duminică, august 09, 2015

Summer Read-a-thon :)

După o lungă perioadă în care am trăit amândouă experiențe frumoase și unice, fiecare având clipe de neuitat, emoții de toate felurile, a venit timpul să ne așezam puțin și să ne delectăm cu câteva cărți alături de voi.
Nu vă vom minți, am mai citit între timp cărți, însă chiar acum fetele de blogul Anddeea au dat startul la a doua ediție de Summer Read-a-thon și suntem entuziasmate de conceptul acestui "maraton" de citit. De aceea, vom participa cu dragă inimă.

Așadar, cine are nevoie de o "detoxifiere" a creierului, vă invităm să participați la Summer Read-a-thon, organizat de blogul Anddeea <3.

Ideea acestui read-a-thon e cât se poate de simplă:  în cursul săptămânii care urmează să înceapă (10.09.2015 - 16.09.2015) să citiți 5 cărți :D.
Poate nu e atât de simplu pe cât am precizat la început, însă tocmai asta face provocarea mai dulce și apetisantă.

Pentru a alege cele 5 cărți, fetele ne-au propus câteva challenge-uri:
  • să citești o carte pe care vrei de mult timp să o citești
  • să citești o carte clasică
  • să citești o carte achiziționată recent (sau primită)
  • să citești cartea preferată a unei persoane dragi ție
  • să citești o carte pe care ai evitat până acum să o citești
1. să citești o carte pe care vrei de mult timp să o citești:
ALEXYA: "Când Dumnezeu era iepure" de Sarah Winman - Din momentul în care am auzit de ea, am dorit să o citesc, iar atunci când am achiziționat-o, am avut o perioadă mai încărcată și nu am reușit să o citesc. Se pare că acest maraton mi-a dat un motiv bun să îmi indeplinesc dorința :).
KRISZ: "Pădurea” de Tana French. Am înțeles că e un thriller genial și abia aștept să mă conving de asta. 
2. să citești o carte clasică:
ALEXYA: "Doamna Bovary" de Gustave Flaubert - Inițial, am vrut să reîncep "Jane Eyre" de Charlotte Brontë, deoarece nu am terminat-o (rușine mie!)... dar am zis că trebuie să fiu corectă și să încep o carte pe care nu am citit-o, dar mi-am dorit-o :D.
KRISZ: Aici am oscilat între Umberto Eco și a da o nouă șansă cărții ”La răscruce de vânturi” care mi-a dat bătăi de cap până acum, nu am reușit să citesc mai mult de un sfert din ea. Am ales într-un final ”Cimitirul din Praga”, dar nu se știe în final ce voi citi.
3. să citești o carte achiziționată recent (sau primită):
ALEXYA: "Opal" (Lux #3) de Jennifer L. Armentrout - De când am terminat volumul 2 din această serie, am vrut să citesc continuarea. Iar după câteva zile, curierul mi-a adus cartea :)). Lucky me!
KRISZ: Cartea ”Vorbește” de Laurie Halee Anderson. Am aflat de ea prima dată dintr-un top din afară în care erau menționate cărți care trebuie neapărat citite, am văzut că are un rating bun pe Goodreads, apoi am aflat că a fost tradusă și la noi.. am luat-o și acum să vedem.
4. să citești cartea preferată a unei persoane dragi ție:
ALEXYA: "Slam" de Collen Hoover - Această carte mi-a recomandat-o fix persoana care mi-a dăruit-o. Mulțumesc!
KRISZ: "The Truth About Forever" de Sarah Dessen. Recunosc că am trișat puțin aici, nu am întrebat pe nimeni de cartea preferată, dar cu siguranță acest titlu se află pe lista de favorite a cuiva în întreaga lume. Am auzit o mulțime de lucruri despre cartea asta, o am în biblioteca de ceva vreme, luată la un Bookfest, iar acum m-am gândit că a venit momentul să aflu și eu de ce este așa apreciată această autoare. Plus că doream neapărat să aleg și o carte în limba engleză pentru Read-a-thon!
5. să citești o carte pe care ai evitat până acum să o citești
ALEXYA: "Ispășire" de Ian McEwan - Am evitat să o citesc deoarece mi-a plăcut foarte mult filmul și chiar dacă, de cele mai multe ori, cartea bate filmul, nu vreau ca tocmai această carte să fie o excepție de la regulă :(.
KRISZ: Am evitat să citesc în general James Joyce, pentru că am înțeles că ”Ulise” e foarte greu de citit, dar acum am zis că pot începe cu alt titlu al apreciatului autor, anume ”Portret al artistului la tinerețe”.

În concluzie, ardem de nerăbdare să vedem alegerile voastre :).

Pentru mai multe detalii despre Summer Read-a-thon sau pentru cei care doresc să participe și să împărtășească cu toată lumea entuziasmul lor, intrați pe blogul Anddeea sau pe grupul de pe facebook numit Summer Read-a-thon 2015.

Lectură plăcută tuturor!

3 comentarii:

  1. Ma bucur ca participati la maraton si imi plac muult cartile pe care le-ati ales. Lectura placuta!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti o leapsa de la mine, sper sa va placa ^_^ http://visepierduteintrestele.blogspot.ro/2015/08/leapsa-cinefila.html

      Ștergere
  2. Interesante titlurile alese! Spor la citit! :D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!