luni, februarie 04, 2013

Update!! Cărți care vor apărea și la noi... From Abroad (21)

Cărțile de mai jos au intrat în portofoliul editurilor noastre, și vor apărea și la noi mai devreme sau mai târziu. Cert e că o să avem șansa să ne bucurăm de ele :).

La Editura RAO:

”Linked” de Imogen Howson


Elissa se obișnuise să aibă totul: frumusețe, popularitate, și un viitor luminos în față. Dar în ultimii trei ani s-a luptat cu niște viziuni înfricoșătoare, dureri aparente și vânătăi misterioase care apăreau de niciunde.
În sfârșit, îi este promis un tratament: o operație minoră care să șteargă zona hiperactivă a creierului ei. 
Dar în ajunul procedurii, ea descoperă adevărul stupefiant din spatele halucinațiilor ei: în tot acest timp a văzut lumea prin ochiii altei fete.
Elissa își urmează viziunile, și găsește o fată săracă, distrusă sufletește, care e pe fugă. O fată – Lin – care arată exact ca Elissa, având până și aceleași vânătăi. Sora ei geamană de care nici nu știa că există.
Acum, Elissa și Lin fug de guvern pe care nu îl va opri nimic să o revendice pe Lin și să protejeze secretele periculoase pe care ea l-ar putea dezvălui – secrete care ar putea clătina chiar fundația lumii lor. 


La Editura Litera:


„Delirium”(Delirium #1) de Lauren Oliver
Nouăzeci și cinci de zile, și voi fi în siguranță.
Mă întreb dacă procedura va fi dureroasă.
Vreau să scap o dată de asta.
Este greu să fii răbdător.
Este greu să nu-ți fie teamă când încă ești nevindecat, cu toate că delirul nu m-a atins încă.
Încă, dar tot îmi fac griji.
Ei spun că în zilele din trecut, dragostea conducea oamenii la nebunie.
Și cel mai absolut dintre lucrurile ucigătoare: Vă omoară pe ambii când aveți parte de ea și când nu.  ”

Înainte ca oamenii de știință să găsească cura, oamenii credeau că dragostea e un lucru bun. Ei n-au înțeles că o dată ce dragostea – delirul – înflorește în sângele tău, nu mai există nicio scăpare din influența ei. Lucrurile sunt diferite acum. Savanții sunt capabili să extirpeze dragostea, și guvernul cere ca toți cetățenii să primească cura când împlinesc optsprezece ani. Lena Holoway a așteptat mereu cu nerăbdare ziua când va fi vindecată. O viață fără dragoste este o viață fără durere: sigură, cumpătată, predictibilă , și fericită.
Dar când nouăzeci și cinci de zile au rămas până la tratament, Lena face ceea ce e de neconceput. Se îndrăgostește.

”Wither” NU va (mai) apărea la Editura Litera, din păcate. 
"Wither" (The Chemical Garden #1) de Lauren De Stefano 
 La vârsta de şaisprezece ani, Rhine Ellery mai are patru ani de trăit. Poate să îi mulţumească ştiinţei moderne pentru această “bombă” a timpului genetic. Efortul făcut la mântuială de a crea o rasă perfectă a lăsat toţi bărbaţii cu o durată de viaţă de 25 de ani, şi pe femei cu o durată de viaţă de 20 de ani. Geneticienii caută antidotul miraculos care să refacă rasă umană, orfani disperaţi înmulţesc populaţia, crimele şi sărăcia au explodat, şi  tinere fete sunt răpite şi vândute ca soţii de poligami pentru a aduce pe lume mai mulţi copii.
Când Rhine este răpită şi vândută ca soţie, ea jură că va face orice ca să evadeze. Soţul ei, Linden, este îndrăgostit fără speranţă de ea, şi Rhine nu reuşeşte să îl urască aşa tare pe cât ar vrea. El îi dezvăluie despre o lume magică cu sănătate şi iluzii despre care ea nu a crezut vreodată că există, şi aproape face imposibil de ignorat ceasul care îi ticăie viaţa scurtă. Dar Rhine repede învaţă că nu tot ce e în lumea ciudată a soţului ei e ceea ce pare. Socrul ei, un excentric doctor concentrat să găsească antidotul, strânge cadavre în beci. Cumnatele ei sunt de încredere într-o zi, şi de temut în a doua,  şi Rhine e disperată să ia legătura cu fratele ei geamăn ca să îi spună că e în siguranţă şi în viaţă. Va reuşi Rhine să evadeze - înainte de a i se termina timpul ?
Împreună cu unul din servitorii lui Linden, Gabriel, Rhine reuşeşte să scape chiar înainte de a şaptesprezecea aniversare. Dar într-o lume care se învârteşte în jurul anarhiei, mai este oare speranţă pentru libertate?


 ”Bared to You” (Crossfire #1) de Sylvia Day

THE NEW YORK TIMES BESTSELLER

Călătoria noastră început ca o flacără..

Gideon Cross a apărut în viața mea ca lumina din întuneric – frumos și strălucitor, colțuros și incandescent. Eram captivată de el cum nu am mai fost niciodată de nimic sau de nimeni în viața mea. Tânjeam după atingerea lui ca după un drog, deși știam că mă va slăbi. Eram defectuoasă și deteriorată, iar el a deschis acele crăpături din mine atât de ușor..
Gideon știa. Și el avea la rândul lui proprii demoni. Și urma să devenim oglinzile care reflectau unul altuia cele mai ascunse răni..și dorințe.
Legăturile dragostea lui m-au transformat, chiar dacă m-am rugat ca furtuna trecuturilor noastre să nu ne distrugă..



La Editura TREI:

”Starters” (Starters and Enders #1) de Lissa Price
LUMEA EI E SCHIMBATĂ PENTRU TOTDEAUNA

Callie și-a pierdut părinții când când Războaiele au șters de pe fața pământului pe toată lumea având vârsta între douăzeci și șaizeci de ani. Ea și fratele mai mic, Tyler, au fost pe fugă, trăind ca niște intruși împreună cu prietenul lor Michael, și luptând cu renegații care i-ar fi ucis și pentru un fursec. Singura speranță a lui Callie este Prima Destinație, un loc perturbant din Beverly Hills condus de o figură misterioasă cunoscută ca Bătrânul.
El angajează tineri care să închirieze corpurile lor pentru Enders – adulți care vor să fie tineri din nou. Callie, disperată să facă rost de banii care îi vor păstra în viață pe Tyles și Michael, acceptă să fie donatoare. Dar neurocip-ul care îl implantează în creierul lui Callie se defectează și se trezește în viața celei care i-a închiriat corpul, locuind în vila ei, conducând mașinile ei, și dându-și întâlniri cu nepotul senatorului. Totul e ca un basm, până când Callie află că cea care îi este chiriașă are de gând să facă mult mai multe decât să petreacă - și că planurile Primei Destinații sunt mult mai diabolice decât Callie și-ar fi putut imagina vreodată..

”The Fault in Our Stars” de John Green


Diagnosticată cu cancer tiroidian stagiul IV la vârsta de 13 ani, Hazel a fost pregătită să moară până când, la 14 ani, un miracol medical îi ține în frâu tumoarea din plămâni..pentru moment.
Doi ani după miracol, adolescenta de șaisprezece ani Hazel este în urma tuturor lucrurilor, de asemenea; în urmă la liceu, în urma prietenilor, și în urma normalului. Și deși crede că ar putea trăi pentru o lungă perioadă de timp (cât o fi asta), Hazel trăiește legată la un tub de oxigen și tumoarea e ținută sub control de asaltul constant al medicamentelor.
În scenă intră Augustus Waters, care face parte dintr-un grup care sprijină copiii cu cancer. Augustus e fermecător, într-o misiune de corectare a greșelilor și, șocant pentru ea, interesat de Hazel. Să fie cu Augustus e o destinație neașteptată și o călătorie lungă și necesară, care o împinge pe Hazel să re-examineze cum boala și sănătatea, viața și moartea, o vor defini pe ea și ceea ce va lasa în urma ei..



“The Perks of Being a Wallflower” de Stephen Chbosky
Statul pe marginea scenei vieții.. îți oferă o perspectivă unică. Dar vine un moment în care trebuie să vezi cum e să fii pe ”ringul de dans”.
Acest roman despre dilema pasivității versus a pasiunii, care te va bântui, uimitorul debut a unei noi voci provocatoare în ficțiunea contemporană: ”The Perks of Being a Wallflower”.
Aceasta este povestea despre cum e să crești în timpul liceului. Mai intime decât un jurnal, scrisorile lui Charlie sunt neobișnuite și unice, amuzante și devastatoare. Poate nu știm unde locuiește el. Poate nu vom ști cui îi scrie. Tot ce știm e lumea pe care o împărtășește cu noi. Prins între a încerca să își trăiască viața și să fugă în același timp de ea, este pus pe un drum ciudat, printr-un teritoriu fără o hartă.
Lumea primelor întâlniri și a primelor casete mixate, a dramelor de familie și a noilor prieteni. Lumea sexului, a drogurilor, a show-lui The Rocky Horror Picture, când tot ce avea nevoie cineva era de acel cântec perfect în acea călătorie perfectă care să te facă să te simți infinit.
Prin intermediul lui Charlie, Stephen Chbosky a creat o poveste extrem de profundă, un roman puternic care îți va întoarce spiritul înapoi în acel sălbatic și sfâșietor roller coaster al zilelor cunoscute ca ”cele în care te-ai maturizat”. 

Pe care le așteptați cu nerăbdare? Eu pe toate :)!

10 comentarii:

  1. Sunt atat d fericita ca apar si la noi! Vreau sa le citesc pe toate (in afara de THE FAULT IN OUR STARS, pe care am citit-o).

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Abea astept sa apara Linked <3 Are o descriere super interesanta si vreau neaparat sa mi-o iau! As vrea sa pastreze coperta originala, arata foarte bine. :o3

    RăspundețiȘtergere
  4. As vrea sa citesc Wither si The fault in our stars..Delirium sigur si Linked.Deabea le astept...SI ma bucur foarte mult ca ajung asemenea carti si la noi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super! :D Ce avant si-au luat si alte edituri (in afara de Leda adica) pe genurile acestea! Nu ma asteptam..poate doar la Litera..

    RăspundețiȘtergere
  6. Ale Criss, si cum e The Fault in Our Stars?

    Da, Roxtao, mai ales Editura TREI, care pana acum nu prea publica romane pentru adolescenti..

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu credeam ca Litera va publica Starters, chiar nu ma asteptam sa fie editura Trei. De altfel nu ma asteptam nici ca Litera sa publice Crossfire :D .
    Eu imi doresc sa citesc marea majoritate a volumelor din aceasta lista. Poate doar The Fault in Our Stars, nu, pentru ca prefer sa aleg volume cu final fericit.
    Cel mai entuziasmata sunt de seriile Chemical Garden, Delirium si Crossfire, dar si de Starters.
    Din cate stiu eu, Rao va publica si Life's a Witch sau ceva in gen :D .

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu am fost uimita sa aflu de Bared to you si Litera, nu prea pare genul lor de carte.. Dar probabil au vazut ca romanele de genul sunt pe val acum si de asta. Oricum am inteles ca e mai sofisticata seria decar Fifty Shades. Iar de Trei si Starters, iar am fost uimita la inceput, dar e un lucru bun ca vor sa scoata mai multe carti si pt adolescenti, si chiar distopii. Delirium am inteles ca apare in primavara, abia o astept!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu abia astept cartile de la Litera, in mod special Delirium, apoi The fault in our stars si The perks of being a wallflower de la Trei.

    RăspundețiȘtergere
  10. asteptam cu sufletul la gura ”Wither” :(( am citit primele doua capitole in spaniola si e fenomenala!!! :((

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!