sâmbătă, august 13, 2011

"Iniţierea", volumul 2 din AV de Richelle Mead - Recenzie Trăsnită

Mă durea fundul de cât mă foisem în idiotul ăsta de scaun. Puteam să jur că începeam să fac o gaură prin el și în orice clipă urma să mă trezesc cu dosul de pământ. Așteptasem tot timpul ca Dominic să mă invite în față și să-mi citesc recenzia. Acum muncisem serios la ea, nu ca data trecută, chiar dacă asta mă putea asemăna cu una din individele astea fără viață, cu un singur scop în existența lor stearpă, acela de a visa la el și de a face orice pentru a-l impresiona. Dar nu mă chemase. Nici măcar o nemernică de privire de tată, bunic, sau de călugăr înțelept nu mi-a aruncat tot cursul, și acum se și terminase. Lumea părăsea sala deja și am început să îmi strâng în reluare lucrurile de pe pupitru până ieșeau toți, iar apoi aveam de gând să văd dacă grecul știe ce vrea de la viață și să sar la el.. sau pe el.
Nu am apucat să fac doi pași spre catedră când am remarcat cum și-a înșfăcat cărțile și a țâșnit-o pe ușă ca un iepure care simțise lupul sau un hoț prins la furat.
Am rămas încremenită, conștientă că trebuie să îmi culeg fața de pe jos.  Asta fusese ca o palmă pentru mine, nu doar să mă ignore în halul ăsta, mai ales după insinuările și comportamentul lui apropiat de săptămâna trecută, mai rău, să se comporte cu mine de parcă aveam ciumă.
Mă evita. Laș nenorocit.
Am dat un picior în catedră și am pornit furioasă spre ieșire. O mână mă prinse de braț, oprindu-mă și făcându-mă să tresar în același timp. M-am întors circumspectă, și m-am lovit de ochii verzi ca jadul ai lui Alexei Ivanov care mă sfredeleau aroganți, extrem de sarcastici.
Am înghițit în sec. Nici nu sesizasem că mai era cineva în sală. Oare de aia spălase putina Dominic?
- Cineva nu are o zi prea bună. mă înțepă rânjind caustic.
Cu el în preajmă? Cu siguranță nu. Evident, fusese martor la ieșirea mea imatură de mai devreme și acum avea să profite la maxim și să mă tortureze cu asta.
- Iar cineva și-a pierdut creierul pe drum. A, stai, nu poți pierde ce nu ai avut niciodată. l-am luat peste picior plină de mine, smulgându-mă cu forță din strânsoarea lui.
Alexei era un tip ciudat și rău famat, dar care , într-un mod absurd, era un al doilea magnet de atracție pentru domnișoarele din școală. Ce să le fac, inteligența nu e punctul lor forte. Dar avea bani, farmec, arăta și bine, trebuie să admit asta. Avea toate ingredientele pe care le căutau ele la un individ. Părul acela castaniu deschis, parcă intenționat răvășit, buzele pline, zâmbetul șmecheresc, carisma, făceau din el un fel de cameleon în plasa –sau în limba- căruia cădeau ca muștele fetele.
Poate în Dominic vedeau bărbatul perfect și greu de atins, un fel de himeră, iar la ăsta din fața mea un bad boy, o cauză pierdută, cum le plac tuturor fustelor, pentru că sunt bune samarinene și speră să-l îndrepte pe calea cea bună vreodată. Pe naiba. Mai ușor e să îndrepți o bară de fier cu mâinile decât pe ăsta.
- Ușurel păpușă. Deja ies scântei în jurul tău, e pericol de explozie în curând.
- Asta ar fi minunat, pentru că ți-aș da foc și ție, și aș scăpa societatea de un vierme. am mârâit printre dinți.
- Auch. Asta a durut. a spus teatral ducându-și mâna la inimă. Dar nu ca pe tine după ce ți-a tras clapa profesorașul tău adorat, nu?
Parcă mă lovise în moalele capului cu o bâtă de lemn. Și al naibii de tare. Am vrut să deschid gura și să-l trimit dracului, dar parcă nu eram capabilă să mi-o mișc și cuvintele îmi rămăseseră înțepenite din cauza nodului din gât.
- Îți înțeleg frustrarea. Trebuie să fie tragic să fi fost respins în atâtea moduri de o fată și încă să revii la ea cu orice pretext stupid. Presupun că asta fac obsedații psihopați fără neuroni. i-am trântit-o fără milă, ieșind ca furtuna din sală, și lăsându-l cu o expresie împietrită pe chip.
Adevărul e că încercase de mai multe ori să mă cucerească cu șarmul și surâsul lui aparte – una din armele de seducție din dotare, replicile insinuante și complimentele care curgeau ca Niagara. Dar eu nu eram una din gâsculițele lui de aici, fără coloană vertebrală. Știam să îl citesc, și pe fruntea lui scria mare ”Pericol”..sau ”Dezastru”, depinde. Nu dorisem nicio clipă să îl cunosc, să văd cum e el cu adevărat. Trebuia să recunosc însă că se comportase mereu frumos, până îl călcasem serios și constant pe bătături, și acum devenea grosolan adesea cu mine. Orgoliu masculin tâmpit.
Am ieșit în parcare, scanând zona după Lexi, prietena mea cea mai bună. Venisem dimineață cu mașina ei. Mi-am amintit însă că stabilisem să ne vedem aici după imediat ce se suna dacă aș fi vrut să mă întorc cu ea. Probabil cum pierdusem vremea cu imbecilul arogant, ea plecase deja, căci trebuia să meargă la canotație. Fir-ar. Nu credeam că poate să devină mai proastă ziua asta, dar m-am înșelat. Acum trebuie să prostesc vreun fraier de admirator ca să mă ducă acasă și să râd în mașină la glumele lui imbecile și nesărate de șoricel electrocutat cu fiorii dragostei. Sau ai prostiei.
Din nou în raza mea vizuală apăru nimeni altul decât inamicul meu de mai devreme. Stătea sprijinit de peretele școlii cu un aer indiferent, în timp ce își aprindea o țigară. Nu că m-aș fi așteptat după izbucirea mea veninoasă de mai devreme să fugă în vreun colț și să bocească, dar speram măcar să mă lase naibii în pace.
- Iar tu? am zis agasată.
- Mereu eu. răspunse plin de el și zâmbind maliţios.
Mi-am dat ochii peste cap, oftând.
- Ai uitat să îmi dai scrisoarea de dragoste, drăguța, de aceea am revenit. zise cu o falsă îngijorare apropiindu-se de mine, și  într-o clipă îmi înșfăcă foaia cu recezia din mână.
Am sărit la el să o recuperez, urlând și înjurând și sărind disperată, în timp ce o flutura în aer și se distra copios pe seama mea. După câteva minute de încercări inutile, m-am lăsat păgubașă, dându-mi seama că probabil arătam penibil țopăind ca un pițigoi surescitat în jurul unei girafe cu două capete mai înalt decât mine și că oricum n-aveam nicio șansă în fața lui.
M-am așezat pe scările de la intrare obosită, așezându-mi capul pe genunchi. Era o stupidă de recenzie la urma urmei, nu o declarație de iubire către Dominic, ca să mă agit degeaba, pentru nimic. Începu să citească:

Dacă în primul volum am fost introduși în lumea fascinantă a vampirilor lui Richelle Mead și familiarizați cu obiceiurile, felul cum se desfășoară activitățile lor, și caracterele personajele, fiind unul mai mult de acomodare, în "Iniţierea", volumul al doilea, suntem loviți din plin de acțiunea fulgerătoare și de atâtea schimbări de situație, că abia putem face față ritmului alert. Un atac fulgerător al strigoilor o pune pe Rose față în față cu imagini capabile să genereze coșmaruri consecutive, iar Academia Sf. Vladimir intră într-o stare de alarmare deoarece dușmanii lor au descoperit o modalitate de a rupe protecțiile ridicate de ei, şi trimite elevii într-o vacanţă la schi.
După evenimentul neplăcut din primul volum când Lissa a fost în pericol, Dimitri a ridicat un zid dureros între el și Rose, conștient că o poveste de iubire între ei este imposibilă și sortită eșecului. Ea încearcă să se resemneze, și să se concentreze pe antrenamente, conștientă mai mult ca niciodată că viața prințesei moroi, care totodată e și prietena ei cea mai bună, va fi în mâinile ei într-o zi. Apariția la Academie a mamei ei, Janine Hathaway, un gardian respectat și dur care o ține din scurt tot timpul și nu îi conferă niciun pic de afecțiune Rozei – numele ei în rusă, cum o alintă Dimitri – îi fac viața și mai complicată când anumite frustrări și amintiri neplăcute din trecutul ei dureros îi revin în minte, acelea de a fi fost un copil singur, încredințat Academiei de mică, cu un tată pe care nu îl cunoaște și o mamă obsedată doar de cariera ei. ”

Vocea lui era acum calmă și plăcută, și dacă la început citea ironic și disprețuitor,  încet încet începuse să devină serios și captivat de ceea ce scrisesem. Părea chiar interesat de carte. 
Se așeză lângă mine, trase un fum de țigară , și îmi zâmbi frumos și lipsit de răutate înainte de a continua lectura, analizându-mă mult timp din priviri. M-am uitat la el uluită. Să fi reușit să mai topesc puțin inima lui de gheață?

” Pe plan amoros nu pare să-i meargă prea bine, fiind îndrăgostită de un tip nepotrivit,  mai mare ca ea și responsabil, iar frustrarea lui Rose se adâncește când apare Tasha Ozera, mătușa lui Christian, o femeie moroi independentă și șarmantă, interesată de Dimitri , de prezența căreia și el pare că se bucură și se simte bine să o aibă aproape. Totuși, micuțul dhampir nu duce lipsă de pretendenți și de atenție, în special din partea lui Mason, bunul ei prieten care ține la ea cu adevărat, se comportă atent și frumos, și în compania căruia se simte fericită , și Adrian Ivashkov, un moroi fermecător de viță nobilă pe care abia îl cunoaște și care pare să aibă un interes evident și incontrolabil pentru ea. Adrian e un personaj captivant, care atrage atenția de la prima apariție. Deși are mai multe vicii, e ironic, plin de el adesea și conștient de șarmul lui, ca să nu uităm și de faima proastă, Rose simte o atracție ciudată pentru el, deși îi respinge de fiecare dată cu tact avansurile deoarece inima ei îi aparține lui Dimitri. Totuși, moroiul amuzant și aparte care miroase a fum de țigară și a cuișoare, adesea și a alcool,  o face să mai uite de probleme, și de atacurile strigoilor care continuă, înainte ca dezastrul iminent să se întâmple.  
Un grup de studenți, printre care și Mason , sunt capturați de strigoi, și Rose împreună cu Christian pleacă pe cont propriu în salvarea lor , către o luptă pe viață și pe moarte.”

- Adrian Ivashkov ăsta parcă seamănă cu mine, nu? Chiar şi numele îl avem asemănător. făcu o pauză. Îmi place de el. medită frecându-și bărbia și trăgând din nou din țigară.
Stând așa aproape, și putând să-l analizez, conștientizam că era chiar frumos. Izbitor de frumos. Trăsăturile lui erau aparte, iar chipul îi era atractiv, misterios. Emana un șarm ciudat, și mă simțeam atrasă de el. Ca și Rose de Adrian.
- Nici în visele tale, ”prietene”. l-am adus la realitate, deși nu puteam să neg asemănarea lui cu personajul meu preferat din carte.
Alexei îi putea da viață într-un film cu brio. Era perfect pentru rolul lui.
- Adrian nu e nesimțit, arțăgos și răzbunător. E cuceritor, poate prea insistent, dar se poartă frumos cu Rose și deși ea îl respinge mereu, o alintă ”micuțule dhampir” și îi trimite cadou cutii cu parfumuri.
Mă așteptam să protesteze sau să îmi întoarcă ofensa, dar în loc de asta, surâse captivant, dezvăluind o gropiță în colțul gurii, și se apropie de buzele mele, șoptind:
- Astea se pot rezolva.
Parfumul lui era amețitor, și apropierea lui mă amețea. Mă privea cu interes și admirație. Era sexy demonul. Și fir-ar să fiu , doream să mă sărute.
- Ce naiba faceți voi aici !?
Mi-am revenit în simțiri pregătită să-l înjur pe inoportunul care ne întrerupsese, și am tresărit când mi-am dat seama că Dominic stătea în fața noastră cu mâinile încrucișate, încruntat și cu o față întunecată, furtunoasă chiar. Nu știu dacă eram mai șocată de faptul că tocmai el ne descoperise – ce ironie seacă a destinului, asa-i? -, sau pentru că îl auzisem spunând ”Ce naiba” pe el, cel aparent inocent și care ne corecta pe noi când vorbeam urât.
Revenind în mine tipa directă, cu atitudine și care nu se dă în lături de la nimic, mi-am dat seama că aștepta un răspuns, pe care i l-am oferit debordând de sinceritate și plină de mine:
- Ah, mai nimic profu’, l-am înștiințat nonșalantă și ridicând din umeri, uite am găsit pe cineva interesat de recenzia mea, dacă pe tine tot te-a durut în cot de ea.


*AV = "Academia Vampirilor"


"Iniţierea" - volumul 2 din seria "Academia Vampirilor" de Richelle Mead

Cartea poate fi cumpărată de AICI. 
CAND IUBIREA SI GELOZIA SE CIOCNESC PE PARTIE, VACANTA DE IARNA DEVINE SANGEROASA...
 Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarisim dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (mortii vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care si-au jurat s-o faca asemeni lor.
Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzoriu sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui...

Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo.” - VOYA

119 comentarii:

  1. Îmi place de fata asta, dar, mai mult decât orice, îmi place ideea ta de recenzie.
    Abia aștept să văd ce va urma!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place cum personajul Alexei apare si el pe acolo

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca defapt actiunea cartii are legatura cu povestea ta . Adica cel putin , personajele . Se poate vedea asemanarea !

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare Alexei ar fi sarutat-o , stii tu ... daca nu aparea profu ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia astept urmatoarea recenzie ! Spor la scris ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Asta e si ideea,personajele create de mine sa se asemene cu cele din serie, si actiunea sa aiba anumite similitudini. Rena seamana cu Rose, Dominic cu Dimitri, Alexei cu Adrian, Lexi cu Lissa (veti vedea mai incolo si la ea). Daca ai observat,si prenumele lor incep cu aceeasi litera tot din acest motiv.
    Nu cred ca ar fi sarutat-o,doar o tachina. Sau..cine stie? :)) Orice e posibil cand vine vorba de el.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu stiu sincer Judy ce va urma :)) Pe masura ce scriu imi vin ideile. De exemplu ieri noapte la 2 eu stateam si scriam recenzia, pentru ca ma lovise inspiratia :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Super ! Deci chiar am avut dreptate . Mama ce bine e !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sper ca ar fi sarutat-o . Dar as fi vrut ca Rena sa-i fi day o palma , ca Alexei sa nu creada ca a vrajit-o !

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar recenzia a fost superba . Chiar nu ma asteptam sa o citeasca chiar Alexei .

    RăspundețiȘtergere
  11. Credeam ca i-o va da profesorului si o va citi el , acasa , sau undeva unde sa nu-l vada nimeni , apoi sa se gandeasca la Rena .

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu duc nici eu lipsa de imaginatie . Ce idei trasnite imi mai vin prin cap !!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Krisz, felicitari din inima. Continuarea e "bestial de mortala" :)) si se potriveste atat de bine cu prima recenzie incat abia astept la sfarsitul volumelor sa citesc cap coada inca o data tot...o sa iasa asa ca o mica povestire :D
    te pupic si inca o data, felicitari:*

    RăspundețiȘtergere
  14. O, Doamne! Ce scrii tu seamana atat de mult cu actiunea din carti:X

    RăspundețiȘtergere
  15. Adica, personajele sa semene intre ele asa mult?

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow, nu cred ca as fi putut sa nascocesc asa ceva!:))

    RăspundețiȘtergere
  17. Ai foarte multa imaginatie, tine-o tot asa!:d

    RăspundețiȘtergere
  18. In legatura cu recenzia, bestiala:X

    RăspundețiȘtergere
  19. Te pricepi de minune la chestii de genul asta:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Adica, ai putea scrie ceva de genul un fan fic "AV" cu recenziile si complearile astea:D

    RăspundețiȘtergere
  21. Mi-ai inveselit ziua!>:d<
    Multumesc:D

    RăspundețiȘtergere
  22. Ba da, as putea, dar nu intentionez sa ma apuc de un fic nou, avand in vedere ca nici la cel la care scriu acum nu am mai postat de mult.

    RăspundețiȘtergere
  23. Am inteles, nici eu nu am mai scris de mult timp la fic`ul meu. Nu stiu, nu am mai avut chef, timp..M-am dat mai mult pe partea lirica in ultimul timp si..

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte originala recenzia ta. Imi place la nebunie.:D

    RăspundețiȘtergere
  25. Da stiu foarte tentant Staphany :(

    RăspundețiȘtergere
  26. Bravo tie Irina mie mi-a trecut ziua de nastere :(

    RăspundețiȘtergere
  27. recenzia este minunata si foarte originala ceea ce este mirific :))

    RăspundețiȘtergere
  28. Va pricepeti la chestiile acestea :))

    RăspundețiȘtergere
  29. Aveti o imaginatie superba :)

    RăspundețiȘtergere
  30. De acord cu Irina . Chiar ai putea sa scrii un fan fic daca ai pune toate recenziile impreuna ! :))

    RăspundețiȘtergere
  31. Doamne Krisz ! Mai ai timp sa scrii si un fic ? Cum de reusesti sa faci fata ?

    RăspundețiȘtergere
  32. De curiozitate ... Cand mai dormi ?
    Adika vb serios . Postezi si pe blog , scrii si un fan fic , mai faci si recenzii , si pe deasupra ne mai raspunzi si la comentarii !

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt de acord cu Diana . Chiar va pricepeti . Ar trebui sa scrieti o carte !

    RăspundețiȘtergere
  34. Mama mea cand ma vede ca scriu la ficul meu , imi spune : " Iar iti scrii memoriile ? "
    Asta ma enerveaza mereu !
    Parintii !!! :))

    RăspundețiȘtergere
  35. wow si mie im fac la fel parintii Lol

    RăspundețiȘtergere
  36. Ma seaca chstia asta zilnic si ma critica si rad si de mn :))

    RăspundețiȘtergere
  37. Da ar trebui sa scrie o carte si cred ca s-ar vinde si in america :))

    RăspundețiȘtergere
  38. Sunte-ti mai mult ca superbe fetelor :))

    RăspundețiȘtergere
  39. Ele au descoperit ceva de genu`..Elixirul Timpului:)) Sau Perfectiunii:))

    RăspundețiȘtergere
  40. Dar nu vor sa ne spuna=)) Glumesc:D

    RăspundețiȘtergere
  41. @Diana: Mda, norocul meu!:)) Desi nu vreau, mai imbatranesc un an:((

    RăspundețiȘtergere
  42. :)0 offf da elixirul perfectiunii si altimpului amestecat ar iesiii => Elixirul Habar n-am :))

    RăspundețiȘtergere
  43. Hai ca nu-i rau dak mai imbatranesti un an gandeste-te ca tu imbatranesti in fiecare sec deci nu ste mult Iri.

    RăspundețiȘtergere
  44. Normal ca nu vor se ne spune draga sunt foarte secretoase fato :)) glumesc si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  45. Crde-ma si eu as vre sa fiu ca ele . Oricine ar vrea sa fie ca ele dar sa nu exageram :))

    RăspundețiȘtergere
  46. :)) Nu mi-a mai zis nimeni Iri de cand aveam 5 ani. Vezi ca ma faci sa plang, imi amintesc de copilarie.:)

    RăspundețiȘtergere
  47. Mda, secretoase rau fetele astea!:)) O, Doamne, vreau si eu o gurita!:))

    RăspundețiȘtergere
  48. Mai DeDe, sa nu le combini niciodata. [Elixirele]. O sa devii inconstienta :)) Si o sa ai o durere de cap- zic si eu, habar n`am.:))

    RăspundețiȘtergere
  49. O durere de cap ca dupa betie ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  50. Mie nu-mi este mila de mine imi este mila de ce o sa se intample persoanelor care au ghinionul sa fie la acel moment langa mine :)))

    RăspundețiȘtergere
  51. Secretoase putin zis.O sa ia secretele cu ele in mormant :))

    RăspundețiȘtergere
  52. Sincer ma bucur ca ti-am adus aminte de copilarie :))

    RăspundețiȘtergere
  53. As vreas sa ne imprietenim mai bine :))

    RăspundețiȘtergere
  54. Si sincer mie nu mise pare ca tu esti sadica da recunosc si mie imi place sa provoc durere in jurul meu inclusiv sorei mele :)) GHIHI

    RăspundețiȘtergere
  55. Insa tu nu-mi pari o pers sadica :))

    RăspundețiȘtergere
  56. O, ba daa!:)) Intreaba-mi prietenii. Sau am un frate de 4 ani:)) Ne batem in fiecare zi:))

    RăspundețiȘtergere
  57. Nu par, dar sunt!:)) Nici nu iti poti tu imagina!:))

    RăspundețiȘtergere
  58. Oh, si eu as vrea sa ne cunoastem mai bine! O sa avem in curand ocazia!:D

    RăspundețiȘtergere
  59. Oh, nici chiar asa. Nu ca dupa betie.:))

    RăspundețiȘtergere
  60. Probabil o sa fim doar putin inconstiente:))

    RăspundețiȘtergere
  61. Oh, da, persoanelor din jurul meu o sa le trebuiasca casti de protectie=))

    RăspundețiȘtergere
  62. Secretele vor ajunge cu ele in mormant:)) Corect:))

    RăspundețiȘtergere
  63. Off, Doamne, ce rauu imi pare de fetele astea!

    RăspundețiȘtergere
  64. Cred ca o sa innebuneasca administrand comentariile!

    RăspundețiȘtergere
  65. Noi na, daca ne-am apucat de conferinte de presa:))

    RăspundețiȘtergere
  66. Dar oare ce s-a intamplat cu Steph?:(

    RăspundețiȘtergere
  67. Ca nu am mai vb cu ea de ceva timp..:)

    RăspundețiȘtergere
  68. Trebuie sa ne mai jucam putin si cu ea:))

    RăspundețiȘtergere
  69. Crede-ma mie imi place sa-i creez lui soramea zile amare :))

    RăspundețiȘtergere
  70. Nu numai ca ne batem ne infingem vorbe ca niste cutite in inima :(

    RăspundețiȘtergere
  71. Mai mult eu in partea asta :(

    RăspundețiȘtergere
  72. Deci ma pot considera destul de sadica :(

    RăspundețiȘtergere
  73. Intre noi este diferenta de 2 ani eu am 12 ea are 14 :))

    RăspundețiȘtergere
  74. Da poate nu-mi pot imagina dar crede-ma eu provoc multa durere in jurul meu si nu-mi prea pare rau

    RăspundețiȘtergere
  75. niciodata nu mi-am cerut scuze :(

    RăspundețiȘtergere
  76. Poate rare ori de la rude dar in rest never ever :()

    RăspundețiȘtergere
  77. Da si eu sper sa avem acea ocazie sa ne cunoastem toate trei :))

    RăspundețiȘtergere
  78. Eu(desigur) Tu (Irinuca) si Steph

    RăspundețiȘtergere
  79. Daca zici ca nue ste la fel ca dupa betie am sa incerc :))

    RăspundețiȘtergere
  80. Inconstienta ar fi trebuit sa-mi spui asta inainte sa incep :)) +)))

    RăspundețiȘtergere
  81. Numai in jurul tau ? Cele din jurul meu or sa aibe nevoie si de veste antiglont :))

    RăspundețiȘtergere
  82. da fix in mormant din pacate :(

    RăspundețiȘtergere
  83. Da si mie imi este mila de aceste fete cand ma gandesc cat or sa aibe de numarat :((

    RăspundețiȘtergere
  84. da ma intreb si eu ce s-a intamplat cu Steph

    RăspundețiȘtergere
  85. Fara ea glumele nu sunt la fel de piperate :(

    RăspundețiȘtergere
  86. Ah, pai am vobit aseara cu Steph:)) Exact dupa ce ai dat comentariile astea=)) Nu`ti amintesti?:)))

    RăspundețiȘtergere
  87. Mda, veste antiglont, mai intai sa cumpar o mitraliera de la negru:)):))

    RăspundețiȘtergere
  88. Pai e bine ca ai incercat, sa imi zici si mie cum e senzatia:))

    RăspundețiȘtergere
  89. Ah, si eu in ultimul timp provoc suferinta, dar nu imi mai pasa:))

    RăspundețiȘtergere
  90. Nu stiu ce se intampla cu mine:)) Ciudat:D

    RăspundețiȘtergere
  91. Tre' sa ma apuc sa imi transcriu poezia. Tu ce zici, sa le postez pe un blog?:>

    RăspundețiȘtergere
  92. Ba da imi amintesc dar com -ul acela l-am dat inainte s-o vad :)

    RăspundețiȘtergere
  93. Buna faza cu mitraliera :))

    RăspundețiȘtergere
  94. Senzatia este super crede-ma :)))

    RăspundețiȘtergere
  95. Da nici mie nu-mi prea pasa :)

    RăspundețiȘtergere
  96. Crede-ma nici eu nu stiu cred ca te-a dat peste cap faza cu plecarea prietenelor atle cele mai bune :(

    RăspundețiȘtergere
  97. Pai deja le-ai postat pe blog nu-ti amintesti :)))))) ?

    RăspundețiȘtergere
  98. Deja vu Irinuca nu-i asa?

    RăspundețiȘtergere
  99. „Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta serie multa vreme de acum incolo.” - VOYA

    Cam asta as spune si eu:

    „Unica si fascinanta... Cititorii vor sorbi din aceasta receznie trasnita multa vreme de acum incolo.” - Ramona(1988-present=)) )

    Serios, e chiar bestiala,m-a captivat povestea, vreau sa stiu ce va face Rena, Dominic si Alexe mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  100. :)) Respect Ramona, si mie imi place:))

    RăspundețiȘtergere
  101. respect si de la mine ramona :D

    RăspundețiȘtergere
  102. hei si ce asta inseamna ca nu am voie sa-l preiau :))

    RăspundețiȘtergere
  103. n-o baga in seama ramona =)))

    RăspundețiȘtergere
  104. se oftica rapid :)))))))Irinuca

    RăspundețiȘtergere
  105. n-ai ce face :))) e boala

    RăspundețiȘtergere
  106. Sper ca nu te-ai suparat Irina

    RăspundețiȘtergere
  107. asa sunt eu mai glumeata :))

    RăspundețiȘtergere
  108. imi pare rau sa spun ca eu citesc doar ultima partea din post pentru ca as vrea sa pastrez acel citat pentru atunci cand voi citi :))

    RăspundețiȘtergere
  109. Imi pare foarte rau ca nu am seria.. chiar pare sa merite:|

    RăspundețiȘtergere
  110. Cu siguranta voi citit intrega serie, pare tare interesanta :d.

    P.S. Recenia e... superba! Bravooo!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!