marți, mai 28, 2013

Fantasy Happy Hour!

Read More

Quote Line(178)

Read More

luni, mai 27, 2013

Ați simțit vreodată că tot trupul vostru este străbătut de o mulțime de fiori care vă trezește la viața într-un mod incredibil de plăcut și fascinant? Asta am simțit eu în momentul în care am auzit pentru prima dată o trupă de cântăreți. Nu sunt doar niște simpli cântăreți... ei prin tot ce fac, predau arta adevărata. Sunt minunați, nu am cuvinte. Pur și simplu mă bucur că există și că ne încântă cu vocile lor minunate și modul în care îmbină personalitățile lor cu muzica.
Este vorba despre Pentatonix. V-am atașat de numele lor canalul lor personal de pe youtube pentru a asculta toate piesele. Eu vă voi oferi doar câteva melodii care mi-au intrat la suflet :X. Enjoy them.

Pentanix - Love Lockdown (Kanye West cover)

Pentatonix - Let's Get It On ( Marvin Gaye cover)

Pentatonix - Somebody That I Used To Know ( Gotye cover)

Pentatonix - Thrift Shop (Macklemore & Ryan Lewis cover)

Music for our souls (51)

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Invitație lansare 29.05.2013 - Librăria "St. O. Iosif"

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Doar pentru copiii cu părinţi isteţi: cadouri cu până la 60% reducere oferite de librăria Libris

Read More

Sâmbătă, 1 iunie, la ora 13.30, Nemira lansează seria Maeştrii SF-ului românesc în cadrulSalonului Internaţional de Carte Bookfest. Scriitorii Constantin Cubleşan, Mircea Opriţă şiGheorghe Săsărman sunt primii autori din serie şi vor fi prezenţi la eveniment alături de invitaţii lor speciali, Radu Dumitru, Eugen Urucaru Popescu, Alexandru Mironov şi Cristian Tămaş.

Constantin Cubleşan va participa la eveniment cu volumul Iarba cerului, o carte apărută pentru prima dată în anul 1974, construită pe baza unor   corespondenţe cu realităţile lumii contemporane. Eroul prezent în carte   reprezintă, de fapt, imaginea « eroului » de zi cu zi, contemporanul pus   faţă în faţă cu societatea.

Autorul Mircea Opriţă  îşi aşteaptă cititorii cu volumul de povestiri Nopţile memoriei, publicată   pentru prima dată în anul 1973, ce propune o incursiune în lumea maşinilor viitorului şi a performanţelor la care acestea reuşesc să ajungă. Toate aceste elemente nu îl dau la o parte pe cel ce reprezintă, de fapt, personajul principal, omul.

Cel de-al treilea autor din serie, Gheorghe Săsărman, va participa la eveniment cu volumul Cuadratura cercului, carte publicată iniţial în anul 1975. Prin această scriere, autorul propune cititorilor să găsească împreună răspunsul la întrebarea « Poate fi geneza oraşului un subiect de literatură ? »

Cele trei volume, Iarba cerului, Nopţile memoriei şi Cuadratura cercului, se găsesc în librăriile Nemira şi librăriile partenere. În perioada 29 mai – 2 iunie, cărţile pot fi achiziţionate de la standul Nemira, de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest.

Maeştrii SF-ului românesc reprezintă o serie de volume dedicate celor mai valoroşi autori de literatură science fiction din România. Scrieri de succes din a doua jumătate a secolului XX vor fi publicate în ediții noi în cadrul apreciatei colecții Nautilus.

Seria “Maeştrii SF-ului românesc” se lansează oficial la Bookfest

Read More

Din iunie în librării!

"Pe strada Dublin" de Samantha Young
„Apoi m-a cuprins în braţe, lipindu-şi o mână de ceafa mea, iar gura lui s-a lipit de a mea. Era un sărut disperat, dar nu-mi puteam da seama dacă era disperarea lui sau a mea. Dar ştiam că nu fusesem sărutată niciodată aşa, atât de adânc, atât de pasional. Nu era un sărut delicat, ci o încercare de a ne cufunda unul în celălalt.”

EROTISM. SENZUALITATE. ROMANTISM.

Tot ce vrea ea este prezentul. Însă viitorul îi rezervă o surpriză...

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Coperta originală
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

New York Times Bestseller

„O carte plină de senzualitate... Jocelyn Butler luptă să se regăsească pe sine şi să creadă din nou în forţele sale.” – USA Today

„Admirabil scrisă, Pe strada Dublin are exact amestecul potrivit de erotism, senzualitate şi romantism.” – Once Upon a Twilight

Samantha Young 
s-a născut la Stirlingshire, Scoţia. A absolvit în 2009 Universitatea din Edinburgh, unde a studiat istorie antică şi medievală.
Cărţile sale acoperă mai multe genuri: romance, paranormal, fantasy urban şi subiecte contemporane.

Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance.

"Pe strada Dublin" de Samantha Young în curând la Editura TREI!

Read More

luni, mai 20, 2013


În perioada 29 mai – 2 iunie, Editura Nemira participă la Salonul Internaţional de Carte, Bookfest. Zilele de weekend, 1 şi 2 iunie, sunt rezervate lansărilor de carte, Editura Nemira propunând participanţilor o serie de evenimente care să le satisfacă curiozităţile literare.

Astfel, în data de 1 iunie, la standul Nemira vor avea loc următoarele  evenimente:
Ora 12.15 – Lansare Analize şicomentarii politice, militare şi de securitate  de Radu Tudor
Ora 13.30 – Lansare seria Maeştrii SF-ului românesc – Iarba cerului de Constantin Cubleşan, Nopţile memoriei  de Mircea Opriţă, Cuadraturacercului deGheorghe Săsărman. Invitaţi speciali: Radu Dumitru, Eugen Urucaru Popescu, Alexandru Mironov, Cristian Tămaş.
Ora 14.30 –  Lansare Lumea dupăGoogle de Alexandru Mironov. Invitat special: Adrian Curaj
Ora 15.15 –  Lansare Mistici din Carpaţi de Vasile Andru. Invitaţi speciali: Ieromonah Ignatie de la Cernica, Bogdan Tătaru-Cazaban, Liviu Ioan Stoici
Ora 16.00 –  Lansare  Richter 8.9 de Andrei Călăraş. Invitaţi speciali: Odilia Roşianu, Cătălin Badea Gheracostea

 În data de 2 iunie, vizitatorii târgului pot lua parte la evenimentele:
Ora 13:00 Lansare Jung.Îndrăgostit de suflet  de Lavinia Bârlogeanu. Invitaţi speciali: Carmen Muşat, Claudiu Turcuş Monica Brânduşescu
Ora 14:30 Lansare antologie Călătorii în timp – Coordonator Antuza Genescu. Invitaţi speciali: Marian Truţă, Cristian Tămaş

Toţi cei care vor vizita standul Nemira vor putea  regăsi peste 700 de titluri, o reducere generală de 25% pentru orice carte achiziţionată, oferta specială de 2+1 cadou, precum şi numeroase pachete de cărţi cadou.

Nemira prezintă evenimentele din cadrul Bookfest 2013

Read More

"Suleyman Magnificul şi Sultana Hurrem. Dragoste şi moarte la Istanbul" de Erhan Afyoncu
Lider de audienţă, adunând în faţa televizoarelor peste două milioane de telespectatori simultan, urmărit cu sufletul la gură, născând pasiuni care au dus până la divorţuri, serialul „Suleyman Magnificul” a cucerit România, alături de numeroase alte ţări.

A venit vremea să cunoaştem şi adevărul istoric, cu nimic mai puţin spectaculos decât biografia romanţată oferită de serial. O putem face acum graţie primei cărţi publicate în România despre fascinantul personaj şi iubita lui.

„Încercând să răspundă interesului general pentru acest subiect, Editura Corint a avut iniţiativa lăudabilă să publice recenta lucrare a profesorului Erhan Afyoncu, Suleyman Magnificul şi sultana Hurrem. Dragoste şi moarte la Istanbul. Istoricul turc, unul dintre cei mai reputaţi specialişti în domeniu, şi-a gândit şi structurat lucrarea în două părţi: una consacrată lui Suleyman şi cealaltă lui Hurrem.(...)
Imperiul Otoman, cu un trecut excepţional şi cu personalităţi de anvergură internaţională, trebuie cunoscut şi înţeles la adevărata sa valoare. Povestea lui Suleyman şi a lui Hurrem face parte din acest trecut. Prin urmare, îndemn publicul cititor la o lectură pe cât de utilă, pe atât de incitantă”. Prof. univ. dr. Călin Felezeu, Preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului de Turcologie şi Studii Central Asiatice
ERHAN AFYONCU s-a născut în anul 1967 în Tokat, unde a terminat atât şcoala primară, cât şi cea generală. În 1988 a absolvit cursurile Universităţii Marmara, Facultatea de Educaţie Atatürk, Departamentul Educaţia Ştiinţelor Sociale, specializarea Istorie, iar în anul 1989 a fost numit asistent. A terminat studiile de masterat în anul 1990 la Universitatea Marmara, în anul 1997 şi-a finalizat doctoratul, iar în 2008 a devenit conferenţiar universitar doctor.
În prezent, Erhan Afyoncu este profesor la Facultatea de Ştiinţe şi Literatură din cadrul Universităţii Marmara. El a publicat o serie de cărţi, precum: Imperiul Otoman prin întrebări, Ghid de cercetare a istoriei Imperiului Otoman, Fantoma Imperiului Otoman, Răzbunarea Troiei, împreună cu Ahmet Önal şi Ugur Demir (Revoltele soldaţilor şi revoluţiile din Imperiul Otoman), Cercelul lui Yavuz, şi Das Osmanische Reich: Unverhüllt, precum şi o serie de articole academice despre sistemul birocratic din Imperiul Otoman, despre triburi şi despre istoricii Imperiului Otoman.

CLICK AICI PENTRU A PRECOMANDA CU 25% REDUCERE ŞI TRANSPORT GRATUIT PRIN CURIER!

Precomandă "Suleyman Magnificul şi Sultana Hurrem. Dragoste şi moarte la Istanbul" de Erhan Afyoncu!

Read More

De mâine, 21 mai.

Bravo + Pachet "Gallagher Girls"!

Read More

duminică, mai 19, 2013

S-au adunat o serie de informaţii despre filmele realizate după cărţile noastre dragi şi abia aşteptam să le împărtăşesc cu voi, să vă aflu impresiile. 

1. Filmul realizat după primul volum din seria "Academia Vampirilor" de Richelle Mead - Blood Sisters
Data lansării: 14 februarie 2014

Tot am aşteptat de când am aflat cine le va da viaţă lui Dimitri, Rose şi Lucy să se posteze noutăţi şi despre restul actorilor. Şi zilele acestea ni s-a îndeplinit visul zecilor de fani şi am aflat cine s-a mai alăturat cast-ului. Mai jos îi vedeţi pe toţi:


Nu o să mai scriu numele actorilor, îi găsiţi şi pe net, dacă doriţi să vedeţi mai multe poze cu ei. Acum, pe scurt, cum mi se par actorii? În mare parte frumoşi! Singurele mele îndoieli ar fi la:
- Mason.. tipul mi se pare un puşti de 15 ani, dar poate nu sunt poze mai recente cu el pe net şi a mai crescut între timp;
- Mia..tipa eu o vedeam ca Hazel din "Sub aceeaşi stea" (The Fault in Our Stars) nicidecum ca Mia. Dacă vă uitaţi pe net la alte poze cu ea, veţi vedea cât de inocentă şi drăguţă, angelică pare, deci nu ştiu cât de bine se va plia pe rol;
- Directoarea Kirova e hot! Eu o vedeam ca pe o hoaşcă urâtă şi rea, nicidecum o bombă sexy :)) Dar îmi place oricum. 
A! Am văzut multe nemulţumiri ale fanilor legate de alegerea pentru Christian Ozera, mie mi se pare ok tipul, important e să joace bine. Are o alură de mister, aşa, se potriveşte. 

2. Filmul realizat după primul volum din seria "Captiv în Labirint" de James Dashner - The Maze Runner
Data lansării: 14 februarie 2014

Am mai făcut o postare mai demult anunţându-vă că se va realiza un film după această carte şi v-am arătat atunci şi câţiva actori. Între timp au mai fost aleşi câţiva şi a venit vremea să îi vedeţi şi voi:


Nu pot să spun dacă sunt potriviţi sau nu pentru că nu am citit încă romanul, deşi e pe lista mea de lecturi. E o carte distopică care are mulţi fani şi din ce am citit despre ea pare foarte interesant subiectul. 

3. Filmul realizat după romanul "Sub aceeaşi stea" de John Green - The Fault in Our Stars
Data lansării: Nu se ştie încă

Că tot am amintit mai sus de Hazel, s-a decis cine va fi până la urmă Augustus, şi nu, nu e tipul de care v-am spus eu într-o postare anterioară, ci:


Dacă actorul care îl va interpreta pe Augustus, Ansel Elgort, vi se pare cunoscut, aşa şi este. El va fi în "Divergent" Caleb,  fratele lui Tris, pe care o va interpreta tot Shailene Woodley. Deci, în "Divergent" îi vom vedea ca fraţi, iar în "The Fault in Our Stars" ca iubiţi (nu am citit încă romanul, dar presupun că asta sunt în el.). Weard!!

4. Filmul realizat după primul roman al trilogiei "Divergent" de Veronica Roth - Divergent
Data lansării: 24 martie 2014

Au mai fost aleşi nişte actori pe care nu vi i-am arătat, puteţi vedea mai jos tot castul filmului (nu ştiu dacă mai trebuie să aleagă pe cineva):


Au fost aleşi recent actorii pentru părinţii lui Tris, Marcus Eaton, Will (nu îmi place deloc), Al, Edward (drăguţ :D) şi Max (cine o mai fi şi Max, că eu nu îmi amintesc?). A! Şi au apărut şi două imagini oficiale din film:


Ce părere aveţi de actori..filme?

Noutăţi despre filmele realizate după romane! (Academia Vampirilor, Captiv în Labirint, Divergent etc.) !

Read More

Ştiu că a fost cam linişte pe blog în ultimele zile, dar sesiunea ne bate la uşă, şi nu o să avem timp nici să respirăm. Iar săptămânile astea două, ultimele, am avut n proiecte de prezentat, n lucrări pentru a încheia situaţia notelor la seminar, deci nu ne-a fost mai uşor nici acum. 
Pregătiţi-vă pentru o postare kilometrică deoarece editurile noastre nu stau degeaba, ci muncesc ca să ne încânte cu cele mai noi apariţii :).

La Editura Litera:

“Iluzii”(Aripi #3) de Aprilynne Pike
Înnodând firul cu volumul al doilea, cel de al treilea se deschide cu Laurel, zâna crescută printre oameni, ajunsă acum în clasa a douăsprezecea de liceu şi îndrăgostită în continuare de prietenul ei David, pe care l-a ales în defavoarea lui Tamani, spiritul înrudit din Avalon, tărâmul zânelor. Iată însă că Tamani apare din senin ca elev pasămite transferat (din Scoţia) la liceul unde învaţă Laurel, stârnind o lungă intrigă de gelozie şi conflicte cu David. Sosirea lui este legată de faptul ciudat că santinelele-zâne care o protejează pe Laurel nu mai reuşesc să prindă nici un trol în ultima vreme, cu toate că detectează constant urme ale trecerii lor. Tamani a fost trimis ca un fel de iscoadă în lumea oamenilor, după un stagiu de pregătire în Scoţia, pentru a participa la supravegherea mai îndeaproape a lui Laurel. El reuşeşte să respingă la un moment dat un atac al trolilor asupra grupului de adolescenţi, dar trolii dispar din nou fără urmă. Odată cu Tamani, la liceu soseşte şi Yuki, o elevă japoneză, care se dovedeşte a fi tot o zână – sălbatică, se pare, întrucât în afara Avalonului nimeni nu ştie să existe zâne neinventariate. Yuki a fost de fapt adusă de Klea, care pretinde că a scăpat-o de troli şi care o roagă pe Laurel să o ajute pe eleva nou-venită să se integreze. Deşi Yuki refuză avansurile lui Laurel, ea nu rezistă în faţa lui Tamani, faţă de care, parcă împotriva voinţei ei, începe să aibă sentimente, stârnind astfel gelozia lui Laurel. Laurel şi prietenii ei ştiu că Klea şi probabil Yuki ascund un secret, dar nu reuşesc să-l descifreze. Într-un final, Tamani şi Shar, mentorul său, descoperă o vrajă complicată care ascundea porţiunea de pădure unde dispăreau trolii, lucru care îi face să se întrebe cine ar fi putut concepe, dintre troli sau în cârdăşie cu ei, o asemenea vrajă. După ce Tamani descoperă în locul respectiv o substanţă stranie, în care Laurel, experimentând, reuşeşte să detecteze ingrediente din petale de zână, suspectul numărul unu este Klea, bănuită ea însăşi de a fi o zână mascată, aliată cu trolii pentru a se răzbuna pe Avalon. Între timp, sătulă de conflictele dintre cei doi tineri îndrăgostiţi de ea, Laurel se desparte de David şi se apropie de Tamani, fără a fi însă convinsă că poate să fie cu el. În finalul cărţii, grupul de adolescenţi descoperă că Yuki este de fapt o zână de iarnă, pe care o atrag într-o cursă pentru a o face inofensivă. Aceasta este scena finală. Ce înseamnă ea pentru personajele cărţii şi pentru Avalon urmează să aflăm din volumul al patrulea.

La Editura Nemira:

„Lupta celor nouă” (Eu sunt numărul patru #3) de Pittacus Lore
AM FOST PE CONT PROPRIU
şi m-am luptat de unul singur să rămân în viaţă, până în ziua în care l-am întâlnit pe Numărul Patru.
ÎMPREUNĂ
suntem mult mai puternici.
A DURAT CEVA VREME
până să ne despărţim pentru a-i găsi pe ceilalţi.
AM MERS ÎN SPANIA
să fac investigaţii.
AM DESCOPERIT
o fiinţă mai tânără decât noi, dar la fel de curajoasă.
ACUM ÎI CĂUTĂM PE CEILALŢI.
DAR ŞI EI NE CAUTĂ.

„Suspans la superlativ într-un roman care te ţine cu sufletul la gură.“
The New York Times

La Editura Rao:

„Minciunile”(Dispăruţi #3) de Michael Grant
Au trecut şapte luni de când toţi adulţii au dispărut.

Dispăruţi.

S-a întâmplat într-o noapte. O fată care murise acum păşeşte din nou printre cei vii; Zil şi echipa sa dau foc la Perdido Beach; iar printre flăcări şi fum, Sam vede figura băiatului de care se teme cel mai mult: Drake. Dar Drake a murit. Sam şi Caine l-au înfrânt ca şi pe Întuneric sau cel puţin aşa au crezut. 
În vreme ce Perdido Beach arde, bătălia e în toi: Astrid împotriva Consiliului; Echipa Umană împotriva mutanţilor şi Sam împotriva luiDrake care s-a întors din morţi şi este gata să termine ce au început Sam şi cu el. Condiţiile aici sunt mai proaste ca oricând, iar copiii sunt disperaţi să scape.

Dar sunt oare suficient de disperaţi încât să creadă că moartea îi va elibera?


"Silmarillion" de J.R.R. Tolkien

Silmarillion - o îngemănare uluitoare de mit şi epos, care premerge trilogia Stăpânul Inelelor. 

Aceasta este istorisirea răzvrătirii elfilor, făurarii inelelor puterii, împotriva stăpânului întunericului, Morgoth, şi a războiului crunt care a însângerat primul ev al Pământului de Mijloc.
Un mit al creaţiei de o frumuseţe unică... Magnific! - Washington Post Silmarillion "îţi impune comparaţia cu mitologiile antice şi, pe alocuri, se ridică la înălţimea adevăratelor mituri". - Financial Times Silmarilii sunt cele trei giuvaieuri create de Feanor.
Sauron a creat unul singur: inelul suprem, inelul stăpân, cel pe care îl descoperă hobbitul şi luptă pentru a-l distruge vitejii strânşi în jurul stăpânului inelului. În Silmarillion este redată istoria antică a Pământului de Mijloc, mitologia apariţiei lui şi a popoarelor care-l locuiesc.


La Editura Corint Junior:

„Eu, haios? O poveste din generală” de James Patterson
Cea mai citită serie de cărţi pentru copii continuă cu o nouă poveste din GENERALA!

Presărată cu glume, bancuri şi o mulţime de desene amuzante, EU, HAIOS? este o carte de neratat pentru toţii copiii, fani actuali sau viitori ai GENERALEI.
În plus, profesorii, educatorii şi părinţii vor găsi în ea un puternic mesaj educativ şi optimist, atât de necesar pentru formarea copiilor de azi, prezentat cu inteligenţă şi iscusinţă într-o poveste alertă, amuzantă, pe care copiii o vor considera irezistibilă.

Deşi viaţa nu i-a adus bucurii, ci dimpotrivă, doar necazuri, Jamie este un adevărat supravieţuitor şi are rezerve infinite de bună-dispoziţie, înţelegere şi haz. Scaunul cu rotile în care trebuie să-şi ducă viaţa după accidentul în care şi-a pierdut părinţii, traiul dificil în noua familie adoptivă, hărţuielile din partea bătăuşului şcolii nu reuşesc să îi ştirbească deloc optimismul şi farmecul pe care le degajă la tot pasul. Iar de prieteni nu duce lipsă, nici de un unchi iubitor, nici de o simpatică colegă de şcoală… care vrea să îl cunoască mai bine!
Încurajat de unchiul său, Jamie va participa chiar şi la Concursul Cel Mai Amuzant Copil Comedian de pe Planetă - iar rezultatul va fi NEAŞTEPTAT! Ambiţia lui secretă de a deveni cel mai mare comedian al planetei poate nu e doar un vis?

La Editura Trei:

„Fata dispărută” de Gillian Flynn
„Cine eşti?”
„Cum am ajuns aici?”
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

„Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.” - The Guardian

„Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.” - Sunday Times

“Adevărul despre cazul Harry Quebert” de Joël Dicker
În 1975, Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale. Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său. Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?

Romanul (tradus de Ana Antonescu) a fost premiat în 2012 cu prestigioasele „Grand Prix du Roman de l’Académie française” şi „Prix Goncourt des Lycéens”.
ADEVĂRUL DESPRE CAZUL HARRY QUEBERT va fi lansat pe 23 mai, la Bucureşti, în prezenţa autorului.

- Mi se pare superbă coperta la "Iluzii", aproape că mi-aş cumpăra seria doar pentru volumul 3. Nu credeam că o să zic asta având în vedere tendinţa Editurii Litera de a măcelări cam toate copertele YA, dar de data asta chiar le-a ieşit :).
 - "Lupta celor nouă" o aştept de atât de mult timp, face parte din una din seriile mele preferate! Am devorat volumul 2, mi s-a părut perfect, şi abia aştept să văd cum evoluează povestea.
- "Fata dispărută" a câştigat premiul Best Mystery & Thriller 2012 la Goodreads Awards şi de atunci am pus ochii pe carte. Must read clar! 

Să aveţi un sfârşit de săptămână magic!

Noutăţi editoriale!

Read More

vineri, mai 17, 2013

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Top 50 Nemira: 45% reducere

Read More

Image and video hosting by TinyPic

Prețuri speciale la aniversarea a doi ani de Strada Ficțiunii!

Read More


În perioada 29 mai – 2 iunie, Bookfest, Salonul Internaţional de Carte, redeschide porţile iubitorilor de lectură, la Complexul Expoziţional Romexpo. La cea de-a VIII-a ediţie, Târgul de Carte Bookfest, organizat de Asociaţia Editorilor din România,   reprezintă deja un eveniment de referinţă pentru cultura românească,    reunind în acelaşi spaţiu  cele mai importante produse editoriale şi   evenimente culturale din ţară.

Editura Nemira va fi prezentă pe toată durată târgului şi propune cititorilor să se   delecteze cu titlurile noi, să participe la lansări de carte, să-i   cunoască pe invitaţii surpriză şi să profite de promoţiile atractive.

Pentru toţi cei care vor vizita standul Nemira am pregătit peste 700 de titluri, o reducere generală de 25% pentru orice carte achiziţionată, oferta specială de 2+1 cadou, precum şi numeroasepachete de cărţi cadou.

Pe parcursul celor 5 zile de târg, intrarea este liberă, accesul participanţilor realizându-se în următoarele intervale orare: miercuri și joi între orele 10.00 și 20.00, vineri și sâmbătă, între 10.00și 22.00, iar duminică, de la 10.00 la 20.00.
Vom reveni în curând cu mai multe informaţii legate de prezenţa Nemira la Bookfest 2013!

Editura Nemira participă la Bookfest 2013

Read More

sâmbătă, mai 11, 2013

Quote Line (177)

Read More

joi, mai 09, 2013

Mi-a plăcut atât de mult cartea "Probabilitatea statistică de a te îndrăgosti la prima vedere" de Jennifer E. Smith, încât nu am putut să nu vă ofer câteva citate din ea. Sper să vă placă! 
Cartea este apărută la Editura EPICA, iar traducătorul ei este Adrian Deliu. Le mulțumim mult pentru munca depusă.

”E posibil să nu știi care e genul tău – să nu știi nici măcar că ai un gen preferat – până nu ajungi, destul de subit, să-l afli?”
                                     
“- Când ești la capătul celălalt, cum sunt eu, zice ea, cincizeci și doi de ani pot să pară cam cât cincizeci și două de minute. […] Exact cum, când ești tânăr și îndrăgostit, un zbor de șapte ore cu avionul poate să pară cât o viață de om.”
                                              
“”Știi cum se spune”, adăugase tata. ”Când iubești pe cineva, lasă-i libertatea.”.
Și dacă nu se mai întoarce (licuriciul)?”
”Unii se întorc, alții nu, răspunsese el, întinzând mâna și ciupind-o de nas. ”În orice cas, eu mă voi întoarce mereu la tine.”
”Dar tu nu luminezi”, îi atrăsese atenția Hadley, însă tata doar zâmbise.
”Ba da, când sunt cu tine.””
“”Ce e?”
”Ce vrei să te faci când o sa fii mare?”
Ea se încruntase.
”Asta-i o întrebare care ti se pune când ai patru ani.”
”Nu neapărat”, replicase.”Fiecare trebuie să ajungă ceva.”
”Dar tu ce vrei să ajungi?”
El ridicase din umeri.
”Eu te-am întrebat primul.”
”Astronaut”, zisese ea. ”Balerină.”
”Nu, serios!”
”Ce, nu crezi c-aș putea fi astronaut?
”Ai putea să fii prima balerină pe Lună.””
“Oamenii vorbesc despre cărți ca despre o evadare, numai că, pentru ea, aici, în metrou, cartea aceasta e mai degrabă ca un cordon salvator.”
Și, o, există în viața asta zile pentru care merită să trăiești, și pentru care merită să mori, spune ea, si Hadley își ridică privirea, simțind o gheară în piept.”
       
“- Ești periculoasă, într-un fel, știi?
Ea face ochii mari.
- Eu?
- Mda, răspunde el, lăsându-se pe spate. Sunt mult prea sincer cu tine.”
“- […] N-are nici pic de logică.
Tata zâmbește, apoi își ridică mâna și-și îndreaptă papionul de la gât.
- Așa merg treburile astea, puștoaico, îi zice el. Dragostea nu e menită să aibă logică. Dimpotrivă, e complet ilogică.

The magic of words (75)

Read More