vineri, august 24, 2012

Book Lovers Challenge (10)

Deoarece am rămas puţin în urmă, din cauză că nu am avut eu net vreo câteva zile, astăzi vom pune două provocări.


10. Arată-ne o poză cu biblioteca ta și povestește-ne pe ce principii ai organizate cărțile (după gen, ordine alfabetică etc.)
Trebuie să vă mărturisesc că nu sunt cea mai ordonată persoană din lume. Adesea am lucruri vraiște prin cameră, pentru că nu am mereu răbdare să pun totul la locul lui. Toate acestea se schimbă când vine vorba de biblioteca mea, care e mereu organizată, frumoasă, și îi acord atenție maximă, cum probabil vă gândeați deja :)). Mai sunt două biblioteci în casă, una fiind mai mică, ale părinților, cu cărți ale lor, mai noi sau mai vechi. Vedeți acum de unde am moștenit pasiunea pentru citit? :)).
O să vă arăt însă doar biblioteca mea:
Cum am cărțile ordonate..aici e greu de explicat. În primul rând să arate cât mai bine, asta e regula de bază. Apoi..le așez pe format, apoi pe edituri, pe serii, și încerc uneori, la seriile incomplete, să fie romane de același gen (cum e la mine în cazul celor distopice).
Nu știu ce aș putea spune mai multe. Cred că te definește biblioteca ta, în ceea ce privește pasiunea pentru cărți, e ca o oglindă care arată cât de mult le iubești, de aceea trebuie să fie mereu aranjată și frumoasă. A mea nu e nici mare, nici mică, eu tot sper că pe măsură ce va trece timpul va fi din ce în ce mai complexă. Visul meu e, însă, ca atunci când o să fiu la casa mea, una dintre camere să fie dedicată doar cărților, să fie o bibliotecă mare, iar pe toți pereții, de jur împrejur, să fie doar rafturi pline cu cărți. Sper să îmi îndeplinesc această dorință cândva.
Am un secret de spus. Biblioteca mea de cărți este împrăștiată prin toată casa :)). Neavând o vilă cu cinci etaje, mi-am pus cărțile pe unde am putut. 
În prima poză vă prezint cărtile de la Adevărul :D. Această bibliotecă a fost înființată de fratele meu scump și drag, care urăște cărțile, dar mă iubește pe mine, chiar dacă nu va recunoaște niciodată acest lucru :)). A început să ia aceste cărți pentru el, deoarece vroia foarte mult în momentul în care se muta la casa lui, să aibă o bibliotecă cu care să se mândrească. Până la urmă, mi-a spus că defapt era pentru mine, dar m-a pus să promit să nu mai spun la nimeni, dacă vreau să mai trăiesc. Ținând foarte mult la viața mea, am tăcut. Ooops :-S!!! Faptul că v-am spus-o vouă nu se pune :)). Din păcate, nu este completă, dar am timp să o completez până ce mă mărit :)).
A doua poză este cu prima parte de cărți luate din bănuții mei sau primite de la sponsori. Raftul, fiind pe holul mare, a trebuit să îl umplu în așa fel încât să nu mai adaug alte cărți, sau să le schimb. Așadar am ales să pun serii deja terminate sau cărți solitare. Înafară de serii, aș putea spune că celelalte sunt realiste. Aproape toate :)). 
Următoarea poză este din camera mea. Problema mea e că nu am destul loc pentru toate cărțile așa că inventez locuri inexistente pe unde să le pun. Am încercat să le aranjez într-o anumită ordine ( spre exemplu volume dintr-o serie să fie una lângă alta ), dar mi-am dat seama că biblioteca mea este aranjată după principiul "îngrămădire frumoasă" :))).
Ultimă poză, dar nu cea din urmă, este raftul meu nou în care am început să pun cărțile cumpărate recent. 
După ce îl voi umple și pe acesta, nu știu ce o să mă fac :)). 
I-am spus tatei subtil că mi-ar trebui o bibliotecă nouă și mi-a spus a doua zi că a găsit una splendidă și s-a gândit instant la mine. Când l-am întrebat când are de gând să mi-o cumpere, mi-a spus că atunci când mă mărit și  mă mut la casa mea. Mda... propria mea familie... vrea să scape de mine și cărțile mele :)). Sper din suflet că vă place biblioteca mea împrăștiată prin toată casa. Dacă cumva aveți idei unde să îmi mai pun cărțile, le primesc cu dragă inimă, indiferent cât de trăsnite sunt :)), pentru că de un lucru sunt sigură : niciodată nu voi înceta să achiționez alte cărți.

NEXT TIME:
11. Alege un scurt fragment care ți-a plăcut dintr-o carte și rescrie-l din perspectiva altui personaj. În postare să transcrii și fragmentul original.

7 comentarii:

  1. ce muulteee carti,mai toate pe gustul meu :)
    inteleg chestia cu locul,ca nici eu nu am destul...si mie imi zice mama ca o sa-mi cumpere cand ne mutam la casa,de abia astept pana atunci...
    si apropo de carti...de cate ori le mutati?fiindca eu mereu fac schimbari la biblioteca mea..ori ca n-am spatiu pt cele noi,ori ca vreau sa le vad altfel :))

    RăspundețiȘtergere
  2. uuuuu ce bibleoteca uriasa ai.eu deabea sper sa ajung la 100 de carti..si cred ca tu ai peste 200..Bvo:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu sunt eact ca Law. Bibliotecile voastre sunt magnifice,fetelor <3
    Multe din cartile voastre le am si eu,dar multe nu si mi-ar placea sa fac cunostinta cu ele. Cu biblioteca mea sunt ceva gen "O,copilasii mei. unde sa va puna mami acum ca nu mai avem loc?" . Sa nu uitam ca sterg praful dinauntrul ei saptamanal si cartile la fel, sa nu fie si ele pline de praf. De restul camerei nu-mi pasa daca puisorii mei nu stau comod. As putea vorbi de biblioteca mea toaaata ziua. O ador si n-as da-o nici pentru 1000 de euro.
    Trebuie neaparat sa fac provocarea asta, dar mai intai trebuie sa ajung acasa pentru ca am fost plecata doua luni si na... Trebuie s-o rearanjez ca mama mi-a cumparat carti in timpul asta si trebuie sa le gasesc loc.

    RăspundețiȘtergere
  4. wow!! Cate carti!! am ramas fara cuvinte! ce n-as da sa am si eu o astfel de biblioteca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveti doua biblioteci superbe, dragele mele! Sunt superbe...si pline de carti, de amintiri, de comori...ma bucur enorm ca am si eu cam toate cartile pe care voi le aveti. Sunt minunate, abia astept sa fac si eu provocarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu am mostenit pasiunea pentru carti de la parintii (si bunicii) mei :). Ai multe carti in biblioteca, bravo! Eu am in jur de 250. Trebuie sa-mi cumpar si eu o noua biblioteca pentru ca nu mai am unde sa le pun. [Am vazut una foarte frumoasa si maree pe ikea.]
    Foarte dragut gestul fratelul tau, am si eu cateva carti de la Adevarul, din pacate nu am reusit sa mi-le cumpar pe toate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase bibliotecile! >:D< Si eu dau pe afara deja. o.O Problema este ca eu am tone de culegeri , nu numai carti si incerc sa scap de ele dar mama nu ma lasa. =)) Asa ca le asez des altfel si mai scot cate o culegere dintre rafturi. =))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!