joi, iunie 02, 2011

Și ea a reușit !

Se pare că mai este o tânără scriitoare, care a publicat anul trecut, inspirându-se din cărțile lui Stephenie Meyer.

Blanca Borbely e cea mai tânără scriitoare premiată de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj. Tipărită în 200 de exemplare, „Zidul de foc”, pe care Blanca a scris-o anul trecut, pe când avea doar 13 ani, a fost inspirată din bestsellerul „Twilight”, al americancei Stephenie Meyer.
După ce a trimis materialul la concurs, Blanca a mai scris trei volume - pe ultimul spera să-l termine pana la vacanță - și spune că are alte opt idei pentru viitoare cărți. Vampirii Blancăi sunt o specie aparte - merg la școală, când au o nelămurire caută repede pe net răspunsul și le place la nebunie să conducă la viteza maximă - preferabil Porche sau Audi - chiar dacă au doar 15 ani.
De fapt personajele principale, doi frați gemeni, Rachel si Taylor, nu sunt chiar vampiri, ci „proditori”, „o subspecie rara si iesita de sub control. Demoni”. Cartea „Zidul de foc” este imparțită în trei, fiecare parte fiind introdusă de cateva versuri: un fragment din piesa „Not Afraid” a lui Eminem - partea I; unul din „21 Guns”, Greenday - partea a II-a si unul din „Fire”, Matthew Finley - partea a III-a. „Scrisul foarte tinerei autoare curge fluent si placut, atmosfera a americanizata, farmecul fictiunii (dupa cum precizeaza chiar unul dintre vampirii-personaje) este scop. Dialogul este volubil si alcatuieste nucleul acestei carti”, spune cunoscuta scriitoare Ruxandra Cesereanu in prezentarea pe care o semnează pe copertă.

Mai multe detalii și informații despre scriitoare și carte găsiți la SURSĂ






Cartea ei poate fi cumpărată de AICI .  
Nu știu voi, dar pe mine una mă tentează să o cumpăr. :)


2 comentarii:

  1. Bravo ei! Cred ca e frumoasa cartea! Poate o sa o cumpar si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur pentru ea.E bine ca se mai acorda cate o sansa si tinerilor:X.
    Romania e plina de talente inca nedescoperite:X

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!