duminică, aprilie 01, 2012

Mesaj de scriitor (3)

Suntem foarte încântate să vă prezentăm următorul interviu, pentru că nu am avut niciodată o scriitoare care să se implice atât de mult în răspunsurile date întrebărilor noastre, şi să-şi "pună sufletul pe tavă", la urma urmelor, în faţa noastră, a cititorilor. Suntem mai mult decât onorate şi încântate că astăzi vă prezentăm un interviu cu C.C Hunter, o scriitoare excepţională şi o persoană incredibil de drăguţă!

1. De unde îți vin informațiile sau ideile pentru cărțile tale?
Asta e o întrebare genială. Știi, asta este una din întrebările cele mai frecvente, așa că am avut șansa să mă gândesc la ea o perioadă de timp. Și asta e ceea ce am învățat: îmi vin ideile de peste tot. Îmi vin din tot felul de fragmente din conversații pe care le aud când sunt la cumpărături, îmi vin de la știrile auzite la TV, și chiar de la familie sau de la prieteni. Cred că foarte mulți scriitori sunt la fel - ne luăm ideile, inspirația din viața noastră. Acum, desigur, trebuie să sucim ideile puțin ca să le potrivim, dar de aici se naște nucleul unei idei. Vreau să spun, nu cunosc niciun vampir, vârcolac, shape-shifter ( cei-ce-își-schimbă-forma) , zână din basme, sau vrăjitoare - sau cel puțin, nu cred asta. Dar emoțiile ce le trăiesc personajele, acestea sunt bazate pe emoțiile pe care ori le-am simțit eu, ori cineva apropiat mie.
De exemplu, Miranda, care este colega de cameră și cea mai bună prietenă a lui Kylie, este o vrăjitoare dislexică, ale cărei vrăji nu funcționează cum trebuie. Si eu sunt de asemenea dislexică, așa că știu cum se simte Miranda, când încurcă treburile. Apoi mai este și Kylie, ai cărei părinți divorțează imediat ce Născută la miezul nopții începe. Când am avut 16 ani, părinții mei s-au despărțit de asemenea. Am folosit o mulțime de mici astfel de detalii în cartea mea, și cred că prin îmbinarea realității cu ficțiunia, cartea devine o lectură mai bună.

2. Este un anume mesaj în cartea/cărțile tale pe care vrei ca cititorii să-l înțeleagă?
Bună întrebarea. Normal, nu încep prin a scrie un mesaj în cărțile mele, dar pentru cărțile din seria “Shadow Falls”, cred că mesajul este diferit și unic pentru fiecare în parte. Ar trebui să învățăm să acceptăm - apoi să ne învățăm pe sine - chiar așa cum suntem.

3. Care este tema ta favorită despre care scrii și care este personajul tău favorit?
Oh, asta e o altă întrebare bună. Una din temele mele favorite din seria “Shadow Falls”, este cât de important este a privi dincolo de “diferențele pe care le vedem unii la alții, și să le acceptăm așa cum sunt ( și să ne acceptăm pe noi înșine) pentru cine sunt ( și pentru cine suntem), nu pentru ce sunt ( sau pentru ce suntem). Una din scenele mele favorite din Născută la miezul nopții este aceea în care Kylie îi oferă sângele ei Dellei. Scena aia a fost grea de scris pentru mine - nu pentru că a fost o scenă dificilă pentru personaje, dar emoțiile chiar m-au prins. Mă gândesc la scena aia ca la punctul de unde Kylie crește ca o persoană, la fel ca și relația ei cu Della.
Acum, cea de-a doua parte a întrebării tale. Oh, wow. Vrei să spui că trebuie să aleg un singur personaj ca favorit? Sincer, nu cred că pot. Vreau să spun, o iubesc pe Kylie, dar, de asemenea iubesc toate celelalte personaje. Ce părere ai despre asta, în schimb - personajul despre care mi-ar place să aflu mai multe este Holiday, consilierul taberei. Asta este din cauza felului în care ea este. Holiday are un trecut interesant, și de abia aștept să aflu mai multe despre aventurile ei de dinainte să vina în “Shadow Falls” ( Apropo, acum scriu cartea a patra, și aflu mai multe despre Holiday și familia ei).

4. Ca și copil, ce voiai să devi când “creșteai mare”?
Asta este o altă întrebare grea. Aud foarte des povești despre alți scriitori care susțin că au fost născuți cu un pix în mână. Spun că au muncit la partea a doua din prima lor carte în timp ce așteptau ca cordonul ombilical să cadă. Aș vrea să pot spune asta și despre mine, dar, păi ei bine, aș minți.
Vezi, eu nu am avut un stilou în mână la naștere. Și chiar dacă aș fi avut, n-aș fi știut cu care mână să-l țin deoarece sunt dislexică și încă nu știu să fac diferența între stânga și dreapta mea. Foarte des glumeam când aveam douăzeci și trei de ani și recunoșteam că tot timpul mi-am dorit ca imaginația mea sălbatică să fie transferată pe hârtie - căci nu puteam spune pe litere cuvântul “scriitor”. Asta chiar este vina soțului meu - decizia mea de a fi o scriitoare, vreau să spun. El m-a întrebat dacă vreau să merg la facultate și să devin o profesoară. ( Nu dau vina pe el pentru că m-a întrebat asta - iubesc să predau altora despre arta scrisului, și mi s-a spus că aș face o treabă foarte bună la asta). Dar întrebarea lui m-a făcut să mă gândesc, ei bine, dacă scrisul este ceea ce aș fi vrut să fac, chiar dacă știam că va fi mult mai greu decât restul.
Dar chiar dacă nu am vrut să fiu scriitoare când am fost copil , tot timpul am știut că am fost o povestitoare. Sunt din Alabama și poveștile populare din sud au o bine-meritată reputație pentru povestirea basmelor, a poveștilor. Dă-mi un microfon și pune-mă în fața unui public, și sunt în elementul meu. Ceea ce nu știam, până ce nu am încercat, este că puteam să iau toate poveștile astea din capul meu, și să le pun pe hârtie. Și nu mă supăr să recunosc că să învăț arta scrisului a fost , probabil, unul dintre cele mai grele lucruri pe care a trebuit să le fac. Dar, sunt foarte fericită că am încercat. Am fost atât de norocoasă să am o carieră ca scriitoare, încât nu-mi pot imagina ce aș putea face altceva.

5. Ce cărți citești acum?
Acum, scriu mai mult decât citesc. Sunt sub termenul limită la terminat “Shadows at Moonrise”, cartea a patra din seria “Shadow Falls”, și asta nu prea îmi dă mult timp să citesc, din păcate. Dar iubesc să citesc, și, de obicei, citesc noaptea, înainte să merg la culcare. Mă ajută să mă refac după o zi lungă la calculator. Chiar acum, citesc Vanish de Sophie Jordan. Este o lectură minunată, și o serie minunată.

6. Un mesaj pentru cititorii din România:
În primul rând, aș vrea să vă trimit o îmbrățișare-mulțumesc tuturor cititorilor din România. Voi sunteți absolut cei mai tari, și sunt atât de fericită că vă place seria mea Shadow Falls. Am o mulțime de aventuri minunate plănuite pentru Kylie și prietenii ei, așa că stați pe poziții!
C.C. Hunter a crescut în Alabama, unde a prins greieri, a alergat desculță, și a salvat regulat potențiali prinți, în formă de broaște, ajutată de frații ei. Azi, ea încă este fascinată de greieri, în mare parte a timpului poartă pantofi, și și-a îndreptat atenția către salvarea mamiferelor. Acum trăiește în Texas cu cele patru pisici salvate, un cățel, și un soț prinț, care, apropo, nu este un broscoi. Când nu scrie, citește, își petrece timpul cu familia ei, sau "trage" lucruri cu o cameră de filmat, nu cu o armă.
C.C. Hunter este un pseudonim. Numele ei real este Christie Craig și scrie  de asemenea, povești romantice-comice-pline de suspans pentru Grand Central. www.christie-craig.com
Contact: cc@cchunterbooks.com

Kylie Galen e o adolescentă ca oricare alta – are probleme cu părinţii, nu face parte din grupul fetelor populare din liceu, iar iubitul a părăsit-o pe nepusă masă.
De parcă viaţa nu i s-ar fi părut suficient de complicată, este urmărită pretutindeni de un bărbat pe care doar ea se pare că-l poate vedea.
Într-o seară, Kylie ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta îi va schimba viaţa pentru totdeauna.
Mama ei o trimite la Shadow Falls – o tabără pentru adolescenţi cu probleme. Însă la doar câteva ore după sosire, devine evident că toţi colegii ei au mai mult decât nişte simple „probleme”. Aici, în Shadow Falls, vampirii, vârcolacii, metamorfii, vrăjitoarele şi zânele se antrenează umăr la umăr – învaţă să-şi stăpânească puterile, să-şi controleze magia şi să trăiască în lumea normală.
Kylie nu a simţit niciodată că aparţine acelei lumi, dar, cu siguranţă, locul ei nu este nici aici, alături de o grămadă de ciudaţi paranormali. Sau este oare? Aceştia insistă că face parte dintre ei şi că a fost adusă în tabără dintr-un motiv anume.
De parcă viaţa ei n-ar fi şi aşa suficient de complicată, intră în scenă Derek şi Lucas. Derek vine din neamul zânelor şi este hotărât să devină iubitul lui Kylie, iar Lucas este un vârcolac teribil de arătos, de care Kylie e îndreptăţită să se teamă. Derek şi Lucas sunt cât se poate de diferiţi, însă amândoi au o puternică influenţă asupra ei.
Cine îi va câştiga oare inima? Şi pentru cât timp?
Deşi Kylie nu este sigură pe mai nimic, un lucru devine dureros de clar – locul ei e în Shadow Falls…
Mai multe informatţii despre seria Shadow Falls şi autoare, puteţi afla accesând site-urile www.cchunterbooks.com şi www.facebook.com/ShadowFallsSeries.
* Datele despre autoare și cărți au fost preluate de pe site-ul Leda.

Puteţi urmări aici trailerul cărţii:
THANK YOU SO MUCH, C.C., YOU ARE AN AMAZING PERSON !

Aşteptăm, neapărat,cât mai multe comentarii.â! Un interviu aşa drăguţ merită, nu?

P.S. Deşi eu am luat interviul, nu îmi aparţine mie munca de a fi fost postat pe blog şi de a-l putea voi citi acum. Aş vrea să le mulţumesc fetelor, Adriana, şi Alexya, căci ele s-au ocupat de traducere, de tot!!

23 de comentarii:

  1. C.C. Hunter e cea mai draguta autoare, pentru felul in care a raspuns la interviu. Nu multi raspund atat de sincer si elaborat intrebarilor, iar asta e ceva demn de admirat la ea, ca si-a facut timp sa raspunda asa cum trebuie. Abia astept sa citesc 'Nascuta la miezul noptii', sa vad cum e...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt uimita, a fost atit de sincera. Pare a fi o persoana foarte deschisa si sociabila.

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt surprinsa ca a fost atat de deschisa cu noi si ne-a spus asa multe desprea ea chiar e de apreciat.

    RăspundețiȘtergere
  5. vad ca a avut timp sa se gandeasca,nu gluma:)
    de abia astept sa citesc cartea,ce-i castigata la concursul vostru:D

    RăspundețiȘtergere
  6. Waw ! CATE LUCRURI INTERESANTE POTI AFLA DE LA O SCRIITORE !
    A fost foarte draguta sa dea niste raspunsuri asa de ... deschise , si chiar apreciez o persoana care se deschide in fata altora asa de .. firesc . ( Cred ca ma identific cu ea :D , din aceasta perspectiva )

    RăspundețiȘtergere
  7. wow! este o scriitoare, o prietena, ... are cele mai bune calitati

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand am citit interviul, am ramas de-a dreptul uimita; mai ales ca tocmai terminasem de citit cartea ei ( foarte buna!!). Credeti-ma , e o carte care merita citita, te indentifici cu personajele, si simti ca, intr-adevar, indiferent ca sunt vampiri, varcolaci sau vrajitoare, semeni cu ei :))
    Autoarea este la fel ca in carte; citind interviul, parca am citit un capitol nou din urmatoarele ei carti ( pe care le astept cu sufletul la gura :-ss), este nu doar dulce, sincera, amuzanta, este o invingatoare, si o admir pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu am dat comentariul de mai sus, imi cer scuze, sunt pe un calculator nou si imi merge greu, nu ma descurc deloc! :(

    RăspundețiȘtergere
  10. Abia astept sa citesc cartea ei..:).

    RăspundețiȘtergere
  11. Abia astept sa citesc cartea ei..:).

    RăspundețiȘtergere
  12. Stii , nu ai crede , ca scriitori citesc carti aparute atat de noi . Eu imi imaginam ca ei citesc doar clasici , dar trebuie sa stie si ei ce e la moda acum , nu ? :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Pare foarte de treaba scriitoare, iar cartea e pe lista mea de dorinte.

    RăspundețiȘtergere
  14. Wow nu mi-am imaginat in viata ca ceva poate fi asa din suflet.Am citit doar primul rasopuns de la prima intrebare si deja am o nuvela de scris aici .Adica, o vad mereu pe sora mea cum se chinuie sa-si scrie cartea ,care va zic e o idee atat de originala ca m-a lasat praf. Am citit primele 3 capitole extrem de lungi.Cate detalii mici din viata ei erau implicate in carte.La asta cred ca se refera o carte din munca si SUFLET. Adica este logic,nu?

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce chestie adica eu sunt sigura ca am furat cuvintele de peste tot de cand m-am nascut(nu numai de la stiri si tembelizor ) incepand cu ma-mi. Sau ta-ti? asta nu stiu :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Wooow ce tare adica sincer ne-a dat detalii de cartea a patra.Desi aceasta este inca o serie pe care nu am citit .
    Dar Doamn e serios .Adica tema si anume ,, a privii dincolo de diferente" mi-a dat ceva de gandit in sensul ca acum cateve zile chiar m-am purtat umpic cam(Urias de rau) rau cu o fata doar pentru ca avea un obicei ciudat si arata umpic cam ciudat.Si sincer imi pare chiar rau :(((

    RăspundețiȘtergere
  17. Intr-un fel este trist faptul cu dislexicul insa este un caz fericit din partea mea.A avut un inceput umpic cam clatinat din ce povesteste autoarea ,dar se vede ca totul adecurs bine pana acum.
    Mai ales ca multe multumiri ar trebuii sa-i acordam mai intai sotului deoarce daca nu ar fi fost el ea nu ar fi inceput sa scrie :)) frumos,ce pot zice?

    RăspundețiȘtergere
  18. ce tare si eu sunt obsedata de animalute mici si mai ales insecte :)) Adica eu am patru pisicute ce le-am salvat de la moarte.mama lor a fost omarata si a trebuit sa-i hranim si bine inteles sa-i ajutam sa-si faca nevoile.Acum sunt mari frumosi v-as trimite poze sun adorabili. Lyly(e baiat dar i-am pus numele de lyly de la liliac deoarece mereu cand sugea din biberon isi misca urechile intr-un mod ciudat) Misu( a murit din pacate,a fost prins de niste caini de pe deal,de aceea ii inchidem pe pisoii noaptea in casuta de vara) Tom(care este cel mai pieptos si frumos dintre toti dar si cel mai mofturos) si Pusa (singura fetita)
    Bine la apartament mai am un pisoi numit tot Tom(are ochii negrii si blana neagra. iar la vila am un pisoi Max si unul Lulu ,amandoi cu blana neagra si ochii verzi.Scriu nuvele acum. oricum toti sunt in regula mai ales cei patru pisoiasi,Pe fetita am sterilizato iar pe baieti i-am castrat si avem mare grija de alimentatia lor zilnica :)) Am sris cam mult dar din suflet :)

    RăspundețiȘtergere
  19. Doar acum am vazut trailerul cartii. Mi-a intarit dorinta de a citi cartea!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. waw , De !
    Nu stiam ca sora ta scrie o carte !
    O publica pe un blog , ceva ? fiindca as fi curioasa sa o citesc

    RăspundețiȘtergere
  21. La inceput , cartea nu m-a impresionat cine stie ce , insa mi-am dat seama ca merita sa o am in biblioteca .

    RăspundețiȘtergere
  22. Momentan , cartea aceasta se alfa pe locul 2 in lista mea de " MUst have " , pe prima pozitie clasandu-se " Rapirea "

    RăspundețiȘtergere
  23. Stiu ca , probabil am innebunit pe toata lumea cu obsesia mea pt cartea " Rapirea " ( volumul 2 )
    Cel mai mult pe Alexya si Krisz :D insa chiar mi-o doreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc !!!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!