Filmul apare în scurt timp, pe 16 ianuarie 2015. Iar cum drăgălășenia pare a fi prezentă în forță, și cum e important să menținem flacăra copilului din noi aprinsă atât cât putem, acest film pare a fi ideal pentru oricine, indiferent de vârstă.
Mister, thriller, umor.. e greu de crezut că au fost nevoie de 40 de ani până când cineva a decis să ecranizeze trilogia lui Kyril Bonglioli, ”The Mortdecai Trilogy”. Charlie Mortdecai e un cumpărător de artă, bine dispus chiar şi când nu e cazul, pedant şi cu spirit antreprenorial dezvoltat chiar dincolo de legalitate. Mortdecai ajunge implicat în recuperearea unui tablou furat care ar putea conţine cheia pentru a dechide un seif plin cu aur de-al naziştilor. Aventura sa îl pune în situaţia de a jongla cu nişte ruşi furioşi, MI5 din Marea Britanie, soţia sa imposibilă şi un terorist internaţional. Singurele arme de care se poate folosi Mortdecai sunt şarmul său special şi prezenţa fizică plăcută. Iar cum Johhny Depp e cel care îi va da viață lui Charlie, cred că am spus totul cu asta, nu? A! Gwyneth Paltrow și Evan McGregor i se alătură. Pe 23 ianuarie 2015 ne vom putea bucura de film.
Adaptarea după primul volum al seriei ”Cronicile din Wardsone” de Joseph Delaney, din care au apărut până acum și la noi 10 volume, se anunță una mai mult decât captivantă.
În niște vremuri în care magia se întâlnește cu legendele, singurul războinic supraviețuitor al unui ordin mistic, pornește într-o călătorie al cărei scop este să-l găsească pe eroul despre care s-a profețit că se va naște având puteri incredibile, ultimul cel de-al Șaptelea Fiu. Smuls din tihna vieții pe care tânărul o ducea ca fermier, acest erou fără voia lui acceptă fără prea mult entuziasm să se îmbarce într-o aventură îndrăzneață alături de mentorul său călit în bătălii aprige pentru a o învinge pe regina întunericului și armata acesteia de asasini supranaturală pe care a asmuțit-o asupra regatului lor.
Din descrierea cărții aflăm că personajul principal, Thomas, va deveni un exorcist care alungă strigoii, prinde și închide duhurile rele și vrăjitoarele. Nu știu însă cât de mult va respecta filmul cartea, dar vom afla asta la anul, după 6 februarie.
Nu știu cât mai are nevoie de descriere acest film atât de așteptat și râvnit. Deși e un mister cum de trilogia ”Fifty Shades of Grey” a reușit să se cațere atât de repede în topuri și să devină indestructibilă în fața altor cărți, deoarece nu este grozav scrisă iar stângăciile autoarei se văd pretutindeni, ea a reușit cumva să revoluționeze gusturile cititorilor, să le alimenteze visele și să le atingă.. inimile. Multimilionarul și șarmantul Christian Grey a pus pe jar nu doar pe Anastasia Steele, naiva și deloc experimentata tânără care îi va cădea în mreje, ci și pe fanele care visează ca acest domn special și cu gusturi bizare, dar care pare să poate să aducă pe culmile plăcerii pe oricine, să existe.
Visul le va fi îndeplinit, pe 13 februarie 2015 Jamie Dorman va încerca să îi dea viață lui Christian Grey. Iar la ce succes au avut cărțile, cred că e destul de clar că tot cam pe acolo se va situa și filmul.
Având un cast foarte bun, cu Jennifer Lawrence și Bradley Cooper în rolurile principale, ecranizarea cărții ”Serena” de Ron Rash se anunță una foarte interesantă, pe care o vom putea vedea începând cu 26 februarie.
În timpul Marii Depresii, George Pemberton (Bradley Cooper) se instalează împreună cu soția sa, Serena (Jennifer Lawrence), în Carolina de Nord pentru a dezvolta o fabrică de prelucrarea a lemnului pentru construcții. Deși străină în această regiune deloc primitoare, Serena se impune rapid ca egală a bărbaților care conduc acel imperiu forestier. Descoperă, însă, că soțul ei are un copil pe care l-a conceput cu câțiva ani în urmă în acea regiune cu o femeie simplă, Rachel (Ana Ularu), și devine vulnerabilă și sensibilă, dar, când află că ea nu va putea avea niciodată copii, fericirea mariajului lor se destramă definitiv. Din acel moment, singura sa dorință este aceea de a se răzbuna pe fiul nelegitim al lui George.
Nu am reușit să văd primul film încă, ”Divergent”, dar ar fi cazul să mă grăbesc, pentru că pe 20 martie apare deja al doilea, realizat după volumul doi al trilogiei distopice a scriitoarei Veronica Roth, ”Insurgent”. Însă judecând după trailer, filmul acesta se anunță a fi mai bun decât primul,
Lucrurile merg din rău în cel mai rău pentru eroii noștri, Tris și Four. Într-un Chicago distopic, unde tinerii care au împlinit vârsta de şaisprezece ani sunt obligaţi să aleagă una dintre cele cinci facţiuni, căreia ar trebui să-i fie devotaţi pentru tot restul vieţii, Tris Prior continuă să-i salveze pe cei pe care îi iubeşte - şi pe ea însăşi -, în timp ce caută răspunsuri la întrebări sfâşietoare despre durere şi iertare, identitate şi loialitate, politică şi iubire.
Dacă nu ați citit până acum acest roman clasic renumit, a venit vremea să o faceți! Poate readaptarea lui, care va apărea pe 10 aprilie 2015 vă va da imboldul necesar.
”Departe de lumea dezlănțuită” (titlul în engleză Far from the Madding Crowd) a apărut în 1874 și este al patrulea roman al lui Thomas Hardy și primul său succes literar semnificativ. La jumătatea epocii victoriene, într-o perioadă de avânt a economiei liberale, când Anglia devenise prima putere industrială a lumii, Thomas Hardy reconstituie cu nostalgie, într-o cuprinzătoare frescă romanescă, climatul spiritual al Angliei patriarhale. În cuvintele unei remarcabile scriitoare ca Virginia Woolf, ”Departe de lumea dezlănțuită” ne dezvăluie cealaltă latură a spiritului uman, partea întunecată, care este revelată în singurătate, iar nu cea luminată, care se arată în societate.
Cred că romanele lui Nicholas Sparks s-au impus în cinematografie, mai ales în zona dramelor. Publicul feminin în general e cucerit de ele, de aceea și apar foarte des filme după scrierile acestui autor, datorită succesului pe care îl au.
Romanul ”The Longest Ride”, care va apărea în curând, pe 10 aprilie, urmărește îmbinarea firelor a două povești de iubire (păi cum altfel?). Una aflată în amurgul ei, și cealaltă la început de drum. Printre ingrediente, enumăr: un accident de mașină, o fantomă, și un cowboy arător. A, vor fi averse de lacrimi, știți asta, nu?
Cartea nu a apărut încă la noi, dar nu vă impacientați! Cu siguranță o vor scoate cei de la Rao, care publică romanele Nicholas Sparks și la noi de ani buni.
Pe 17 aprilie vom avea ocazia să ne întâlnim cu Tom Hardy, Gary Oldman și Noomi Rapace în ecranizarea thrillerului bazat pe romanul scriitorului britanic Tom Rob Smith, unul plin de intrigi, trădare și crime. Cartea a apărut și la noi la editura Paralela 45, prietenul meu o are, a citit-o, și i-a plăcut. Cu siguranță o voi împrumuta și o voi citi și eu până apare filmul, mai ales că thrillerele mă captivează.
În timpul în care Uniunea Sovietică era condusă de Stalin, un agent idealist, care e pro-Stalin, devine intrigat de o serie de crime ale căror victime sunt copii. Din păcate, ideologia de partid susţine că în acest stat lucrurile sunt perfecte şi nu există crime împotriva copiilor. Faptul că insistă să le investigheze duce la excluderea lui din sistem, însă el îşi continuă cercetările, cu toate că nu e susţinut decât de soţie, şi află că legăturile crimelor duc până la nivelul de sus al ierarhiei de partid.
John Green a ajuns într-un timp relativ scurt foarte apreciat și la noi, iar cărțile sale sunt printre favoritele adolescenților, și nu numai. La anul va fi ecranizată altă carte de a lui, „Paper Towns”, și suntem asigurați că în acest caz vom avea cu 100 % mi puține lacrimi și cu 100% mai multe călătorii ca în ”The Fault in Our Stars”, apărut anul acesta.
Nat Wollf (care în anteriorul film a jucat rolul lui Isaac) va porni în căutarea fetei lui ideale, Margo, interpretată de Cara Delevigne, de această dată. Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viața lui Quentin. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă și independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbește, incantat sa ia parte la planurile jucăușe și vindicative ale ingenioasei Margo.
Numai ca fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă, acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găsește nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.
Deci.. 5 iunie 2014, să vă notați data în agendă.
În ultima vreme tot mai multe cărți ale copilăriei au parte de adaptări pentru publicul adult. Iată că a venit timpul și cărții atât de celebre a lui J. M. Barrie și a eroului lui și al tuturor copiilor, Peter Pan, să revină într-un prequel.
Acțiunea filmului se petrece înaintea cărții și promite a fi un început nou pentru băiețelul care nu voia să crească. Aici vom da peste un Peter Pan (Levi Miller) care încă nu are puteri supranaturale și care face echipă.. cu cine credeți? Chiar cu căpitanul Hook (Garrett Hedlund). Doar că acum nu e căpitan, e mai tânăr, are ambele mâini, și nu mai e așa de periculos. Însă e mai vulnerabil și pare că Blackbeard, un pirat fioros, e gata să îl facă ferfeniță fără probleme.
V-am atras atenția? Pe 24 iulie 2015 vă veți satisface această curiozitate.
Din câte știu eu, seria asta e foarte celebră. ”Goosebumps” este o serie de nuvele horror pentru copii, create de autorul american R. L. Stine. 62 de cărți au fost scrise (din care 16 publicate în limba română, de editura Rao), publicate sub titlul de ”Goosebumps”, ultima fiind ”Monster Blood IV”. Au fost criticate pentru conținutul lor uneori violent.
Premisa de la care pornește filmul exte una extrem de interesantă. Fie că sunteți sau ați fost fani ai seriei, sau e prima dată când auziți de ea, cu siguranță veți ciuli urechile când vă voi spune că filmul îl are ca personaj principal pe autorul cărților, R. L. Stine, care va deveni prizonier al creaturilor sare terifiante, pe care reușise până atunci să le țină sub lacăt, închise în cărțile sale. Însă când monștrii sunt eliberați, sarcina salvării va veni de la doi puști.
Pe 7 august vă veți putea bucura de acest film..sau îngrozi, mai bine spus!
Cu siguranță ați auzit până acum de seria distopică a lui James Dashner, mulți dintre voi probabil ați citit deja cărțile, și ați văzut filmul ”The Maze Runner” realizat după primul volum. Am dreptate? Eu mă consider codașă la ambele capitole, și nu pot spune că seria e una prioritară pe lista mea, dar mi-am propus să o citesc și eu într-o bună zi.
La anul va apărea al doilea film, ”The Scorch Trials”, iar în continuarea thrillerului postapocaliptic, prizonierii din Labirint au reușit să facă o breșă în zidurile lui. Cum viața în afară nu le oferă eliberarea pe care o sperau, cred că abia așteptați să să îi vedeți descurcându-se în noua și ciudata lor lume distopică.
Filmul va apărea pe 18 septembrie, la anul. Sper să reușesc și eu să îl văd pe primul până atunci.
O nouă carte foarte dragă sufletului meu, care mi-a înfrumusețat copilăria. Și iată, o nouă adaptare, una care sper că va fi foarte frumoasă.
Poveștile lui Rudyard Kipling despre Mowgli, un orfan crescut de animalele junglei și care se împrietenește cu un urs foarte drăguț, Baloo, au fost aduse pe marile ecrane de foarte multe ori. Noua versiune, semnată de regizorul Iron Man, Jon Favreau, a adunat voci ale unor actori celebri ca Bill Murray, Scarlet Johansson și Christopher Walken, care să dea glas personajelor.
Eu una cred că va fi o animație foarte frumoasă și abia aștept să o văd, pe 9 octombrie 2015.
Nu cred că mai e vreun pasionat de cărți care să nu fi auzit de trilogia distopică a lui Suzanne Collins, care să nu fi citit măcar o carte (cau câteva informații despre ea) și să nu fi fost cu sufletul la gură alături de personaje, uitându-se la filme.
După mine, cred că ”Jocurile Foamei” e una din acele serii norocoase, care a avut parte de adaptări bune, memorabile, de actori buni care să interpreteze personajele, și, prin urmare, și de mult succes.
Iată că ajungem la finalul unei etape, una foarte triste. E clar, rolul lui Katniss ca Gaița Zeflemitoare, ca simbol al revoltei împotriva unui regim asupritor, se va termina, într-un fel sau altul. Că va fi de baricada câștigătorilor (dacă poți câștiga ceva în această lume dură), nu voi spune, ca să nu dezvălui nimic celor care nu au citit ultimul volum.
Pregătiți-vă sufletește, pentru că pe 20 octombrie ne vom lua rămas bun de la una dintre cele mai bune și emoționante adaptări ale unei cărți.
”Mândrie și prejudecată” este una dintre cărțile mele de suflet și, oricât de curioasă aș fi în privința rescrierilor unor povești clasice, în acest caz nu pot spune că sunt foarte încântată, și nici nu mă atrage foarte mult direcția în care scriitoarea a îndreptat povestea.. către una cu zombies.
Dar din câte știu cartea a avut succes, deci ceva este de capul ei. Dacă nu mă înșel, sunt și pe la noi cititori cărora le-a plăcut. După ce ecranizarea s-a perindat pe la mai mulți regizori în ultimii ani, pierzând-o astfel pe celebra actriță Natalie Portman din rolul principal, se pare că regizorul Burr Steers a rescris scenariul lui David O Russel's (care a câștigat și Oscarul), incluzând mai multe elemente Austen și mai puțini zombies.
Lily James (Downtown Abbey) îi va da viață lui Lizzie Bennet, Sam Riley(Maleficient) va fi Mr. Darcy și Matt Smith va fi Mr. Collins.
O serie care la noi a prins foarte bine, are o mulțime de fani. De mine nu a reușit nicicum să se lipească primul volum, dar fiindcă îl am și pe cel de-al doilea în bibliotecă, și cum văd că se ecranizează seria, îi voi acorda și lui o șansă.
În rolurile principale vor fi Addison Timlin și Jeremy Irvine (un actor care îmi place foarte mult). Lucinda va merge la școala de corecție unde îl va întâlni pe Daniel, un înger care i-a iubit sufletul fetei de-a lungul secolelor. Vă puteți aștepta la dragoste, forțele binelui și ale întunericului care se luptă și altele.
Ați văzut ”Gone Girl”? Sau ați citit cartea? Ați simțit cum vă dă fiori pe șira spinării? Ei, să nu vă așteptați la altceva de la ”Locuri întunecate”, alt thriller al celebrei autoare Gillian Flynn (și una dintre cele mai bune, după mine - cel puțin al genului ei).
În această adaptare Charlize Theron o va interpreta pe o femeie care a supraviețuit unei traume oribile din copilărie: asasinarea familiei sale, aparent de practicanții unui cult satanic. La douăzeci și cinci de ani după crimă, ea începe să reinvestigheze, încearcă să afle ce s-a petrecut cu adevărat, cu ajutorul unor amatori.
Filmul se anunță a fi unul mai alambicat și mult mai violent decât ”Gone Girl”.
”Macbeth” este o tragedie scrisă de William Shakespeare în anul 1606. Prima reprezentație atestată a avut loc în aprilie 1611, la teatrul Globe. Personajele reale care au inspirat această piesă sunt regii Macbeth, Duff și Duncan menționați în cronicile Holinshed.
De-a lungul timpului, piesa a atras mari actori în rolurile lui Macbeth și Lady Macbeth. Piesa a fost adaptată pentru film, televiziune, opera și altele.
De data aceasta curajoșii care vor încerca să le dea viață complicatelor personaje ale lui Shakespeare sunt Michael Fassbender și Marion Cotillard, sub regia Justin Kurzel.
Michael Fassbender și Rachel Weisz vor juca în acest film, regizat de Derek Cianfrance, care e expert în crearea melodramei și a relațiilor întunecate.
Despre ce e vorba? O devastatoare poveste de iubire într-o lume fără răspunsuri sigure.
După patru ani de coșmar petrecuți pe fronturile Primului Război Mondial, Tom Sherbourne se întoarce în țara natală, Australia, angajându-se paznic de far pe Ianus Rock, o insulă aflată la distanță de o jumătate de zi de coastă. Izolați de restul lumii, Tom și frumoasa lui soție, Isabel, încearcă zadarnic să devină părinți. Când orice speranță părea pierdută, pe țărm eșuează o barcă ducând un cadavru și un nou-născut. Încălcându-și principiile, Tom și Isabel decid să păstreze copilul, considerându-l un dar de la Dumnezeu. După doi ani, cand se întorc pe continent, descoperă că hotărârea luată le-a schimbat iremediabil destinele.
Cell
După cartea: ”Cell” de Stephen King
Romanul lui Stephen King, apărut în 2006, ar putea avea cea mai terifiantă premisă a erei moderne: într-o zi ca oricare alta, un semnal ciudat este transmis către fiecare telefon mobil din lume, transformând pe utilizatorii acestora în niște zombie lipsiți de rațiune și însetați după sânge (și țineți cont că această carte a fost scrisă înainte ca iPhone-ul să apară, deci astăzi situația ar putea suna mult mai rău).
Filmul îi reunește pe John Cusak și pe Samuel L. Jackson, starurile care au mai jucat și în altă adaptare a unei scrieri de a lui Stephen King, 1408. Cei doi vor fi ”norocoșii” supraviețuitori ai virusului digital, care vor face echipă pentru a descoperi ”sursa” și a o opri înainte de a fi prea târziu pentru omenire.
Ce articol fain, am aflat ca multe carti bune vor avea si o ecranizare la anul. Sarbatori fericite :*
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos, Malina! Sarbatori fericite si tie, alaturi de cei dragi!
ȘtergereVreau sa vad Lumina dintre oceane, Macbeth, Departe de lumea dezlantuita, Dark places, chiar sunt curioasa cum vor fi in comparatie cu lecturile.
RăspundețiȘtergereSi eu sunt curioasa! Multumesc pentru comentariu, Georgiana. Te pup!
ȘtergereCu placere! Acum mi le-am notat si sigur le voi vedea anul viitor.
ȘtergereUite, de multe nu stiam ca se vor face filme .....Imi plac catewva din cartile enumerate, le-am citit. Pentru restul trebuie sa ma documentez si sa citesc. Merci :*
RăspundețiȘtergereSe pare ca va fi un an super, nu stiam de multe din aceste filme. Mulțumesc pentru articol. :D Pan si Goosebumps au fost 2 surprize placute.
RăspundețiȘtergerefoarte frumoasa postarea. Multe filme frumoase o sa apara. Eu astept cu nerabdare Departe de Lumea dezlantuita si Paddington. Trebuie sa citesc cartile astea.
RăspundețiȘtergereWai cate apar <3 Nu stiam ca vor fi ecranizate atat de multe . O sa mor de curiozitate pana apar unele :)
RăspundețiȘtergereAceeasi stare o am si eu. Mai ales pentru unele filme.
ȘtergereLasa Georgi ca o sa treaca repede timpul ,ai sa vezi :)
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereVa fi un an incarcat, din cate se pare. :D De-abia astept unele ecranizari!! Cea in stil Jane Austen ma face foarte curioasa, chiar daca n-am citit cartea.
RăspundețiȘtergereEu abia astept Insurgent! Recent am reusit sa pun mana si pe volumul 3 din Divergent si abea astept sa vad cum va evolua actiunea si in filme. :)
RăspundețiȘtergereAzi am vazut The Maze Runner si abia astept filmul urmator, am ramas soc, nu stiam ce se intampla si voiam neaparat continuarea :)) Bine ca mai e putin pana in 2015 :))
Nu stiam ca Serena este realizat dupa o carte.
RăspundețiȘtergereAm vazut trailer-ul de la The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 si apare pe 20 noiembrie 2015 .. nu octombrie ..
RăspundețiȘtergereHei daca ai timp oti face si un articol despre serialele care vor aparea in curind bazate pe carti ^_^
RăspundețiȘtergeresunt incantat de pasiunea ta, dar sunt convins ca anumite documentare, vor da rod vietii tale.
RăspundețiȘtergere