vineri, iunie 08, 2012

Autorul săptămânii la editura RAO - Alex Mihai Stoenescu

Image and video hosting by TinyPic
Biografie: 
Alex Mihai Stoenescu se naşte la 2 octombrie 1953 la Bucureşti, într-o familie de intelectuali cu veche tradiţie militară. Tatăl său, ofiţer inginer de aviaţie, îi oferă o educaţie germană, din care nu lipsesc lectura organizată (pe curente literare, genuri, specii) şi preocuparea pentru istorie. 
Din 1979 începe să scrie proze scurte, care nu văd însã lumina tiparului. 
După 1990, publică mai multe romane, printre care: Patimile Sfântului Tommaso d’Aquino, Noaptea incendiului, Misiunea dominicană, Armata, mareşalul şi evreii. Cărţile sale cu mare succes la public sunt, pe lângă acestea, şi cele cu subiect istoric şi politic: Interviuri despre Revoluţie, Istoria loviturilor de stat (4 vol.), Din culisele luptei pentru putere 1989–1990, apărute la Editura RAO.

Un comentariu:

  1. Mda, nu prea imi place mie istoria si deci nu sunt un fan al acestui autor.Oricum, cred ca exista un motiv pentru care a ajuns autorul saptamanii, nu?

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!