marți, aprilie 21, 2015

Dan Tomozei în turneu: întâlniri cu cititorii din Craiova, Bucureşti şi Sibiu

În perioada 21 - 28 aprilie 2015, Dan Tomozei va susţine un turneu de promovare a cărţii sale, "Diplomaţia Panda", apărută de curând la Editura Corint Books.
Autorul va avea întâlniri cu cititorii în Craiova, Bucureşti şi Sibiu. Programul complet de evenimente:

„Conectat în virtutea poziţiei de jurnalist la actualitatea raporturilor româno-chineze şi urmărind-o prin imediatul agendei derulate la Beijing, autorul analizează cu atenţie, cu acut simţ critic şi cu fulminante interogaţii, frecvent legitime, derularea evenimentelor. Fără ezitări, el pledează în multe din paginile sale în favoarea raporturilor româno-chineze de o manieră corectă, uneori pe tonuri justiţiare, dar mereu încrezător în valoarea acestor legături.” - Ambasador Viorel Isticioaia-Budura
_
„Ca bun prieten al autorului, îl felicit pentru publicarea acestei cărţi. Sunt sigur că are o anumită valoare din care cititorii, chiar şi din comentariile uneori critice, în special cu privire la contactele româno-chineze, vor putea înţelege mai bine relaţiile dintre China şi România, dintre China şi Europa. Admir totodată efortul depus de autor pentru prezentarea unei Chine reale, pentru promovarea relaţiilor de prietenie dintre diferite ţări.” - Şeful Secţiei de limba română, Radio China Internaţional, Wu Min
_
„După ştiinţa noastră, jurnalistul sibian Dan Tomozei este singurul care a dedicat în ultimii ani, cu subtilă înţelegere şi profundă analiză comparativă, trei volume de scrieri realităţilor în mijlocul cărora trăieşte China de azi. Să scrii temeinic, neostenit şi obiectiv despre o ţară în care trăieşti efectiv şi afectiv de câţiva ani de zile – iată o dovadă de probitate profesională!” Doctor în economie Emil David

Lucrare tipărită cu sprijinul financiar al Radio China Internaţional

Dan Tomozei
În perioada 1992-2010 a fost jurnalist în România, în presa locală şi naţională, unde a fost corespondent, redactor,  redactor-şef, producător la: Tribuna din Sibiu, Mediafax, revista Dacii liberi, PRO TV, Jurnalul Naţional. A fost desemnat în mai multe rânduri jurnalistul anului în presa locală şi naţională, recompensat cu premii şi burse naţionale şi europene pentru activitatea jurnalistică.
În anul 2010, în România, a lansat volumul Iluzia Democraţiei. Din octombrie 2010 este expert al secţiei române a Radio China Internaţional. În anul 2012, în România, a lansat volumul Descoperind China – Beijing. În anul 2013, la Bucureşti, Sibiu, Chişinău şi Shanghai a lansat volumul Dialoguri la Beijing, dedicat relaţiilor  româno-moldo-chineze.
În 2014 a lansat, în România, volumul Diplomaţia Panda, prima ediţie. Cea de-a doua ediţie a volumului, apărută la Editura Corint, este completată cu alte articole interesante şi de ultimă oră.

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!