miercuri, noiembrie 12, 2014

Gaudeamus 2014: Noutăţile editurii Leda

După o perioadă de linişte  (una tristă pentru noi, cititorii), în care nu au scos prea multe noutăţi, editura Leda a anunţat titlurile care vor apărea la târgul Gaudeamus 2014. Aştept de multă vreme "Experiment", de aceea am avut parte de o surpriză minunată când am aflat că în sfârşit voi avea şansa să o citesc!

“Experiment” (Divergent #3) de Veronica Roth
O SINGURĂ ALEGERE TE POATE TRANSFORMA RADICAL
O SINGURĂ ALEGERE TE POATE DISTRUGE
O SINGURĂ ALEGERE TE VA DEFINI

Societatea împărţită pe facţiuni în care Tris Prior credea cândva a fost distrusă – spulberată de violenţă, conflicte şi trădări. Astfel că atunci când i se oferă şansa de a explora lumea dincolo de limitele cunoscute, Tris este pregătită. Poate că, în afara oraşului, ea şi Tobias vor putea duce o viaţă nouă, lipsită de minciuni, loialităţi puse sub semnul întrebării şi amintiri dureroase.
Însă noua realitate a lui Tris e şi mai periculoasă decât cea pe care a lăsat-o în urmă. Vechile descoperiri devin imediat de neînţeles. Adevărurile noi şi explozive schimbă inimile celor pe care ea îi iubeşte. Şi, o dată în plus, Tris trebuie să lupte pentru a înţelege complexitatea naturii umane – şi pe ea însăşi –, fiind în acelaşi timp nevoită să facă faţă unor alegeri imposibile despre curaj, loialitate, sacrificiu şi iubire.
Narat dintr-o perspectivă duală captivantă, EXPERIMENT conduce seria Divergent către un final tulburător, dezvăluind secretele lumii distopice care a captivat milioane de cititori.

Veronica Roth a absolvit Northwestern University, cu o specializare în scriere creatoare. Romanul ei de debut, DIVERGENT, s-a bucurat de un mare succes, devenind la scurt timp după publicare bestseller New York Times şi fiind ecranizat într-o superproducţie de succes.
În prezent, Veronica locuieşte în apropiere de Chicago, împreună cu soţul ei, şi îşi dedică tot timpul scrisului.

“Oraşul sufletelor pierdute” (Instrumente Mortale #5) de Cassandra Clare
DRAGOSTE. RĂZBUNARE. SÂNGE. TRĂDARE.
ÎNTUNERICUL AMENINŢĂ SĂ ÎI ÎNGHITĂ PE VÂNĂTORII DE UMBRE.
EXISTĂ VREUN PREŢ PREA MARE DE PLĂTIT, CHIAR ŞI PENTRU DRAGOSTE?

Când Jace şi Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul său Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon şi Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni şi cu nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos. Eşecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieţi, ci şi a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el? Sau este cu adevărat pierdut?

Filmul Oraşul Oaselor – produs de Sony Pictures Entertainment şi avându-i în distribuţie pe Lily Collins (Oglindă, oglinjoară, Romeo şi Julieta) şi Jamie Campbell Bower (Amurg, Harry Potter) – a fost difuzat în România în toamna lui 2013.

Cassandra Clare s-a născut la Teheran, în Iran, din părinţi americani. O mare parte din copilărie şi-a petrecut-o călătorind împreună cu familia (inclusiv în Himalaya); până la împlinirea vârstei de zece ani, a locuit în Anglia, Franţa şi Elveţia. Cum părinţii ei îşi schimbau tot timpul domiciliul, cărţile au fost prietenii ei cei mai buni — oriunde se ducea, avea cu ea o carte. Anii de liceu şi i-a petrecut la Los Angeles, perioadă în care scria povestiri ca să-şi amuze colegii, inclusiv un roman intitulat The Beautiful Cassandra (Frumoasa Cassandra), inspirat de povestirea cu acelaşi titlu de Jane Austen (de unde şi-a luat mai târziu şi pseudonimul literar). După încheierea studiilor, Cassie a locuit la Los Angeles şi New York, unde a lucrat la diverse reviste. În 2004, inspirată de peisajul urban al Manhattanului, locul ei favorit, a început să scrie primul ei roman, Oraşul Oaselor, iar din 2006 s-a dedicat exclusiv scrisului.

De asemenea, şi la Corint Junior va apărea un titlu foarte interesant:

“Testul fierului” (Magisterium #1) de Cassandra Clare şi Holly Black
Focul vrea să ardă.
Apa vrea să curgă.
Aerul vrea să se ridice.
Pământul vrea să se lege.
Haosul vrea să devoreze.
Prieteni şi duşmani. Pericol şi magie. Viaţă şi moarte.

Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele.Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul.
Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră…
Imaginaţia remarcabilă a autoarelor de succes Holly Black şi Cassandra Clare a dat naştere acestei aventuri extraordinare, cu momente de suspans care îţi vor accelera pulsul şi te vor face să plonjezi cu toată fiinţa pe tărâmul magiei şi al incertitudinii.

Holly Black şi Cassandra Clare s-au întâlnit pentru prima oară cu zece ani înainte de apariţia acestui volum, la prima sesiune de autografe a lui Holly. De atunci, ele au devenit prietene bune, o legătură întărită de pasiunea lor comună literatura fantasy. De la peisajele impresionante din Stăpânul Inelelor şi aventurile lui Batman în mohorâtul Gotham City la clasicele lupte cu săbii laser şi puteri magice din Războiul Stelelor. În Magisterium, ele au hotărât să scrie propria poveste despre eroi şi răufăcători, despre bine şi rău şi despre persoana căreia i-a fost hărăzit un destin măreţ, indiferent dacă îi place sau nu asta.
Holly a scris mai multe cărţi de mare succes şi este co-autoare a seriei Cronicile Spiderwick. Ea a câştigat Newbery Honor pentru romanul Doll Bones. Cassie este autoarea mai multor serii cu un imens succes la public, precum Instrumente mortale şi Dispozitive infernale. Ambele trăiesc în Massachussets, SUA, la aproximativ zece minute una de cealaltă. Aceasta este prima lor colaborare şi marchează începutul unei serii formate din cinci volume.

Un comentariu:

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!