joi, august 09, 2012

Later: Book Lovers Challenge (6) + Citate




6. Dacă ți-ai dori într-o zi să scrii o carte, care ar fi subiectul ei, și ce imagine ai dori să fie folosită pentru copertă? Arată-ne imaginea.
Pentru mine, scrisul reprezintă o provocare. Întotdeauna am idei în căpușor, deoarece ador să visez cu ochii deschiși la alte lumi create de mine, însă când vreau să împărtășesc și cu alții ceea ce am văzut cu ochii minții, mă panichez. Întotdeauna va fi așa, indiferent dacă am experiență în ale scrisului sau ajung chiar să public o carte cu adevărat. Întotdeauna îmi va fi teamă că ceea ce scriu nu corespunde cu ceea ce e în sufletul meu, în gandurile mele răzlețe care ard de nerăbdare să trăiască și înafara minții mele.
Când a început nebunia Twilight, am avut și eu un fan fic. În poveste era reprezentat un Edward singur, care suferă după iubirea vieții lui, Bella. Cum a ajuns ca cei doi magneți să se despartă ? Jacob și-a luat inima în dinți și i-a spus Bellei că ea e sufletul lui pereche și nu i-a spus aceasta mai devreme pentru că a dorit să o lase pe ea să aleagă, însă văzând că o pierde cu adevărat, nu a putut să mai păstreze tăcerea secretului. Fan ficul se axa pe povestea lui Edward și a unei fete care se pare ca era fiica Bellei, și nu e numai atât.
Am renunțat la el. Urât din partea mea, știu, însă nu am mai putut să scriu din perspectiva lui Edward, deoarece îmi schimbasem în acea perioadă foarte mult gândirea și nu mai reușeam să fiu acel Edward și pentru că am realizat, după ce am citit fan ficul meu, că Edward al meu nu se asemăna deloc cu cel din seria Amurg. Așa că nu am mai reușit să scriu.
În același timp, reușisem să termin un fan fic ( « Dincolode orizont ») împreuna cu Ramona. Dacă nu era ea, nu cred că ar fi zărit nici această poveste finalul.
Un timp am scris povestioare, pentru că îmi era frica să mă axez pe ceva mai complex. Ultima mea scriere e o nuvelă. 
Se numește de « TheTwin ». Ea este o nuvelă psihologică în care o fată trebuie să ia o decizie care îi va schimba viața : să intre sau nu în acea încapere care e păzită de o ușa misterioasă, dătătoare de fiori reci. Partea mai neastâmpărată o împinge să facă acest pas periculos, chiar dacă frica era prezentă în sufletul ei. Temeriile îi sunt adeverite când ceea ce descoperă este cea de care subconștientul ei a fugit tot timpul. Cine e ? Nu vă pot spune :)). Vreau să descoperiți singuri.
Acum vă voi lăsa câteva citate care sper să vă placă.
“M-am apropiat și mai tare, nebăgând în seamă tăieturile care îmi brăzdau trupul. Încercam din răsputeri să găsesc o logistică a înlățuirii lor, însă nu reușeam. Mi-am întins mâna să ating ușa printre ele, simțind încet durerea care mă capta din cauza încercărilor mele zadarnice. Mai aveam câțiva centimentri până la atingerea ei în toată splendoarea, însă tot trupul începea să îmi fie amorțit din cauza suferinței. Mă gândeam de ce mai continui ? De ce nu mă opresc ca să îmi trag răsuflarea și să încerc încă o dată după aceea… însă știam în subconștientul meu că nu va mai fi o altă dată.”


“Fără să vreau, am închis ochii. Simțeam cum niște mâini vroiau să mă atingă, dându-le întotdeauna la o parte. Lilith spunea să accept lumea aceasta, să mă las dusă de val, dar îmi era frică. Din nou am auzit acea voce sâcâitoare să fac ceea ce spune Lilith și din nou am făcut ceea ce mi s-a spus: am lăsat toate barierile jos, mâinile acelea invizibile spulberând totul în jurul meu și atigându-mă pentru prima dată. Mi-am dat seama că subconștientul meu era în sfârșit conștient de tot ceea ce se petrecea, deoarece mâinile acelea mă explorau din cap până în picioare, făcându-mă să mă simt vie. Simțeam cu intensitatea plăcerea care se scurgea prin venele mele, trezind în mersul ei nebunatic, toate celule. Mă făcea să fiu conștientă de mine însumi pentru prima dată de când trăiesc. Apogeul de care a pomenit Lilith, se făcea simțit în toată atmofera din cameră. Muzica era alertă, corpul meu la fel. Creaturile scoteau sunete animalice în extaz, făcându-te să le alături lor și primul gând pe care l-am auzit în mintea mea a fost: Sunt acasă.” 

“- În fiecare seară, după apogeul simțit, ne adunăm lângă această scenă și ascultăm poveștile unui suflet pierdut. Fiecare ființă ce e în sala asta e un suflet pierdut.
- Înseamnă că voi urcați acolo sus.
- Exact! A spus mândră că sunt atentă. Nu e ca și cum ești la alcolicii anonimi, e mult mai intensă toată trăirea. Ai fost vreodata la o piesă de teatru? M-a întrebat ea.
- Sigur, îmi place mult să mă duc.
- Acolo poți vedea foarte bine că nu există delimitarea între persoană și personajul jucat. Sunt un întreg. Persoana lasă personajul să îl domine pentru cât ține piesa, pentru a trăi prin corpul lui, cu scopul de a-și spune povestea vieții lui. Așa suntem și noi. Doar că noi nu lăsăm pe nimeni să ne posede. Suntem posedați de noi înșine.
- Nu înțeleg...
- Vei înțelege.” 

“- „ Oare cine e?” gândesc mințile voastre înguste care mă sufocă cu impocrizia voastră. Chiar vreți să știți cu adevărat cine sunt? Da? Nu mai bine vă cer la fiecare un bănuț pentru faptul că vreți să îmi știți indentitatea? Cred că as ajunge miliardară... defapt nu cred. ȘTIU! A râs ea sadic. 

- Am să va scutesc de căutarea de măruțiș în buzunarele voastre mult prea poluate de bacnote și am să vă dezvalui identitatea mea. Mă numesc Lilith. Sunteți multumiți? Nici nu mă așteptam să fiți, deși acest lucru nu înseamnă că vă consider inteligenți. Din contră, prostia voastră infinită este unul dintre lucrurile care mă amuză și în același timp mă face să explodez de furie.”
Ce aș vrea să scriu într-un viitor apropriat ? Am doua idei de  romane : primul va fi unul fantasy care va avea ca inspirație fan ficul la care am renunțat.  Vreau să iau din el părțile pe care eu le-am creat din proprie imaginație. M-am atașat foarte mult de unele personaje și nu vreau să renunț și la ele. Al doilea roman va fi unul psihologic în care voi combina lumea teatrală cu mintea complexă a omului.
Aș vrea să vă dau mai multe detalii, însă dacă reușesc în cele din urmă să fac ceea ce îmi doresc, doresc să rămână surpriză.


NEXT TIME:
7.   În lumea cărei cărți ai dori să trăiești pentru o scurtă perioadă de timp și  de ce?

6 comentarii:

  1. Eu am citit THE TWIN si a fost uluitor. M-ai tinut in suspans toata istoria. De aceea, abia astept sa mai scrii ceva. Si cred, ca si in cazul lui Krizs, as cumpara sigur creatiile tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se par niste creatii foarte deosebite si dragute :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Superbe citatele.M-ai facut curioasa.As vrea sa iti citesc ficurile. Unde le pot gasi? Macar unul.Dar nuvela?

    RăspundețiȘtergere
  4. Superbe citatele!
    Nici eu nu am vrut sa spun prea multe despre ideile mele pentru ca daca va fi sa reusesc vreodata sa scriu un roman as vrea sa fie surpriza.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!