joi, martie 15, 2012

From Abroad (12)

Îmi cer scuze din nou pentru că postez cu întârziere la această rubrică, dar știți deja motivul :).

”Velveteen” (Velveteen #1) de Daniel Marks

Velveteen Monroe e moartă. La șaisprezece ani, a fost răpită și omorâtă de un om malefic numit Bonesaw. Dar nu asta e problema.
Problema e că a ajuns în purgatoriu. Și chiar dacă nu e un infern arzător, cu siguranță nu e nici Raiul. E gri, apatic, se fărămițează pe zi ce trece, și toată lumea are un job de făcut. Ceea ce nu îi lasă lui Velveteen prea mult timp liber, ca să se ocupe de ce și-a propus, Bonesaw.
Velveteen arde nerăbdare să ofere pedeapsa sângeroasă pe care o merită criminalul ei. O să îl vâneze pentru restul zilelor lui.
Va fi brutal..și minunat.
Dar trecerea graniței dintre vii și morți are consecințe devastatoare.
Obsesia vănătorii lui Velveteen creează fisuri în fundațiile purgatoriului și pune în pericol chiar sufletul ei. Un risc pe care ea e dispusă să și-l asume – cu excepția că soarta i-a oferit un motiv să rămână prin preajmă : un tip incredibil de hot și complet fără limite.
Velveteen nu se poate abține când vine vorba de încălcatul regulilor..și obținerea răzbunării. Și ea e posibil să fie destul de furioasă ca să distrugă pe oricine o dată cu ea.  

”Breathe” (Breathe #1) de Sarah Crossan 


Inspiră. Expiră. Respiră. Respiră. Respiră…
Lumea e moartă.
Supraviețuitorii trăiesc sub protecția Breathe, corporația care a găsit o modalitate de a crea aerul bogat în oxigen.
ALINA
a tot furat o lungă perioadă de timp. Ea e puțin agitată, dar nu înfricoșată. Tot ce ea știe e că nu a fost niciodată prinsă până acum. Dacă va fi atentă, va fi ușor. Dacă va fi atentă.
QUINN
ar trebui să fie îngrijorat din cauza Alinei și puțin speriat pentru el însuși, dar deși e periculos, e totuși și cel mai interesant lucru care i s-a întâmplat de ani. Nu în fiecare zi fata visurilor tale te roagă să o salvezi.
BEA
vrea să îi spună că nimic din toate astea nu e corect; ei au plănuit o călătorie împreună, pentru ei doi, și ea spera că el o va găsi aici pe ea, nu pe altă fată.
Și pe măsură ce se îndreaptă spre Tărâmurile de Afară cu oxigen în tancurile lor care le-ar ajunge doar două zile, tot ce credeau ei va fi distrus. Vor reuși ei să se întoarcă? Vor mai dori asta ?

”Darkly Dreaming Dexter” (Dexter #1) de Jeff Lindsay




Faceți cunoștință cu Dexter Morgan, un politicos lup în blană de oaie. E frumos și fermecător, dar ceva din trecutul lui l-a făcut să se ghideze după un set diferit de reguli. 
El e un ucigaș în serie a cărui regulă de aur îl face extrem de plăcut: el omoară doar oameni răi. Iar slujba lui în departamentul de poliție din Miami îl pune în poziția perfectă de a-și indentifica victimele.

Dar când o serie de crime brutale care au o similitudine izbitoare cu propriul lui stil încep să apară, Dexter e prins între a fi flatat sau a fi înfricoșat – de el însuși sau de altă persoană diabolică. 


 

”Tempest” (Tempest #1) de Julie Cross 

Anul e 2009. Jackson Meyer de nouăsprezece ani e un tip normal.. e la facultate, are o iubită.. și poate călători în timp. Dar nu e ca în filme – nu se schimbă nimic în prezent după săriturile lui, nu este nicio problema cu continuarea timp-spațiu, nu se strică condensatorii fluxului – e doar o distracție inofensivă.
Asta.. până în ziua în care niște străini dau buzna peste Jackson și iubita lui, Holly,  și în timpul luptei acestora cu Jackson, Holly este împușcată fatal. Panicat, Jackson sare înapoi doi ani în 2007, dar de data aceasta nu mai este ca la săriturile precedente. Acum el este blocat în 2007 și nu se poate întoarce în viitor.
Disperat să se întoarcă cumva în 2009 ca să o salveze pe Holly dar incapabil să se întoarcă în anul potrivit, Jackson se stabilește în 2007 și învață ce poate despre abilitățile lui.
Dar nu mai e mult pânp când persoanele care au împușcat-o pe Holly în 2009 vin să îl caute pe Jackson în trecut, și pe acești ”Dușmani ai Timpului” nu îi poate opri nimic ca să recruteze acest puternic tânăr călător în timp. Să-l recruteze..sau să-l omoare.
Punând cap la cap indicii despre tatăl lui, Dușmanii Timpului, și despre el însuși, Jackson trebuie să decidă cât de departe e dispus să meargă ca să o salveze pe Holly.. și posibil întreaga lume.

8 comentarii:

  1. Imi plac toaate cartile :X Sunt curioasa daca se va publica vreuna si pe la noi .

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate par dragute:), cred ca avem ce astepta pana ce apar si in Romania :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Geniale! Velveteen imi pare cea mai interesanta.
    O seara frumoasa!:)

    Dee.

    RăspundețiȘtergere
  4. prima si a treia mi-ar placea sa le citesc:X

    RăspundețiȘtergere
  5. eu sper sa apara toate pote se intampla sa apara :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Law :X:X:X Eu am a treia carte in engleza :-> E bestiala, merita toate aplauzele.
    Mersi mult Krisz ca ai puso :*:*:*
    Dupa cartea e facut si un serial super, poate il stie cineva de pe aici :->:->
    Velveteen pare superba, si as citio cu nerabdare :X Chiar imi place descrierea!
    Breathe, din nou, un roman pe care l-as citi, imi place mult ideea, fiind un roman distopic .Respira :)) Asta-mi spun eu mereu :))
    Cat despre Cross- de mica am fost fascinata de mersul in timp; am spus de multe ori "ce n-as da sa dau timpul inapoi"asa ca, m-am indragostit din start de ideea asta. Cartea pare chiar draguta, sper sa apara cat mai repede la noi :D

    RăspundețiȘtergere
  7. geniale, geniale! Le ador, descrierile sunt super:x Singura de care am auzit si citit inainte este Tempest, in rest sunt noutati

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca m-ai pune sa aleg intre cartile de mai sus , iti spun ca nu pot . Sunt absolut superbe !]
    Ceea ce nu-mi place la aceasta rubrica este ca-mi fac inima rea vazand atatea carti minunate si neputand sa le am :(

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!