vineri, decembrie 21, 2012

Precomandă "Zece lucruri pe care le-am făcut..(şi probabil n-ar fi trebuit)" de Sarah Mlynowski cu 20% reducere şi transport gratuit!

Da!! În sfârşit o să puteţi precomanda prima carte scoasă de Editura Epica, un Contemporany Fiction care se anunţă a fi amuzant şi fermecător.
Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu aţi văzut greşit, la această carte veţi beneficia şi de transport gratuit la precomandă, pe lângă reducerea de 20%! Deci veţi achita doar 23,92 ron!

Descrierea oficială a cărţii:

Dacă i se oferă ocazia, care fată de șaisprezece ani n-ar profita de șansa de a se muta acasă la o prietenă și de a trăi amândouă fără supravegherea părinților? Cu toate că „ocazie” poate să nu fie termenul potrivit, din moment ce April a trebuit să-i spună tatălui ei un foarte mărunt neadevăr, ca s-o facă să devină posibilă (vezi #1: Ne-am mințit părinții). Însă ea și colocatara ei, Vi, sunt pe deplin responsabile și capabile să-și poarte singure de grijă. Cum de-au ajuns la „Am chiulit de la școală” (#3), „Am dat o petrecere trăsnită” (#8), „Am cumpărat un jacuzzi” (#4), și, hm, „Am adăpostit o fugară” (#7), cam este un mister până și pentru ele.
În această amuzantă și dulce-amăruie poveste, Sarah Mlynowski sondează mintea și sufletul unei fete care rămâne pentru prima oară pe cont propriu. Ca să ajungă cu bine la capătul anului școlar, April va fi nevoită să jongleze cu un triunghi amoros, să învețe să se descurce singură și să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită, s-ar putea nărui pur și simplu… odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.

EPICA/Young Adult/+13 ani
Contemporary Fiction
Traducere:Adrian Deliu
Format:13x20
Tip:necartonat
>> CITEŞTE UN FRAGMENT DIN CARTE <<

RECENZIA CĂRŢII (de pe site-ul editurii)

Când tânărul pui se aruncă din cuib (sau e aruncat!) ca să zboare…
Cam aşa aş rezuma într-o propoziţie ceea ce se întâmplă cu April, personajul principal al acestei adorabile cărţi. Povestea – plină de întâmplări, amuzantă, cu răsturnări de situaţii şi suspans (nu neapărat unul de thriller) – are o profunzime pe care n-o bănuieşti la prima vedere, şi ne dezvăluie cum ajunge eroina noastră să se descurce, până la urmă, pe cont propriu în multe din problemele (mai mult sau mai puţin specifice vârstei) cu care se confruntă.
Pe scurt, subiectul e următorul: April, o fată de şaisprezece ani care stă cu tatăl ei şi cu mama vitregă (adevărata ei mamă fiind stabilită cu fratele mai micla Paris), reuşeşte printr-o minciună să evite mutarea din oraş, convingându-şi tatăl s-o lase să rămână pentru a-şi termina anul şcolar la prietena ei cea mai bună, Vi. Locuind singure (mama lui Vi este plecată pentru luni bune în turneu), fetele „îşi fac de cap”, încercând să-şi ducă viaţa aşa cum cred ele că e mai bine. În vertijul acesta este implicată mai multă lume, băieţi şi fete. Iar April trebuie să jongleze cu un triunghi amoros, să-şi rezolve singură problemele şi să accepte faptul că lumea ei, cu atâta grijă construită până atunci, s-ar putea nărui pur şi simplu… odată cu fiecare lucru pe care n-ar fi trebuit să-l facă.
La un nivel mai profund, dincolo de „nebuniile adolescenţei”, autoarea urmăreşte transformările prin care personajul aproape-desprins-de-copilărie devine aproape-adultul-care-va-fi. Şi aflăm cum, rând pe rând, miturile copilăriei – lumea ei sigură şi stabilă, familia fericită, căldura sufletească a propriului cămin, tatăl atotputernic şi care are soluţii pentru toate cele, mama zână bună care alină toate suferinţele, iubirea ideală (”fulgerul” în cazul de faţă) – au fost şi sunt spulberate, apoi renasc, transformate în urma unor experienţe mai mult sau mai puţin fericite, pentru a-i întregi personalitatea.
Toată această dinamică este excelent construită narativ, iar personajele au substanţă.
Şi îţi dai seama că, de fapt, este povestea unui „zbor” de maturizare, cu urcuşurile şi coborâşurile lui, implicând asumarea de riscuri, dar şi de responsabilităţi, iar la capătul lui lumea e iarăşi (dar altfel) frumoasă, şi iubirea ajunge să fie din nou „fulgerul care loveşte o singură dată într-un loc. Iar când loveşte, se cunoaşte…”

SURSA recenziei

Noi ne-am precomandat deja cartea, voi ce mai aşteptaţi? 

2 comentarii:

  1. Vreau si eu! :o3 Pacat ca am dat deja banii pe alte carti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, deocamndata nu mai pot precomanda cartea, dar sa va las si eu o parere
    Mie imi plac mult cartile fantasy, dar aceste carti realistice sunt ca o gura de aer proaspat pentru mine cel putin. Viata unei adolecente e tare complicata si poate ajuge sa minta in diferite circumstante, poate obligata de imprejurari sau, poate din proprie initiativa. Ideea e ca dupa toate acestea fiecare personaj(om daca ne raportam la viata reala) se schimba, sufera niste transformari care il vor face sa reflecteze la ceea ce a facut.
    Sincer, cred ca merita aceasta carte, bine de cei care au cumparat-o.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!