joi, mai 31, 2012

Editura Herg Benet - o șansă pentru tinerii scriitori!

Suntem mai mult decât încântate că am descoperit o editură foarte interesantă, Editura Herg Benet. Deși tânără, aceasta este aparte, deoarece a publicat și intenționează să publice în continuare creații ale tinerilor români, sau ale autorilor aflați la debut absolut, atât poezie cât și proză. Ni se pare un lucru uimitor că acordă credit tinerilor, că îi ajută în a-și forma o carieră ca scriitori, dacă au talent. 
După cum știți, blogul nostru promovează creațiile tinerilor, postează despre romanele, ficurile, poeziile voastre, și printre vizitatori avem norocul să avem parte și de voi, persoane talentate. Mulți dintre voi scrieți uimitor, și ne dorim să avem șansa cândva să aflăm că v-ați publicat prima carte. În plus, editura a organizat și un concurs anul trecut, în care primele 4 manuscrise cele mai bune au fost publicate, și urmează să îl organizeze și anul acesta. O să vă ținem la curent cu detalii când va fi momentul, și că îndemnăm să fiți curajoși, să aveți încredere în voi și în talentul vostru, și să vă trimiteți manuscrisele, deoarece nu aveți nimic de pierdut :)
Sprijinim cu mare drag activitatea Editurii Herg Benet, îi purtăm un mare respect și admirație pentru că publică romane ale tinerilor! De asemenea, ne dorim să promovăm mai des și cărți scrise de autori români.
Vom face în curând și o postare în care vă vom prezenta o parte a cărților publicate de ei, ca să vedeți cât de interesante și ce coperți frumoase au! Chiar astăzi am făcut un articol despre ”Ultima vrăjitoare din Transilvania. Vol. 1 – Contesa Aneke”, și ne bucurăm că mulți ați avut o reacție pozitivă la adresa cărții. 
În continuare vă invităm să citiți descrierea editurii, unde veți afla mai multe lucruri interesante!

Editura Herg Benet s-a înființat în septembrie 2010, propunându-și ca prin programul său editorial să sprijine abordările îndrăznețe și în întregime originale în literatura română, în special ale autorilor tineri și foarte tineri. În perioada 2010-2011, editura Herg Benet a publicat și promovat inclusiv titluri ale unor autori aflați la debut absolut, atât poezie cât și proză. Editura și-a atins obiectivul de a face cunoscute pe piața de carte autohtonă voci noi, puternice, cu o scriitură originală, excelent coordonată cu literatura universală actuală de cea mai bună calitate, voci girate de marii autori ai momentului.
La numai un an și jumătate de la înființarea editurii, programul editorial Herg Benet a primit încurajări entuziaste în majoritatea revistelor culturale autohtone, precum și remarci generoase legate de calitatea și aspectul grafic al cărților publicate, ca și pentru criteriile după care sunt selectați autorii.
În perioada iunie – septembrie 2011, Editura Herg Benet, în colaborare cu Casa de Editură max Blecher, a organizat prima ediție a concursului de debut Herg Benet – Max Blecher, secțiunile poezie și proză. Juriul format din Ioan Es. Pop, Liviu Antonesei, Dan Coman, Radu Vancu și Răzvan Țupa a ales patru manuscrise câștigătoare din cele aproape 200 primite, ce au fost premiate prin publicarea la Editura Herg Benet, respectiv Casa de Editură Max Blecher. Editura Herg Benet își propune să organizeze în 2012 cea de-a doua ediție a acestui concurs și să îl transforme într-o tradiție pe piața de carte prezentă.
Editura Herg Benet a întreprins un turneu național de promovare a autorilor, turneu intitulat ”Exerciții de rebeliune”, ce a cuprins orașele Brașov, Târgu Mureș, Cluj. Oradea, Alba-Iulia, Sibiu, Baia Mare, București, Timișoara și Iași.

8 comentarii:

  1. Am auzit de editura asta- chiar doamna mea diriginta mi-a spus ca un fost elev- foarte talentat- de-al ei a fost publicat la editura aceasta ( scrie poezii, e un fel de idol de-al meu:X)
    Vad in editura aceasta o sansa pentru mine, pentru noi, voi, toti- de la mic la mare. Cu siguranta, in timp, va creste si va ajunge cunoscuta- pentru ca va publica multe talente, sunt sigura:)

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am mai auzit de ea,dar ma tenteaza sa trimit si eu ceva...desigur trebuie sa scriu ceva mai bun intai...
    m-am uitat putin pe site-ul lor,am vazut carti dragute si ieftine acolo;;)

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am auzit de Editura, si ma bucur ca promoveaza cartile autorilor tineri, romani. Eu, din pacate, sunt prea mica pentru o carte asa ca ma rezum deocamdata la scrisul pe Internet :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar este o veste foarte buna!
    pentru noi toti, cei pasionati de scris!
    cu siguranta voi participa!

    RăspundețiȘtergere
  5. dragut, bravo lor insa nu stiu cati vor avea curajul sa trimita :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Este o editura interesanta pentru ceea ce au intentionat sa faca si au reusit. Apy eu voi avea curajul sa le trimit un mail sa discut cu ei.
    N-am auzit de editura pana acum dar multumesc pentru articol, voi lua legatura cu ei .
    Un lucru bun pentru talentatii romani, deci e prima de care aud asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate cand voi vrea sa public prima mea carte, voi lua legatura cu ei sa vad ce pot face. Ah, vise mari :))

    RăspundețiȘtergere
  8. wow..un lucru minunat pentru cei care indragesc sa scrie ..desi nu sunt una dintre ele...voi citit creatile lor cu multa bucurie:D

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!