luni, februarie 17, 2014

Leapşa indiscretă! :)

M-am gândit să ne amuzăm cu toţii, să aflăm percepţia voastră în ceea ce priveşte lumea cărţilor şi tot ce ţine de ea. Soluţia cea mai rapidă care mi-a trecut prin minte? O leapşă.. indiscretă.  Sau un chestionar, cum preferaţi să îi spuneţi. Care nu se sfieşte să vă descoasă şi să vă pună pe tavă cititorilor blogului sufletele voastre de cititori devotaţi. Asta, desigur, dacă o să vă facă plăcere să preluaţi leapşa şi să o completaţi şi voi. Şi ghiciţi ce? După ce că e curioasă, indiscretă rău leapşa, mai e şi… lipsită de orice fel de rasism J) Nu face diferenţe între voi, nu e nevoie să o daţi mai departe unui număr de persoane, toată lumea o poate prelua, completa, dacă îi surâde ideea, dacă îi place.. oriunde o vede, pe orice blog, o poate prelua. Gata cu reclama.. să îi dăm drumul:

 1. Când mă uit spre biblioteca mea...mă întristez, gândindu-mă câte cărţi necitite mă aşteaptă dezamăgite pe rafturi.

2. Atunci când cineva îmi vorbeşte în timp ce citesc... mintea mea percepe vorbele lui ca bâzâitul unei muşte.

3. Când deschid pentru prima dată o nouă carte.. am senzaţia că deschid portalul spre o nouă lume.

4.Atunci când păşesc într-o librărie... parcă aud cărţile care mă cheamă..”Pick me! Pick me!”

5. Când mi se pune pata pe o carte.. fac orice, mă dau de trei ori peste cap ca şi calul lui Harap-Alb (sper că n-am încurcat poveştile) şi tot fac rost de ea cât mai repede.

6. Primul lucru pe care îl fac după ce termin de citit un roman.. încerc să îmi distrag atenţia de la suferinţa de a mă fi despărţit de noi personaje, de o nouă poveste, citind părerile şi recenziile celorlalţi despre carte.

7. Cred că un blog bun de cărţi este acela care... are multe recenzii, păreri personale, care nu tinde să devină un Goodreads mai mic, plin doar de descrieri ale cărţilor.  

8. Atunci când îmi cumpăr cărţi le aleg pe baza... listei din agendă sau după ce îmi spune mie sufletul în acel moment.

9. Atunci când îmi aleg viitoarea lectură .. mă bazez pe ce simt atunci, ce îmi atrage privirea şi îmi gâdilă curiozitatea.

10. Când o carte nu mă prinde de la început şi o citesc greu.. mă străduiesc cât pot să o continui, dar dacă nu e în niciun caz dragoste la prima vedere cu ea o las pe noptieră pentru altă dată. Am prea multe cărţi necitite ca să îmi pot permite să nu valorific la maxim timpul meu şi aşa limitat. 

11. Cred că atu-ul blogului meu constă în.. bucuria şi bucăţica din sufletul nostru pe care le punem în el de fiecare dată.

12. Atunci când trece o perioadă mai lungă de timp în care nu citesc.. simt că nu trăiesc, că trece timpul pe lângă mine fără rost.

13. Legat de obsesia mea pentru cărţi, părinţii.. nu mă sprijină. Cred că am prea multe cărţi, că îmi sunt de ajuns, că nu mai am loc unde să pun altele..

14. Pentru mine, un roman bun e.. cel care mă lasă cu sufletul sfâşiat, mintea vraişte, ori cu un zâmbet larg ca al pisicii Chesire pe faţă.

15. Am o atracţie puternică pentru personajele... sarcastice, hotărâte, puternice, cu defecte, cu o doză de răutate, umane.

16. Pentru mine, o carte este.. biletul de aur care îmi permite să vizitez mai multe ţări şi lumi.

17. Dacă cineva îmi cere cu împrumut cărţi.. am senzaţia că îmi cere cineva să îi împrumut copilul meu. Şi ce mamă face asta, dacă nu una denaturată? Nu împrumut cărţi decât iubitului meu şi prietenelor cele mai bune, deoarece în ei am încredere că le vor trata cu acelaşi respect ca şi mine.

18. Atunci când aflu că un roman va fi ecranizat.. mă încearcă sentimente contradictorii: pe de o parte mă bucur, pe de alta am emoţii să nu iasă o mare varză şi să nu respecte cartea şi personajele din ea.

19. Atunci când cineva spune despre o carte pe care am iubit-o că e proastă.. gânduri periculoase îmi trec prin minte, care implică vătămarea persoanei  respective.

20. Oamenii care nu citesc..trăiesc doar o viaţă.

21. Cred despre cărţile scrise de scriitorii români contemporani..că au potential,  le citesc cu drag când am ocazia şi mi-aş dori ca tot mai multe edituri să aibă încredere în scriitorii noştri şi să îi publice.

22. Dacă ai avea şansa să te căsătoreşti cu un scriitor/o scriitoare, acela/aceea ar fi.. primul care mi-a trecut prin minte a fost Mihail Drumeş pentru că m-a fascinat „Invitaţie la vals”.. bineînţeles, dacă el ar fi contemporan cu mine.

23. Părerea mea despre cititoarele electronice este.. orice instrument care mă ajută să citesc cărţi care poate înainte nu îmi erau aşa uşor accesibile e binevenit.  Sunt deschisă tehnologiei şi evoluţiei.


AICI găsiţi doar cerinţele, să spunem întrebările de completat. (deşi ele propriu zis nu sunt întrebări). Ca să vă fie mai uşor şi să nu trebuiască să le copiaţi de aici pe fiecare în parte. 
Cum am spus şi sus, oricine o poate prelua, şi nu este nevoie să nominalizaţi persoane la care o daţi mai departe, dar vă rog să menţionaţi în postare că oricine vede leapşa e liber şi invitat să o preia. Mulţumesc şi.. have fun! :)

6 comentarii:

  1. Foarte draguta! Am aplicat-o si eu, iti las link'ul in cazul in care vrei sa te uiti peste ea :D
    http://books-are-love.blogspot.ro/2014/02/leapsa-indiscreta.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesantă! Sigur o fac și eu!
    Mă regăsesc în majoritatea răspunsurilor!

    RăspundețiȘtergere
  3. o leapsa foarte interesanta:) pacat ca n-am si eu blog...

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte draguta ideea cu acest gen de leapsa!! :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim tuturor celor care ati preluat leapsa!

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!