joi, iulie 07, 2011

The magic of words (5)

A trecut mult de când nu am mai pus un post la această rubrică, iar acum a venit timpul.
Citatele acestei postări aparţin Ileanei Vulpescu. Ea este cunoscută după cărţile "De-amor, de-amar, de inimă albastră" şi "Arta conversaţiei".

"Sunt momente când îţi trece prin minte tot ce ai trăit, dar şi străfulgerări care-ţi luminează viitorul. Îl luminează este un fel de a spune, de fapt ţi-l aduce în faţa ochilor, a ochilor minţii, nevăzători dar străpungători a ceea ce te aşteaptă." (De-amor, de-amar, de inima albastra)

"Să-mi pară rău? Să-mi pară rău că-n viaţa asta, făcută-n mare parte din rutină, mi-a fost dat să trăiesc ceva adevărat şi-atât de frumos? Dacă mâine aş lua viaţa de la capăt şi cineva m-ar pune să aleg, înfăţişânu-mi de la început şi suferinţa cu care-aş plăti bucuria, eu tot te-aş alege!" (Arta conversaţiei)

"Optimismul, speranţa sunt cele mai bune investiţii dintr-o viaţă. Oamenii sunt efemeri şi schimbători. La sfârşitul unei vieţi vezi că, afară de câteva gânduri frumoase şi de câteva închipuiri, cu nimic nu te-ai ales." (Arta compromisului)

"În om se strâng vorbe nerostite, gânduri cărora nici n-ai şti să le dai un nume, lacrimi neplânse la vremea lor, care deodată vin ca o apă umflată de ploaie, revărsată peste mal." (De-amor, de-amar, de inima albastra)

"Mă atrag oamenii complicaţi. Mă atrag major, nimicitor, doar oamenii care mă fac să visez, care maschează atât de bine implacabilele roţi dinţate ale imuabilelor legi care ne guvernează, atât de bine că mă fac să le uit existenţa. Cu cât sufletul tău intră mai profund în hăţişurile de clar-obscur ale altui suflet, cu-atât actul fizic al iubirii devine mai greu de-nfăptuit. Nu ţi-l mai poţi închipui. Deşi-l doreşti, nu ţi-l mai poţi închipui." (Arta conversaţiei)

"Cât de important este ca măcar o dată cineva să-ţi fi iubit trupul şi sufletul. Şi la fel de important e ca tu însuţi măcar o dată să fi iubit un suflet şi-un trup." (De-amor, de-amar, de inima albastra)

"Şi binele ţi se întoarce pe lumea asta şi răul: când nu te aştepţi şi de la cine nu te aştepţi."

"Toată viaţa noastră nu facem altceva decât să interpretăm cuvinte. Noi pe ale altora, alţii pe-ale noastre. Şi cum să nu te gândeşti la ele, cum să-ţi fie indiferente, când urmele lor sunt de neşters?"

"Femeia poartă pică unui bărbat mai mult pentru ceea ce ar fi putut să fie şi n-a fost, decât pentru ceea ce a fost şi a dezamăgit-o."

4 comentarii:

  1. frumoase citate nu am auzit de cartea asta :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit cu ceva timp in urma de cartea asta, insa nu am citit-o, dar cu siguranta o voi face..superbe citatele..

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune citatele .Am si eu in biblioteca De-amor, de-amar, de inimă albastră, dar nu prea m-a atras.Acum vreau sa o citesc:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Citatele sunt frumoase, si transmit multe, nu prea e genu meu de carte, dar, daca as prinde-o pe mana, cu siguranta ca as citio :D
    MI-a placut mult citatul asta : "Şi binele ţi se întoarce pe lumea asta şi răul: când nu te aştepţi şi de la cine nu te aştepţi." , pentru ca e foarte foarte adevarat, si mi se potriveste!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!