luni, ianuarie 13, 2014

Serialul realizat după cartea "Iubirile croitoresei" - din 15 ianuarie pe Euforia TV!

Am citit cam 475 de pagini din cartea "Iubirile croitoresei" şi pot spune că sunt fascinată complet! E minunată cartea, complexă, interesantă, frumoasă. Sper să o termin până apare primul episod din serial. Oricum garantat veţi găsi o recenzie a ei pe blog!

Bestsellerul spaniol al anului 2010, cu peste un milion de exemplare vândute!
Romanul se află în curs de traducere în peste 25 de limbi şi urmează să fie adaptat pentru TV, într-o mini-serie de 13 episoade care se vor difuza la începutul acestui an.

În lunile premergătoare insurecţiei franchiste, tânăra croitoreasă Sira Quiroga părăseşte Madridul, mânata de nemărginita iubire pentru un bărbat aproape necunoscut. Se stabileste împreuna cu acesta în Tanger, oraş monden, exotic şi vibrant, unde i se întâmplă ceva ce nici nu-şi poate imagina. Căci aici va fi Sira şi trădată, şi părăsită.
Singură, copleşită de datoriile lăsate de fostul iubit, pleacă la Tetuan, capitala Protectoratului spaniol al Marocului. Prin manevre nu tocmai ortodoxe şi ajutată de prieteni de o reputaţie îndoielnica, Sira îşi făureşte o noua identitate şi deschide un elegant salon de croitorie, pentru cliente venite de departe si al căror prezent e greu de ghicit.
La sfârsitul războiului civil din Spania, când în Europa stă să izbucnească al doilea război mondial, Sira îşi împleteşte soarta cu aceea a câtorva personaje istorice, printre care Juan Luis Beigbeder (enigmaticul şi prea putin cunoscutul ministru de Externe din primii ani ai franchismului), amanta lui, excentrica Rosalinda Fox, şi ataşatul naval Alan Hillgarth, pe atunci şeful spionajului britanic din Spania.
Cu toţii o vor face să ia o hotărire riscantă, în care stofele, cusăturile şi tiparele de croitorie vor fi faţa vizibilă a unei existenţe zbuciumate şi primejdioase.
Splendida proză din romanul Iubirile croitoresei reuneşte amintiri, doruri şi hărţi din legendarele enclave coloniale situate în nordul Africii pâna în Madridul filogerman, în imediata posteritate a războiului civil, şi în Lisabona cosmopolită, forfotind de spioni, oportunişti şi refugiaţi în derivă.

Iubirile croitoresei este o aventură pasionantă, traită în saloane haute-couture şi mari hoteluri luxoase, unde conspiraţiile politice şi neştiutele misiuni ale serviciilor secrete se împletesc cu loialitatea faţă de cei iubiţi şi forţa de neînfrânt a dragostei.
De fapt e serial, dar nu am mai apucat să fac alt banner. O ecranizare a cărţii cu acelaşi nume, scrisă de Maria Duenas, bestseller în 30 de ţări, serialul a înregistrat audienţe record în Spania, fiecare episod difuzat fiind lider detaşat, cu peste cinci milioane de telespectatori, devansând de fiecare dată  talent show-ul Vocea Spaniei.
“Iubirile Croitoresei” este  o emoţionată poveste de dragoste şi trădare, un cocktail de aventuri, spionaj, glamour, haute- couture, agenţi dubli, toate petrecându-se pe fondul Războului Civil din Spania, dintre anii 1936-1939.
Povestea o aduce în prim plan pe Sira Quiroga, o tânără croitoreasă, care decide să îşi asculte inima şi pleacă împreună cu bărbatul pe care îl iubeşte în Maroc. Însă, odată ajunsă în Tanger, povestea de iubire se termină brusc, Sira fiind părăsită de cel căruia îi oferise totul, inclusiv averea primită de la tatăl ei.
Singură şi îndatorată, îşi deschide în Tanger un salon de croitorie. Aici, intră în cercurile exclusiviste ale unor oameni influenţi, în special oficiali englezi, care o conving, în pragul celui de-al doilea Război Mondial, să devină spion pentru britanici, având datoria de a le oferi acestora informaţii despre inamicii nazişti.
“Iubirile croitoresei” are o distribuiţie strălucită, formată din cei mai buni actori spanioli  ai vremii, dar şi o echipă de producţie premiată şi nominalizată la Premiile Goya, unele dintre cele mai importante premii  din industria cinematografică din Europa.
Sursa

Mai multe imagini din serial:

Trebuie să vă uitaţi la serial pentru că romanul e genial, iar imaginile din el la fel! De luni până joi la ora 20:00 pe Euforia TV, începând cu 15 ianuarie!

41 de comentarii:

  1. Am auzit si eu despre serial si chiar am de gand sa ma uit. Cartea nu-mi prea vine sa o citesc, desi e apreciata cam de toate persoanele. Serialul dureaza mai mult si de aceasta data (in mod miraculos) voi prefera serialul :D
    P.S. Sper ca o sa ne incanti cu o recenzie cand vei termina cartea :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau, Diana, ca nu ti-a trezit interesul cartea. Este foarte buna si frumoasa, si se citeste usor. Maria Duenas are un stil special de a scrie, patrunzator. Cu siguranta voi face si o recenzie cartii, dupa cum am si scris in aceasta postare.
    Serialul are momentan 11 episoade aparute. Miercuri la Euforia vor fi difuzate doua, de la 20:00 - 22:00, iar joi un episod de la 20:00.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa aflu de serial. Cartea mi-a placut mult, motiv pentru care am citit si celalalt roman al Mariei Duenas 'Ce avem si ce uitam'. Si aceasta este frumoasa, dar parca tot mai frumoasa este 'Iubirile croitoresei' :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu de obicei ma uit la film sau la serialul realizat dupa carte, iar acesta e cel care de multe ori ma convinge sa cumpar si sa citesc o carte. Dar sunt sigur ca daca tie iti place cartea, mie nu are cum sa nu imi placa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mira, ma bucur sa dau de persoane care au citit cartea, si le-a placut. Eu mai am 130 si ceva de pagini, am ajuns la partea in care Sira devine spion. Si eu mi-am propus sa citesc si celalalt roman al Mariei Duenas, m-a cucerit scriitoarea cu stilul ei.

    Alin, la mine e invers, se pierde farmecul unei carti atunci cand stiu de la film/serial ce se intampla in ea. De aceea mereu citesc cartea si apoi vad filmul, e ca o regula nescrisa a mea :). Iubirile croitoresei e o carte scrisa mai mult pt sufletul femeilor, desi, de ce nu, e posibil sa atraga si barbatii datorita partii legate de spionaj, razboiul civil si Al Doilea Razboi Mondial.

    RăspundețiȘtergere
  6. abia astept sa inceapa serialul, am tot vazut secvente la televizor si cred ca o sa-mi placa mult
    ma intrebam daca nu-l gasesc oare si pe net, in caz ca nu voi putea sa ma uit mereu la ora 20, la tv...stie cineva??

    RăspundețiȘtergere
  7. N-am auzit de carte sau serial. Suna bine, iar pozele arata chiar ok... Poate o sa-l incerc ^^

    RăspundețiȘtergere
  8. Recenzia este superba,eu nu am citit cartea dar cred ca o voi citi ...subiectul este foarte interesant si as fi recunoscatoare daca veti posta si cateva citate

    RăspundețiȘtergere
  9. @Krisz, tocmai am citit mai multe recenzii despre carte si e foarte posibil sa renunt la ideea mea. Chiar pare o carte foarte interesanta si pe placul tuturor si mi-ar parea rau sa nu citesc cartea pentru ca am vazut serialul.

    @alexa, de obicei dupa ce sa dau episoadele la tv in scurt timp apar si pe net. :-??

    RăspundețiȘtergere
  10. @Krisz si eu am regula asta cu "citeste mai intai cartea, apoi uita-te la ecranizare", dar in situatia de fata o sa procedez exact invers. nu am cartea, si nu as avea timp sa o citesc pana miercuri. dar sper ca o sa mi-o cumpar cat mai curand

    @Diana eu credeam ca serialele apar mai intai pe net, si pe urma la tv :)) adica, la cate seriale sunt pe net, la tv dau doar cateva:))
    oricum, am vazut ca de la un timp Euforia dau numai seriale de calitate, sper sa o tina tot asa

    RăspundețiȘtergere
  11. @MihaElla: Dar aceasta nu este o recenzie, ce te-a facut sa crezi asta? E descrierea cartii, de pe siteul editurii, si cateva informatii despre serial. Am si spus sus, in introducere, ca am ajuns la pagina 375 si nu am terminat cartea, cum i-as fi putut face o recenzie din moment ce nu am terminat-o? E destul de trist sa vad ca unii nici nu citesc cat de cat postarea sa vada despre ce e vorba, dar comenteaza, doar pentru premiu, presupun. In fine.

    @Lupu Diana: Ma bucur sa aud asta. Eu nu am citit recenzii ale cartii, dupa ce o termin si eu o sa caut recenzii.

    @Alexa Ioana: Probabil se gasesc si acum episoadele pe net dar nu cu subtitrare in romana, clar. Poate o sa apara pe serialefilmesubtitrare, pe site, ei mai pun si din serialele care apar la tv. Oricum o sa ma interesez dupa ce apar primele episoade sa vad daca se pot vedea si undeva pe net si va spun. :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Krisz, sa stii ca la mine nu conteaza deloc genul cartii, imi plac chiar si cele de dragoste :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Aud pentru prima data de acest roman, insa imi place descrierea. Cel mai probabil o sa vad serialul inainte de a citi cartea. Daca nu are descrieri lungi si plictisitoare despre razboi, si este presarat cu multa actiune imi place. De asemenea imi place pentru ca prezinta destinul unei femei care se lasa ametita de fluturii iubirii si pierde tot dar reuseste prin istetime, putere si viclesug sa obtina din nou siguranta financiara. Nu prea sunt familiarizata cu stilul de scriere al autorilor spanioli, de fapt incercand sa trec acum prin google-ul memoriei mele:-) nu imi amintesc daca am citit vre-o carte a unui autor spaniol pana acum...dar nu spun niciodata ,,niciodata''

    RăspundețiȘtergere
  14. Am citit cartea si mi-a placut mult, insa nu mai imi amintesc exact ce s-a intamplat, ci doar idei in mare...
    Paun Catalina Cezarina, ti-o recomand, incearca, daca imi amintesc bine nu avea descrieri asa de lungi.

    RăspundețiȘtergere
  15. trebuie neaparat sa imi cumpar si eu cartea, desi daca am inceput sa ma uit la serial nu o sa mai aiba acelasi farmec. ma batea gandul sa nu ma uit deocamdata, dar sincer n-am putut sa ma abtin. si nu regret:))

    RăspundețiȘtergere
  16. Am vazut in aceasta seara primele doua episoade din serial. Imi place foarte mult. Imi pare rau ca a renuntat la logodnicul ei pentru acest escroc sentimental, care a vrajit-o cu vorbe si gesturi frumoase apoi a lasat-o plina de datorii si a jefuit-o. Ce suflet a avut oare incat a putut sa o paraseasca desi banuia ca este insarcinata...?... Noroc ca i-a lasat totusi acea scrisoare altfel nu putea dovedi ca ea nu este o infractoare...interventia politistului a fost extraordinara, pare un om bun si a ajutat-o. Ea trebuie sa gaseasca puterea sa plateasca datoriile in termenul de un an si sa munceasca din greu...alegerile gresite se platesc, daca ramanea cu logodnicul ei destinul ei ar fi fost altul. Cat despre restul personajelor, ce pot sa spun decat ca prietena ei este draguta, mama ei merita mai multa atentie si afectiune tinand cont ca a crescut-o singura...tatal ei a fost si el un nenorocit fiindca a ales sa isi cladeasca o familie dupa cum i-au dictat parintii si pt a-si urmari propriile interese, si vrand sa faca un bine in cele din urma i-a facut un mare rau fiindca acum mai mult a incurcat-o cu acele bijuterii pe care i le-a oferit, fratele ei vitreg di servitoarea martora denuntand-o. De abea astept sa vad ce se mai intampla, si 100% imi cumpar cartea despre care nu mai auzisem pana acum dar care cred ca este foarte frumoasa. Va multumesc frumos pentru ca ati anuntat difuzarea acestui serial, seara chiar nu aveam la ce sa ma mai uit si acum am gasit acest serial superb! Actorii sunt foarte frumosi, astept sa vad care va fi in final ultima iubire a ei! Vizionare placuta tuturor celor care il urmaresc ca si mine si lectura placuta celor care citesc romanul! Nu stiu cum de nu am aflat eu pana acum de existenta sa, de obicei cartile de la Polirom au parte de reclame putine pe bloguri si siteuri fiindca nu detin carti pentru adolescenti, asa cum au leda, corint, epica, trei, nemira. Polirom si Rao au alt tip de carti.

    RăspundețiȘtergere
  17. M-am uitat pe net la episod si mi s-a parut destul de bun, cartea mi-a placut mai mult, dar mereu e asa.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu am citit cartea, nu prea ma atrag scriitorii spanioli.

    RăspundețiȘtergere
  19. @lovebooks, eu nu am citit multe carti scrise de scriitori spanioli, insa din ce am citit nici nu-ti dai seama de diferenta, plus ca nu poti sa judeci o carte dupa nationalitatea autorului..

    RăspundețiȘtergere
  20. @lovebooks ce conteaza ce nationalitate are scriitorul atat timp cat a creat o capodopera, o scriitura frumoasa si captivanta?? conteaza felul lui de a scrie, nu in ce parte a globului locuieste
    dar fiecare cu gusturile lui si cu modul lui de a percepe lucrurile..:)

    RăspundețiȘtergere
  21. @lovebooks nu trebuie sa crezi ca doar din cauza ca e din Spania, sau mai stiu eu de unde, este o cartea proasta. Eu ti-o recomand.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da poate asa este, voi incerca sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ma bucur ca ii dai o sansa, sper sa iti placa. Daca o citesti spune-mi parerea ta, chiar vreau sa o aflu!

    RăspundețiȘtergere
  24. Daca tot vorbim despre autori spanioli, incercati o carte scrisa de Carlos Ruiz Zafon. M-a femecat dupa o singura carte, si anume "Printul din negura".

    RăspundețiȘtergere
  25. Daca tot vorbim despre autori spanioli, incercati o carte scrisa de Carlos Ruiz Zafon. M-a femecat dupa o singura carte, si anume "Printul din negura".

    RăspundețiȘtergere
  26. @Alin, am citit cartea si mi-a placut, insa nu as putea spune ca este exceptionala, parca nu a avut acel ceva care sa ma captiveze..

    RăspundețiȘtergere
  27. Alin, nu am citit cartea insa am auzit de ea acum ceva timp, nu mi s-a parut cine stie ce.

    RăspundețiȘtergere
  28. @Apy, nu ti-o recomand. E genul de lectura pe care o citesti si o uiti imediat dupa ce ai inchis cartea. Are si cateva chestii/situatii mai interesant, dar nimic mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  29. multumim pentru recomandare, Alin
    eu vreau sa citesc Umbra vantului, Prizonierul cerului si Jocul ingerului. am auzit ca sunt superbe
    oricum, am vazut ca sunt multe carti aparute la noi de Carlos Ruiz Zafon

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. Deobicei citesc cartea inainte si apoi urmaresc serialul/filmul.
    Deci, voi mai astepta putin pana se iveste ocazia si cartea cade in mainile mele. Abia astept! :D

    RăspundețiȘtergere
  32. Ati vazut aseara? Am fost la fel de surprinsa ca si Sira, cine o astepta in noul atelier, nimeni altul decat Ignacio:0, surpriza de proportii!! Imi place tare mult serialul. O sa imi cumpar eu si cartea fiindca prea imi place serialul. Nu ma pot inscrie la concursul de pe euforia cu intrebarea din serial pentru ca nu am cont facebook. Sunt curioasa cu cine va ramane Sira.

    RăspundețiȘtergere
  33. Am auzit ca este un serial foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  34. Intrebare pentru persoanele care au citit cartea, seeamana cartea cu serialul? Si stie cineva cine o urmareste pe Sira? Am vazut ca nu este Ignacio asa cum credeam. Astept cu nerabdare urmatorul episod de luni.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Catalina eu din pacate nu am citit cartea, dar din ce am auzit serialul este foarte bine realizat si respecta cartea
    si eu sunt foarte curioasa cine o urmareste. poate e cineva pus de britanic, cel care o placea, am uitat care este numele lui..:P. poate a aflat ce face si a pus pe cineva sa o protejeze

    RăspundețiȘtergere
  36. Cred ca este un serial interesant cu o poveste la fel de interesanta.

    RăspundețiȘtergere
  37. Pai serialul respecta cat de cat cartea din cate imi amintesc, sper sa nu gresesc. Am citit-o cam anu trecut prin primavara.

    RăspundețiȘtergere
  38. Super daca respecta cartea.Imi plac foarte mult filmele/serialele care nu modifica cine stie ce din continutul cartii.

    RăspundețiȘtergere
  39. Nu stiam ca a aparut si un film ,pare interesant ,o sa arunc si eu o privire;)

    RăspundețiȘtergere
  40. Cred ca si eu o sa fac la fel,pentru ca l-am ratat.

    RăspundețiȘtergere
  41. Fetelor care ati citit cartea, Logan a fost omorat de Da Silva? Nu au aratat decat spaima la vederea sangelui de pe masina sa a prietenei Sirei, si pe Logan in urmarea cineva.

    RăspundețiȘtergere

Vă mulțumim pentru că ne vizitați blogul și pentru comentariile voastre. Contează foarte mult pentru noi să vă aflăm gândurile :). Dacă ați pus o întrebare, reveniți, cu siguranță vă vom răspunde!