luni, august 05, 2013

“Night School” de C.J.Daugherty la Editura Litera!

“Night School” de C.J.Daugherty
Când toată lumea minte, în cine să mai ai încredere?

Lumea lui Allie Sheridan este la pământ: fratele ei mai mare a dispărut, ea a fost dată iar afară din școală pentru indisciplină, ba chiar și arestată. Din nou. Trimisă de părinți la o școală-internat extrem de strictă, Allie se așteaptă să găsească acolo o închisoare. În schimb, descoperă că Cimmeria este un liceu de elită foarte diferit, o şcoală de modă veche, a cărei clădire, aflată în mijlocul naturii, datează de câteva sute de ani și este complet lipsită de orice cale de acces la tehnologia modernă. Elevii săi sunt un straniu amestec de tineri supradotați și de fii de milionari, deși Allie este sigură că ea nu face parte din nici una dintre aceste categorii. Regulile școlii sunt cvasimilitare, iar anumiți elevi sunt recrutați într-un grup de elită foarte discret, o organizație misterioasă autointitulată Night School.
Curând, Allie constată că, mai ales în timpul nopții, Cimmeria este plină de secrete, că toată lumea minte. Pe măsură ce școala începe să devină un loc foarte periculos, adolescenta trebuie să decidă în cine poate avea încredere și, mai ales, pe cine poate să iubească...
În Night School, C.J. Daugherty creează o lume tulburătoare, plină de mister, de primejdii și de emoție.

O eroină inteligentă, atrăgătoare și o intrigă palpitantă, plină de suspans.“  (Kirkus Reviews)

Roman publicat în peste 20 de țări

30 de comentarii:

  1. Cartea pare destul de interesantă după cum se prezintă descrierea, dar problema este următoarea, cărţile de la Litera ca şi cele de la Leda în general au continuare şi continuarea continării şi aşa mai departe şi nu aş vrea iar să mă apuc de o serie de cine ştie câte cărţi ;)) Aşa dacă ar fi doar una mai că m-ar tenta:-? Asta dacă ar fi mai mult mystery decât orice altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din descriere, seamana cu "Nascuta la miezul noptii"

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu ce sa zic cu privire la aceasta carte. Ideea cu o scoala misterioasa care ascunde multe secrete este putin cam expirata, insa fiecare autoare reuseste sa isi puna amprenta pe povestea creata si sunt convinsa ca acelasi lucru la facut si C.J.Daugherty. Descrierea nu mi se pare extraordinara si nu m-a atras imediat, dar cred ca poate fi o lectura surprinzatoare.
    Coperta este cu siguranta foarte bine conceputa si mi-ar face placere sa lecturez acest volum, dar momentan nu dispun de resursele financiare necesare pentru achizionarea ei. Insa sper ca in viitorul apropiat sa o cumpar si sa vad daca m-am inselat sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare interesanta, insa cum a zis si Diana, faza cu esti rau, te trimit la internat e cam expirata. Sper doar sa nu semene prea mult cu celelalte carti de genu'.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi ideea pe care o prezinta nu este prea originala, sunt totusi curioasa de modul in care autorul o sa o modeleze. Sper sa pot sa citesc in curand cartea si mai ales, sper sa nu fiu dezamagita de ea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Blestemul focului. Nascuta la miezul noptii. Anna si sarutul frantuzesc. Toate astea sunt facuta din aceeasi bucata. Pe mine, sincer, nu ma atrage aceasta carte. Chiar deloc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu prea inteleg Sabryy partea cu "toate sunt facute din aceeasi bucata". Ce legatura ar putea avea Anna si sarutul frantuzesc care e un roman contemporan YA, realist, cu celelalte doua care sunt fantasy?

    RăspundețiȘtergere
  8. Nascuta la miezul noptii nu mi se pare ca seamana cu aceasta carte. In Night School actiunea, dupa cum putem vedea din titlu, se petrece la o scoala, pe cand in seria Shadow Falls totul se petrece intr-o tabara.
    Inca nu am citit aceasta carte ca sa ma pronunt, dar din descriere mie mi se pare ca nu prea aduce a loc in care tinerii sunt trimisi cu scopul de a lega prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Krisz cred că se referea la faptul că ambele: o fată merge la un liceu privat nu ştiu unde pentru că nu ştiu ce a făcut şi ajunge să aibă nu ştiu ce mare schimbare în viaţă. E tiparul care se potriveşte la unele lucruri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmmm,suna tare tare bine <3. Imi plac foarte mult genul acesta de carti.
    ^_^

    RăspundețiȘtergere
  11. Hmmm scoala cu secrete, imita Hogwarts? :-) unele subiecte au inceput sa devina cliseice. Totusi sunt curioasa, sper sa ma surprinda

    RăspundețiȘtergere
  12. La Hogwarts m-am gandit si eu prima data cand am citit :)), dar apoi mi-am dat seama ca merita o sansa. Si daca stai sa te gandesti, e destul de interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu, nu, nuu!! Zau asa, dar nimeni nu mai scrie nimic original zilele astea? Cred ca mai mult de jumate' din biblioteca mea tiparita contine carti cu personaje alungate la scoli&internate&academii.
    Nu am de gand sa o citesc.Nici daca o primesc cadou. *desi asta nu cred ca o sa se intample, mosul zice ca am fost obraznica anul asta :))*

    RăspundețiȘtergere
  14. Interesanta cartea!!Descrierea suna foarte bine,iar coperta e superba!! Sper sa aibe ceva care sa ne surprinda,sa nu semene cu alte carti de genu' :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Ok, nu vreau sa se arunce cu mici felii de rosii in mine .Dar, nu ma atrage aceasta carte motivul? faptul ca actiunea se repeta , am un fel de deja vu cand vad genul acesta de titluri, da nu ar trebui sa spun ca toate merg pe acelasi calapod si nu se scoate nimic nou in evidenta...cred ca cele mai originale carti sunt cele clasice, cele nou aparute imbina anumite stiluri.Dar uneori ies foarte bine .

    RăspundețiȘtergere
  16. Hogwarts, Casa noptii, Academia vampirilor, Evernight, am multe deja-vu-uri. Eu am zis ca se aseamana cu Nascuta la miezul noptii pentru ca are aceeasi idee cu "n-ai fost cuminte, te trimitem de acasa si acolo unde te duci o sa dai de niste fiinte supranaturale."
    Era o faza tare in niste desene animate: "Hai sa luam cate un vers din fiecare hit si sa facem un nou hit."

    RăspundețiȘtergere
  17. Stiu ca debea asteptam sa o publice de anul trecut,dar am asteptat atat de mult incat am cam uitat de ea:)) Pare interesanta,si poate am sa reusesc sa pun si eu mainele pe ea.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Andreea, nu am ce sa zic, coperta chiar arata bine! Dar e posibil sa ma insel in privinta cartii.Oricum, descrierea putea fi mai reusita, stiu si eu, daca nu se punea accent pe faptul ca tipa merge la internat....

    RăspundețiȘtergere
  19. Am vazut ca a aparut si nu gasesc recenzii. Pacat.
    Si mie imi place coperta, e draguta; da eu vreau mai multe carti distopice... Ceva recomandari? (am citit deja Divergent, JF, Eve si Uratii)

    RăspundețiȘtergere
  20. Da si eu sunt in cautare de recenzii @Apy dar nimic....

    RăspundețiȘtergere
  21. @Spulbera-ma, din cele aparute la noi :)
    Eu am gasit pe net recenzii, dar nu prea dezvoltate...

    RăspundețiȘtergere
  22. O am pe lista, abia astept sa o cumpar, dar inca sper ca o voi castiga...

    RăspundețiȘtergere
  23. Declaratia? Nu am auzit de ea... Cred ca o voi cauta mai incolo

    RăspundețiȘtergere
  24. Revenind la subiect si anume la aceasta carte, eu zic ca merita o incercare daca esti in pana de citit si nu stii ce sa mai lecturezi. Poate ideea e fumata, dar fiecare autor adapteaza povestea la propriul stil e a scrie si intotdeauna vei descoperi ceva nou, indiferent daca ideea a mai fost folosita sau nu. Nu e chiar o copie xerox a cine stie ce volum cunoscut ce are in centru o scoala/ academie/tabara etc etc, asa ca poate ne va intrece asteptarile.

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai multe despre "Declaratia" http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2013/07/recenzie-declaratia-gemma-malley.html

    RăspundețiȘtergere
  26. Mie imi place cartea.Desi nu am mai auzit de ea pana acum,imi place descrierea si cred ca merita incercata.In plus,nu strica nimic daca citesti inca o carte,nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. E bine ca e publicat in peste 20 de tari.Asta promite multe.

    RăspundețiȘtergere
  28. Da,o informatie care mi-a scapat.Chiar ca trebuie sa fie o carte excelenta.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!