sâmbătă, martie 24, 2012

The rest is still unwritten (21)

Apy a trimis citate din "Vâltoare de Sânge", scris de Tadotakii. Mulțumim mult pentru citate, Apy. Cu siguranță Tadotakii se va bucura mult să vadă ca o cititoare a scos citate din povestea ei. 

"În loc să ies la suc cu prietenele şi să bârfim despre Cei mai hot tipi din oraş a trebuit să stau cu mama, în subsolul casei, care vreau să menţionez arată mai bine decât camera mea, şi să învăţ despre Lumea vampirilor. "

"Afurisita mea de alarmă nici nu mă lăsă în pace. Cu ochii mijiţi mă ridic în capul oaselor şi o opresc, nu înainte de a verifica ora. Nu pot să cred că voi pierde şi prima mea zi… Sunt…........ întârziată"

"Fiind în acea rochiţă scurtă şi doar ciorapi frigul m-a îmbrăcat repede şi tremurând din toate încheieturile îmi salut cum se cade prietenele, cer mii de scuze cu n-am reuşit să ies la o cafea, un suc, o prăjitură… însemnând o bârfă. Mii de “Te-ai schimbat! Arăţi altfel. E ceva nou cu părul? Îmi place rochiţa. Tari cerceii. Te-ai rujat?”… mă întâmpinară. Speram să-l observ pe Cătălin printre toţi acei băieţi, însă şansele mele ar fi fost unele foarte mici, aşa că m-am resemnat şi mi-am văzut de treaba mea. "

"- L-am văzut vara asta când am venit pentru corigenţă, am vorbit şi am ţinut legătura, spuse ea plină de fantezii.
- Sunteţi….ăăă…un cuplu.
- Pe moment nu, dar simt că mă place.
- Corect. Aşa ai spus şi cu ultimii nouă băieţi."

"Mă îndreptam spre sală unde probabil discursul domnişoarei Ioniţă era în plină desfăşurare. Eram sigură că Maria nu-mi va simţi lipsa, a avut nevoie de mine doar pentru a se furişa…"

"- Salivezi?, se auzi glasul cald al Andradei. Mă întorc şi îi zâmbesc.
- Uff. Acum se va supăra, îmi făcu cu ochiul şi arăta spre Cătălin în timp ce-mi zâmbi.
Am râs. Ne-am îndreptat rapid spre clasa noastră, nu cumva să întârziem la prima oră. Nici o urmă de Maria. Mi-am spus că va ajunge într-un final. Orele începuseră şi ea tot nu-şi făcu apariţia."

"Puteam simţi doar gâtul meu uscat ţipând puternic după o picătură de…sânge, ca un biet călător, prins în deşert strigând după apă, după un miracol. Fără să mă observe cineva am dat pe gât acea imitaţie jalnică a sângelui şi potolindu-mi puţin setea m-am îndreptat spre clasă. Era mai linişte pe holuri, poate nu eram singura care se schimbase în această vacanţă de vară. Ajungând în sala de clasă m-am uitat prima dată după Andrada, o zărisem vorbind cu un băiat destul de simpatic."

"- Sunt un monstru şi celorlalţi le e frică de monştri, aşa că ce faci cu un monstru când ţi-e frică?
- Fugi…?
- Nu. Îl distrugi. Ultimul cuvânt a fost scuipat cu mai mult venin decât mi-aş fi dorit, dar aveam dreptate.
- Scumpo. Ştiu că este greu să ne integrăm, dar asta trebuie să facem. Mai multă blândeţe în vocea mamei nu am întâlnit.
- De ce? Şi am lăsat-o aşa. M-am dus la mine în cameră şi m-am încuiat acolo. Nu mai vroiam să ies vreodată."

"- Ce sunt toate astea? Am întrebat după un minut de examinare.
- Lista cu ce-ţi va trebui, banii pentru mofturi, îţi vom mai trimite după ce vei ajunge acolo. 
Acolo? 
Spuse tata apoi continuă: Biletele sunt pentru drum.
Drum?"

"M-am ridicat complet, de data asta. Fără să mă întind prea mult mă îndrept spre uşa băii din camera mea; o deschid încet şi intru. Peste aproximativ cinci minut pe ceas am ieşit: pieptănată, spălată şi îmbrăcată. Fără machiaj şi alte trucuri ieftine pentru a îmbătrâni mai repede, dar…stai puţin, sunt vampir, nu îmbătrânesc – imediat după această revelaţie intru în baie şi îmi întind un luciu de buze ieftin completându-l cu fard de pleoape mai maroniu, fără să mă scot în evidenţă îmi conturez şi ochiul cu un creion dermatografic. Părul meu şaten închis îl prind într-un coc în vârful capului, îmi dădea un aspect de chinezoaică, deoarece ochii mei erau micuţi comparativ cu cei ai tatălui meu, însă o moşteneam pe mama. Îmbrăcată cu ceva lejer: o pereche de blugi mulaţi şi un tricou cu Păpuşile Muppets ies din baie."

"- Te-ai trezit? Cum te mai simţi? se auzi glasul ei în timp ce se întorcea spre mine.
- Mult mai bine. Ce am avut? Am întrebat din curiozitate.
- A fost ceva ce nu ţi-a făcut bine la stomac.
- Prăjitura?
- Îhi. apoi s-a întors din nou la fişele ei.
- Pot pleca? Cât este ora?
- Mama ta va veni imediat cu bagajul, linişteşte-te.
Bagajul?"

"- Ce bine că te-ai sculat! Puteam să jur că te va lua tatăl tău în braţe până la autocar.
- Mama…
- Îmbracă-te cu astea şi hai să mergem.
Zis şi făcut. Am ajuns în faţa autocarului, toţi deja urcaseră şi eu, surprinzător sunt cea întârziată. Bagajul pe care îl aveam era format dintr-un rucsac plin cu haine şi cu micuţa mea tabletă, nu pot rezista atâta fără un mod de a comunica. Am păşit primele scări ale autocarului şi mi-am ridicat privirea în spate. L-am v-văzut. L-am văzut pe Cătălin, ce caută aici? Cătălin, un vampir? Nu, nu, am greşit autobuzul clar, dau să cobor înapoi, afară, însă o doamnă scundă şi subţirică, îmbrăcată într-un costum gri, ca directoarele perfecte, cu părul prins într-un coc şi cu o listă mare într-o mână mă întrerupse:
-Domnişoara Reira Dinu? "

"- Ahh, scuze. Iar am făcut-o. Să facă ce? Am crezut că ai spus cu voce tare, e nasol uneori. Să fie nasol ce? Te-am băgat în ceaţă, nu? Daa!, mi-am spus.
- Adică, da.
- Pot citi gânduri. A spus într-un final.
- Ce frumos!"

6 comentarii:

  1. Hm, nu am citit fic'ul, dar pare foarte interesant:-?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dragute citatele :D Ni eu nu am citit inca ficul . Se vede ca sunt in urma rau ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de dragute sunt citatele! Pare interesant ficul.

    RăspundețiȘtergere
  4. wow, super citate. imi plac mult... si cred ca ficul asta va trece pe lista mea de "must read":))

    RăspundețiȘtergere
  5. Si chiar este vorba despre vampiri , si vrajitoare ... sau ceva de genul ? Nu de alta dar din cate am inteles , Catalin seamana putin cu Edward :D :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Wow. Sunt intarziuata rau, sunt flatata e cred cel mai potrivit cuvant. Mersi Apy :*!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!