vineri, iunie 15, 2012

”Hex Hall” și ”Captiv în labirint” în curând la Editura Litera!

Click pe titluri pentru a precomanda!

1.                            ”Hex Hall”de Rachel Hawkins                                 
Cu trei ani în urmă, Sophie Mercer și-a descoperit puterile de vrăjitoare, har moștenit de la tatăl ei, pe care mama, o simplă muritoare, l-a îndepărtat imediat după căsătorie. La balul de absolvire a liceului, Sophie atrage asupra ei atenția celor din jur printr-o vrajă care se termină foarte prost și este trimisă la Hex Hall, un fel de școală de corecție pentru așa-zișii copii Prodigium, adică vrăjitoare, zâne, magi, metamorfi, vârcolaci și, în mod excepțional, vampiri.
La sfârșitul primei zile la noua sa școală, Sophie are deja trei dușmani noi, este îndrăgostită lulea de un vrăjitor sexy, descoperă că are o colegă de cameră vampir, iar o fantomă înfricoșătoare o urmărește pretutindeni. Mai mult, curând, Sophie află că cineva îi atacă în mod misterios pe elevii de la Hex Hall.
Pe măsură ce secretele sângeroase se dezvăluie treptat, Sophie trebuie să se pregătească pentru cea mai mare amenințare pe care o are de înfruntat: o societate secretă, L'Occhio di Dio, al cărei scop declarat este exterminarea tuturor făpturilor Prodigium, și în special a ei.
Nu pierdeți continuarea!
Coperta originală:

2. Habar nu aveam când am văzut cartea asta pe site-ul Litera că e vorba de ”The Maze Runner” de James Dashner, o serie inedită pe care intenționam să o citesc în engleză. Nici nu aveam de gând să o prezint pe blog până când mi-am dat seama despre ce carte e vorba!

"Captiv în labirint" e primul volum dintr-o trilogie antiutopică situată de James Dashner într-un viitor neclar, rezultat al unui dezastru planetar. Volumul urmează toate regulile literaturii
distopiene: situarea acţiunii în viitor, prezenţa unei forme de opresiune socială, conformarea la anumite reguli cu excepţia unui personaj care încearca sa iasă din ordinea stabilită, o supraveghere constantă din partea unei puteri exterioare, memoria individuală înlocuită sau ştearsă.
Personajul principal, Thomas, se trezeşte într-un loc necunoscut numit Glade, amnezic şi înfricoşat, alături de alţi băieţi – toţi adolescenţi - aflaţi în aceeaşi situaţie. Aici descoperă, rând pe rand, că noua sa casă e de fapt un labirint uriaş, cu ziduri de piatră care se mişcă in timpul noptii, făcând rezolvarea sa aproape imposibilă; că în labirint se ascund nişte monştri-roboti – Dureroşii - care îi atacă şi îi determină să treacă printr-o Transformare
dureroasă; că sunt forţaţi să locuiască în Glade de către nişte Creatori despre care nu-şi amintesc nimic.Thomas şi tovarăşii săi, alături de Teresa - singura fată din întregul grup - trebuie să rezolve labirintul şi să găsească drumul spre casă cu orice preţ.
Coperta originală: 
Trailerul oficial al cărții:

5 comentarii:

  1. nici mie nu imi plac copertile, pacat caci cartile sunt superbe....copertile originale da sunt frumoase...dar astea no comment

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu tine. Copertile noastre sunt oribileee! :-<

    RăspundețiȘtergere
  3. uhh ce coperti urate!nici nu observasem ca ala e un labirint..si care-i faza la prima carte...e ceva gen..harry potter style,dar feminist si foarteee urat...
    descrierile cartilor imi plac...
    la hex hall mi se pare cam grabita actiunea acolo-isi face dusmani si se indragosteste din prima zi?mmm...

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm, mda nu par asa de interesante. Mie uneia nu-mi plac. Scuze daca supar pe cineva. Prima coperta hmm, dar a doua e total neinspirata. Nici nu credeam ca ala e un labirint. Ciorile alea le-am vazut din prima...Mda, nicio sansa sa le cumpar vreodata.Parerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  5. am vazut cartea la litera pe site...si daca nu ma atragea scrisul negru nici nu-mi dadeam seama ca e aceasi carte pe care o astept de mult:X...dar eu zic ca au distrus coperta:|..si sincer nu mi se pare o carte pentru copii de 11 ani din continut:-?..hammm..dar totusi sunt curioasa cum e..

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!