luni, aprilie 09, 2012

The rest is still unwritten (30)

Adriana ne-a trimis citate "Dincolo de amurg" de Antonia. Cu siguranță Antonia va aprecia asta. Mulțumim pentru citate, Adriana.

« - Bella vrea o luna de miere reala!
Zâmbetul lui sovai cand realizarea a început sa-l lumineze.
- Vrei sa spui…?
Am oftat si inchizandu-mi ochii, am dat din cap, confirmand.
- Oh, murmura lasandu-se pe spate, în scaunul sau. Este posibil?
- Asta e ceea ce trebuie sa stiu.
- Asta trebuie sa stii? s-a uitat în sus la mine. Oh, da. Ei bine… El ezita, frecandu-si barbia cu degetul mare. Ei bine, fiule, atunci când un barbat si o femeie se iubesc…
- Cred ca amândoi stim ca nu am nevoie de aceasta explicatie, am mormait atingandu-mi tampla cu degetul aratator. »

« Era posibil s-o iubesc pe Bella in acest fel fara s-o ranesc? Instinctul meu imi spunea sa stau departe de astfel de incercari. Atât de mult timp am crezut ca eram incapabil de a-i da acest tip de relatie cat timp ea era înca umana… Oare sa fi gresit in tot acest timp? Oare nu mi-am acordat suficient credit?
- Poti sa-mi spui cum e? Am întrebat.
Carlisle isi arcui o sprânceana. “Credeam ca ai spus ca ai înteles mecanica.”
Mi-am dat ochii peste cap »

« - Vreau ceva sigur, i-am explicat, ceva de incredere, ceva care s-o protejeze, daca se intampla vreun accident.
- Cu “norocul” Bellei, chiar ca trebuie sa ne gandim serios la ce masina luam, chicoti Rosalie.
Era adevarat. Bella parea a fi un magnet pentru pericole. Am scanat prin imaginile de pe desktop-ul computerului, impresionat ca tehnologia avansase mult si aveam totusi de unde alege.
- Ce mi-ai sugera? am întrebat-o pe Rosalie, cu adevarat curios sa aflu care era ideea ei privind masina potrivita pentru Bella.
Rosalie ofta usor si se apleca peste mine, incepand sa tasteze.
- Potrivita, nu crezi? ma intreba ea lasandu-se pe spate, aratand-mi desktop-ul cu un zâmbet satisfacut.
Pe desktop stralucea imaginea unui automobil negru elegant. Am citit specificatiile tehnice ale masinii de patru mii de lire sterline – geamuri rezistente la proiectile si un blindaj de doua tone, sistem de stingere a incendiului. »

« Un Mercedes Guardian, repeta Bella. Parea s-o multumeasca ideea, dar peste o clipa izbucni intr-un acces de ras. Eram cu totii confuzi, uitandu-ne la ea.
Ea se îndrepta si jucaus ma batu pe piept.
- Doar tu puteai sa alegi o masina cu un nume atat de ridicol, a chicotit ea.Lasa-ma sa ghicesc, are o camera video instalata astfel încât sa poti fi cu ochii pe mine? »

« - Poti sa opresti un elefant doar ignorandu-l? am murmurat.
- Elefant? Ce elefant? Se intoarse Emmett uitandu-se printre copaci.
- Este o metafora, idiotule, chicoti Jasper.
- Da, stiam asta, insista Emmett, frecandu–si ceafa. »

« - Vrei sa spui? întreba el, uimit. Nu se poate, in niciun caz! Eu nu cred ca te gandesti la asta…clatina el din cap.
- Emmett, il mustra Jasper.
- Nu, vreau sa spun…haide, argumenta Emmett. Aceasta este Edward despre care vorbim. “Vesnicul virgin” »

« Stii, se obisnuieste ca tatal sa vorbeasca putin cu mirele, inainte de ceremonie, sa-i mai dea cateva sfaturi, cuvinte intelepte…
-Sfaturi? Am arcuit o sprânceana la el.
-Doar pentru ca le-ai vazut si auzit pe toate prin abilitatea ta, nu înseamna ca iti vei aminti atunci când vei avea nevoie de ele. Sunt doar câteva lucruri pe care as vrea sa ti le spun. Mici samburi de cunostinte care te vor ajuta sa pastrezi o casnicie plina de iubire si intelegere.
-Ai tinut acest discurs si lui Emmett? l-am intrebat ranjind.
-Desigur,ranji si el, la randul lui, usor modificat, binenteles.
Am fluturat o mâna si dand din cap, l-am indemnat sa continue.
-Cel mai bun sfat pe care ti-l pot da, este ca, in viata mereu trebuie sa ti cont de partea frumoasa a ei. Majoritatea barbatilor uita de sfaturile date si, mai degraba, prefera sa invete din greseli. Si tu, fiule, nu reprezinti o exceptie, chicoti Carlisle. O parada de amintiri trecu prin mintea lui, unele dintre ele, nefiind cele mai bune moment ale mele. Cheia este sa nu permiti dificultatilor vietii sa distruga afectiunea si iubirea. Aminteste-ti de ceea ce este cu adevarat important, de iubirea pe care o traiesti cu Bella, pentru ca la sfarsitul zilei, asta e tot ceea ce trebuie sa conteze.
- De fapt, asta e chiar un sfat bun, am zambit.
-Stiu ca aceasta viata e dificila, dar eu nu-ti pot spune cat de bucuros sunt sa vad ca ti-ai gasit un loc, ca ti-ai gasit fericirea. Aminteste-ti mereu acest sentiment si pastreaza-l mereu cu tine.Carlisle se intinse spre mine, laundu-mi mana si zambindu-mi cu caldura.
-Multumesc Carlisle, tata, i-am spus, cu emotie in glas. »

3 comentarii:

  1. dragute citate pare un fic dragut

    RăspundețiȘtergere
  2. wow!!! ce surpriza! Adriana, multumesc mult pentru asta! si, da, Alex, chiar apreciez asta! nu ma asteptam la asa ceva si ii multumesc Adrianei. Ma bucur ca, desi, poate nebunia Twilight e cam pe sfarsite, cineva inca mai citeste si apreciaza ficul. Ma bucur sa vad ca, Dincolo de amurg, Zori de zi rasturnat(adica scris din perspectiva lui Edward) inca mai place, inca mai e citit si inca mai starneste interesul.
    Inca o data, multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Antonya, nu ai de ce sa-mi multumesti, mi-a facut placere :D E un fic frumos, iar tu esti o scriitoare talentata :D Placerea a fost de partea mea :*:*

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!