duminică, mai 19, 2013

Noutăţi editoriale!

Ştiu că a fost cam linişte pe blog în ultimele zile, dar sesiunea ne bate la uşă, şi nu o să avem timp nici să respirăm. Iar săptămânile astea două, ultimele, am avut n proiecte de prezentat, n lucrări pentru a încheia situaţia notelor la seminar, deci nu ne-a fost mai uşor nici acum. 
Pregătiţi-vă pentru o postare kilometrică deoarece editurile noastre nu stau degeaba, ci muncesc ca să ne încânte cu cele mai noi apariţii :).

La Editura Litera:

“Iluzii”(Aripi #3) de Aprilynne Pike
Înnodând firul cu volumul al doilea, cel de al treilea se deschide cu Laurel, zâna crescută printre oameni, ajunsă acum în clasa a douăsprezecea de liceu şi îndrăgostită în continuare de prietenul ei David, pe care l-a ales în defavoarea lui Tamani, spiritul înrudit din Avalon, tărâmul zânelor. Iată însă că Tamani apare din senin ca elev pasămite transferat (din Scoţia) la liceul unde învaţă Laurel, stârnind o lungă intrigă de gelozie şi conflicte cu David. Sosirea lui este legată de faptul ciudat că santinelele-zâne care o protejează pe Laurel nu mai reuşesc să prindă nici un trol în ultima vreme, cu toate că detectează constant urme ale trecerii lor. Tamani a fost trimis ca un fel de iscoadă în lumea oamenilor, după un stagiu de pregătire în Scoţia, pentru a participa la supravegherea mai îndeaproape a lui Laurel. El reuşeşte să respingă la un moment dat un atac al trolilor asupra grupului de adolescenţi, dar trolii dispar din nou fără urmă. Odată cu Tamani, la liceu soseşte şi Yuki, o elevă japoneză, care se dovedeşte a fi tot o zână – sălbatică, se pare, întrucât în afara Avalonului nimeni nu ştie să existe zâne neinventariate. Yuki a fost de fapt adusă de Klea, care pretinde că a scăpat-o de troli şi care o roagă pe Laurel să o ajute pe eleva nou-venită să se integreze. Deşi Yuki refuză avansurile lui Laurel, ea nu rezistă în faţa lui Tamani, faţă de care, parcă împotriva voinţei ei, începe să aibă sentimente, stârnind astfel gelozia lui Laurel. Laurel şi prietenii ei ştiu că Klea şi probabil Yuki ascund un secret, dar nu reuşesc să-l descifreze. Într-un final, Tamani şi Shar, mentorul său, descoperă o vrajă complicată care ascundea porţiunea de pădure unde dispăreau trolii, lucru care îi face să se întrebe cine ar fi putut concepe, dintre troli sau în cârdăşie cu ei, o asemenea vrajă. După ce Tamani descoperă în locul respectiv o substanţă stranie, în care Laurel, experimentând, reuşeşte să detecteze ingrediente din petale de zână, suspectul numărul unu este Klea, bănuită ea însăşi de a fi o zână mascată, aliată cu trolii pentru a se răzbuna pe Avalon. Între timp, sătulă de conflictele dintre cei doi tineri îndrăgostiţi de ea, Laurel se desparte de David şi se apropie de Tamani, fără a fi însă convinsă că poate să fie cu el. În finalul cărţii, grupul de adolescenţi descoperă că Yuki este de fapt o zână de iarnă, pe care o atrag într-o cursă pentru a o face inofensivă. Aceasta este scena finală. Ce înseamnă ea pentru personajele cărţii şi pentru Avalon urmează să aflăm din volumul al patrulea.

La Editura Nemira:

„Lupta celor nouă” (Eu sunt numărul patru #3) de Pittacus Lore
AM FOST PE CONT PROPRIU
şi m-am luptat de unul singur să rămân în viaţă, până în ziua în care l-am întâlnit pe Numărul Patru.
ÎMPREUNĂ
suntem mult mai puternici.
A DURAT CEVA VREME
până să ne despărţim pentru a-i găsi pe ceilalţi.
AM MERS ÎN SPANIA
să fac investigaţii.
AM DESCOPERIT
o fiinţă mai tânără decât noi, dar la fel de curajoasă.
ACUM ÎI CĂUTĂM PE CEILALŢI.
DAR ŞI EI NE CAUTĂ.

„Suspans la superlativ într-un roman care te ţine cu sufletul la gură.“
The New York Times

La Editura Rao:

„Minciunile”(Dispăruţi #3) de Michael Grant
Au trecut şapte luni de când toţi adulţii au dispărut.

Dispăruţi.

S-a întâmplat într-o noapte. O fată care murise acum păşeşte din nou printre cei vii; Zil şi echipa sa dau foc la Perdido Beach; iar printre flăcări şi fum, Sam vede figura băiatului de care se teme cel mai mult: Drake. Dar Drake a murit. Sam şi Caine l-au înfrânt ca şi pe Întuneric sau cel puţin aşa au crezut. 
În vreme ce Perdido Beach arde, bătălia e în toi: Astrid împotriva Consiliului; Echipa Umană împotriva mutanţilor şi Sam împotriva luiDrake care s-a întors din morţi şi este gata să termine ce au început Sam şi cu el. Condiţiile aici sunt mai proaste ca oricând, iar copiii sunt disperaţi să scape.

Dar sunt oare suficient de disperaţi încât să creadă că moartea îi va elibera?


"Silmarillion" de J.R.R. Tolkien

Silmarillion - o îngemănare uluitoare de mit şi epos, care premerge trilogia Stăpânul Inelelor. 

Aceasta este istorisirea răzvrătirii elfilor, făurarii inelelor puterii, împotriva stăpânului întunericului, Morgoth, şi a războiului crunt care a însângerat primul ev al Pământului de Mijloc.
Un mit al creaţiei de o frumuseţe unică... Magnific! - Washington Post Silmarillion "îţi impune comparaţia cu mitologiile antice şi, pe alocuri, se ridică la înălţimea adevăratelor mituri". - Financial Times Silmarilii sunt cele trei giuvaieuri create de Feanor.
Sauron a creat unul singur: inelul suprem, inelul stăpân, cel pe care îl descoperă hobbitul şi luptă pentru a-l distruge vitejii strânşi în jurul stăpânului inelului. În Silmarillion este redată istoria antică a Pământului de Mijloc, mitologia apariţiei lui şi a popoarelor care-l locuiesc.


La Editura Corint Junior:

„Eu, haios? O poveste din generală” de James Patterson
Cea mai citită serie de cărţi pentru copii continuă cu o nouă poveste din GENERALA!

Presărată cu glume, bancuri şi o mulţime de desene amuzante, EU, HAIOS? este o carte de neratat pentru toţii copiii, fani actuali sau viitori ai GENERALEI.
În plus, profesorii, educatorii şi părinţii vor găsi în ea un puternic mesaj educativ şi optimist, atât de necesar pentru formarea copiilor de azi, prezentat cu inteligenţă şi iscusinţă într-o poveste alertă, amuzantă, pe care copiii o vor considera irezistibilă.

Deşi viaţa nu i-a adus bucurii, ci dimpotrivă, doar necazuri, Jamie este un adevărat supravieţuitor şi are rezerve infinite de bună-dispoziţie, înţelegere şi haz. Scaunul cu rotile în care trebuie să-şi ducă viaţa după accidentul în care şi-a pierdut părinţii, traiul dificil în noua familie adoptivă, hărţuielile din partea bătăuşului şcolii nu reuşesc să îi ştirbească deloc optimismul şi farmecul pe care le degajă la tot pasul. Iar de prieteni nu duce lipsă, nici de un unchi iubitor, nici de o simpatică colegă de şcoală… care vrea să îl cunoască mai bine!
Încurajat de unchiul său, Jamie va participa chiar şi la Concursul Cel Mai Amuzant Copil Comedian de pe Planetă - iar rezultatul va fi NEAŞTEPTAT! Ambiţia lui secretă de a deveni cel mai mare comedian al planetei poate nu e doar un vis?

La Editura Trei:

„Fata dispărută” de Gillian Flynn
„Cine eşti?”
„Cum am ajuns aici?”
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.

Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

„Vocile personajelor sună atât de autentic, încât cititorul devine un observator direct al mariajului disfuncţional. Un adevărat tur de forţă.” - The Guardian

„Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulţumească un soţ imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este aşa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.” - Sunday Times

“Adevărul despre cazul Harry Quebert” de Joël Dicker
În 1975, Nola Kellergan, o adolescentă în vârstă de 15 ani, dispare fără urmă. 33 de ani mai târziu, scriitorul de succes Harry Quebert este acuzat de crimă, atunci când trupul fetei este descoperit în timpul unor săpături în grădina casei sale. Tânărul Marcus Goldman, scriitor în pană de inspiraţie, nu ezită să plece la New Hampshire şi să înceapă propria anchetă pentru a-l ajuta pe Harry, mentorul şi prietenul său. Acolo este depăşit rapid de evenimente: investigaţia intră în impas, iar Marcus începe să primească ameninţări. Pentru a dovedi nevinovăţia lui Harry şi a-şi salva cariera de scriitor, e absolut necesar să răspundă la trei întrebări: cine a omorât-o pe Nola Kellergan? Ce s-a întâmplat în New Hampshire în vara lui 1975? Şi cum se scrie un roman de succes?

Romanul (tradus de Ana Antonescu) a fost premiat în 2012 cu prestigioasele „Grand Prix du Roman de l’Académie française” şi „Prix Goncourt des Lycéens”.
ADEVĂRUL DESPRE CAZUL HARRY QUEBERT va fi lansat pe 23 mai, la Bucureşti, în prezenţa autorului.

- Mi se pare superbă coperta la "Iluzii", aproape că mi-aş cumpăra seria doar pentru volumul 3. Nu credeam că o să zic asta având în vedere tendinţa Editurii Litera de a măcelări cam toate copertele YA, dar de data asta chiar le-a ieşit :).
 - "Lupta celor nouă" o aştept de atât de mult timp, face parte din una din seriile mele preferate! Am devorat volumul 2, mi s-a părut perfect, şi abia aştept să văd cum evoluează povestea.
- "Fata dispărută" a câştigat premiul Best Mystery & Thriller 2012 la Goodreads Awards şi de atunci am pus ochii pe carte. Must read clar! 

Să aveţi un sfârşit de săptămână magic!

3 comentarii:

  1. nu prea inteleg...."eu,haios?" este al treilea volum din seria "generala" de j. patersson...daca da...deja o adooooooor!:????:X

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu Tyna, nu este al treilea volum din seria Generala. E o carte independenta, o poveste din Generala.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat...totusi este super si o vreauuuu!!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!