miercuri, martie 02, 2016

"JURNALUL CĂLĂTOR - VIXON. CARTEA ÎNTÂI: SUFLETE NEÎNFRICATE" de CARINA-ELENA VĂDĂVOIU


Ne bucurăm când autorii noştri au încredere în noi şi doresc să îşi promoveze cărţile şi prin intermediul blogului "Walking on Letters". Nu vom spune niciodată "nu" în faţa lor când apelează la noi şi sperăm să avem o contribuţie, oricât de mică, la a-i îndemna pe cititori să aibă încredere în ei şi să le cumpere cărţile. 

\\\"Felicitări, Alesule! Dacă citești acest mesaj și ai descifrat documentul, să știi că ești singurul care poate face asta din univers. Eu, cea care l-a scris, Kira Xenovon, sunt departe acum de planeta ta, dar ce ai descoperit îți va schimba destinul și nu poți să te intorci din drum...\\\"
Pe o planetă la ani-lumină depărtare de Terra, Vixon, o fată cu piele verde, Kira Xenovon, descoperă un document de care este atrasă în mod misterios, în subsolul casei bunicii ei. Acesta o va pune să lase în urmă tot ce știe și să pornească în aventura ce îi va schimba destinul. Călătoria o va implica într-un război între planeta ei și o alta, iar ea joacă un rol foarte important. Cum se va termina razboiul și ce importanță are documentul, în toata agitația, pe care,se pare că numai Kira îl poate citi?

Sensibilitate lingvistică

Într-o epocă în care tinerii dovedesc o plăcere absolută în a masacra limba română pe Internet, dar și în conversaţiile uzuale, Carina Vădăvoiu se remarcă prin sensibilitate lingvistică și printr-un acut „simţ al limbii”. Surprinzătoare este opţiunea Carinei pentru proză, când majoritatea celor aflaţi la vârsta adolescenţei, la fel ca ea, aleg să scrie poezie, cu toate că aceasta presupune o mult mai mare putere de esenţializare. Acest fapt demonstrează capacitatea Carinei de a-și evalua în mod conștient abilităţile, dar și curajul de a-și exprima opţiunile și opiniile. Pe Carina am cunoscut-o de curând, în calitate de profesor de Limba și literatura română, dar numele ei îmi era familiar, căci, în anii precedenţi, a reprezentat școala în competiţiile de limbă și comunicare desfășurate la nivel gimnazial. Întâlnirea unui elev dăruit cu talent lingvistic și cu sensibilitate artistică este o binecuvântare pentru profesorul său, dar și o provocare, deoarece talentul acestuia trebuie să fie permanent cultivat, elaborat, îndrumat și promovat.                            
 Sper că, pe parcursul anilor următori, talentul Carinei își va găsi drumul către consistenţă, maturitate și originalitate, remarcându-se printre creatorii de vârsta sa și nu numai.

Prof. Ramona Mocanu
 
CARINA-ELENA VĂDĂVOIU

Sunt pasionată de astrologie si literatură, locuiesc în Bacău, sunt membru a cenaclului "Seara literară" organizat de USR.

Mai multe date despre autoare şi carte puteţi afla de pe pagina de facebook Jurnalul Călător Vixon: https://www.facebook.com/profile.php?id=100011280152089



0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!