joi, noiembrie 20, 2014

Gaudeamus 2014: Evenimente editura Trei + Catalogul cu toate noutățile editoriale!


În fiecare an îmi propun să ajung la Târgul de carte Gaudeamus și nu am reușit până acum să îmi îndeplinesc visul. E evident că devin foarte tristă și posacă în această perioadă, când descopăr noutățile editurilor și toate lansările, promoțiile pe care le pun la cale, dar pentru voi, cititorii mai norocoși decât mine, vă las mai jos informațiile primite referitoare la activitatea Editurii Trei la târg:

Mare atenţie când ajungeţi la Târgul Internaţional GAUDEAMUS - Carte de învăţătură 2014. Intrarea în Pavilionul Central de la Romexpo este îngreunată în urma căderii unui meteorit incandescent.
Pompierii sosiţi la faţa locului au reuşit să stingă incendiul, însă rămăşiţele meteoritului se află încă în faţa intrării principale şi vor rămâne acolo până la sfârşitul săptămânii.
Oameni ai Pământului.
A sosit momentul.
Jocul Final a început.
Jocul Final e real.
Prima experienţă multimedia integată carte-joc, Endgame – Jocul final. Convocarea de James Frey şi Nils Johnson-Shelton, poate fi achiziţionată din standul Editurii Trei (nivel 0.00, stand 16).
Trilogia Endgame ne dezvăluie o lume populată de seminţii străvechi, din care se trage toată omenirea şi care au fost create şi alese cu mii de ani în urmă. În fiecare seminţie există un Jucător care este antrenat de mic pentru Jocul Final, un eveniment catastrofal care va redefini soarta omenirii.
Alături de această carte-fenomen, în standul Grupului Editorial Trei vă aşteaptă peste 400 de titluri cu reducere de până la 50 % şipeste 60 de cărţi cu preţ promoţional 10 lei.


Duminică 23 noiembrie 2014, ora 12.00, vă invităm să o întâlniţi pe autoarea francezăGwenaëlle Aubry la standul Grupului Editorial Trei.
Gwenaëlle Aubry îşi va lansa romanul Nimeni.
Alături de Gwenaëlle Aubry se vor afla: Svetlana Cârstean (scriitor) şi Magdalena Mărculescu (director editorial Grupul Editorial Trei).
În această carte, Gwenaëlle Aubry dă voce unui părinte pierdut în propria-i nevroză, dialoghează cu eurile lui multiple, îl autorizează să existe după moartea sa fizică.
Volumul Nimeni, descris de Rick Moody drept "o bijuterie literară, care se remarcă în literatura contemporană europeană prin strania claritate", a fost publicat în colecţia Literary Fiction de la Pandora M, alături de alte două titluri puternice şi emoţionante: Sutton de J.R. Moehringer şi Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber.
Sutton reprezintă portretul fascinant al unui om remarcabil. Talentul lui Moehringer de a surprinde spiritul epocii şi bogăţia detaliilor face ca fiecare oprire din călătoria exterioară şi lăuntrică a lui Sutton să fie zguduitoare.” - Publishers Weekly
J.R. Moehringer este celebru scriitor şi jurnalist american, laureat al Premiului Pulitzer pentru volumul Dulcele bar (Editura Publica). În urma acestui succes, tenismenul Andre Agassi i-a cerut ajutorul în scrierea autobiografiei Open.
O descriere emoţionantă a fragilităţii condiţiei umane, Povestea lui Hanna Yakub de Rabee Jaber vorbeşte despre o temă universală: diversitatea religioasă şi toleranţa faţă de celălalt. Romanul Povestea lui Hanna Yakub a fost recompensat cu Booker International Prize pentru literatură arabă în 2012.

Noua colecţie – Educaţie şi formare – se adresează în special cadrelor didactice, dar şi părinţilor interesaţi de viitorul copiilor sau adulţilor angajaţi în procese de formare profesională, managerilor care îşi doresc să aibă angajaţi inovatori şi bine pregătiţi, consultanţilor din procesele de învăţare (traineri, mentori, consilieri). Primele două titluri, care vor putea fi cumpărate din standul Editurii Trei de la Gaudeamus, sunt: Invăţarea invizibilă de John Hattie şi Formarea inovatorilor de Tony Wagner.

Citirea gândurilor nu este un mit. Este o realitate. Doar că este puţin diferită de ceea ce îşi imaginează majoritatea oamenilor. Cu instrumentele pe care le oferă Arta de a citi gândurile de Henrik Fexeus, vei afla imediat ce gândeşte şi simte cealaltă persoană şi vei putea să-i influenţezi gândurile şi sentimentele.
Analiza viselor de C.G. Jung, care cuprinde transcrierea seminarului pe tema interpretării viselor, susţinut la Zürich între 1928 (noiembrie) şi 1930 (iunie), ne oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul seminarului. Avem ocazia de a citi cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Un adevărat eveniment cultural, cartea este interesantă pentru toţi cei preocupaţi de modul în care lucra una dintre cele mai cunoscute personalităţi ale secolului XX.
Ediţia revizuită şi adăugită a volumului În căutarea sinelui de Vasile Dem. Zamfirescu conţine modificări de structură şi detaliu faţă de cele două ediţii anterioare. Alături de cele două jurnale, ea include toate materialele conexe lor, nu numai secţiunea Psihanaliza comunismului, existentă şi în prima ediţie de la Cartea Românească, ci şi eseurile filosofice publicate în 1995, sub titlul Nedreptatea onticăla Editura Trei, carte care cunoaşte astfel reeditarea. 
Nu i-am uitat nici pe cei mici. Pentru ei am pregătit o minunată poveste de Crăciun: În căutarea Sufletului Crăciunului de R. D. Mottok. Teo Trandafir spune despre acest proiect: “În această carte de poveste vom găsi ce căutăm în fiecare zi: adăpost pentru noi şi pentru copiii noştri. Adăpost în faţa violenţei sau grabei ori tristeţii. Aici, între aceste coperţi, e veşnic Crăciun, iar metafora miroase a cozonac şi fericire.“

Vă voi prezenta mai jos câteva din titlurile noi care vor apărea, cele de care nu am mai scris până acum pe blog:

“Viermele de mătase” de Robert Galbraith
Traducere din limba engleză de Ciprian Şiulea

Când scriitorul Owen Quine dispare, soția lui apelează la detectivul particular Cormoran Strike. La început, femeia crede că soțul ei a plecat pentru că a vrut pur și simplu să fie singur câteva zile – așa cum a mai făcut înainte – și îi cere lui Strike să-l găsească și să-l aducă acasă.
Dar, pe măsură ce ancheta lui Strike înaintează, devine limpede că dispariția lui Quine implică mai multe decât și-ar fi imaginat soția lui. Scriitorul tocmai a finalizat un manuscris în care face câte un portret necruțător aproape fiecărei persoane pe care o cunoaște. Dacă romanul ar fi publicat, ar distruge vieți – așadar, sunt mulți care ar vrea să-l reducă la tăcere pe Quine.
Iar când scriitorul este găsit ucis cu brutalitate în împrejurări stranii, pentru Strike devine o cursă contracronometru să înțeleagă ce l-a împins pe ucigașul nemilos să comită acea crimă atroce...
Oferind o poveste ce se citește pe nerăsuflate, cu răsturnări de situație la tot pasul, Viermele de mătase este al doilea roman din mult apreciata serie care îi are drept protagoniști pe detectivul Cormoran Strike și pe tânăra și curajoasa lui asistentă, Robin Ellacott.

“Orașe de hârtie” de John Green
Traducere din engleză de Shauki Al-Gareeb

Lumea se răstoarnă cu doar câteva săptămâni înainte de terminarea liceului: Margo reapare în viața lui Quentin. În toiul nopții, îmbrăcată în costum de ninja, gata pentru o nouă aventură. Extravagantă, frumoasă, imprevizibilă și independentă, Margo l-a fascinat dintotdeauna pe Quentin. Îndrăgostit iremediabil de ea, o urmează orbește, încântat să ia parte la planurile jucăușe și vindicative ale ingenioasei Margo.
Numai că fata dispare iar. De data aceasta definitiv. Margo, fata visurilor care a fost întotdeauna o enigmă,acum devine un mister. Pentru Quentin. Care nu mai găsește nimic altceva decât indicii… lăsate de ea pentru el. De aceea, decide să le urmeze.
“În acest nou roman al lui John Green regăsim ecouri din Căutând-o pe Alaska: o fată superbă, excentrică; un mister care trebuie rezolvat de niște adolescenți inteligenți și ciudați; precum și citate elocvente (din Fire de iarbă a lui Walt Whitman, de data aceasta) minunat inserate în poveste. Green se oprește din nou asupra conexiunii subtile dintre imaginație și percepție, lumini și umbre, iluzie și realitate.” – Booklist
“Există deja o marcă John Green: stilul lui îmbină un limbaj spumos, colocvial cu inserturi hiperintelectuale și observații profunde despre viață. Green dă dovada talentului său în fiecare pagină.” – School Library Journal

“Extazul lui Gabriel”(Infernul lui Gabriel #2) de Sylvain Reynard
Traducere din engleză de Mihaela Doagă

Continuarea romanului Infernul lui Gabriel. În Extazul lui Gabriel, a doua parte a trilogiei dedicate poveștii de iubire dintre profesorul Emerson și studenta Julianne Mitchell, Sylvain Reynard aprofundează intriga din Infernul lui Gabriel, centrând povestea pe inițierea tinerei inocente în tainele seducției. Gabriel Emerson o va duce pe Julianne într-o vacanță romantică la Florența, locul întâlnirii dintre Dante și Beatrice, unde cei doi vor trăi cu ardoare extazul și bucuria iubirii împărtășite.
Dar, la întoarcere, fericirea le este amenințată de intrigile unei foste studente, care riscă să distrugă atât cariera academică a lui Gabriel, cât și aspirațiile universitare ale lui Julianne – și, mai presus de toate, relația lor.
Pentru a o păstra pe Julianne, Gabriel trebuie să se împace cu spectrele trecutului și să sacrifice o parte din ființa lui pentru a o salva pe aceea care l-a salvat, la rândul ei, din capcanele autodistrugerii.

„În timp ce el o mângâia blând pe obraz, Julia se uita în ochii albaștri, tulburi, ascunși acum de ochelari. Era atât de chipeș la costum. Nespus de sexy.Cu un gest îndrăzneț, trase de marginea papionului și simți cum i se desface mătasea între degete. Înfășură materialul o dată pe deget, trăgându-l spre ea să-l sărute.”

Vă lăsăm pe voi să descoperiți multitudinea de cărți care urmează să apară! Puteţi consulta mai jos catalogul pentru detalii despre toate noutăţile editoriale cu care Grupul Editorial Trei îşi aşteaptă cititorii la cea de-a opta ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus - Carte de învăţătură!

 Click pe imaginea de mai jos pentru a accesa direct catalogul!
Image and video hosting by TinyPic
Și nu uitați, dacă ajungeți pe la târg, împărtășiți și cu noi bucuria voastră! Povestiți-ne ce v-a impresionat mai mult acolo, la ce evenimente ați participat, ce cărți v-ați cumpărat.

0 gânduri:

Trimiteți un comentariu

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!