joi, ianuarie 03, 2013

Leapșa cărților din 2012

M-am simțit prost că Krisz a tot făcut lepșe, iar eu nu, așa că m-am decis să fac una dintre cele pe care niciuna nu a îndeplinit-o. De curând, Ramona ne-a oferit una cu titlul "Leapșa cărților din 2012". Mulțumim mult, Ramona!
Cartea/seria preferatã în 2012:
Multe dintre cărțile citite anul acesta mi-au plăcut, dar una dintre cărțile care mi-a intrat la suflet adânc și va rămâne pe veci e "O zi" de David Nicholls. A fost a doua carte la care am făcut recenzie în anul 2012 :D.

Cea mai proastã carte cititã în 2012:
E cam dură această cerință. Fiecare carte are părți bune și părți rele. Niciodată nu voi putea spune despre o carte că e proastă, doar pentru că mie nu mi-a făcut plăcere să o citesc. În concluzie, nu pot să spun nicio carte proastă :)).

O carte care te-a schimbat, ca om:
Cartea pe care o recomand, de când am citit-o, tuturor celor interesați de literatura română e "Poveștile unei inimi" de Diana-Florina Cosmin. Întreaga carte cuprinde lecții de viață ce sunt folositoare pentru orice domnișoară sau doamnă. Merită fiecare bănuț, atât pentru învățămintele pe care le desprinzi după ce parcurgi cartea, cât și pentru minunatul fel a-l autoarei de a se exprima. Te captează în totalitate.

O carte care ţi-a plãcut, deşi când ai auzit prima data de ea, nu credeai asta:
O singură dată am pățit asta, dar din păcate nu s-a întâmplat în 2012, ci la sfârșitului lui 2011. Este vorba despre "Căderea" (Cele nouă vieți ale lui Chloe King #1) de Liz Braswell. Știu că e o prostie, dar inițial nu mă atrăsese cartea pentru că știam că are legătură cu pisicile :)), iar eu nu sunt o mare fană a lor. Dar după ce m-am refugiat în ea, mi-am înghițit limbuța și mai că făceam și mrrr din cauza plăcerii de a o citi :)). De atunci, am respect pentru pisicuțe, dar tot câinii îmi plac mai mult :D.

Cartea cititã în cel mai scurt timp:
Nu știu exact care ar putea fi, dar cred că e cartea "Spulberă-mă" de Tahereh Mafi. Am adorat acea carte! Mi-a plăcut foarte mult cum autoarea a descris toata agonia prin care a trecut personajul. Chiar dacă nu am aproape nimic în comun cu personajul principal, m-am transpus în totalitate în el, simțind tot ceea ce trăiește; atât de tare m-a captivat felul autoarei de a scri :X. Aștept cu nerăbdare următorul volum :X.

O carte pe care ţi-ai propus sã o citeşti în 2012, dar nu ai apucat:
Știu exact care e cartea pe care am dorit să o citesc și nu am avut timp. Este vorba despre "Exerciții de echilibru" de Tudor Chirilă. Chiar am mărturisit la rubrica "Primele 100 de cuvinte" că de când am fost la lansarea cărții, am vrut să o citesc, iar acum chiar o fac. Până acum, am doar cuvinte de laude și sunt doar la început :D.

Numãrul aproximativ de cãrţi citite în 2012:
Habar n-am :)). În jur de 40... dar nu sunt sigura de asta. Anul acesta voi ține evidența, promit.

O carte de la care aveai aşteptãri, dar te-a dezamãgit:
E vorba despre "Răpirea" (Cele nouă vieți ale lui Chloe King) de Liz Braswell. Nu pot să zic că m-a dezamăgit total, însă am avut foarte multe așteptări după ce m-a surprins atât de tare primul volum. Cred că din cauza asta am rămas puțin dezamăgită, pentru că m-am așteptat la ceva mult mai spectaculos, însă ceva îmi spune că al treilea volum va fi cel mai bun. 

Dăm această leapșă tuturor care doresc să o facă. 

3 comentarii:

  1. initial si eu am avut o parere mai ciudata despre cele noua vieti ale lui chloe king, primul volum m-a dezamagit putin, dar apoi al doilea volum m-a facut sa urlu de placere la scenele dintre chloe si scumpul meu rus , de nervi atunci cand serghei a deslusit faptul ca se afla in cardasie cu ordinul a zecea lama ..motan afurisit
    si odios..Whow spulbera-ma pare o carte superba sper sa am si eu ocazia sa o citesc intr-o zi , am auzit atat de multe lucruri despre ea, iar rochia fetei era geniala ..
    hm cat despre cartea lui tudoe chirila astept recenzia ,,oricum dupa mine nenea e genial...

    RăspundețiȘtergere
  2. Spulberă-mă merită toate laudele! Trebuie să fac și eu leapșa!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!