joi, iulie 12, 2012

Fragmente din "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey" de E L James!


Am vrut să vă mulţumesc pentru numărul impresionant de vizualizări al recenziei "Cele 50 de vicii ale Domnului Grey" de E L James - nu m-am aşteptat, am rămas atât de plăcut surprinsă - într-un mod drăguţ, spun eu. Arătându-vă câteva citate din carte frumoase, amuzante, care m-au făcut pe mine să fiu fermecată de latura sensibilă şi protectoare a lui Christian. Nu sunt cu scene fierbinţi, le puteţi citit toţi! Sper să vă placă, şi vă mulţumesc încă o dată! Sunteţi minunaţi!

_____________________________________________________
De la: Anastasia Steele
Subiect: Şocata de la WSUV
Data: 23 mai 2011, 20:33
Către: Christian Grey

OK, am văzut destul.
A fost drăguţ să te cunosc.

Ana

Apăs “Send” şi îmi prind corpul cu braţele, râzând de mica mea glumă. Oare o să i se pară amuzantă? Of, fir-ar să fie - probabil că nu. Christian Grey nu e vestit că ar avea un simţ deosebit al umorului. Dar ştiu că există, am avut parte de el. Poate că am mers prea departe. Aştept răspunsul lui.
Aştept..şi aştept. Mă uit la ceasul deşteptător. Au trecut zece minute.
Ca să scap de anxietatea care-mi înfloreşte în pântec, încep să fac ce-i spusesem lui Kate c-o să fac - să-mi împachetez cărţile într-o lădiţă. Pe la nouă, n-aud nimic. O fi în oraş. Mă îmbufnez nemulţumită în timp ce îmi pun căştile iPodului în urechi, ascult Snow Patrol şi stau jos la micul meu birou ca să recitesc contractul şi să-mi notez comentariile.
Nu ştiu de ce ridic privirea, poate că sesisez o mişcare cu coada ochiului, nu ştiu, dar când o fac, îl văd cum stă în uşa dormitorului meu, privindu-mă cu intensitate. Poartă pantalonii lui gri de flanel şi o cămaşă albă din olandă şi răsuceşte pe deget încet cheile maşinii.
Îmi scot căştile din urechi şi încremenesc. Fir-ar!
- Bună seara, Anastasia.
Are vocea calmă, iar expresia e complet controlată şi impenetrabilă. Facultatea vorbirii m-a părăsit complet. Fir-ar tu să fii, Kate, că l-ai lăsat să intre fără să zici nimic. Vag, îmi amintesc că sunt încă în trening  (...) în vreme ce el e delicios în splendoarea lui, pantalonii atârnând în felul acela pe şolduri şi, mai mult de atât, e aici, în dormitorul meu.
- Am avut senzaţia că e-mailul tău impune un răspuns în persoană, explică el sec.
Deschid gura şi o închid la loc, de două ori. Gluma s-a întors împotriva mea. Niciodată, în universul ăsta sau în oricare alt univers alternativ, nu m-am aşteptat să lase totul baltă şi să vină aici.

Îmi înăbuş un rânjet de beţiv şi îl sun. Răspunde la al doilea apel.
- Anastasia ?
E surprins să mă audă. Păi, sincer, şi eu sunt surprinsă că-l sun. Apoi creierul meu confuz sesizează.. de unde ştie că sunt eu?
- De ce mi-ai trimis cărţile alea? Articulez eu nedesluşit.
- Anastasia, ţi-e bine ? Vorbeşti ciudat.
Îi simt îngrijorarea din glas.
- Nu eu sunt aia ciudată, tu eşti.
Na că i-am zis-o, cu un curaj potenţat de alcool.
- Anastasia, ai băut?
- Ce-ţi pasă?
- Sunt..curios. Unde eşti?
- Într-un bar.
- Care bar?
- Pare să fie exasperat.
- Un bar din Portland.
- Şi cum ajungi acasă?
- Găsesc eu o cale.
Conversaţia asta nu decurge aşa cum mă aşteptam.
- În care bar eşti?
- De ce mi-ai trimis cărţile, Christian?
- Anastasia, unde eşti? Spune-mi imediat.
Are un ton atât de..de dictatorial, normal pentru un maniac al controlului cum e el. (...).
- Eşti atât de..autoritar.
Chicotesc.
- Ana, fir-ar să fie, unde mama dracului eşti?
Christian Grey mă înjură. Chicotesc din nou.
- Sunt în Portland..e cale lungă pân’ la Seattle.
- Unde anume în Portland?
- Noapte bună, Christian.
- Ana!
Închid. Ha!
(...) Uau, chiar l-am sunat pe Christian Grey? La naiba. Telefonul sună şi mă face să tresar. Scâncesc surprinsă.
- Bună, rostesc pe un ton plângăreţ la telefon.
Nu mă aşteptam la una ca asta.
- Vin să te iau, spune el şi închide.
Numai Christan Grey putea să sune atât de calm şi de ameninţător în acelaşi timp.


Să-mi facă curte! Mă uit la Christian. El mă priveşte crunt, cu ochii arzând, îndurerat. Încerc să-mi muşc limba, dar nu reuşesc să-mi înăbuş un chicot.
- Din care cronică medievală ai evadat? Parc-ai fi un cavaler arogant.
Dispoziţia lui sufletească se schimbă în mod vizibil. Privirea i se îmblânzeşte, iar expresia îi devine caldă şi, uite, pe buze îi apare un surâs.
- Anastasia, nu cred că-i aşa. Un cavaler negru, poate.
Are un zâmbet sardonic şi scutură din cap.

- Culcă-te, îmi porunceşte el.
Mă strecor sub coverturi, înfiorându-mă, privind la el. Doamne..rămâne peste noapte. Cred că am amorţit în urma şocului. Se ridică într-un cot şi se uită lung la mine.
- Dacă ai de gând să plângi, plângi de faţă cu mine. Trebuie să ştiu.
- Vrei să plâng?
- Nu în mod deosebit. Vreau să ştiu cum te simţi. Nu vreau să-mi aluneci printre degete.
Stinge lumina. (...)
- Întoarce-te pe o parte, cu spatele la mine, murmură el pe întuneric.
Îmi dau ochii peste cap, pe deplin conştientă că nu mă poate vedea, dar fac cum mi s-a spus. Cu gingăşie, se apropie şi mă cuprinde cu braţele, trăgându-mă la pieptul lui.
- Dormi, iubito, şopteşte şi îi simt nasul în păr când inhalează adânc.
Doamne! Christian Grey doarme cu mine şi, în confortul şi alinarea braţelor sale, alunec într-un somn liniştit.

 Aştept impresiile voastre!


19 comentarii:

  1. speechless :)
    ce sa mai comentez?fragmentele sunt super...christian e perfect!:D
    anastasia tot de bella imi aduce aminte mmm..

    RăspundețiȘtergere
  2. Fragmentele puse de tine pe blog sunt superbe. Iar pozele alese sunt =p~ scoase din tipar sa zic asa. Tipul e "hot". :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place tipul :->
    Si citatele au fost foarte frumoase desi ar cam trebui sa astept, cat? 4 ani ca sa mi-o cumpar :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Din ce auzisem pana acum, imi cam formasem o parere nu prea buna despre cartea aceasta. Fragmentele acestea par insa mai amuzante decat ma asteptam, acum parca ma tenteaza sa incerc romanul...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită să încerci romanul...nu mai zic,când o să apară filmul ce.o să fie!!

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oh,doamne!Recunosc ca am citit cartea in engleza,dar sincera sa vreau vreau o recitesc.Mai intai trebuie sa imi fac rost de carte.Hmm..

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu eram prea hotarata daca sa cumpar cartea sau nu. Multumesc pentru citate! M-au ajutat sa ma decid. Cu prima ocazie o cumpar :)) Anastasia si Christian sunt adorabili:X:X Mi-a placut mult conversatia la telefon cand ea e in barul acela.

    RăspundețiȘtergere
  8. Citatele si recenzia ta m-au convins sa cumpar cartea :). Eram sceptica in privinta ei pentru ca am citit foarte multe recenzii care o criticau pe GR, dar acum sunt foarte curioasa.
    In ciuda faptului ca pare autoritar, Christian pare si bland, tandru si protector.
    Luni dau fuga la librarie si o cumpar ;)).

    RăspundețiȘtergere
  9. @Madalina's BooksSunt curioasa daca o sa-ti placa sau nu, deoarece e genul de carte pe care ori o detesti, ori iti place. Christian are o latura atat de frumoasa si captivanta, si mi-a facut mare placere sa citesc despre el. Desigur, are si parti foarte urate, dar parca contrasteaza cu grija, protectia, modul bland si cu faptul ca incearca sa schimbe ceva la el. Iti marturisesc ca se observa lipsa de experienta a scriitoarei, probabil stii ca aceasta carte a fost un fic intai, dar sunt multe momente intre ei atat de dragute si frumos descrise. Din cate am inteles e mai frumoasa cartea in engleza, deoarece traducerea noastra nu e asa reusita. Adica..unele expresii au fost traduse prea pornografic. In fine. Sunt curioasa ce impresie iti va lasa. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa ce o citesc o sa-ti las un comentariu cu parerea mea :). Sper ca nu e prea ingrozitoare traducerea. Abia astept sa o citesc :).

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumoase fragmentele! Desi nu ma intriga la inceput, cartea a inceput sa-mi placa...

    RăspundețiȘtergere
  12. cat de frumos.sunt profund placut impresionata.chiar acum cautam pe net sa vad la ce pret gasesc primul volum ca vreau sa-l comand,am gasit la 29,4 si am citit mai multe pareri despre carte:multi zic ca e foarte proasta si era cat p-aci sa renunt sa o cumpar,dar tu m-ai convins a trebuie sa citesc si restul cartii,nu doar fragmentele astea.Multumescc!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Cine doreste toate 3 volumele, traduse in romana, in format electronic(pdf), imi poate scrie la adresa de e-mail: januarysky@yahoo.com.

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua. Vand cartile 50 SHADES OF GREY in limba romana, format PDF si ePUB, la pretul de 1 Euro toate cele 3 volume. Cei interesati ma pot contacta pe adresa de mail: mmflorentyna@gmail.com.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna, am terminat si eu prima carte. Chiar nerita citita. Sunt tare curioasa ce se va intampla... El e perfect, ea e naiva... Lectie de viata pentru fetitele ca Anastasia...

    RăspundețiȘtergere
  16. Mi-am luat si eu primul volum inainte de Craciun, impreuna cu inca cateva carti, a fost mai mult din impuls deoarece nu citisem absolut nimic despre ea, nici macar nu stiam subiectul cartii. A doua zi pe la ora 6 am sa o rasfoiesc nitel, sa intele si eu de ce se agita lumea in halul asta. Ce pot sa spun... Nu am putut-o lasa din manaa!!!!Nu e o capodopera literara, vocabularul nu este unul foarte bogat, dar fascinatia si socul produs asupra cititorului te fac sa mai citesti un capitol.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu am citit toate cele trei volume..in afara faptului ca repeta prea des anumite cuvinte este un roman foarte interesant. Eu iubesc volumul 3. Este minunat.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!