luni, aprilie 18, 2011

Help us!


Hey everyone!

Eu cu Krisz ne tot gandim de ceva vreme asupra unui mod corect in care am putea sa jurizam un concurs, deoarece ne pregatim de unul cat de curand. Nu vrem sa patim ca data trecuta, de aceea ne-am gandit sa aflam si parerea voastra despre aceasta dificultate pe care vrem sa o trecem cu bine.
Asteptam, printr-un comentariu la acest post, ideea voastra pe care ne-ati sugera sa o aplicam. Nu conteaza cat de nebuneasca si stranie vi se pare solutia pe care ati gandit-o, vrem doar atat: Sa fie o jurizare corecta.
In concluzie, asteptam parerile voastre.

5 comentarii:

  1. Faceti un juriu, ce cel de la Dansez pentru tine, format din 3-4 persoane care nu au participat si nu au niciun interes, deci sa fie obiective. Fiecare sa dea cate o nota, apoi se face media si cine are media cea mai mare castiga.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiecare concurent primeste la inceput 30 de puncte (depinde de membrii juriului. Eu iau drept exemplu un juriu cu 3 membrii, ceea ce inseamna pentru fiecare concurent 30 de puncte). Cand un jurat da nota 9, de exemplu, se face scaderea 10-9=1 => 30-1=29. Explicatie: din partea fiecarui jurat ii sunt atribuite 10 puncte concurentului. Astfel, juratul acordand 9 puncte din cele 10 pe care concurentul le primeste la inceput, oblicatoriu din cele 30 de puncte se scade punctul neacordat de jurat. Concurentul cu cele mai multe puncte castiga.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un nou post la care fiecare ce are blog/cont sa voteze(nu includ anonimii pentru ca oricine poate sa de delogheze si sa-si dea singur vot). Cine are cele mai multe voturi sa castige:-??.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma gandesc ca punctele pot fi considerate neatribuite corect cat timp nu sunt justificate.
    Consider ca o clara metoda de alegere a unui castigator poate fi urmatoarea:
    Asemeni tezelor, poate exista cate un punctaj specific: sa spunem ca numarul maxim este 10, nu punem nimic din oficiu.

    -3 puncte pentru corectitudinea gramaticala [scadem 0.1 la orice greseala de exprimare\tastare; daca numarul greselilor trece peste 30 nu se da niciun punct la aceasta parte]
    -3 puncte pentru exprimarea clara a ideii date\alese [aici se tine cont de ideea data dau de ideea aleasa de scriitor]
    -3 puncte pentru incadrarea in spatiul dat [daca e dat un spatiu] [juriul va lua si masura in word manuscrisul; daca se depaseste se scade in functie de numarul paginilor depasite-nu se scade in cazul depasirii cu 5 randuri-eroare posibila]
    -1 punct pentru respectarea punctuatiei[0.5], a lexicului [0.5]

    Evident, majoritatea va respecta regulamentul si normele, deci vine partea a 2-a:
    -trebuie ca juriul [nu conteaza numarul persoanelor din juriu, cert e ca nu trebuie sa fie participante]sa aiba inca o serie de note
    -juriul va avea libera alegere si libera opinie, nota va fi dupa preferinte, dar, trebuie sa se faca o mica parere in scris, cate ceva despre fiecare manuscris participant [de ce i se pare buna\rea etc]

    Poate pare cam exigent dar mise pare mai corect:D.

    with fucking love,miku

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt niste idei foarte bune. Va multumim foarte mult pentru ele.
    Miku, ai putea te rog sa ma contactezi pe mail? As avea ceva intrebari sa iti spun daca se poate. Mail-ul meu este alexya_fanfics@yahoo.com .
    Multumim

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!