miercuri, februarie 08, 2012

From Abroad (10)

O nouă doză de cărţi foarte interesante, care încă nu au apărut la noi.. dar speranţa moare ultima, nu? Şi sunt romane distopice toate, pentru că momentan sunt îndrăgostită de acest gen de romane :). 

“The Selection” (The Selection #1) de Kiera Cass 



Pentru treizeci şi cinci de fete, Selecţia este şansa vieţii. Oportunitatea de a scăpa de viaţa aranjată pentru ele de la naştere. De a fi atrase într-o lume de rochii strălucitoare şi bijuterii nepreţuite. Să locuiască în palat şi să concureze pentru inima măreţului Prinţ Maxon.
Dar pentru America Singer, să fie Selectată e un coşmar. Înseamnă să îi întoarcă spatele iubirii ei secrete cu Aspen, care este dintr-o clasă socială inferioară. Să-şi părăsească casa pentru a intra într-o competiţie înverşunată pentru o coroană pe care nu şi-o doreşte. Să locuiască într-un palat care este constant ameninţat de atacuri rebele violente.
Apoi America îl cunoaşte pe Prinţul Maxon. Treptat, ea începe să pună la îndoială toate planurile pe care şi le-a făcut - şi să realizeze că viaţa la care a visat întotdeauna s-ar putea să nu se compare cu viitorul, unul pe care nu şi l-a imaginat niciodată. 


"The Fire Wars"(Fire Wars #1) de Kailin Gow  



Destinul ei fusese deja scris, fusese hotărât ... dar poate ea schimba decursul a ceva ce a început cu mii de ani în urmă?
Mackenzy Evers s-a mutat cu mama ei din Angel Island în Aeros Island în cursul anului terminal. Ce poate fi mai rău decât să-şi termine şcoala, ultimul an, la o şcoală nouă?
Trăind în perioada de post-eroziune de pe Pământ, în care există mai puţin pământ ca înainte, Mac este fericită să descopere o insula de o frumuseţe nemaipomenită şi peisaje luxuriante, ca să nu mai vorbim de băieţi frumoşi şi misterioşi şi de o veche profeţie stabilită pentru a se adeveri în viaţa lui Mac.
Chance Cutter susţine că ea este regina lui, zeiţa lui pentru Regele Focului, pe care a căutat-o timp de ani de zile. Atracţia lor reciprocă este de necontestat, dar de ce el dă impresia că o uraşte? Şi cine este ea cu adevărat?


"Wither" (The Chemical Garden #1) de Lauren DeStefano 

    La vârsta de şaisprezece ani, Rhine Ellery mai are patru ani de trăit. Poate să îi mulţumească ştiinţei moderne pentru această “bombă” a timpului genetic. Efortul făcut la mântuială de a crea o rasă perfectă a lăsat toţi bărbaţii cu o durată de viaţă de 25 de ani, şi pe femei cu o durată de viaţă de 20 de ani. Geneticienii caută antidotul miraculos care să refacă rasă umană, orfani disperaţi înmulţesc populaţia, crimele şi sărăcia au explodat, şi  tinere fete sunt răpite şi vândute ca soţii de poligami pentru a aduce pe lume mai mulţi copii.                                             Când Rhine este răpită şi vândută ca soţie, ea jură că va face orice ca să evadeze. Soţul ei, Linden, este îndrăgostit fără speranţă de ea, şi Rhine nu reuşeşte să îl urască aşa tare pe cât ar vrea. El îi dezvăluie despre o lume magică cu sănătate şi iluzii despre care ea nu a crezut vreodată că există, şi aproape face imposibil de ignorat ceasul care îi ticăie viaţa scurtă. Dar Rhine repede învaţă că nu tot ce e în lumea ciudată a soţului ei e ceea ce pare. Socrul ei, un excentric doctor concentrat să găsească antidotul, strânge cadavre în beci. Cumnatele ei sunt de încredere într-o zi, şi de temut în a doua,  şi Rhine e disperată să ia legătura cu fratele ei geamăn ca să îi spună că e în siguranţă şi în viaţă. Va reuşi Rhine să evadeze - înainte de a i se termina timpul ?                                                 Împreună cu unul din servitorii lui Linden, Gabriel, Rhine reuşeşte să scape chiar înainte de a şaptesprezecea aniversare. Dar într-o lume care se învârteşte în jurul anarhiei, mai este oare speranţă pentru libertate?

Cum vi se par ?

7 comentarii:

  1. Uau.. prima coperta m-a socat. Cata imaginatie au oamenii astia ca sa realizeze asa ceva.
    Despre ultima carte am citit cate ceva.. toate par interesante

    RăspundețiȘtergere
  2. si pe mine prima coperta e superba descriile mi se par superbe cum dai de cartile astea:)) :-?

    RăspundețiȘtergere
  3. Gheorghiev Alexandra8 februarie 2012 la 21:30

    toate cartile par foarte,foarte interesante,leda ne-ar face o mare bucurie daca le-ar scoate si pe astea:)),dar asa-i:speranta moare ultima:))

    RăspundețiȘtergere
  4. mi se par :O:O sunt incredibile toate 3. spune-mi ca vor aparea si la noi:)) sunt foarte tari, si la fel ca tine krisz, m-am cam indragostit de romanele distopice. cea de-a treia carte- wow. cu siguranta as da prima precomanda :)) cat despre primele doua, par superbe, putin cam mai putin pe gustul meu, dar merita incercate cu siguranta :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetelor, ati primit o leapsa de la mine http://chestiutze-d-ale-mele.blogspot.com/2012/02/leapsa.html

    RăspundețiȘtergere
  6. prima carte mi-as cumpara-o cu siguranta..:X

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa apara si la noi, cat de curand.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!