Din ce-am auzit, nu prea ai cu ce, i-am replicat.
- Mamă, spuse batjocoritor. Chiar că te-ai schimbat. Din câte îmi amintesc, nu erai prea mofturoasă în legătură cu cine îți scoteai hainele.
 Și din câte îmi amintesc eu, singurii oameni pe care i-ai văzut vreodată dezbrăcați au fost pe internet.”

„. Apoi observarăm ca Mia trecea pe lângă noi. Nu auzise conversația, dar prinsese tonul. Un zâmbet batjocoritor îi apăru pe față.
— Probleme în paradis?
— Du-te și găsește-ti suzeta și taci dracului din gură, i-am spus, nemaiașteptând un răspuns.
Gura îi rămase căscată, apoi i se închise cu o strâmbătură furioasă.”

„— Oamenii afișează dintr-odată mutrele alea tălâmbe când vorbești cu ei. Și nu doar oamenii obișnuiți — poți s-o faci și cu moroii. Probabil și cu dhampirii. Ei bine, asta e o nebunie. Nici măcar nu știam că e posibil. Ești un fel de superstar. Un fel de superstar malefic, care abuzează de puterea de constrângere.
Era o acuzație, dar tonul și înfățișarea lui emiteau aceeași cochetărie ca a ei.”

„Era aproape ca și cum fusese luat prin surprindere, ca și cum nu m-ar fi observat înainte. Dacă ar fi fost orice alt tip, aș fi spus că mă măsura din priviri. În acel moment însa, categoric, mă studia. Îmi studia fața, corpul. Și mi-am dat seama brusc că eram doar în blugi și în sutien — un sutien negru, de altminteri. Știam foarte bine că nu erau multe fete în această școală care arătau la fel de bine ca mine în sutien. Chiar și un tip ca Dimitri, unul care părea atât de concentrat pe îndatoriri și antrenament și toate celelalte, trebuia să aprecieze asta.
Și, în final, am observat că o îmbujorare fierbinte mă cuprindea și că expresia din ochii lui avea asupra mea un efect mai puternic decât avuseseră săruturile lui Jesse. Dimitri era tăcut și distant uneori, dar avea de asemenea o dăruire și o concentrare pe care nu le mai văzusem la nimeni altcineva. M-am întrebat cum s-ar transpune acel gen de putere și vigoare în... ei bine, sex. M-am întrebat cum ar fi dacă m-ar atinge și — la naiba!
La ce mă gândeam? Eram sărită din minți? Stânjenită, mi-am ascuns emoțiile prin atitudine.
— Vezi ceva ce-ți place? am întrebat.”

„— Nu numai asta. Vorbesc despre prostia de a ajunge în genul ăsta de situație de la bun început.
— Ajung în genul ăsta de situație mereu, tovarășe. Nu e mare chestie.
Furia luă locul fricii. Nu-mi plăcea să fiu tratată ca un copil.
— Nu-mi mai spune asa. Nici măcar nu știi despre ce vorbești.
— Ba cum sa nu. A trebuit să fac un referat despre Rusia și USSR anul trecut.”

„— Și? spuse dezgustat. Și n-ai niciun pic de respect? Gândește-te la Lissa. Dai impresia că ești ușuratică. Dovedești ceea ce mulți cred deja despre fetele dhampir și asta se răsfrânge asupra ei. Și a mea.
— A, inteleg. Despre asta e vorba? Iți rănesc mândria ta masculină mare și periculoasă. Te temi că o să-ți distrug reputația?
— Reputația mea e deja făcută, Rose. Mi-am stabilit standardele și m-am ridicat la înăltimea lor acum multă vreme. Ce faci cu ale tale rămâne de văzut.
Vocea îi deveni iar severă.
— Acum, întoarce-te în camera ta — dacă o să reușesti fără să te arunci în brațele altcuiva.”

Următoarea serie de citate o puteți citi AICI.

59 de comentarii:

 1. O, Doamne!
  Am citit cartea cu putin timp in urma, de fapt am citit toata seria. Sunt bestiale cartile! Si intr-adevar, personajul Rose Hathaway utilizeaza sarcasm la greu. Minunate citatele!^^

  RăspundețiȘtergere
 2. O da, ai ales unele dintre replicile mele favorite. Ar trebui puse citate din toată seria. De fapt, cărțile sunt așa de bune că ar trebui incluse în programa școlară (glumesc, desigur :D ).
  Recomand cărțile tuturor celor care nu le-au citit până acum (merita, credeți-mă).

  RăspundețiȘtergere
 3. rose chiar e tare:x Sarcamul la putere:))
  Super citatelele:*:d:>

  RăspundețiȘtergere
 4. am citit si eu primele cinci volume din Academia vampirilor. Ce sa zic, intreaga serie e super si binenteles ca deliciul consta in personajele principale: Rose si Dimitri. Mi-a placut de Rose pentru ca e un free spirit, rebela si il iubeste pe Dimitri. Iar la Dimitri, mi-a placut mult seriozitate si intelepciunea, nu mai zic de fizicul lui :X:X:X
  Si, sa nu uit, fetelor, ati ales foarte bine pozele pentru cei doi protagonisti :D

  RăspundețiȘtergere
 5. seria este intradevar frumoasa,merita toti banii.
  eu pur si simplu m-am indragostit de Adrian si de Dimitri
  singura mea problema e ca nu am citit inca ultimul volum :((

  RăspundețiȘtergere
 6. Cat de tari sunt citatele . Cred ca pe viitor ma voi gandi sa-mi cumpar si eu cartile . (P.S. Rubrica asta , incepe sa imi placa din ce in ce mai mult ! ) :)

  RăspundețiȘtergere
 7. Nu cred ca Rose e ceea ce pare . Desi nu am citit cartile , nu cred ca e ceea ce pare . Cred ca e foarte vicleana

  RăspundețiȘtergere
 8. Judy,oricum voi pune citate din toata seria, pe masura ce postez si recenziile cartilor. Ma bucur fetelor ca va plac, eu le ador!

  RăspundețiȘtergere
 9. Voi ne faceti sa nu mai dormim noaptea , ci doar sa citim .

  RăspundețiȘtergere
 10. Cu ceva timp in urma am citit si eu primul volum. Din nefericire am reusit sa termin numai primele 2 capitole...De ce? Pentru ca in primul rand nu cumparasem cartea,iar in al doilea rand pentru ca am citit chiar in librarie,inainte sa merg la scoala.
  Eram atat de nerabdatoare!Inca sunt ce-i drept.Muream de nerabdare sa aflu ce se va intampla in urmatoarele capitole.Daca Rose si prietena sa vor fi capturate si readuse inapoi la academie,ceea ce prespun ca bineinteles s-a intamplat.Am sa-mi cumpar cartea anul asta de Craciun.
  N-ai nici cea mai vaga idee cat de fericita m-ai facut postand citate din primul volum. Merci foarte,foarte mult!
  Astept cat mai multe posturi si recenzi din partea ta.Sunt sigura ca vor fi geniale ca intotdeauna.

  RăspundețiȘtergere
 11. Rose e un personaj minunat, Stephany. Asa cred eu. Adica stie ce vrea, si are sarcasm la greu. Ii ador persoana, si pot spune ca Academia Vampirilor este seria mea preferata, bineinteles, dupa fenomenul Twilight!:))

  RăspundețiȘtergere
 12. Si apropo de serie. Am stat nopti nedormita ca sa citesc seria.=))

  RăspundețiȘtergere
 13. Stiu cum e sa stai treaza nopti intregi si sa citesti , Crede-ma ! :))

  RăspundețiȘtergere
 14. Ah, te cred=)) Si eu patesc la fel. Daca prind in mana o carte buna, nu ma mai opresc din citit:)) Stau nopti intregi nedormita numai sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 15. In ultimul timp cred ca am devenit dependenta de citit:)) Bine ca nu e ceva de rau:))

  RăspundețiȘtergere
 16. Din fericire, cititul nu dauneaza sanatatii:))

  RăspundețiȘtergere
 17. si eu am devenit dependenta de citit,ceea ce e foarte rau pentru buzunarele parintilor mei

  RăspundețiȘtergere
 18. @Judy si mi-e mi-ar place sa le introduca in prgrama scolara

  RăspundețiȘtergere
 19. defapt mi-ar place sa se faca o ora speciala in care sa avem de citit numai carti fantasy

  RăspundețiȘtergere
 20. Daa!:)) Sa le propunem asta ministrilor=))

  RăspundețiȘtergere
 21. Se baga cineva?=)) In afara de mine:))

  RăspundețiȘtergere
 22. Ah, si sa comentam la scoala cartile astea=)) Wow!:)) Ce tare ar fi:X

  RăspundețiȘtergere
 23. da si eu ma bucur ca cititul nu dauneaza sanatatii sunt innebunita dupa citit :))

  RăspundețiȘtergere
 24. cartea a sasea din vampire diaries am citit-o in trei zile nu am inchis un ochii cum fac acum u inchid un ochii tastez si tot tastez mai casc din cand in cand :))

  RăspundețiȘtergere
 25. stiu Irina ar fi super sa comentam asemenea carti la scoala dar oricum este inposibil.

  RăspundețiȘtergere
 26. imi aduc aminte am vazut Vampire suck parodia dupa Twilight si New moon,acolo la scoala invatau dupa manuale Vampire Diaries :))

  RăspundețiȘtergere
 27. Eu am citit doar primele 5 vol din VD:(

  RăspundețiȘtergere
 28. stiu si e prea tare nu?

  RăspundețiȘtergere
 29. ma bucur mult ca ai vazu-to :)

  RăspundețiȘtergere
 30. argg scuze vroiam sa scriu vazut-o :(

  RăspundețiȘtergere
 31. fac multe greseli din cauza durerii de mana :)))

  RăspundețiȘtergere
 32. doar primele 5 volume?

  RăspundețiȘtergere
 33. trebuie in neaparat sa-l citesti si pe 6

  RăspundețiȘtergere
 34. si 7 apare foarte curand :))

  RăspundețiȘtergere
 35. debea astept sa apara :))

  RăspundețiȘtergere
 36. si desigur s-o citesc :))

  RăspundețiȘtergere
 37. si crede-ma 6 este bestial

  RăspundețiȘtergere
 38. pur si simplu demential

  RăspundețiȘtergere
 39. treb sa citesti,altfel nu stii ce pierzi

  RăspundețiȘtergere
 40. sper sa ti-o achizitionezi :)

  RăspundețiȘtergere
 41. merita totstresul din plin

  RăspundețiȘtergere
 42. cel putin din punctul meu de vedere

  RăspundețiȘtergere
 43. o sa-ti placa crede-ma :)

  RăspundețiȘtergere
 44. are mai multe momente damon Elena

  RăspundețiȘtergere
 45. si tu stii cat de mult il ador pe damon

  RăspundețiȘtergere
 46. Pentru ca stefan e mult prea plictisitor

  RăspundețiȘtergere
 47. si este si baiatul bun

  RăspundețiȘtergere
 48. damon is bad boy and sexier than Stefan

  RăspundețiȘtergere
 49. asa ca sa nu0i compari

  RăspundețiȘtergere
 50. caci damon mereu va castiga:)

  RăspundețiȘtergere
 51. deci TEAM DAMON in apararea mea

  RăspundețiȘtergere
 52. vn si va rupe capul tuturor

  RăspundețiȘtergere
 53. si iesim toti cu o baie de sange

  RăspundețiȘtergere
 54. si stefan sa fie unul dintre cei cu capetele rupte :)))

  RăspundețiȘtergere
 55. vreu seria acum la modul cel mai serios cred ca de ziua mea le spun ca vreau vol 1 la bunici vol doi la celalti bunici vol 3 la unchi ii spun ca vreau vol 4 etc >:)

  RăspundețiȘtergere
 56. Ce amuzanta esti Apy ;)). Si eu imi doresc mult seria, am auzit ca e superbaaa.

  RăspundețiȘtergere
 57. Imi plac foarte mult citatele si cartea merita citita:X

  RăspundețiȘtergere
 58. Prima carte din Academie :x
  Cat de greu mi-a fost sa o incep... si cat de usor am terminato, si cat de greu mi-a fost sa-i dau drumul! Una din cele mai frumoase carti, din cele mai frumoase serii.
  Citatele sunt superbe!

  RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!