marți, aprilie 22, 2014

Noutăţi editoriale la "Editura Trei"

Cu siguranță deja stiți despre aceste noutăți, însă nu ne-am putut abține să nu vă mărturisim entuziasmul în legătură cu ele. Așteptam cu nerăbdare continuarea de la cartea ”Starters” de Lissa Price deoarece mi-a plăcut mult, așa cum am menționat și în recenzie. Ceva îmi spune - după ce am citit descrierea ei - că nu mă va dezamăgi acest volum. 
Atât eu, cât și Krisz, suntem fascinate de cartea ”Jumătatea rea” de Sally Green. Ne-a atras din prima clipă coperta ei, iar descrierea ei nu se lasă mai prejos. Cartea este cu siguranță în wish list-ul nostru :X.
De asemenea, cartea ”Portbagaj” are un subiect foarte interesant și ne dorim mult să o citim, având în vedere că este scrisă de un scriitor român.
Voi ce părere aveți? V-a sărit ceva în ”inimă”?

Jumătatea Rea este primul volum dintr-o trilogie.
E pe jumătate Vrăjitor Alb... pe jumătate Vrăjitor Negru. Mama lui a fost vindecătoare... tatăl lui e un ucigaş. Nimeni nu-l vrea... Toţi îl vânează.


Noul hit mondial după Jocurile foamei, Harry Potter, seria Amurg.

Periculos de captivantă! -- Time Magazine

În Anglia zilelor noastre, vrăjitorii trăiesc la un loc cu oamenii: Vrăjitorii Albi, care sunt buni; Vrăjitorii Negri, care sunt răi; şi Nathan, în vârstă de şaisprezece ani, fiul unei Vrăjitoare Albe şi al celui mai temut Vrăjitor Negru.
Ţinut captiv într-o cuşcă, Nathan trebuie să scape înainte să împlinească şaptesprezece ani, când va primi trei daruri de la tatăl său şi va deveni el însuşi vrăjitor — iar dacă va greşi, va muri.
Încercarea lui Nathan de a-şi găsi tatăl devine o luptă crâncenă pentru supravieţuire, cu provocări la tot pasul şi în care binele şi răul se dovedesc mult mai complicate decât şi-ar fi imaginat.

Sally Green surprinde cu măiestrie frământările unui individ captiv între cele două jumătăţi ostile ale propriei identităţi. -- Publishers Weekly


Pentru protagonistul romanului Portbagaj, un individ abrutizat şi stăpânit de fascinaţia răului, singura cale spre celebritatea literară e impostura. După ce şi-a însuşit pe nedrept un manuscris pe care l-a publicat sub numele său, găseşte întâmplător jurnalul Alinei, soţia lui. Frustrat şi neîmplinit, se cufundă cu voluptate în lectura paginilor secrete, descoperind lucruri teribile care pun într-o lumină cu totul nouă întreaga sa căsnicie.
Portbagaj a fost recompensat cu Premiul „Tânărul scriitor al anului 2013" pentru roman în manuscris, acordat de Filiala Bucureşti Proză a Uniunii Scriitorilor din România.

„Ne uram, dar aveam interese mai presus de această ură, în cazul ei era vorba despre dragostea pentru soţia mea, în cazul meu despre o ură şi mai mare, ura pentru aceeaşi femeie, pentru femeia pe care-o iubisem ca un nebun, mama copilului meu, femeia care nu mă dorea, femeia căreia îi era silă de mine, frigida, femeia cu sexul ca un deşert, femeia fără sex, femeia fără viaţă, femeia moartă..."

Citiţi continuarea romanului Starters!

STARTERS: În urma războiului biologic care a decimat locuitorii de vârstă medie, Los Angeles-ul a rămas populat doar de tineri şi... bătrâni.
Ca să facă rost de bani pentru a-şi ajuta fratele bolnav, Callie, în vârstă de şaisprezece ani, face un pact periculos: merge la Banca de Corpuri şi acceptă să îşi închirieze trupul unor bătrâni înstăriţi care plătesc pentru a redeveni, chiar şi pentru scurt timp, tineri.
ENDERS: Această diabolică Bancă de Corpuri este distrusă acum!
Dar tinerii cărora li s-au implantat cipuri continuă să fie controlaţi şi manipulaţi de Enderi. Callie este urmărită de o fiinţă sinistră! Nu mai ştie ce e real şi ce e fabricat în existenţa ei, dar este pregătită să lupte pentru adevăr şi o viaţă normală. Cu orice preţ!

O poveste inteligentă, inventivă, care te ţine în alertă! -- Dean Koontz

Răsturnările de situaţie se ţin lanţ, nu veţi avea timp să respiraţi. O lectură intensă, superbă, tulburătoare... cu un final care va răsplăti cititorii. -- Kirkus Reviews
Plin de adrenalină! Fanii Starters vor fi înrobiţi! -- Booklist

"Am făcut un pas spre el, până când feţele aproape că ni s-au atins. Avea un miros minunat, de lemn şi de iarbă, la fel ca altădată.
Ne-am sărutat. A fost… altfel decât înainte.
A început la fel, mătasea buzelor lui, aroma pielii. Dar scânteia pe care o simţisem cândva, fiorul acela electric dulce, dispăruse. (…) Poate că vina îmi aparţinea. Poate că eram tulburată.
Relaxează te. Găseşte-o.
Dar m-am oprit. M-am retras.
Nu."

Volumul de debut al Lissei Price, Starters, este publicat în peste treizeci de ţări şi a fost inclus în lista International Reading Association 2013.

Starters a câştigat Crimezone Best YA Thriller Award în Olanda, Premiul Eselsohr pentru cea mai bună carte dedicată adolescenţilor în Germania şi apare în majoritatea listelor de recomandări de lectură ale bibliotecilor americane, dar şi în topul preferinţelor cititorilor pe site-urile Barnes&Noble, Goodreads, Amazon.

2 comentarii:

  1. Ma fascineaza mai mult "Portbagaj" decat celelalte, desi si Enders o astept de cand a aparut Starters, parca din mai anul trecut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna foarte bine! Le-as lua pe toate! :)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!