joi, decembrie 19, 2013

“Poveste de Crăciun” de Charles Dickens - din 20 dec. cu Jurnalul Naţional!

În apropierea Sărbătorilor de iarnă, Jurnalul Naţional a pregătit o surpriză pentru copii şi nu numai! 
Vineri, 20 decembrie, apare împreună cu ziarul “Poveste de Crăciun”, una dintre cele mai populare cărţi ale lui Charles Dickens, devenită deja o tradiţie a acestei sărbători.

“Poveste de Crăciun” de Charles Dickens
Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un bătrân zgârie-brânză, căruia nu îi pasă deloc de oamenii din jurul său şi pentru care banul reprezintă singurul scop în viaţă. El urăşte sărbătoarea de Crăciun pe care o consideră acel moment în care te trezeşti cu un an mai bătrân, însă nu şi cu o oră mai bogat. În Ajunul Crăciunului este vizitat de fantoma fostului său partener, Jacob Marley, care a murit în această zi, în urmă cu şapte ani.
Marley a fost la fel de avar ca şi Scrooge, iar în viaţa de apoi suportă consecinţele şi speră să-l poată ajuta pe prietenul său să nu păţească acelaşi lucru. El îi spune lui Scrooge că va fi vizitat de trei fantome. Cele trei spirite, cea a Crăciunului Trecut, cea a Crăciunului Prezent şi cea a Crăciunului Viitor îl vor purta pe eroul nostru în trei călătorii care îi vor arăta greşelile făcute până acum. Complet schimbat, Scrooge va trimite a doua zi de dimineaţă un curcan angajatului său Bob Cratchit şi îşi va petrece Crăciunul alături de familia nepotului său pe care altădată îl dispreţuia. Cartea lui Dickens elogiază spiritul Crăciunului, subliniind totodată forţa acestei sărbători de a aduce armonie în viaţa oamenilor.

O ediţie frumos ilustrată! Din 20 decembrie cu ziarul Jurnalul Naţional!

5 comentarii:

  1. Ador povestea aceasta!! Cred ca as citi-o la nesfarsit la fiecare Craciun. <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am citit cartea si nici nu prea mai vreau sa o citesc pentru ca am vazut de atat de multe ori filmul incat pot spune ca stiu fiecare miscare a fiecarui personaj. Dar pentru cei ce nu au vazut filmul si nici nu au citit cartea le recomand sa o citeasca pentru ca este o poveste foarte frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. am citit cartea cand eram mai mica
    poate o sa-mi cumpar si varianta asta cu ilustratii pentru ca mi se pare superba

    RăspundețiȘtergere
  4. Din păcate nu am apucat să o cumpăr. Abia acum am văzut!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!