duminică, septembrie 23, 2012

From Abroad (20)

Ştiu că nu am mai postat de ceva vreme la această rubrică, and it's all my fault. I am terrible, I know :(. Dar a venit acum momentul să o fac, printre tuse şi cu o durere de cap de simt că se învârte totul în jurul meu. Mda, am reuşit să răcesc, of course! Cum puteam eu începe un nou an de facultate fără şerveţele şi pastile pentru gât? 
Sper să vă placă cărţile, sunt în mare parte apărute recent. Dacă doriţi să citiţi vreuna dintre ele, majoritatea le am în format electronic. Send me an email şi se rezolvă. 

“Insight” de Jolene Perry
Micah îşi urăşte abilitatea de a “vedea” lucruri atunci când atinge oamenii. E îngrozită de relaţii, se învinovăţeşte de moartea colegei de clasă, Lacey, şi nu are nicio idee ce să facă cu o viziune a lui Landon, un băiat de la şcoala ei. Simte că el se îndrăgosteşte de ea, dar Micah nu acceptă prietenii, cu atât mai puţin relaţii.
Intră într-un proiect bizar de la istorie, despre o tragedie cu păpuşi vodoo care s-a petrecut în urmă cu trei sute de ani, şi Micah cumva simte că acestea au legătură cu darul ei. Deodată este sigură că umbrele din pădure îi urmăresc fiecare mişcare - fără atitudinea relaxată a lui Landon referitor la ce se întâmplă în viaţa ei, Micah cu sigurană ar lua-o razna.
Fără idei referitoare la locaţii sau detalii, viziunile atât ale ei ca şi ale persoanelor la care ţine încep să devină întunecate - şi se pare că umbrele din jurul casei ei chiar se mişcă pe cont propriu. Dar pe măsură ce Micah şi Landon încearcă să prevină viziunile ei referitoare la viitor, umbrele se apropie, iar acum se tem că asta se întâmplă din cauza lor..

“Dangerous Boy” de Mandy Hubbard

O repovestire modernă a cărţilor “The Strange Case of Dr. Jekyll şi Mr. Hyde” cu o întorsătură de situaţie incredibilă.

Harper nu şi-a făcut niciodată griji referitoare la ea îndrăgostindu-se, ceva ce e sceptică că există, dragostea. Dar totul se schimbă când Logan se mută în oraş, şi, spre şocul lui Harper, cei doi se "rostogolesc" într-o intensă poveste de iubire. El este tot ce ea nu îşi închipuia vreodată că îşi doreşte.
Apoi îl cunoaşte pe fratele geamăn al lui Logan, Caleb, care a fost exmatriculat de la ultima şcoală. Adevărat, el e un băiat rău, dar Harper nu poate scăpa de senzaţia că e ceva cu adevărat sinistru referitor la el - ceva periculos.
Când Logan începe să se îndepărteze, Harper e convinsă că trecutul întunecat al lui Caleb este cel care s-a întrepus între ei.
Dar la momentul în care ea află adevărul, ar putea fi prea târziu..


“Devine Intervention” de Martha Brockenbrough
Există o legendă măreaţă despre un înger păzitor care a călătorit prin spaţiu şi timp pentru fata umană pe care o iubea, pedepsindu-i pe toţi cei care ar ameninţa-o cu o sabie strălucitoare făcută din lumină cerească.
Asta nu e povestea aceea.
Jerome Hancock este îngerul păzitor al lui Heidi Devine. E mai mult un stagiar, în programul Raiului de reabilitare pentru adolescenţi capricioşi. Şi e pe cale să fie dat afară pentru că are prea multe absenţe şi pentru că a încălcat prea multe din cele Zece Porunci ale Morţilor.
Heidi, între timp, e o boboacă de liceu care visează să devină atistă, darcare a fost băgată în echipa de baschet a şcolii pentru că e mai înaltă ca mulţi băieţi. De când se ştie, a auzit o voce în cap - una care cântă Lynyrd Synyrd, îi oferă sfaturi proaste, şi cu toate acestea îi ţine companie în acele ore în care se simte singură.
Când se întâmplă ceva de neconceput, cele două suflete pierdute trebuie să îşi dea seama ce a mers greşit şi cum pot repara lucrurile înainte ca timpul lui Heidi să se termine şi sufletul ei să fie pierdut pentru totdeauna.
Romanul de debut al lui Martha Brockenbrough este hilar, emoţionant, plin de speranţă, cu un sens al umorului care e răutăcios ca naiba, şi un stil al scrierii care e ceresc. 

“The Dark Unwinding” de Sharon Cameron

O poveste care îţi dă fiori pe coloana vertebrală, de steampunk şi spioni, intrigă, şi o iubire răvăşitoare!

Când moştenirea lui Katharine Tulman este pusă sub semnul întrebării de zvonul că unchiul ei excentric o risipeşte, ea este trimisă la moşia lui ca să-l convingă să meargă la un azil.
Dar în loc de un lunatic, Katharine descoperă un inventator de geniu cu propriul set de reguli, care a angajat un sat de nouă sute de persoane salvate din a fi servuitori în casele din Londra.
Katharine e acum între decizia de a-şi proteja propria avere sau să păstreze comunitatea de care se ataşează tot mai tare.
 Şi alegerile ei sunt făcute şi mai complicate de o apariţie arătoasă, un student misterios, care o face să se teamă de  propria ei judecată. 



“Fair Coin” (Coin #1) de E.C. Myers

Ephraim Scott de şaptesprezece ani este îngrozit când ajunge acasă de la şcoală şi îşi găseşte mama inconştientă la masa din bucătărie, strângând un borcan de pastile. Motivul pentru încercarea ei de a se sinucide e şi mai tulburător: ea a crezut că i-a identificat corpul lui Ephraim la spital în acea zi.
Printre alarea originilor dublurii lui moarte, Ephraim găseşte o monedă ciudată - o monedă care îi îndeplineşte visele când o pocneşte uşor. Cu o lovitură uşoară pe degetul lui, el o poqate transforma pe mama lui alcoolică într-un părinte model şi să-i atragă atenţia fetei pe care a plăcut-o din clasa a doua. 
Dar moneda nu schimbă mereu lucrurile în mai bine. O încercare greşită a ei şi moneda poate distruge vieţile celorlalţi oameni la fel de uşor cum i-o reface pe a lui.

Moneda îi poate oferi lui Ephraim tot ce şi-a dorit cândva - dacă învaţă să îi controleze puterea înainte ca norocul să i se termine..


Un sfârşit de săptămână minunat!

6 comentarii:

  1. /oh,God ! Ai ales niste carti geniale ! :o Nu stiu cum le gasesti :)).Sper sa te simti mai bine :o3

    RăspundețiȘtergere
  2. Valeu!! Alte bunaciuni! >:) Simt ca ma ia si pe mine o raceala... =))

    RăspundețiȘtergere
  3. hey...poti sa mi le trimiti si mie pe adresa cosmina.anna@yahoo.ro...ps acum cateva saptamani ai postat un colaj cu copertile unor carti...poti sa mi le trimiti si pe ele ms :*si sper sa te faci bn repede

    RăspundețiȘtergere
  4. hey...poti sa mi le trimiti si mie pe adresa cosmina.anna@yahoo.ro...ps acum cateva saptamani ai postat un colaj cu copertile unor carti...poti sa mi le trimiti si pe ele ms :*si sper sa te faci bn repede

    RăspundețiȘtergere
  5. Heii, buna. Imi poti trimite si mie te rog cartile? Mersi.:) corynna_02@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Hei,poti sa mi le trimiti si mie? rpanceac@gmail.com
    Mersi ;)

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!