joi, iulie 10, 2014

Top provizoriu "Concurs de Fidelitate" + Leapşa Bookaholic

Voi începe cu leapşa şi apoi veţi găsi top-ul :) Am primit leapșa ”Happy Bookaholic” de la Goldypedia și ne-a făcut foarte..happy! Îi mulțumim frumos că s-a gândit la noi, de puține ori primim astfel de nominalizări deși sunt tot felul de lepșe drăguțe pe care le vedem pe la alții și pe care le-am face și noi.



1. Ce iubești cel mai mult atunci când cumperi cărți noi?
Senzația că am dobândit o mică comoară, o mică lume în care mă voi pierde cândva, noi prieteni pe care îi voi iubi. Bucuria nemărginită de a așeza pe rafturile bibliotecii mele cărți pe care mi le-am dorit din tot sufletul și care vor trezi tot felul de sentimente în mine la un moment dat.

2. Cât de des îți cumperi cărți noi?
Destul de des. Poate prea des, îmi depășesc adesea bugetul și renunț la altele, pentru a-mi lua cărți.

3. Librării sau magazine online?
Librăriile au și vor avea mereu un farmec aparte, un aer de familiaritate, de liniște. Sunt ca un portal către cărțile minunate. Dar prefer și de mult timp îmi comand cărțile, pentru că sunt mai accesibile la preț.

4. Ai o librărie preferată?
Ca librărie fizică, menționez Cărtureștiul. Ați intrat vreodată într-una ? E dureros de frumoasă ! Iar online, Libris.. pentru că au transport gratuit și o mulțime de promoții, pe scurt, raiul oricărui pasionat de cărți !

5. Faci precomenzi?
Am făcut multe precomenzi de la Leda, dar asta se întâmpla acum mai mult timp.. Însă, surprinzător chiar și pentru mine, mi-am precomandat recent o carte, anume ”Uite cine s-a întors”.

6. Ai o limită lunară când vine vorba de cumpărat cărți?
Nu mi-am impus o limită lunară. Am luni când îmi cumpăr foarte multe cărți, luni când iau mai puține, depinde de fondurile de care dispun, de starea mea, de noile apariții, de promoții etc.

7. Ai interdicții la cumpărat cărți?
Încerc câteodată să mă mai amăgesc, să îmi spun că am și așa foarte multe cărți necitite care se simt trădate, părăsite pe rafturi. Îmi repet că trăim într-o lume destul de superficială care pune preț pe exterior, și cum nu ne putem îmbrăca cu poveștile pe care le citim și cunoștințele pe care le avem, trebuie să mă adaptez cumva, să împac și capra și varza. Dar de cele mai multe ori micile distracții, hainele, bijuteriile, machiajele trec pe planul secund, în fața cărților.

8. Cât de lung este wishlist-ul tău?
Am o listă lungă scrisă pe o agendă, la care se tot adaugă titluri. Nu cred că voi ajunge vreodată în punctul de mulțumire completă, în care să afirm împăcată : ”Da, uite acum am toate cărțile pe care mi le doresc.”

9. 3 cărți din wishlist pe care vrei să le cumperi în momentul ăsta.
”Pădurea” de Tana French, ”Clopotul de sticlă” de Silvia Plath și ”Miss Peregrine” de Ransom Riggs.

10. Cine dorești să mai facă acest tag?
Oricui îi face plăcere :) Însă tag-ul a circulat multă vreme în blogosfera noastră, mă îndoiesc că l-a ratat cineva..

 TOP PROVIZORIU CONCURS DE FIDELITATE


Mi-am propus luna asta să postez din când în când topul provizoriu la ”Concursul de Fidelitate”, pentru a vedea participanții pe unde se situează în prezent. Totodată, poate asta îi va ambiționa mai mult pe alții. Așadar, situația se prezintă până acum astfel : 

Marya Mary – 10 comentarii
Lupu Diana – 10 comentarii
Maria Laura – 6 comentarii
Emily’s Madness – 6 comentarii
Rosia_lady – 4 comentarii
Andreea T. – 4 comentarii
Alin Benea – 4 comentarii
Atandra – 3 comentarii
Alexa Ioana – 2 comentarii
Andreea Ilie – 2 comentarii
Alexandru Baban – 1 comentariu
Lavander Andra – 1 comentariu
Narcisa Mihaela – 1 comentariu
Sara – 1 comentariu
Law – 1 comentariu

Dacă am uitat pe cineva vă rog să îmi semnalaţi, la fel, dacă ceva nu e în regulă cu numărul comentariilor. Mult succes pe mai departe!

15 comentarii:

  1. Si eu prefer sa comand cartile online.sunt mai ieftine chiar si cu 10 lei uneori decat in librarii fizice.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mai cumparat dintr-o librarie de 2 ani, cred. Prefer tot librariile online( libris , normal pentru ca are transport gratuit si foarte multe promotii). Planuiesc sa imi cumpar luna aceasta Turnul ultima carte din trilogia lui Simon Toyne si legendele clanului Otari daca le gasesc la libris pe toate 3 volume.Ma atrage si ultima carte de la Epica, Printre tonuri cenusii dar cred ca voi amana achizitionarea ei o perioada.

    RăspundețiȘtergere
  3. Şi eu prefer librăriile, mai Cărtureşti. Nu este numai o librărie, este un mic colţ de rai. Îmi place locul , mai ales pentru că are şi diferite sortimente ceai şi eu iubesc ceaiul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. La fel ca tine, prefer librariile. Imi place sa studiez rafturile pe rand si sa-mi trec degetele peste cotoarele frumoase, dar cea mai apropiata librarie se afla la zeci de km distanta si urasc acest lucru. As putea spune, de fapt, ca cea mai apropiata librarie este cea online :)) Si de aceea imi cumpar cel mai des online de le libris sau elefant.
    Cat despre concursul de fidelitate, imi cer scuze pentru absenta mea din ultima vreme, doar ca am avut probleme atat cu laptotul cat si cu netul si am fost cam paralela cu blogosfera. De asemeni trebuie sa-mi cer scuze pentru viitoarea mea absenta. Voi pleca intr-o mini vacanta si din nou voi fi paralela, dar sper totusi sa pot intra si sa dau un comentariu, doua :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Carturesti este si librariq mea preferata! E asa frumoa asezata si dispune de atatea titluri... Nu stiu daca si in celelalte orase este asa ceva, insa in Carturestiul meu din Iasi te poti bucura de un ceai in timp ce citesti o carte, aflandu-se in interiorul librariei o ceainarie(cred ca asa se spune...). Frumoase raspunsuri la leapsa! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut aceasta leapsa pe multe bloguri si inca nu am avut ocazia sa o fac si eu. Am observat ca, multe raspunsuri se aseamana cu ale celorlalti bloggeri. Toti prefera librariile online, ca si mine de altfel, dar niciunul nu a uitat de atmosfera specifica dintr-o librarie adevarata. Asta inseamna ca, intr-un mod ciudat, semanam mult,noi, cititorii :D.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Maria Laura, are ceainarie? ^_^
    Mi se pare ca am auzit de aceasta librarie, nu sunt foarte sigura daca e aceeasi, dar oricum, ideea mi se pare absolut geniala!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lupu Diana: Da, are ceainarie! Eate minunat acolo! Iubesc locul acela. Dupa cum am spus, nu stiu daca mai sunt ai altele, insa sper din tot sufletul sa gasesti asa ceva, pentru ca e inedit si iti confera o stare minunata. ^_^

    RăspundețiȘtergere
  12. Da,acest top o sa ambitioneze multa lume.

    RăspundețiȘtergere
  13. Din pacate pentru craioveni Diverta este singura librarie adevarata din oras. Asa ca cele mai mari sanse este sa comanzi cartile. Bugetul este de multe ori depasit, dar nu prea pot spune "nu" cand imi doresc foarte mult o carte

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte draguta leapsa! :D
    Imi place foarte mult sa ma plimb prin librarii si sa inspectez fiecare raft, dar totusi, prefer sa cumpar online, pentru ca sunt mai ieftine. :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Chiar asa am ajuns, ultima? :)) se vede ca am fost ocupata :))
    In legatura cu intrebarea 2, sunt total de acord cu tine :))) am o gramada de romane care ma asteapta plus seria lui Martin :)) Am ce citi tot restul verii :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!