duminică, aprilie 26, 2015

Tumult. Reverie. Speranță. Idealism. “Falsă identitate”- debut literar pentru Mirela Oprea


“Părea că toți aleargă înnebuniți, sperând să găsească fericirea, însă niciunul nu-şi dădea seama că fericirea se află, de fapt, în fiecare clipă a vieţii pe care, cu neştiinţă şi nepăsare, o irosesc, astfel începe periplul cititorului în universul incitant și provocator din Falsă identitate.

O lectură spumoasă, fluidă și captivantă, romanul Falsă identitate – debutul literar al autoarei Mirela Oprea – invită la evadare și visare. Povestea de dragoste dintre Johanna și Nicolas, condimentată cu o tumultoasă şi copleșitoare încărcătură erotică, alături de un profund mesaj social de milostenie și smerenie, devine, pe măsură ce acțiunea evoluează, un strigăt disperat către o lume care a uitat să-și conserve umanitatea. Acțiunea urmează ițele unei intrigi captivante, ce se desfășoară într-un ritm galopant, cu întorsături surprinzătoare, construind gradual suspans și atașament față de protagoniști.
Eroii romanului își câștigă rapid un loc în inima cititorului, după cum punctează Adriana Bejgu (editor), Personajele principale, Johanna și Nicolas – doi tineri de excepție prin frumusețe fizică și sufletească − își trăiesc iubirea pe fondul unui spaţiu renumit prin opulenţă, strălucire falsă, gust pentru distracţie, bogăţie şi putere, aflat unde altundeva, decât în America, care altul, decât Los Angeles. Personajele par construite cu oarecare idealism, dar devin credibile datorită finei analize a sentimentelor contradictorii care le mistuie, pe care o face autoarea.”
Povestea oglindește – după cum anticipează și titlul Falsă identitate - un joc de proiecții viciate de etichetele și măștile sociale, care ne împiedică adesea să descoperim ce se ascunde, de fapt, dincolo de aparențe. Astfel încât, frenezia și erotismul poveștii de dragoste se întrepătrund cu suspansul caracteristic unui roman polițist, peste care se suprapune spiritual justițiar și rebel al eroinei care se luptă cu “sistemul” de dragul celor slabi și buni. Cititorul va regăsi în paginile romanului semnat de Mirela Oprea o surprinzătoare demitizare a profilului omului bogat, egoist, infatuat, lipsit de scrupule. Romanul readuce în actualitate candoarea din povești clasice de tip My Fair Lady sau bunătatea din parabole biblice, cum ar fi Bunul Samaritean.
Roman-confesiune, sau mai degrabă roman-rugăciune pentru o lume mai bună, Falsă identitate este o carte-manifest, o carte-spovedanie, o carte-epifanie. Și nu întâmplător, pentru că “în anul 2010, un diagnostic nefast mi-a pus optimismul la grea încercare. Recunosc, am fost copleșită atunci când medicul care mi-a citit tomograful, mi-a explicat, de parcă aș fi avut nevoie, implicațiile diagnosticului și riscurile de a trăi cu o tumoră la cap. Nimic nu m-ar fi putut pregăti pentru acel moment. Curând, acel sentiment care păruse să mă lovească în moalele capului, s-a evaporat ca prin minune. Nimic. Absolut nimic nu avea să mă îngenuncheze, mi-am spus mie însămi. Iar ceea ce păruse o nenorocire, am luat-o ca pe o binecuvântare. Am căutat adânc în străfundul sufletului meu, și   mea, am descoperit resurse nebănuite. Astfel încât, iată, 5 ani mai târziu, după ce operația și recuperarea sunt deja la capitolul amintiri îndepărtate, lansez prima mea carte, ca un semn că diagnosticul a însemnat «condamnarea» mea la a renaște.”, a mărturisit Mirela Oprea.

Cartea Falsă identitate poate fi achiziționată online accesând librăriile virtuale Elefant.ro, Libris.ro, Pravaliacucarti.ro, Books-express.ro, Self-Publishing.ro. De asemenea, cartea poate fi cumpărată din librăria Cărturești Constanța (City Mall). Iar varianta în limba engleză poate fi comandată online accesând Amazon.com.

Mirela Oprea - constănțeancă, născută pe 19 octombrie 1967, căsătorită și mamă a doi băieți. A scris Falsa identitate în anul 2013.
În octombrie 2014, cartea a fost editată la nivel internațional de editura Lambert Publishing-Germania. Iar în aprilie 2015 a fost publicată versiunea în limba română la editura Self Publishing.

Self Publishing România a fost înființată în anul 2013, în luna noiembrie, și este o editură dedicată creatorilor români de pretutindeni, autori de poezie, proză, cărţi practice sau cărţi cu subiecte de larg interes, cărţi pentru copii, caiete didactice, memorii, jurnale, SF, dezvoltare personală, lucrări ştiinţifice, ghiduri etc. Într-un an și jumătate de la apariția pe piața de carte, Self Publishing deține un portofoliu de peste 160 de titluri.

31 de comentarii:

  1. Imi place super mult felul tau de a scrie recenzii <3 iar cartea mi se pare foarte interesanta,sincer nu auzisem de aceasta carte sau despre autoarea ei inainte sa citesc aceasta recenzie,dar imi place mult ideea care sta la baza cartii :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andreea, nici eu nu auzisem de carte înainte, dar chiar mă atrage. Mi-ar plăcea să o încerc.

      Ștergere
    2. Si mie ! Pana si coperta e asa de draguta <3

      Ștergere
    3. Daaaa. Coperțile simple sunt așa de cute. <3

      Ștergere
    4. Stiu ca nu ar trebui,dar am foarte des tendinta sa mai aleg cartile si dupa coperti pentru ca unele sunt asa de expresive <3

      Ștergere
    5. Da. Ca la mine cu Tuturor baietilor pe care i-am iubit si Dupa ce ne-am intalnit. Dar le-am citit si mi-a placut si interiorul.

      Ștergere
    6. Se merita cartile astea doua ? <3

      Ștergere
    7. Daaaa. Mai ales prima menționată. A doua e mai... îh.

      Ștergere
  2. Şi eu care tocmai mă gândeam că ar trebui să citesc autori români mai des. Cartea pare foarte interesantă şi s-ar putea să-i dau o şansă. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil ar trebui sa le acordam mai multe sanse autorilor romani,pana la urma Romania este plina de oameni minunati.

      Ștergere
    2. Da, ar trebui, dar în topul wishlist-ului meu sunt numai autori străini...

      Ștergere
    3. Stiu ce zici si la mine la fel :))

      Ștergere
    4. Vreau ceva de la Rainbow Rowell. :(
      Bine că a apărut Eleanor & Park şi o să apară şi Fangirl la Art. :D

      Ștergere
    5. Cand o sa le citesti vreau sa aud parerile tale <3

      Ștergere
    6. Stai că nu cred că se va întâmpla aşa curând. :))

      Ștergere
  3. Cartea pare foarte interesanta, coperta e frumoasa, descrierea la fel..
    Andreea Dobre, nu e o recenzie aici, nu eu am scris, e un comunicat de presa primit.
    Multumesc oricum!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartea pare foarte interesanta, coperta e frumoasa, descrierea la fel..
    Andreea Dobre, nu e o recenzie aici, nu eu am scris, e un comunicat de presa primit.
    Multumesc oricum!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie asa mi-a dat impresia,scuze :)

      Ștergere
    2. Vreau să văd cum au evoluat românii din punct de vedere literar.

      Ștergere
    3. Din ce am citit pana acum, eu zic ca au evoluat ceva.

      Ștergere
    4. Eu nu am citit din acești autori români contemporani pe care cu toții îi aclamă. :(

      Ștergere
  5. Sper ca si carti autorilor romani si ajuga Best Seller pentru ca avem autori nemaipomeniti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu tine,ar trebui sa aiba mai mult succes unii dintre ei :)

      Ștergere
    2. Vreun român preferat, fetelor? Sau nu prea?

      Ștergere
    3. Nu pot spune ca am un criitor preferat in general, imi place cate ceva de la mai multi, dar daca vorbim despre scriitorii romani..cei contemporani nu sunt foarte cunoscuti, iar cei traditionali, sa spunem asa, nu mai reprezinta un interes pentru mine. Dar imi place cum scrie Irina Binder de exemplu. :-D

      Ștergere
    4. N-am citit nimic de Irina Binder. Autorul meu romând preferat e Eliade. E genial! :)

      Ștergere
    5. Imi place si Eliade, dar nu in mod special. :)

      Ștergere
    6. Nu prea l-am citit pe Eliade, asa ca nu pot sa ma pronunt in legatura cu el. Dar mi-am promis ca o sa iau cateva carti la mana sa vad ce ma asteapta.

      Ștergere
    7. Aici sunt, aici sunt. Domnișoara Christina, Șarpele, Maitreyi, La țigănci... Să continui?

      Ștergere
  6. Habar n-aveam de aceasta autoare, dar nu e niciodata prea tarziu sa descoperi cate unul nou. Mi se pare foarte interesanta cartea si daca se va ivi ocazia, chiar as citi-o pentru curiozitatea mea.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!