sâmbătă, februarie 15, 2014

Declaraţii de dragoste din cărţi - prima parte

Acest articol trebuia postat ieri, de Valentine's Day, dar am întâmpinat nişte probleme şi nu am mai reuşit să îl punem. Dar nu cred că ziua în care e afişat contează, ci ce transmite el.. Sperăm să vă placă modul în care îşi exprimă sentimentele unele dintre personajele noastre preferate.. 

„ – Sayuri, mi-a spus, nu ştiu când o să ne revedem sau cum o să arate lumea atunci. Poate că amândoi vom fi martorii multor lucruri cumplite. Dar o să mă gândesc la tine de fiecare dată când o să am nevoie să-mi amintesc că pe lume există frumuseţe şi bunătate.” („Memoriile unei gheişe” de Arthur Golden)

 

“- Să aleg să fiu cu tine nu e o decizie complicată, Jacqueline, a şoptit el, ridicându-se o ultimă oară ca să se uite în ochii mei. E uşor. E incredibil de uşor.”(„E uşor să te iubesc” de Tammara Webber)

 

„- Te căsătoreşti cu mine?
Ea nu i-a răspuns pe loc.
- Vreau să mă căsătoresc  cu tine, a zis ea într-un final, cu aceeaşi pasiune pe care o văzuse şi în ochii lui. Acum lasă-mă să te întreb ceva. Eşti dispus să ne iei şi pe mine, şi pe Somerset?
- Dacă mă iau după ce simt acum, da. Mary, tot timpul cât am fost departe, nu m-am gândit decât la tine.. Te vreau mai mult ca niciodată. Nu-mi pot imagina viaţa fără tine. Nu vreau o viaţă fără tine. Aşa că da, acum sunt dispus să accept orice, numai să te căsătoreşti cu mine!” („Trandafiri” de Leila Meacham)

 

„- Emilia, îmi zice, şi când îmi pronunţă numele, îmi încălzeşte sufletul. Tu mă salvezi în fiecare zi.” („Mare Tranquillitatis” de Katja Millay)

 

„- Cum mă găseşti, Alex?
- Nu pot să-ţi spun cum. Vezi, frumoase mai sunt şi alte femei, pe când tu.. Diana, în toate femeile te-am căutat pe tine..” („Pânza de păianjen” de Cella Serghi)

 

„- Am petrecut o mare parte din viaţă luptând să mă ţin sub control, spune Celia, rezemându-şi capul de umărul lui. Să mă cunosc pe dinăuntru şi pe dinafară, să ţin totul în perfectă ordine. Pierd asta atunci când sunt cu tine. Ceea ce mă sperie şi..
- Nu vreau să fii speriată, o întrerupe Marco.
- Mă sperie cât de mult îmi place, încheie Celia, întorcându-şi faţa din nou spre el. Cât de ispititor este să mă pierd în tine. Să mă predau. Să te las să mă păzeşti să nu sparg candelabre în loc să-mi port permanent grijă eu însumi.
- Aş putea. (…)
- Nu putem, spune Celia.
- Bineînţeles că putem, insistă Marco. Tu şi cu mine, împreună, putem face orice.” („Circul Nopţii” de Erin Morgenstern)

 
„- Te iubesc, mi-a spus încet.
- Până când?
- Până la sfârşit.. Şi după aceea.” („Fluturi” de Irina Binder)

 

“- Sunt îndrăgostit de tine şi ştiu că iubirea e doar un strigăt în neant şi uitarea este inevitabilă şi că suntem cu toţii condamnaţi şi că va veni o zi când toată munca noastră se va fi prefăcută în pulbere şi ştiu că soarele va înghiţi unicul pământ pe care-l vom avea vreodată şi sunt îndrăgostit de tine.” („Sub aceeaşi stea” de John Green)

 

“- Crezi că sunt drăguţă?
Mă privi cu o seriozitate totală, aşa cum făcea întotdeauna.
- Cred ca eşti frumoasă.
- Frumoasă?
- Eşti atât de frumoasă, că mă doare uneori.” („Academia Vampirilor” de Richelle Mead)
 

”Îmi prinde obrazul în căușul palmei și mă mângâie ușor cu degetul mare. Închid ochii și mă aplec spre mâna lui, topindu-mă cu căldura ei.
- Ești periculoasă, zice.
- De ce?
- Pentru că mă faci să cred că imposibilul e posibil.” („Legile atracţiei” de Simone Elkeles)

 

„ – Asta e, a spus el oftând.
- Ce anume?
- Momentul. Când te privesc dormind.. Pacea de pe chipul tău? N-am mai avut parte de ea încă de dinainte ca mama mea să moară, dar acum pot s-o simt iar.
A mai inspirat o dată adânc şi m-a tras mai aproape.
- Am ştiut din prima clipă în care ne-am întâlnit că era ceva în tine, ceva de care aveam nevoie. Se dovedeşte că nu era nimic în tine. Erai tu.” („Fericirea începe azi” de Jamie McGuire)

 

„ - Zadarnic m-am luptat. N-am reuşit. Sentimentele mele nu s-au lăsat învinse. Trebuie să-mi îngăduiţi să vă mărturisesc admiraţia şi dragostea mea arzătoare.” („Mândrie şi prejudecată” de Jane Austen)

 

„Ne iubim ca două beţe de chibrituri. Nu vorbim, ci ne aprindem. Nu ne sărutăm, ci provocăm «incendii». Cât sunt de înalt, de un metru şaizeci şi şase şi jumătate, corpul mi-e zgâlţâit de un cutremur de pământ. Inima evadează din învelişul-închisoare, se scurge prin artere, îi ajunge în ţeastă şi se preschimbă în creier. Sunt tot o inimă, de la fiecare muşchi până în vârful degetelor!“ („Mecanica inimii” de Mathias Malzieu)

 

„Nu-ţi scriu pentru a-ţi cere să vii, îţi scriu pentru a-ţi spune că voi fi întotdeauna aici. (...)
Niciun gest din partea ta, şi voi fi mereu aici, pe undeva, pe aceeaşi planetă cu tine, aşteptându-te. ” („Dragostea durează trei ani” de Frederic Beigbeder)


” – Nu mai există decât un singur lucru de care sunt sigur. S-a întors, cu ochii săi de un negru limpede. Aș face orice pentru tine, chiar dacă asta înseamnă să acționez împotriva instinctelor mele sau chiar a naturii mele. Pentru tine aș renunța la tot ce am, până și la sufletul meu. Dacă asta nu e dragoste, e tot ce am mai bun.” („Tăcere” de Becca Fitzpatrick)

V-au plăcut? Partea a doua de citate va veni de..Dragobete :)

20 de comentarii:

  1. Ce frumoase sunt!!Am citit si eu cateva carti de aici.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vaii, sunt atat de frumoase incat imi vine chiar acum sa recitesc cartile, probabil daca nu le-as fi citit aproape pe toate, acuma m-as fi agitat sa vad ce e cu aceste carti si sa fac cat mai repede rost de ele. Abia astept partea a doua, <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac asa de mult! Geniala idee, ca de obicei. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt foarte frumoase,insa vreau sa le citesc si pe celelalte.Sunt sigura ca sunt superbe cartile. <3

    RăspundețiȘtergere
  5. Cel mai frumos citat e cel a lui John Green, sincer.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoase sunt citatele. Mi-a plăcut cel din Mândrie şi Prejudecată, ce am mai plâns când am citit cartea. Şi cel din Legile atracţiei a fost drăguţ, Calos şi Kiara sunt geniali.

    RăspundețiȘtergere
  7. cat de frumoase sunt citatele:X
    Academia vampirilor si Circul noptii le-am citit si eu
    cea mai emotinoanta declaratie de dragoste mi se pare cea din "Mecanica inimii"

    RăspundețiȘtergere
  8. "Academia Vampirilor" am citit si eu.Acum sunt la volumul 3. :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am citit-o de muult, dar tot tin minte unele citate care mi-au placut mult :x
    Andreea, spune-mi ca esti team Adrian, nu team Dimirti, altfel cred ca as fi singura care tine cu Adrian :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt superbe citatele si foarte bine alese. O parte din carti le-am citit si eu. Abia astept sa le citesc si pe celelalte! :3

    RăspundețiȘtergere
  11. eu sunt team Dimitri:X
    apropo, a vazut cineva de aici filmul? eu inca nu l-am vazut si vroiam sa aflu parerea vostra. trailerele m-au dezamagit complet, dar unii dintre cei care au vazut filmul spun ca nu este chiar atat de rau

    RăspundețiȘtergere
  12. Ahh normal ca ne-au placut :> astept citatele de Dragobete :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Ahh normal ca ne-au placut :> astept citatele de Dragobete :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @alexa, nici eu nu l-am vazut tocmai pentru ca ma tem sa nu fiu dezamagita, trailerele m-au lasat si pe mine rece, plus ca nu imi place actorul ales in rolul lui Dimitri si nici actrita care o joaca pe Lissa :\

    RăspundețiȘtergere
  15. nici mie nu-mi plac actorii, in rolul lui Dimitri mereu mi-l imaginam pe Ben Barnes:))
    tipa care o interpreteaza pe Rose mi se pare ok, si imi mai place si de Olga. sunt foarte curioasa cine o sa fie Adrian (asta daca se mai continua seria..)

    RăspundețiȘtergere
  16. Si eu tot pe Ben Barnes mi-l imaginam in rolul lui Dimitri :))
    Adrian as vrea sa fie Chace Crawford, mereu mi l-am imaginat asa, dar totusi nu cred ca vor continua filmele, eu una cred ca acesta nu o sa fie prea vizionat :|

    RăspundețiȘtergere
  17. Va invit sa vizitati noul nostru site: http://www.filmarefotografii.ro/

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!