joi, februarie 09, 2012

“Năluca şi năucul” de Stacey Kade în curând la Leda!

“Năluca şi năucul” (Năluca şi năucul, vol. 1) de Stacey Kade

Traducere din limba engleză de: Sorin Petrescu
ISBN: 978-973-102-432-5
Nr pagini: 288
Format: 13 x 20 cm
Aparitie: 2012
Pret: 36.90 lei
 Năluca
Nu e vina mea că m-am născut frumoasă, cu păr blond şi mătăsos şi un simţ ascuţit a ceea ce lumea NU trebuie să poarte. Şi totuşi, viaţa mea nu e perfectă, mai ales de când am murit. Călcată de autobuzul şcolii plin cu tocilari ─ să existe oare o soartă mai oribilă? Se pare că da... mă fac nevăzută, făptura mea dispare şi reapare, fără să o pot controla. Şi, peste toate, singura persoană care poate să mă vadă sau să mă audă este Will Killian, un ratat şi un fraier TOTAL, iar el refuză să mă ajute!
Trebuie să capăt control asupra vieţii mele de după moarte, şi asta repede, înainte să dispar pentru totdeauna. Dacă l-aş putea convinge pe Will să vorbească cu mine, aş avea o şansă. Dar asta înseamnă să-i încredinţez secretele mele... iar eu nu mă încred în nimeni, viu sau mort!

Năucul
Mama crede să mi-am pierdut minţile.  Psihiatrul meu vrea să mă închidă într-un ospiciu.  Practic, viaţa mea e tare naşpa. Şi asta a fost înainte ca Regina Balului să înceapă să mă bântuie.  Alona Dare a fost o adevărată pacoste când era vie; moartă, e şi mai rău.
Mda, eu pot să văd, să aud şi să ating fantomele. Acum, când mai am doar câteva săptămâni de şcoală, tot ce vreau e să termin cu bine liceul şi să plec de aici.  Dar cu o majoretă moartă care nu vrea să mă slăbească deloc, şi o nouă fantomă violentă care mă vrea mort... am încurcat-o.
Alona şi cu mine am putea să ne ajutăm reciproc... asta dacă am încerca să nu ne mai urâm atât de tare.
Da, vezi să nu!

 Şi o recenzie făcută cărţii de adminul Leda:

E NAŞPA SĂ MORI…

După o întâlnire mult prea „intimă” cu un autobuz, Alona Dare îşi schimbă statutul de Regină a Balului în… Regină a Morţilor.
Prinsă sub formă de fantomă în lumea viilor, aşteaptă cu nerăbdare, dar în zadar, lumina aceea orbitoare care să vină să o ia şi să o ducă în paradis – o plajă cu nisip alb, unde totul e gratis, de la un mojito fără alcool  până la o diversitate nesfârşită de pantofi.
Din păcate, la scurt timp după moartea ei, descoperă că de fapt lumea nu o plăcea chiar atât de mult pe cât crezuse, iar prietena sa cea mai bună se grăbise să îl consoleze pe iubitul ei într-un fel cât mai… palpabil şi mai public posibil! Şi ăsta e momentul în care Will Killian, un ratat ciudat care se poartă ca un fraier, o vede şi râde de ea.
Will pare într-adevăr ciudat, dar cine n-ar fi la fel dacă ar putea să audă şi să vadă morţii tot timpul? Will a încercat mereu să-şi ascundă abilităţile, dar de data asta are de-a face cu o fantomă grozav de încăpăţânată şi obişnuită să obţină întotdeauna tot ce vrea. Şi, pentru că se pare că el e singurul care o poate ajuta pe Alona să ajungă în paradis, cei doi încheie un pact: în schimbul ajutorului lui, ea să-i fie călăuza-spirit în relaţiile lui cu fantomele şi să-l ajute să  reziste în confruntările cu directorul liceului, pentru ca în final să poată absolvi cu bine şi să plece departe, într-un loc unde nu există fantome şi psihiatri.
Şi astfel începe povestea lor, spusă într-un ritm alert şi amuzant, şi plină de situaţii neprevăzute, cu o poveste de dragoste „interzisă” şi chiar cu o doză mister. Will are umor, Alona o minte ascuţită şi o limbă încă şi mai ascuţită, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusă din ambele perspective, cartea e minunat scrisă, într-un fel inteligent şi totodată emoţionant.

Pentru mai multe informaţii despre autoare şi cărţile ei, puteţi accesa site-ul www.staceykade.com.

9 comentarii:

  1. Cat mi-am dorit sa pastreze copertele :x sunt asa dragutee
    Abia astept linkul de precomanda

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place mult cartea(descrierea) dar numele nu trb sa fi fost fantoma si goticul?

    RăspundețiȘtergere
  3. pare o carte superba abia astept sa apara link-ul de precomanda :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Coperta este foarte ineteresanta si cu siguranta am sa-mi comand cartea deoarece este atat de frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ar fi trebuit sa fie "Fantoma si Goticul" dar s-au gandit sa nu traduca mot-a-mot.. si sa faca ceva mai dragut. Mie imi place si numele asta

    RăspundețiȘtergere
  6. Gheorghiev Alexandra9 februarie 2012 la 19:18

    ce dragutze coperte:x,si descrierea imi place foarte mult:D

    RăspundețiȘtergere
  7. coperta e geniala...si desigur, eterna poveste cool girl, poor boy, o sa faca ravagii :d iar eu o sa ma bucur de ele :)) deabia astept precomanda :D

    RăspundețiȘtergere
  8. sincer,imi place mai mult cum suna in engleza titlul..
    pare destul de faina,poate o cumpar..:D:P

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia astept cartea!!! Pare super interesanta.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!