marți, august 09, 2011

The magic of words (8)

   Pentru că a scris Alexya recenzia cărţii AICI , cuvintele magice de data aceasta sunt din "Furia", volumul 3 din "Jurnalele Vampirilor"de J.L.Smith. Cartea o găsiţi AICI.   Sincer de data aceasta am găsit mai multe citate faine ca în volumul precedent, şi mi-a fost greu să mai renunţ la câteva din ele, aşa că am decis să le las pe toate. Enjoy them!


“O mână cuprinse bărbia Elenei, ridicându-i faţa. Privirea ei întâlni ochii îngustaţi ai lui Damon. Apoi degete lungi, subţiri, îi atinseră buzele, pipăind între ele. Instinctiv, Elena încercă să muşte, dar nu prea tare. Degetul lui Damon găsi vârful ascuţit al unui canin, şi Elena muşcă de data asta, o muşcătură mică, asemenea unui pisoi. “

„-Îmi pare rău pentru cum m-am purtat cu tine în pădure. Nu ştiu de ce am făcut toate lucrurile alea. Îmi aduc aminte că le-am făcut, dar nu şi de ce. 
- Ţie  îţi pare  rău? exclamă el, cu vocea tremurândă. Elena, după tot ce ţi-am făcut, după tot ce ţi s-a întâmplat din cauza mea...
Nu reuşi să încheie ce avea de spus, şi se strânseră mai tare în braţe.
- Foarte emoţionant, spuse o voce de pe scări. Vreţi să imit o vioară?
Liniştea Elenei se sparse în mii de cioburi şi simţi cum teama îi pulsează în sânge. Uitase de forţa hipnotică a lui Damon şi de ochii lui negri arzători.”

„Elena îşi dădea seama că Damon era cu adevărat supărat. Nu doar iritat sau deranjat de ceva, ci furibund, plin de mânie şi ostilitate.
Dar se purtase frumos cu ea când fusese confuză şi iraţională. O dusese la adăpost, în siguranţă. Şi nu o sărutase cât fusese în starea aceea îngrozitor de vulnerabilă. Fusese... bun cu ea.”

„- Mă duc jos, spuse Elena încet şi se întoarse.
 - Nu.
 - Au nevoie de ajutor.
 - Bine, atunci, naiba să te ia.
Elena nu-l mai auzise niciodată pe Damon vorbind atât de încet, atât de furios.
 - O să... Damon se întrerupse şi Elena, întorcându-se repede spre el, îl văzu lovind cu pumnul în pervaz, făcând geamul să zăngănească. Dar atenţia lui se îndreptă afară şi vocea lui era din nou perfect calmă atunci când spuse sec:
 - A sosit ajutorul.”

“Ceva o smulse pe Elena din copac şi, protestând zgomotos, ea căzu şi ateriza în picioare, ca o pisică. O clipă mai târziu genunchii ei loviră pământul şi se juliră. Se dădu înapoi, cu degetele îndoite ca nişte gheare pentru  a-l ataca pe cel care făcuse asta. Damon o plesni peste mână.
-De ce m-ai tras de-acolo? îl întrebă supărată.
-De ce n-ai rămas unde ţi-am zis să stai? se răsti el.
Se uitară unul la celălalt, furioşi.”

„Damon avea pe chip cea mai impenetrabilă mască a sa, acea expresie politicoasă şi uşor întrebătoare pe care o avusese atunci când se invitase la ea acasă la masă. Dar Elena ştia că sub masca aceea el era furios, furios că o găsise împreună cu Ştefan. O enerva dinadins şi cu o plăcere sălbatică.”

„- Dar ea i-a ales pe  amândoi, continuă Elena. A schimbat sânge cu amândoi, şi le-a spus că vor putea toţi trei să fie împreună pentru o eternitate.
- Sună pervers, murmură Bonnie.
- Sună prostesc, spuse Meredith.”

 „Dar mintea lui Bonnie mergea acum pe o altă direcţie.
- Aşadar, Damon nu a făcut  neapărat  toate lucrurile alea groaznice de care l-ai învinuit tu, spuse ea pe un ton viclean.[..]. Ţi-am spus eu că cineva atât de superb nu poate să fie un criminal psihopat.
- Eu cred, spuse Meredith [..], că ai face mai bine să nu te mai gândeşti la Damon cu interes erotic.”

„Tocmai hotărâse că s-ar putea să fie nevoită să se descurce fără ei când perdeaua, umflată de o adiere de vânt, o lovi peste faţă. Bonnie ţâşni în sus, cu un icnet, răsturnând veioza de pe noptieră şi cufundând camera în întuneric. Înjurând, Meredith se chinui să o ridice. Perdeaua flutură nebuneşte în lumina pâlpâitoare, în vreme ce Bonnie părea că se pregăteşte să ţipe.
Când becul fu în cele din urmă fixat bine, lumina lui căzu pe Damon, aşezat nonşalant dar destul de incomod pe pervazul ferestrei deschise, cu un genunchi ridicat. Zâmbea, cu unul dintre cele mai largi zâmbete ale lui.
-Dacă nu vă supăraţi..., spuse. Aici nu e deloc comod.
Elena se uită la Bonnie şi Meredith, care erau lipite de dulap, părând îngrozite şi totodată hipnotizate. Scutură din cap, exasperată.
- Şi eu, care credeam că mie îmi plac apariţiile dramatice! spuse ea. Foarte nostim, Damon.”

  „- Credeam că mergem să vânăm, spuse Damon.
Elena se întoarse zâmbind către el, fără să-şi desprindă mâna din a lui Ştefan.
- Mergem, spuse. Unde mergem?
- Orice casă de pe strada asta, sugeră Damon.
- Pădurea, spuse Ştefan.
- Pădurea, hotărî Elena. Nu ne atingem de oameni şi nu omoram. Nu aşa trebuie, Ştefan?
Îl strânse de mână şi el îi răspunse la fel.
- Aşa trebuie, spuse calm.
Buzele lui Damon se arcuiră dispreţuitor.
-Şi ce căutăm în pădure, sau nu trebuie să întreb? Şobolani de apă? Sconcşi? Termite?”

44 de comentarii:

  1. Mi-a placut la nebunie vol 3. Dar nu imi vine sa cred ca ai uitat faza aia cu Damon si Katherine... Cand Damon ii spune lui Katherine "Go to hell" numai ca in romana :">. Am adorat faza aceea si pur si simplu m-a scos din tensiune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am uitat-o, aveam mai multe citate preferate de la sfarsit, dar nu le-am pus pentru a nu dezvălui finalul celor care nu au citit inca cartea. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Oo! Mda. Bine gandit. Pana si faza pe care am spus-o dezvaluie putin.. :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit azi dimineata randurile de mai sus si incercam sa-mi imaginez cum e seria Jurnalele Vampirilor. Sincer, pare chiar buna.
    Poate mai buna decat Amurg?
    Nu-mi place insa de Elena, mai ales in ultimul citat. Se cam foloseste de Damon si de dragostea lui.

    miku`

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce sa zic. Nu e mai buna decat Amurg cartea, dar e o serie interesanta. Desigur, personajul Damon face totul :)).
    Iar aceasta serie are o multime de fani datorita serialului, The Vampire Diaries, care e minunat, si e intr-adevar mult mai bun decat filmele din Twilight Saga.

    RăspundețiȘtergere
  6. DA:x:X:X:X The Vampies Diaries e baza:X:X:x pur si simplu ador seria "Jurnalele Vampirilor".L.J.Smith e genialaaa!!! Da,Damon e cel mai frumos,sexy,periculos,amuzant si ironic barbat:X E perfect!
    Multumim pentru citatele deosebite!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  7. Da,ai dreptate Roxana,faza cand a zis Damon "Dute dracului!" la Katerine a fost dementiala,abea atunci mi-am mai recapatat suflarea;)).:X

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place seria Jurnalele vampirilor . Abia m-am apucat sa o citesc . Sunt la volumul 3 . Desi e chiar foarte derutant , pentru ca eu am vazut cele 2 sezoane ale filmului , si imi e putin greu sa imi imaginez personajele din carte , altfel decat in film .

    RăspundețiȘtergere
  9. Cartile sunt foarte bune, serialul e demential, nu am ce zice!:) Se aude ca in toamna apare a 7-a carte! Abia astept! Cat despre citate, geniale!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai eu am citit toate seriile jurnalele vampirilor si pot spune ca sunt minunate dar serialul e cu totul opus.In carte nu exista Klauss si fratele sau.Adica e diferenta ca de la cer pana la pamant dar imi place si serialul foarte mult si cartile.Si vai cand am vazut promo-ul de la season-ul 3 mi-a picat fata un Damon gol-golut.Cine-i cu mine?! :))

    RăspundețiȘtergere
  11. @ThePoorGardener: Eu!A fost asa socant!:)) Totusi, abia astept sezonul 3 pentru mai multe:>

    RăspundețiȘtergere
  12. Intradevar , cartile sunt suuperbe , dar parca tot cartile Twilight raman vechea mea iubire .

    RăspundețiȘtergere
  13. Sunt de acord cu tine, Stephany. Cartile Twilight sunt cele ce mi-au deschis apetitul pentru genul fantasy, si pentru lectura in sine. Dar, in top 3, am seriile organizete asa:
    1.Twilight
    2.Academia Vampirilor
    3.Jurnalele Vampirilor <3

    RăspundețiȘtergere
  14. Imi place ultimul citat!:)) Uitasem de el. Pacat de Damon insa..Sunt curioasa pana la urma cu cine ramane Elena. Am impresia ca sunt vreo 10 volume de VD. Pacat ca de la 7 in colo nu mai sunt scrise in totalitate de L.J.Smith.:(

    RăspundețiȘtergere
  15. "Dar mintea lui Bonnie mergea acum pe o alta directie"
    Si situatia lui Bonnie mi se pare deosebita. Fapt ce atesta diferenta dintre VD si alte carti fantasy. Intr`adevar, e o serie populara, iubita de foarte multi adolescenti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mor de nerabdare sa apara sezonul 3 in toamna. Mai e o luna..Sa ne urmarim iar actorii preferati.:X

    RăspundețiȘtergere
  17. P.S: Daca o sa mai avem timp cu scoala:-&. Probabil ca singura varianta disponibila o sa fie sa urmaresc astfel de seriale noaptea, si sa ma duc chioncanind la ore:))

    RăspundețiȘtergere
  18. Wow ! 10 volume ? Inseamna ca am de citit ceva !

    RăspundețiȘtergere
  19. Nici eu nu cred ca voi mai fi treaza la ore dupa ce apare sezonul 3

    RăspundețiȘtergere
  20. Dar ca sa fiu sincera , cel mai mult astept filmul twilight
    The Breaking Dawn

    RăspundețiȘtergere
  21. Adica nu ma refer ca nu-mi place , dar va trebui sa mai astept ceva timp pana sa vad sfarsitul !

    RăspundețiȘtergere
  22. Ma intreb oare daca s-ar face si o continuare . Mi-ar placea sa o vad pe Renesme si Jacob casatoriti ! :))

    RăspundețiȘtergere
  23. Si da, ai ceva de citit. Dar in septembrie apare abia a 7`a cartea:)) Mai sunt 3 apoi=))

    RăspundețiȘtergere
  24. Si serialul imi place muult de tot:X

    RăspundețiȘtergere
  25. Abia astept sa vad ce se mai intampla in continuare:X Sunt nerabdatoare:X

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, mie nu imi place ca trebuie sa mai asteptam inca un an si cateva luni sa vedem sfarsitul..ne tin in suspans:))

    RăspundețiȘtergere
  27. Si eu vrea sa para mai repede sezonul 3 :))

    RăspundețiȘtergere
  28. sa-mi vad iubiti actori din nou :)

    RăspundețiȘtergere
  29. Si asta doar intr-o lune in care va incepe scoala :(((

    RăspundețiȘtergere
  30. Off mi-am amintit de scoala asta idioata din nou :(

    RăspundețiȘtergere
  31. sincer twilight de mult nu mai este pe locul 1 am fost innevbunita,da,dar acum mi-a trecut dar ince o spun nu am s-o uit niciodata .:))

    RăspundețiȘtergere
  32. Vai dar stephany Stepany Mayer a dat un interviu in care zicea ca o sa scrie o posibila continuare cu renesme si Jacob :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Si eu vreau sa vad sfarsitul de la Braking dawn ,chiar daca a il stiu este altceva cand il vezi ca film.Tu ti-l imaginezi intr-un fel iar filmul este din al punct vazut fata de al tau :(( Asta este ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  34. nu stiu dak am explicat bine :(

    RăspundețiȘtergere
  35. mie atat de dor de actorii

    RăspundețiȘtergere
  36. debea astept sa-i vad :)))

    RăspundețiȘtergere
  37. abea astept sa citesc cartea cu bravo :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  38. Frumoase citatele..dar din pacate m-am oprit la acest volum.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce nu mi-a placut cam..niciodata de Elena a fost ca, desi se folosea de amandoi, si amandoi o iubeau pe ea, ea tot facea cumva si iesea tot "victima", inocenta...nevinovata :)) Atat am avut de reprosat primelor 3 volume! In rtest...? Mai mult Damon? :))

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!