duminică, aprilie 22, 2012

CUPA CĂRȚILOR - ETAPA I - RUNDA 3 - Vampirii Sudului VS Georgina Kincaid


Vampirii Sudului de Charlaine Harris

Număr volume: 12 (Serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 11
An apariție: 2007
Editura: LEDA

Iniţial am crezut că va fi foarte uşor să prezint seria Vampirii Sudului. Adică cine n-a auzit de ea?? Dar nu este deloc aşa. Tocmai pentru că este atât de populară, o prezentare care să îi evidenţieze toate calităţile mi se pare aproape imposibilă.
Cu o oarecare stângăcie, iată că păşim şi în Bon Temps, Louisiana, în lumea creată de Charlaine Harris, în care vampirii nu mai sunt creaturi misterioase ale nopţii ci cetăţeni cu acte în regulă, plătitori de taxe... nocturni, ce-i drept. Şi pentru a se integra cât mai bine în rândul oamenilor, au inventat True Blood, o băutură sintetică înlocuitor de sânge uman. Dar ca şi în cazul oricăror cetăţeni obişnuiţi, avem de-a face cu diverse tipologii: unii sunt vecinii perfecţi, despre care apropiaţii nici nu ar fi crezut că sunt vampiri, alţii sunt la limita legii sau chiar o încalcă.
Dar dacă vampirii nu creează probleme, sigur se vor găsi oameni care o vor face. Suntem în mijlocul Sudului şi obiceiul de a „vedea” diferenţele dintre noi nu s-a pierdut.
O cunoaştem pe Sookie Stackhouse - chelneriţa simpatică de la Merlottes – o fată tipic sudistă, o sweetheart, care are ceea ce ea numeşte o disabilitate: citeşte gândurile. Şi-a petrecut întreaga copilărie încercând să se ferească de gândurile altora şi tocmai de aceea nici nu a reuşit să îşi întemeieze o familie. E greu să îţi alegi un soţ când ştii exact ce gândeşte J. Dar îşi iubește viaţa şi slujba şi totodată este fascinată de vampiri. Are ocazia să şi cunoască unul, în momentul în care vampirul numit Bill (!) pășeşte în bar. Sookie descoperă cu fascinaţie că nu poate auzi şi gândurile vampirilor și tocmai de aceea se apropie din ce în ce mai mult de ei.
Din bunătate şi poate puţină naivitate, ea intră în jocul luptelor lor pentru putere, lucru ce îi schimbă total viaţa liniştită pe care o avea şi astfel îi va fi dezvăluită o lume pe care oamenii obişnuiţi nici nu şi-o pot imagina.
Deşi vampirii sunt singurele fiinţe supranaturale care au ieşit „la lumină”, ei nu sunt nici pe departe singurele creaturi din lume.
Chiar lângă Bon Temps locuieşte o comunitate de vârcolaci, însuși Sam, patronul barului Merlottes este metamorf şi să nu uităm vrăjitoarele şi zânele. O întreagă pleiadă de personaje mitice a căror lumi se întrepătrund, se influenţează şi toate îşi lasă amprenta asupra vieţii lui Sookie.
Sookie este o protagonistă extraordinară. Simpatică, plină de vitalitate, excentrică şi cu o fire puternică, fără a fi încăpăţânată. Este cu siguranţă una dintre cele mai bune eroine din cărţile cu vampiri pe care le veţi întâlni.
Atitudinea ei se schimbă de-a lungul volumelor, căpătând o maturitate pe care în primele cărţi nu o veţi găsi. Veţi suferi alături de ea şi vă veţi bucura de micile ei plăceri.
Bill poate părea bărbatul perfect pentru Sookie, cel puţin până când aceasta află că... doar nu o să vă spun totul, nu?
Nu putem să îl uităm pe Eric Northman, preferatul multora dintre voi (şi al meu, recunosc!), care o place pe Sookie... în felul lui. Vampir de 2000 de ani şi prinţ viking pe deasupra, încrezut, autoritar şi elegant, Eric este omul care spune lucrurilor pe nume, fapt care îl face nesuferit în ochii personajelor, dar şi ai cititorilor. Cu toate astea el reuşeşte să ne demonstreze că aparenţele înşeală, fiind cel care mereu o apără din umbră sau făţiş pe Sookie şi cel care îşi riscă viaţa pentru ca ea să fie în siguranţă.
Avem parte de un trio amoros care, pe parcurs, îşi schimbă coordonatele şi totodată este condimentat de apariţia în peisaj a altor personaje masculine potente.
Personajele secundare, meteorice sau prezente mereu, sunt puternice, bine conturate și au un cuvânt greu de spus. Trăirile, loialitatea sau jocurile lor conduc acțiunea pe noi și noi planuri.
Vampirii sudului satisface atât cititorii pasionaţi de paranormal, romance şi dramă, cât şi pe cei care îşi doresc acţiune şi mister. Stilul este unul antrenant, care justifică pe deplin calitatea de bestseller a seriei.

Trebuie să votaţi Vampirii Sudului pentru că autoarea a creat un echilibru perfect între acţiune, mister, suspans şi paranormal romance, realizând o serie de succes mondial. Descrierea personajelor este atât de bine făcută, încât veţi avea impresia că îi cunoaşteţi personal. Deşi este o serie lungă, fiecare volum prezintă o situaţie nouă; nimic nu se repetă, noi aventuri, noi drame şi noi personaje sunt aduse în lumea ciudată şi atrăgătoare a supranaturalului.
("Bibliophile Mystery")
***
Georgina Kincaid de Richelle Mead

Număr volume: 6 (serie incompletă)
Volume apărute în Romania: 5
An apariție: 2010
Editura: LEDA

Cine nu ar fi entuziasmat să afle cât mai multe despre misterele pe care le ascunde noaptea ca o mamă care își apară puii de micile bestii, oamenii? Cu siguranță suntem toți foarte curioși și extaziați de necunoscut.
Veţi descoperi datorită lui Richelle Mead ceva nou și foarte palpitant, o specie despre care niciun autor nu a vorbit până acum la noi. Este vorba de sucubi, niste ființe malefice care au fost lăsate să plece din iad cu scopul de a colecta sufletele cele mai pure pentru a le pângării într-un mod foarte delicios şi decadent, făcându-i să trăiască după principiul hedonismului. 
Georgina Kincaid, personajul principal din seria cu același nume, este un sucub extrem de atrăgător care poate să își schimbe forma corpului după fanteziile bărbaților. Orice plăcere vinovată care o ai în sufletul tău o descoperă, transformând fantezia în realitate. Nu e nicidecum o damă de companie. E un sucub care trăiește cu ajutorul energiei pe care o colecteaza de la sufletele decăzute în păcatul trupesc.
Oricât de malefică pare Georgina prin natura ei demonică, veți observa că însăși demonii pot plânge. Ca orice creatură malefică, înainte să devină un sucub simpatic, a fost un simplu om. Era o fată care a greșit crunt și a vrut să își spele păcatele pentru a putea trăi în continuare. Nu i-a răspuns însă un înger la rugămințile sale, ci un drăcușor, astfel ajugând să încheie un contract cu iadul, prin care a devenit slujnica lui pentru eternitate.
După multe decenii, ea încă regretă alegerea pe care a făcut-o în acel moment de răscruce. De ce? Georgina e însăși o antiteză. E o ființă malefică, dar e extrem de bună. Ironia sorții, nu? Conștiința ei e încărcată cu toate sufletele bune care sunt pângărite de ea. Nu poate să nu urască blestemul care e sigilat pe eternitatea ei. După atâtea decenii, urăște că nu poate iubi sau să fie iubită la rândul ei în  adevăratul sens a cuvântului. Nu poate să se desfete cu trupul iubitului ei, nu poate să aiba proprii ei copii , care să fie centrul universului ei.
Chiar dacă durerea este imprimantă în inima ei, ca o cicatrice, ea își continuă viața cu stil și șarm. Prietenii ei nemuritori Peter, Cody, Hugh, cei trei crai de la răsărit care sunt varianta iadului, necenzurată, îi sunt alături tot timpul. Se integrează cu ușurință în lumea umană, ducând o viață dublă: pe zi e o simplă angajată la o librărie, iar seara, când misterul se așează în fiecare colțișor, e un sucub pasional care își așteaptă prada pentru a o seduce.
Pe lângă asta, problemele se țin scai de ea, de cele mai multe ori pornind într-o “aventură” ce-i întrece puterile de femeie sexy, de nestăpânit, investigând atacurile care se petrec în lumea nemuritorilor din Seattle.
Nu era destulă amenințarea ce umbrea viața bietelor creaturi malefice, va trebui să se mai descurce și cu problemele din viața ei sentimentală care a crezut că a fost oprită cu multe decenii în urmă. Apar, nu unul, ci doi bărbați foarte diferiți din multe puncte de vedere, având doar un lucru în comun : atracția ce o exercită asupra Georginei. Unul dintre bărbați e nimeni altul decât însuși scriitorul ei favorit, Seth, căruia îi adora toate cărțile pline de aventură, combinată cu adrenalină și erotism, fiind în realitate o persoană timidă, cu o doză enormă de bunătate îmbuteliată în sufletul lui. Cine e atunci al doilea seducător? Cu siguranță are și diplome în cazul acesta deoarece e romantic, senzual, încăpățânat și curajos… si într-un cuvânt e Roman, un fermecător profesor de lingvistică si un  excepțional dansator. Doi bărbati, două fructe interzise. Ce spuneai, Georgina, ți-e foame?:)) Oare din care se va desfăta?

Trebuie să votați "Georgina Kincaid" pentru că este o serie scrisă într-un mod inedit și captivant de talentată scriitoare, Richelle Mead, construind cu ușurinta lumea misterioasă a sucubului Georgina și a eternității ei palpitante plină de intrigi și suspans. O veți îndrăgi de la prima vedere pe Georgina, iar după ce veți cunoaște caracterul ei unic, o veți iubi pentru totdeauna. Veți leșina împreună cu ea după Seth și Roman, și o veți ajuta să găseasca nemernicul care îi zdrucina viata nelipsită de pericole.
("Walking on Letters")




Puteți vota până pe 24 aprilie ora 24.00.
* Cupa Cărților e parte a Campaniei "Viața Cărților - Sustineți piața de carte din Romania"

Click AICI pentru a vedea rezultatul la runda 2 - Culorile Dragostei VS Sânge Albastru

24 de comentarii:

  1. ulala ce chestie si mai greu :)) mereu am auzit de aceasta georgina Kincaid dar sincer nu stiam ce-i cu ea insa cand am citit despre ea,wow chiar ceva mai original:)

    RăspundețiȘtergere
  2. desi imi era aproape imposibil sa comapr true blood cu Georgina Kincaid .Din vampirii sudului am citit primele 3 carti,din Georgina Kincaid niciuna :) asa ca am mers cu vampirii sudului :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Off debea acum am observat eram prima :)

    RăspundețiȘtergere
  4. E foarte greu, pentru ca imi plac Vampiri sudului, dar pe de alta parte am auzit numai pareri bune despre Georgina.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu am citit niciuna :( dar din ce spuneti voi m-am decis

    RăspundețiȘtergere
  6. DeDe: si mie mi-e greu sa aleg da ma las pe mana lor (descrierilor)

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa cumpar si eu, macar o serie, din astea doua :))

    RăspundețiȘtergere
  8. sincer Vampirii sudului merita sa fie votata este chiar foarte faina :) Modul de scriere a autoarei :)

    RăspundețiȘtergere
  9. adevarat Ramon si mie imi place ce am auzit despre georgina dar eu ma iau dupa ce stiu sigur :)) nu as vrea sa ma iau dupa parerile altora ca apoi cand chiar am sa citesc cartile sa zicem ca nu o sa-mi placa (Doamne fereste,nu as vrea asta ) Stiti vorba Mai bine mi se taie capul pe greseala mea decat pe greseala altora :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ah,decizie grea pentru mine,cu toate ca nu le-am citit pe amandoua:))
    georgina kincaid ma atrage asa mult...
    dar am sa votez pentru seria ce am citit-o..asa e corect:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Avand in vedere ca am citit doar romanelel lui Charline Harris , am votat cu ea , chiar daca Tristeti de Sucub poate e mai buna

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca faptul ca revista bravo a publicat vampirii Sudului cu revista , multa lume si-a cumparat romanele deci cred ca vampirii Sudului vor castiga

    RăspundețiȘtergere
  13. Am vazut rezultatele rundei 2 . Rezultatele erau previzibile dp meu de vedere , insa m-a uimit rezultatele asa de stranse !

    RăspundețiȘtergere
  14. Am votat!De data asta mi-a fost mai usor.:X

    RăspundețiȘtergere
  15. da vampirii sudului sigur vor castiga :))

    RăspundețiȘtergere
  16. ai dreptate steph le-a facut multa reclama Bravo si chiar a atras :))

    RăspundețiȘtergere
  17. si eu am fost atrasa :)) am ratat trei sau doua volume cred :(((

    RăspundețiȘtergere
  18. oricum si georgina kincai este un personaj innebunitor,il aud mereu,si nu stiu de unde s-o iau deoarce nu am citit cartile

    RăspundețiȘtergere
  19. Grr,eu speram sa castige cealalta :)).Doar pentru ca Vampirii Sudului nu am citit :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Am primit totusi primul volum si sper sa.mi placa cand ma apuc de el :x

    RăspundețiȘtergere
  21. Acum, ca am citit Tristeti de sucub, imi pare rau ca nu a castigat Georgina.

    RăspundețiȘtergere
  22. hmm sincer nu stiu ce au toti cu Georgina de ati fi vrut sa castige oricum chiar mi-as dori sa citesc despre ea :)

    RăspundețiȘtergere
  23. Cel putin , e bine ca a castigat seria votata de mine :D

    RăspundețiȘtergere
  24. Dar inca sunt impresionata de scorul atat de apropiat !

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!